Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia widzę podusie w wózku ja cały czas sie zastanawiam czy mozna juz czy nie
i nadal nie daje.
Co do jedzenie to ja bede gotować na parze rozne warzywka i do tego ryż jakies mięsko itp. A owoce to wiadomo starkowane jabłuszko z marcheweczka itp jakos te całe słoiczki do mnie nie przemawiają zawsze jak siostra podawał dla sowich dzieci to odrazu mysl jaka mi przychodziła do głowy to ze nie chce sie jej gotować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 16:55
-
nick nieaktualny
-
Tuli zamierzam podawać słoiczki przynajmniej na początek bo po pierwsze nie wiem co Małemu podpasuje a chce żeby popróbował różnych smaków. Po drugie gotowanie na początek gdzie dziecko zje tylko kilka łyżeczek wydaje mi się bez sensu. Tym bardziej że my dla siebie bardzo rzadko cokolwiek gotujemy. Później jak już ogarniemy co i jak to może będę przygotowywać sama. Po trzecie żeby to co przygotowujesz sama było zdrowe to trzeba mieć sprawdzone warzywa. Bo co z tego że mama ma ogródek na którym wszystko bez nawozów jak obok pole na które opryski leją litrami i wszystko przenika do gleby. Więc w sumie te warzywa to te same które wciskają do słoiczków a przynajmniej człowiek nie traci czasu. My też spacerujemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 20:02
Zosia_wop, dana222, L, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość
-
d84 wrote:Zosia to już spacerówka?
ja się zastawiam kiedy przeskoczyć na nią z gondoli, moja rozkłada się tez calkiem na płasko to może można wczesniej niż dziecko już samo będzie siedzieć?
Tysia ząbek w 3mcu jak najbardziej jest to możliwe -
No tak o kremach dzieci piszemy a o sobie zapomniałam, mam czerwone ramiona i dekolt, o dziwo nos nie jest czerwony, ale twarz jakieś 2 tyg temu spaliłam, teraz jest juz lekko brązowa. Pierwszy raz w maju jestem troche opalona, a to wszystko dzięki spacerom, choć nie podobają mi sie brązowe dłonie, wyglądają jakos staro.
Ja będę przechodzić do spacerówki szybciej niż myśle, jak mi bedzie w takim tempie rosnąć
-
Zosia ja kupiłam Lovi bo mam butelki z lovi i myślałam że smoczek będzie idealny dla Igora ale nawet w buzi nie chciał trzymać a że miałam jakiś z NUK-a z darmowych próbek to mu dałam i zaskoczyło
A później dostał dwa w prezencie też z NUK-a więc nawet nie kupowałam
-
Lexi to u nas lovi smoczek super, zas z butelki lovi sie nie napije tylko avent
ale to pewnie dlatego, ze czasem na początku przy nawale pokarmu odciagnelam i taki miałam z laktatora i nie potrafi z innego pic...
W ogole młoda nie chce pic ani z piersi, ani z butelki odciagnietego, ani mm...chyba mam jakiegoś niejadka i teraz to juz zgłupiałam, znow siedzę w parku bo ciezko z nią w domu o tej porze i czekam na męża żebyśmy szli do domu ją kapać, a nie ma mi kto wizka wnieść ehhh -
Zosia_wop wrote:Tysia ząbek w 3mcu jak najbardziej jest to możliwe
We wtorek się okaze czy miałam rację, czy mi się tylko wydaje, że to początek zęba
Zosia a to jej niejedzenie trwa dłuższy czas? Może po prostu ma takie dni. Gabryśka ma dni, w których nie odrywa się od cyca, a czasem je naprawdę malutko, różnie to bywa. Najważniejsze, żeby dzieciaki przybierały w swoim tempie.
-
Mi sie strasznie spodobały te smoczki sa przeboskie
i chce zamówic smoczki i butelkę
dlatego pytam
Dziecko spi,mamusia w wannie sie relaksuje kocham te wieczorne chwile
My dzis miałyśmy areszt domowy padało cały dzienmalutka usnela ze mną w łożku i pospalysmy sobie 2godz alez byłam zadowolona
A jutro czekaja nas dwa szczepieniabojeeeeee sie!!!!!
-
Tysia ostatnio Florka ma ciagle takie dni, a w supie popołudnia, ze nie chce jeść tylko gada cos do mnie po swojemu, albo płacze...a ona przyrasta słabo, a ja juz nie mam pomysłu jak ją karmić
Biedroneczko rzeczywiście maja fajne wzory my juz zmieniliśmy na smoczki 3m+ i juz zamówiłam tez inny wzór na 6mcBiedroneczka29 lubi tę wiadomość
-
u nas też się lovi sprawdziło (smoczek i butelka) za tydzień przechodzimy na 3-6ms.
A czy butelki jak się zmienia na +3ms to one się różnią tylko pojemnością czy też smoczkiem, mój zaraz będzie miał 3ms ale póki co starcza mi spokojnie pojemność 150ml17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A gdzie zamawiacie te smoczki ??bo ja na instagramie napisałam do nich i czekam na odpowiedz
Bede zagadywać Sofijke mnie najbardziej przeraza to ze to sa dwa szczepienia w dwie nóżkimam nadzieje ze szybko zrobią żebym mogła jak najszybciej malutka przytulić.