Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ostatnio zrobił kupę na 7 dzień więc poprawa jakąś jest hehe
My też mamy podusie w gondoli ale bardzo płaską. Mam też druga większa ale jej nie używam bo wydaje się za wysoka.
Ja chyba będę zaczynać od marchewki gotowanej zblenderowanej na papkę ale kiedy podam to nie wiem.
Mojemu też pidpadiwal smoczek loviteż kupiłam na 3-6 Msc ale wydaje się być wielki
Mój już dwa dni śpi ok 21-22 i budzi się na jedzenie 3-4 godz w nocy ale jestem matką wariatka i zamiast spać to się budzę co chwilę i wydaje mi się ze zaraz mały się obudzi bo np mlaska kweka albo steka przy przekrecaniu się na bokWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 21:57
Kubuś
-
nick nieaktualnyLexi150 wrote:Mama a kiedy zaczelas podawać sloiczki? Bo wyczytałam ostatnio że powinno się podać pierwsze łyżeczki pomiędzy 17 a 22 tygodniem. No i jak to zrobiłaś? W sensie czy pierwszy raz faktycznie dałaś tylko spróbować czy tyle ile chciały dziewczyny zjeść? To wprowadzanie pokarmów spędza mi sen z powiek bo nie wiem jak to zrobić. Czy podawać mleko jeszcze po sprobowaniu czy on się tym naje. Ech jakie to skomplikowane.
Ja zaczelam rozszerzac diete 9 dni przed skonczeniem przez dziewczyny 4 miesiaca, nie moglam sie po prostu doczekac i raz dalam im troszke marchewki, pozniej jablko, banan. Jak zobaczylam ze nic sie nie dzieje, robia ladne kupy, brzuchy nie bola to zaczelam dawac duze porcje.
Poczytalam w sklepie na sloiczkach proporcje zupek i w domu gotuje, ale kilka razy tez podalam sloiczek. Na poczatku wiecej pluly ale teraz zalapaly o co chodzi i najadaja sie tak zeby zastapic porcje mleka.
Na noc do mm dosypuje im dwie miarki kaszki, a jutro chce im dac kaszke lyzeczka na sniadanie.
Dzisiaj np ugotowalam im zupke : dwie male marchewki, pol ziemniaka i 1/6 kalarepy, pol lyzeczki oleju rzepakowego. Zblendowalam z odrobina wywaru z warzyw ktore gotowalam. Dziewczyny wcinaly az im sie uszy trzesly.
Jablko jak blenduje to tez dodaje troche wody przegotowanej, wtedy wychodzi taka papka jak ze sloika -
nick nieaktualny
-
Ja kupilam smoczek tommy costam 3-9mcy i za cholere.. Z butelek tez nie chce ani avent ani habermann.. Codziennie robie proby ale nie mam serca i kapituluje po 15 min jak juz przestaje sie Jagoda smiac a zaczyna denerwowac..
Dziewczyny,ja widze ze Wy dokarmiecie mm prawie wszystkie..od razu Wasze dzieci zechcialy pic z butelki i mleko mm? Lexi Ty z pewnoscia nie mialas problemu bo strasznie krotko poersia karmilas wiec Igor sie nie zdazyl przyzwyczaic.. A te z Was ktore pozniej zaczely dokarmiac?Ja mysle zeby zaczac przepajac woda/koperkiem/czymkolwiek bo jak zaczna sie upaly to dziecko trzeba czesciej karmic bo poc sie chce nie tyle jesc i calkiem bede siedziec z cyckami na wierzchu i nic nie zrobie.Stad pytania o butelke. -
nick nieaktualny
-
Wczoraj na szkole rodzenia - mieliśmy takie spotkanie, żeby pochwalić się maluchami, polozna mowila ze teraz kupy mogą być rzadziej wiecie dlaczego? Od upałów, sama bym na to nie wpadła, tłumaczyła że coś bardziej paruje i jeśli dzieci puszczają baczki, nie płacz jakoś bardziej itd to znaczy że wszystko ok i trzeba czekać na kupkę, żadnych czopkow itd. Później pochwalę się moim 3 miesięcznym bobasem, z tej okazji w końcu podnioslem glowke dla mamusi i zacząłem interesować się nóżkami, podnosi tak fajnie wysoko do gory i trzyma bardzo długo a wczoraj nawet zaczął łapać rączkami. Przy kompieli dalej placz i w wózku też robi się nieciekawie, a szkoda bo lubię daleko chodzic, a teraz trochę się boję że w połowie drogi bedzie ryk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 08:50
vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam zwykłą butelkę antykolkową z babyono 0+ i łapie bez problemu - ale u mnie to pewnie zasługa makładek na piersi. Miałam nie dopajać, ale Pola się domaga cyca już co 1,5h... Mamy okna od wschodu, jest godzina 9 a ja mam w domu już 28 stopni
Póki co raz dałam trochę wody przegotowanej, ale widziałam w rossmanie herbatkę owocową taką w saszetkach - bez cukru po 4 msc i zastanawiam się czy nie kupić -
Biedroneczka powodzenia dla Sofijki na szczepieniu, da dziewczyna radę, dzielna jest!
Mila brawo, super postępy!
Tuli ja karmię tylko cycem ale jak gdzieś wychodzę, to nie ma problemu, żeby podac małej z butli moje odciągnięte mleko. Może dlatego, że ja już na samym początku jej życia podawałam swoje mleko z butli bo nie umiała załapać cyca, na szczęście potem się nauczyła i jest z tym luz. A zaczynałam od najzwyklejszej butelki z Canpolu bo akurat taka była przy laktatorzeTeraz to bez różnicy bo jak jest głodna to z każdej pociągnie. A dopajać nie dopajam, tylko podawałam koperek kilka razy.
Biedroneczka29 lubi tę wiadomość
-
ja mam dokładnie jak Tysia najpierw moje mleko z butelki canpola od laktatora i potem nauczył się ssac ładnie. Mój tęż nogi podnosi jakby świecę robił
ani się obejrzymy a dzieciaczki będą ładowac stopy do ust.
jakiś sąsiad oszołom cały dzień wierci, mam sąsiada który robił mieszkanie (stan deweloperski) połozył se płytki poczym stwierdził że mu się nie podoba i zerwał je i kładł nowe, ciekawe co teraz mu się odwidziąło -mieszkanie ma ok 1,5roku17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A właśnie, musże kupic jakaś butelkę jakby była potrzeba dopajac w czasie upałów. Niby mówi sie ze nie powinno nic sie więcej podawać jak tylko karmi sie piersią bo na początku karmienia leci prawie woda, ale nie wyobrażam sobie jak Tuli, ze bedzie chciał cały czas cyca bo mu bedzie ciepło i bedzie sie chciało pic.
-
Tez myslalam o jakiejś wodzie na dopajanie, bo ja mam ze sobą wodę, a małej tez moze chcieć sie pic...tylko u nas wlasnie była tylko pierś zawsze i nieraz zakuma z butelka, a nieraz nie i ciamka zamiast pic
To sie podaje zwykła przegotowaną wodę czy kupujecie jakas specjalna?
Kupiłam teraz smoczek do butelki po 3mcu on ma 3 dziurki zamiast jednej, choc lekarka mowila zeby dawać taki z którego ciezko leci zeby nie odzwyczaiła sie od piersi...ale co jak nie wypije, albo tylko 20-30ml u na tym koniec - wczoraj musiałam 80ml swojego mleka wylaćwiec zazdroszczę wam, ze wasze dzieciaczki tak ładnie piją, tylko co ja nie uczyłam pic z butelki to skad ma to umieć , a teraz mam problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 10:55
-
Mama, Brusia a ta kaszka do mleka to taka np. z bobovity smakowa czy jakaś inna? Bo już mam właśnie kaszki smakowe po 4 miesiącu które się dodaje do mm i mam też z nestle na dobranoc i do niej się tylko wodę dodaje. No i jak się dodaje do mleka to to się bardzo gęste robi? W sensie czy przeleci przez smoczek butelki? W ogóle jak tak sobie myślę to chyba zacznę właśnie od kaszek po 17 tygodniu i może dopiero ok 19 tygodnia zacznę podawać warzywka a na końcu owoce.