Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też tryb 3 godzinny. Jedzonko, później pogaduchy z mamą albo tatą, mata albo leżaczek. Po godzinie od jedzonka już zazwyczaj ziewa chociaż czasami nawet 2 godzinki wytrzyma. Później wsadzam go do huśtawki i tam zasypia albo kładę go na łóżko, wkładam dyda,podkladam pieluszke i sam zasypia. Wyjątek stanowi spacer bo potrafi spać jeszcze dlugo po przyjściu do domu i wtedy automatycznie przerwa dłuższa. Najgorzej jest na noc. Wtedy strasznie się rzuca i zasypianie trwa nawet so godziny. W nocy karmienie i kima od razu. Z tym ze moje Dziecko nie korzysta ze swojego łóżeczka. Parzy je w tylek. Tylko go odloze i zaraz się budzi. Kilka razy udało mu się zasnąć w łóżeczku ale tak się kręcił ze musiałam wstawać co 5 min i padalam na pysk. Jeszcze do tego 4-5 miesiąca będzie spał z nami ale później robimy odcięcie od łóżka rodziców.
-
Vayn a dlaczego krytykować? Skoro u Was to się sprawdza to git i nikomu nic do tego
Zanim urodziłam mówiłam ze za żadne skarby dziecko nie będzie spało z nami w łóżku. Miał swoje łóżeczko w swoim pokoiku. No ale życie zweryfikowalo moje plany -
nick nieaktualny
-
Vayn moja królewna kołyski używa tylko jak jest włączona karuzela a tak mamy wozek i bardzo mi to odpowiada ☺ zabieram ja do nas do łóżka po 2 nocnym karmieniu czyli ok 4 rano i juz z nami zostaje aż zadzwoni budzik ☺
Klara tez nie chce jeść z butki i jestem załamana bo wczoraj nie jadła 5 godz o nawet moje mleczko z butli nie przeszło
Myszko ja też ciągle walczę z jedną piersią coś się blokuje i w jednym miejscu mam bolala jak diabliCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Lexi150 wrote:Tuli a może kubeczek z ustnikiem zamiast butelki? Tomee tippe ma takie od 4 miesiąca. Może akurat na dopajanie by się to sprawdziło.
Zaczelam sie tez zastanawiacz czy moze smiczek od butelki jest za maly i za wolno jej leci ta jedna dziurka? W koncu juz prawie 4 mce ma Jagoda.. -
Tuli moja bratowa miała właśnie podobnie. Karmiła piersią a jak chciała podawać jakąś herbatkę to Mała odmawiała butelki. Spróbowała z kubeczkiem i poszło. Później też do butli się przekonała. A że smoczek większy jej potrzebny to może też być.
-
nick nieaktualny
-
mój też zazwyczaj sam zasypia,a jak nie chce to kilka rundek na rekach po domku i gotowe, ale ostatnio coraz mniej śpi na spacerach.
Dziś widziałam na spacerze kilka dzieciaczków w gondolach na takich jakby wyższych poduszkach że leżały pod kątem i widziały co się dzieje dookoła - muszę się jeszcze temu przypatrzyć17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Tuli ja mam już trzeci taki egzemplarz co wogole butelka nie przechodzi. Jak nie udało mi się przekonać osobnika do 4 miesiąca to już nie kombinowałam tylko kaszki łyżeczka podawałam a soki i mleko z kubeczki ze słomka takiego dla dzieci od 6 miesiąca ☺ choć najlodsza to już jak miała 8 miesięcy to piła z takiego kubeczki z ustnikiem z ikea albo z takich zwyklych butelek z dziubkiem z woda i to było super bo nie trzeka było myć tego dziadostwa;)Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
Moja wieczorem zaczela zasypiać sama a od kilku dni musze ja nosic na rekach i dopiero odłożyć do lozeczka,ale naszczescie noszenie na rekach to chwila i usypia,bo na samym poczatku to nosiłam nosiłam i musiałam odkładać jak jajko,zeby nie zorientowała sie ze ja odkładam.A w dzien to spi na dworze w wozku praktycznie cały czas budząc sie na cyca i przewinięcie.
Siedze sobie na dworze malutka spi,maz zrobił obiad zjadłam a pozniej pojde i zrobie sernik z ciastem kakaowym -
tulipanna wrote:Ja bym sie w wozku bala nauczyc zasypiania. Powiem dlaczego: balabym sie ze nauczy sie,przywyknie mega do tego a potem jak zacznie siadac to w nocy sie obudzi,siadzie i wypadniie jak sie wychyli.. Brrrrr na sama mysl cos mi soe robi..
Jest to czas kiedy większość dzieci przesiada się do spacerówki i co gorsza jedem z najgorszych skoków rozwojowych niemowlaka, kegy to wszystki ewypracowane przez rodziców techniki ,usypiana, zabawiania i spędzania czasu z dzieckiem można uznać za nieaktualne. Wiec nawet jak teraz uwielbia swój wózek to wiem ze równie szybko może go znienawidzić na rzec spania w moim łóżku
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
U nad tez jest system 3 godz z ta różnica ze karmie przed spaniem aby mała dłużej pospala ☺ jeśli śpi ok 2 godz to obowiązkowo kolejne karmienie po przebudzeniu. Teraz jak tak ciepło to i tak częściej popija widzę ze spragniona.Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
Biedroneczko super ze Sofijka fajnie zniosła szczepienia.
My niestety z racji ospy mamy 3 miesięczny poślizg:(
Starszaki id kleszczy miałam szczepić i tez du#$aCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
nick nieaktualnyZazdroszczę tego systemu 3 godzinnego. U nas od początku cyc co 2h i nie ma zmiłuj czy je 15 minut czy godzinę, kolejne karmienie po 2h od rozpoczęcia... Spacery też praktycznie z zegarkiem w ręku, rzadko pozwala na chodzenie dłużej. Tylko ten 1 sen po kąpieli ma ok 6-7 godzin