X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L ja normalnie karmiłam po znieczuleniu. Ledwie do domu wlazłam musiałam cyca wyjmować :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez normalnie karmilam

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L dwie godz od wprowadzenia znieczulenia nie można karmić.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness, to nieprawda.. To zalezy od substancji znieczulajacej i trzeba pytac stpmatologa

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny...małą nakarmiłam 1.5 godziny po podaniu znieczulenia oby jej nic nie bylo :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Dziękuję dziewczyny...małą nakarmiłam 1.5 godziny po podaniu znieczulenia oby jej nic nie bylo :-\
    Nie martw się, wszystko będzie w porządku! :)

L lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    E-ness, to nieprawda.. To zalezy od substancji znieczulajacej i trzeba pytac stpmatologa
    No właśnie zależy od znieczulenia,ale jeśli nie spytał się lekarza co to było to te 2 godz to jest bezpieczna granica.

tulipanna lubi tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:22

Lexi150, L, d84, vayn, dana222, tysiaa93, Kri, e-ness, Bruśka, Evans lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byliśmy u księdza załatwiać chrzest po raz 2gi (za pierwszym razem wszystko ok inny ksiądz) dziś masakra proboszcz. Najpierw mnie **** "kto wymyślił takie ciężkie imię" nosz kurde jakbym dziecko nazwała Belzebub co najmniej :D potem przesunął nam chrzest z 11 na 9 bo przecież wg niego wybraliśmy se najgorszy termin z możliwych bo wtedy sa światowe dni młodzieży (ale kurcze ja chrzest robie w Wawie a nie w Krakowie).
    A po trzecie to najlepsze będziemy mieć jednego chrzestnego :P bo się okazało że siora mojego nie ma ślubu kościelnego i nie może być chrzestną (a ja nie wiedziałam że ona takiego slubu nie ma) a mój genialny mąż stwierdził że innej chrzestnej nie chce więc ona będzie nie formalną.
    A jak chrzciłyście dzieci to musiałyście mieć zaświadczenia o spowiedzi? bo od nas chce a jak byliśmy chrzestnymi w innych miastach to nie wymagali tego.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ale masz słodziaka :-)

D84 my nie musieliśmy mieć żadnego zaświadczenia o odbytej spowiedzi. Ale my fajnego proboszcza mamy nie dość że poza terminem ochrzcilismy to darował mi naukę dla rodziców i chrzestnych które jest obowiązkowa. Stwierdził że jak mała mi tak wieczorem placze to mam z nią zostać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 18:27

Mila920 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to u nas przynajmniej tych nauk nie ma, kazał nam przyjść 15min przed chrztem.Ja tu mieszkam dopiero niecałe 1,5roku więc co parafia to inne zwyczaje

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były nauki obowiązkowe (jak byłam w ciazy to na nich byłam, ksiądz zapytał o imię dziecka, ja do niego ze nie wiem na 100%) a zaświadczenia odpowiedzi musieliśmy mieć my rodzice oraz chrzestni. A jakbyśmy teraz chrzestna w innej parafii to ksiądz powiedział ze mi ufa i nie musiałam mieć karteczki ze spowiedzi ale potrzebowałam zaświadczenie ze jestem praktykująca - co jest bez sensu bo skąd ma pani w kancelarii parafialnej wiedzieć czy rzeczywiście jestem praktykująca.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    szara myszko czy zdarzają się u Was jeszcze zielone kupki? Czy jesteś w dalszym ciągu na diecie eliminacyjnej?

edyś na szczescie przeszlo. jak odstawilam nabial to po dwoch dniach byly takie mieszane, az w koncu po prawie tygodniu niejedzenia cale zolte. No i nie jem nabialu. Czasem cos podjem, ale jesli malo to jest ok. Jak zjadlam dwa kawalki tortu truskawkowego na serku mascarpone i masie smietany to chyba ze trzy kupy byly zielone. Po czym znowu zolte. cos w tym mleku krowim jest, na sojowe tak nie reagowal. Wiec poki co nie jem serow, nie pije mleka za czesto. Ale do kawy daje codziennie odrobinke

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecię od kilku dni ma problem z zaśnięciem wieczorem. Tzn zasnąć zaśnie ale tylko na rękach i jak tylko chce ją odłożyć do łóżeczka to placz. Po 19stej zjadła zaraz potem zasnęła i do tej pory jest u mnie na rękach wczoraj zabawa z odkładaniem do łóżeczka trwała do 21.30 :-\ i te noce tez teraz takie szarpane...brakuje mi snu a co za tym idzie moja energia przez cały dzień jest na poziomie zerowym :-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka super że znalazłaś przyczynę tych zielonych kupek. Widzisz różnicę w zachowaniu małego bo skoro zielone kupki były to i brzuszek musiał trochę boleć.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również odstawiłam nabiał ale kupki jak były zielone tak są nadal. Może ze 4 żółte były od tego czasu. Nasza pani doktor utrzymuje że to normalne :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    a to u nas przynajmniej tych nauk nie ma, kazał nam przyjść 15min przed chrztem.Ja tu mieszkam dopiero niecałe 1,5roku więc co parafia to inne zwyczaje

A to taka nauka u nas, nie nauka trwała 15 min i ksiądz ponoc tylko chrzestnych poinstruował na czym ich rola polegać będzie. Co parafia to inne zwyczaje.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja m dylemat
    Wczoraj zmarł teść mojego brata,widziałam ich kilka razy w życiu fajny człowiek. ...
    Pogrzeb 230 km od nas, o tak się zastanawiam czy powinnam jechać bo
    1. Wypada ze względu na brata i bratowa
    2. Sama mam taką potrzebę choć nie nawidze takich spotkań
    3. Moi rodzice sami nie pojadą to bym ich zabrała bo mieszkają na trasie a wiem ze bardzo im zależy
    Ale.
    1. Klara nie je z butli a to wyprawa na cały dzień wiec jej nie zostawię
    2. Telepać się z nią samą też tego nie widzę bo mąż zostanie ze starszakami
    3. Nawet jak przyjdzie niania i mąż pojedzie ze mną to znów musimy brać Klarę
    4. Najchętniej to meza z moimi rodzicami bym wysłała ale mamy ciche dni a on z tych nieprzewidywalnych i jakoś nie potrafię bo to moja rodzina co już zdążył podkreslic

Jak nie pojadę to już słyszę komentarze,ech :( ale tak naprawdę to chyba nie mam wyjścia, i tak źle i tak niedobrze :(

• e-ness Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego przyplątałoi się jakieś zapalenie "czegoś miedzy zebrowego "i cały bark obojczyk i klatka piersiową mnie bolą. Az na IP pojechałam bo była ze to zawał :(

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ślub cywilny i ja nie chcę innego. Za pierwszym razem próbował nam wcisnąć transakcję wiązana. Poszedł mąż drugo raz i jest sam chrzest. Co do nauk nawet gdyby mi kazał czy przrd ślubnych czy tych przrd chrztem to i tak bym nie chodziła bo papier dostałam że mam wszystko zaliczone już przy bierzmowaniu. Wszystko jest wyszczególnione i pozaliczane. A oni co pierdole to kasę zbierają. Więc chrzcimy 7 sierpnia. Chrzesni mają dostarczyć zaświadczenie ze mogą być chrzestnymi i karke od spowiedzi. Jak zobaczul akt urodzenia małego to już do ślubu nie namawiał mały wszystkie 3 imiona papieskie nosi ;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ