Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliża sie sezon na komary- teraz ciepło, weekend ochłodzenie i deszcz, potem znów ciepło wiec będą mnożyć sie na potęgę... Można używać rajd do gniazdka przy dziecku?

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się zaczęło po szczepieniu :( jak zaczęła mi płakać na dworze to przyszłam z nia do domu bo myslalam ze głodna a to nie głód,nie pozwoliła siebie odłożyć za nic w swiecie :/ jak próbowałam to tak sie darła ze szok,po tych szczepieniach moze tez ja dupka bolec.I tak 6godz z mezem nosiliśmy na zmienę,pozniej dostała gorączkę 38 dostała kropelki i ponosilam i udało sie odłożyć do lozeczka i spi,oby noc była względna.Przez dwa miesiące swojego zycia tyle nie płakała co dzis :( jak pomysle ze za 2 msc powtórka z rozrywki to masakra :( lecę spac bo nie wiadomo jak dzisiaj nocka minie:/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre pytanie roberta.

e-ness a jechałaś juz z małą na taką odległość, żeby wiedzieć jak znosi podróż? chcecie w 2 str w jeden dzień obskoczyć?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko trzymam kciuki za nocke

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka wiem co czujesz bo u nas po szczepieniu było to samo... Dlatego powoli zaczynam zbierać siły na ten nieszczęsny wtorek. Niech nocka będzie spokojna.

E-ness ja bym została w domu ale musisz zrobić to co czujesz, zeby potem nie mieć wyrzutów sumienia, że nie pojechałaś czy coś.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness moim zdaniem nikt nie powinien robić Ci wyrzutów jakbyś nie jechała, przeciez chyba wszyscy wiedza ze z dzieckiem to 230km to cała wyprawa. I jak pisze D84 czy jechałas juz sama w taka trasę z mała.
    Ja nie lubię jeździć autem sama z dzieckiem, bo u mnie nie da sie wyłączyć poduszki z przodu, niedość ze dziecko jest z tylu to fotelik jest tyłem do kierunku jazdy, wiec nie widać co tam robi

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy smoczki do butelek z tomme tipee.
    U nas Kubuś w dzień zasypia w wózku lub w leżaczki i go przenoszę do wózka jak zasnie. Po kapaniu i karmieniu odkładam do łóżeczka i zasypia . W nocy po karmieniu też do łóżeczka i zasypia jak jest dobrze najedzony i nieraz muszę mm mu podać żeby do syta się najadl. Czasem już przy tym drugim nocnym karmieniu zabieram go do łóżka lub dopiero przy tym porannym ok 6 godz.
    W dzień po mm przesyłka ok 2.5-3 godz a po moim1.5- 2 godz śpi za to w nocy po kąpieli śpi 4-6godzin a później pobudka po ok 2-2,5 godz. Na spacerze też mega szybko usypia ale nie ma mocnych u niego jak poczuje głód to od razu się budzi :D
    Na szczęście mój butlę piję bez problemu i jak mu się bardzo chce pić czy jeść to wodę przegotoeana Tex pije i go nie razi ale na początku nie chciał.
    E-ness ja pewnie też bym nie pojechała.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    E-ness moim zdaniem nikt nie powinien robić Ci wyrzutów jakbyś nie jechała, przeciez chyba wszyscy wiedza ze z dzieckiem to 230km to cała wyprawa. I jak pisze D84 czy jechałas juz sama w taka trasę z mała.
    Ja nie lubię jeździć autem sama z dzieckiem, bo u mnie nie da sie wyłączyć poduszki z przodu, niedość ze dziecko jest z tylu to fotelik jest tyłem do kierunku jazdy, wiec nie widać co tam robi

Lusterko zamontuj na zaglowku , sa do kupienia , ja mam I wszystko widze co moj skarb robi ..., a fotelik musi byc tak montowany dla takiego maluszka
    P.s. Ja nawet nie wiedzialam , ze trzeba jakas poduszke wylaczac , nigdy nie slyszalam , nic nie wylaczam

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Skarb skonczyl 3 miesiace I nie chce jezdzic juz w gondoli , woli car seat / fotelik , jeszcze nie wyciagnelam na spacerowke

Prosze nie cytowac :

Tu bylo zdjecie Maximilianka :) mojego ukochanego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 12:47

Mila920, dana222, tysiaa93, L, nick nieaktualny, e-ness, Bruśka, Lexi150, d84 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans trzeba wyłączać poduszkę z przodu, bo siła wybuchu poduszki w czasie wypadku jest duża. Właśnie słyszałam i tychlusterkach, piszesz ze sie sprawdzają to pomyśle nad nim. Choć wczoraj cos mi maz wspominał ze u mojego taty mozna wyłączyć poduszkę, wiec jakbym koniecznie gdzieś musiała jechać to bym mogła pożyczyć

Maximilian to przystojniaczek z fajna czapeczka

Evans lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Evans trzeba wyłączać poduszkę z przodu, bo siła wybuchu poduszki w czasie wypadku jest duża. Właśnie słyszałam i tychlusterkach, piszesz ze sie sprawdzają to pomyśle nad nim. Choć wczoraj cos mi maz wspominał ze u mojego taty mozna wyłączyć poduszkę, wiec jakbym koniecznie gdzieś musiała jechać to bym mogła pożyczyć

Maximilian to przystojniaczek z fajna czapeczka

No przysiegam , ze nic o czmys takim nie slyszalam , u mnie to bylo tak , ze mnie by ze szpitala nie wypuscili, gdyby fotelik byl zle zamontowany, lub byloby jakies inne niebezpieczenstwo w samochodzie ... Ja mam fotelik za siedzeniem kierowcy, tylem do ruchu jazdy , ja jezdze suv , ale to chyba akurat nie ma znaczenia ...
    Az popytam dookola ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans ależ masz uroczego maluszka i juz nie taki mały ;-)

U mnie na foteliku jest naklejka i pisze jak ma być montowany. Każdy fotelik ma taką mini instrukcję :-)

Evans lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    dobre pytanie roberta.

e-ness a jechałaś juz z małą na taką odległość, żeby wiedzieć jak znosi podróż? chcecie w 2 str w jeden dzień obskoczyć?
    Jechałam i jest nieźle , że spaniem nie chce się im zwalać bo to trudny czas a ja wolę się nie narzucać.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ja pojechałam do serwisu i tam mi poduchę włączyli.
    Musze mała wozić z przodu bo jak smok wypadnie czy mała się przebudzenia to wolę ja mieć pod ręką i łatwiej ja uspokoić.
    Jak jeździmy wszyscy to siedzę z Klara z tyłu.

• e-ness Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans ale ciasteczko ☺

Evans lubi tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cud miod i orzeszki, a jakie body :D

e-ness ja bym też chyba spasowała bo 500km to dużo, jak byłam w ciąży to mi wujek umarł to nie pojechałam na pogrzeb - w moich stronach się daje na mszę za zmarłego i ja zawsze jak nie mogę jechać to proszę kogoś tam z rodziny żeby za mnie msze opłacił.

Evans lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness,wal komentarze! Teraz najwazniejsze jest dobro Twojego malenkiego dziecka..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari Mari jesteś? Idziesz na te warsztaty 19? W multikinie? Twoje chustki są w promo w rossmanie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans-trzeba przednia poduszke wylaczyc jesli sie chce dziecko z przodu wozic. Ty wozisz. Tylu i nic wylaczac nie misisz

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Vayn moja królewna kołyski używa tylko jak jest włączona karuzela a tak mamy wozek i bardzo mi to odpowiada ☺ zabieram ja do nas do łóżka po 2 nocnym karmieniu czyli ok 4 rano i juz z nami zostaje aż zadzwoni budzik ☺
    Klara tez nie chce jeść z butki i jestem załamana bo wczoraj nie jadła 5 godz o nawet moje mleczko z butli nie przeszło :(

Myszko ja też ciągle walczę z jedną piersią coś się blokuje i w jednym miejscu mam bolala jak diabli :(

e-ness a probowalas kapuste? ja na poczatku bylam sceptyczna bo to niby na zapalenie, ale odkad przez 5 dni po kazdym karmieniu dawalam zimna kapuste stluczona porzadnie to do dzis naprawde mnie nie boli az tak - troche na poczatku a potem przechodzi i karmie normalnie. wciaz mam duzo mleka ale nie mam az takich kamieni, czasem ciezkie piersi. jest o niebo lepiej.

niestety wciaz mam tego guzka ;/ bylam na usg i to z mleka, wszystko w porzadku, babka mowila ze moze to tak zostac, ale martwi mnie to czasem, chyba sie przejde w tej sprawie jeszcze do gina

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ