X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuli ja tez karmie tylko piersia, nigdy nie dokarmialam mm

tez ostatnio sie zastanawialam czy zalapie butelke, ale karmie przez oslonke a to taki smoczek w sumie to moze nie bedzie mial problemu
    ale musze sprobowac ze swoim mlekiem tylko poczekam jeszcze az mi sie te piersi ureguluja - nie wiem czy wam pisalam - nie boli juz tak! boli czasami na poczatku a potem juz nie, mleka wciaz duzo ale nie mam juz kamieni - jest lepiej z kazdym dniem.

czytam ksiazke tracy hogg i duzo fajnych rzeczy tam jest, m. in jak odstawiac od piersi np tylko na jedno karmienie np o jakiejs konkretnej godzinie podawalby maz butelke z moim mlekiem - zastanawiam sie czy tego nie wprowadzic bo wg niej wlasnie warto wczesniej choc od czasu do czasu podac butelke bo 6 mies niemowle moze nie chciec potem takiej naglej zmiany

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dziewczyny podzielcie sie jak usypiacie wasze maluchy, a jesli zasypiaja zawsze same to jak do tego doszlyscie

nasz maluszek zasypia sam na wieczor i w nocy po karmieniu tez wystarczy go odlozyc i pogada do siebie i usnie. ale w dzien juz trzeba kombinowac, a chcialabym zeby tez sam zasypial.

ogolnie mamy taki system trzygodzinny, karmienie co 3h, po karmienii zabawa a na ostatnia godzine przed kolejnym karmieniem przypada drzemka. fajnie sie to sprawdza, ale nie da rady tak ze sie go odlozy zasnie sam bo marudzi a w koncu placze ;/
    w nocy latwiej bo ciemno ale nie mam rolet ani nic zeby tak w dzien zrobic
    dodam ze mam straszna wiercipiete, majta nogami i rekami na wszystkie strony, nienawidzi zawijania

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu Rozpłakała się dopiero jak skończyła pierwsza szczepionkę robic zapewne musiało wtedy zaszczypac,poszło szybko malutka zaraz sie uspokoiła i usnela .Moja dzielna dziewczynka <3

szara myszka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem polega u nas na tym ze Jagoda nawet raz zassac nie chce butelki. Tez karmilam przez nakladki na poczatku, kiedys pila z butelki,jeszcze miesiac temu pola a teraz ni cholery! Kazdy smoczek wypluwa tez nawet raz nie zasysa..butla to najpierw sie smieje sciska dziaslami tylko albo calkiem otwoera buzie a nie ssie.. Smoczkiem od razu na pol metra pluje:) luzeczka podawany koperek wycieka bokiem..jak dziaslami scisnie butelke to wiadomo ze poleci kilka kropel ale tez wycieka bokiem..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuli tu sa jakies porady na ten temat - http://www.mamadajerade.pl/2014/01/dziecko-karmione-piersia-nie-chce-pic-z.html
    nie mam czasu poczytac ale moze cos znajdziesz;)

tulipanna lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko z tym zasypianiem to różnie bywa. Na dworzu śpi w domu od wielkiego dzwonu. Okno otwarte musi być aby było słychać te odgłosy. I jak jest zmęczony krzyczy biorę go na boczku przyciskam do siebie a najlepiej okrywam kocykiem tak aby i na głowie był. Na kanapie przysnie jak też coś na głowę położę. Może tego spróbuj tylko u nas to są drzemki takie 15/20 min regeneracyjne. Wczoraj mi się udało wnieść go ze się nie obudził i pospal 1,5 h ale właśnie i szumis i okno.

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naasz spi ta godzine, czasem 40 minut jak juz zasnie ale wlasnie czasem trzeba go polulac z chcialabym go nauczyc samemu zasypiac

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na lezacKu lulam 10 min i jest sen. Czasem na rekach ake wtedy krzyczy jakby walczyla sama ze soba. I tez zasypia. Wieczorem xycujemy do zasniecia. Ake rylko wieczorem.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie my tez na lezaczku albo na rekach dokladnie to samo i tez to tak trwa 10-15 minut
    i na noc tak samo po ostatnim karmieniu zasypia

ale dzis pieknie, jak sie obudzi to koniecznie dzis spacerek :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez problem z zasypianiem za dnia. Czasem mnie zaskoczy i po karmieniu zaraz zaśnie. Jak jest ładna pogoda to biorę go na spacer i zasypia w wózku, a ja bym chciała zeby cos pospal w domu, żebym mogła cos porobić. Jak jest brzydka pogoda to go niestety usypiam na cycu w łożku na leżąco.
    Od szwagierki dziecko zasypia w bujaczku z włączonymi wibracjami, na mojego to nie działa

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam wam dziewczyny ten trzygodzinny tryb - jedzenie, zabawa, sen i tak w kolko przez caly dzien. tylko karmienie tak min. 20 minut zeby dziecko sie najadlo i wytrzymalo do nastepnego karmienia, nie wybudzilo sie
    my jemy ok pol godziny, potem go przebieram, potem siedzi sam w bujaczku, potem sie z nim bawie na kolanach, potem sobie lezy na fotelu i mija akurat dwie godziny niecale od jedzenia no i usypiam takzeby ta ostatnia godzine przespal
    super sie w tym odnalazl, jest plan dnia, wiadomo ze nie z zegarkiem w reku ale jest przewidywalnosc i moge sobie zaplanowac wyjscie abo w ogole dzien :)

jak idziemy na spacer to lacze zabawe ze snem, wychodze na ok 2 godziny, najpierw sie patrzy, potem spi i wracamy na karmienie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja dosypuje na sen do mm kaszke ryzowa np. O smaku waniliowym, daje dwie miarki takie od mm i kaszka dodaje troche smaku i leciutko zageszcza. kaszke ryzowa robi sie na mm. Mam smoczki do kaszki ale podobno nie powinno sie podawac kaszki przez smoczek. Mozesz dodawac po jednej miarce do mleka i mieszac az uzyskasz konsystencje do picia ktora przeleci przez smoczek.
    A na sniadanie daje kaszke mleczno-ryzowa ktora robi sie z woda i podaje lyzeczka.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kupiłam pieluchy w biedrone bo promocja i jeszcze 20 jajec i się zastanaeiam jak wtarabanie się do domu. Siedzę w parku i myślę. Musimy na zakupy jechać i czapki odebrać. Zapinke do smoczka muszę kupić bo mam taką sowe ale cały czas ta jedna część wypada i ciągle jej szukam. Nic mi się nie chce na obiad naleśniki z serem zrobię bo na mięso patrzeć nie mogę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka mam taki sam tryb ale 4 godzinny i 40-60 minut drzemki przed karmieniem

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 4 miesiaca przejdziemy na 4 godzinny :) choc czasem juz nam sie uda zrobic 3,5 godziny :) np teraz spi wciaz i musze go juz pomalu budzic zeby zjadl i na spacer pojdziemy :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaniemama a jak uspiasz dwie dziewuszki?? :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja zaczelam od jablka, pozniej banan, marchewka, a pozniej juz zupka marchewka, ziemniak, kalarepka. I moje bardziej wola zupki.
    Wiec nie kazde dziecko jak posmakuje slodkiego owocu nie chce jesc warzyw.
    Zaopatrz sie w kleik ryzowy, powinien byc w sklepie obok kaszek, ja go dodaje do jablka, czy zupki zeby zagescic. Ostatnio jak dodalam go do jablka to sama mialam ochote na taki deserek

• Kri Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ja też zrobiłam naleśniki :-) wykorzystałam to, że nieoczekiwanie rano przysnął.
    Mój nie ma takiego trybu dnia niestety. Tzn na dworze śpi przeważnie, w domu usypia przeważnie przy jedzeniu cyca i wtedy czasami pośpi z 20 min. Tak wogle to ostatnio całymi dniami jesteśmy w ogrodzie przy domu to 90 procent czasu kima. Aż się zastanawiam czy za dużo życia nie przesypia, bo jakbyśmy weszli do domu to od razu byłby aktywny.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pewnie skrytykujecie, ale Pola śpi w wózku za dnia i po kąpieli. Jak zawoła w nocy na 1 karmienie 'pokąpielowe' to później już w swoim łóżeczku. Buju buju wózkiem i młoda śpi :P w dzień potrafi 3-4 godzinny sen z£apać

• L Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja tez jeszcze samą piersią karmienie. Raz tylko podałam jej butle z moim mlekiem raptem 60 ml bo tyle udalo mi się odciągnąć ale ładnie wyciągała. Teraz muszę spróbować by miec pewność że w razie potrzeby mąż spokojnie ją nakarmi. Tylko u mnie mm muszę wtedy podać bo za cholerę nie mogę odciągnąć swojego.max 30 po jedzeniu odciągnę :-\ a i tak myślę czy by właśnie na noc nie podać małej mm plus kleiku ryzowego do zagęszczenie może pospałaby dłużej.

Biedronka dobrze że szczepienie macie już za sobą.

Myszka u nas w sumie podobnie dzień wygląda jak wasz;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ