X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuli ja tez karmie tylko piersia, nigdy nie dokarmialam mm

tez ostatnio sie zastanawialam czy zalapie butelke, ale karmie przez oslonke a to taki smoczek w sumie to moze nie bedzie mial problemu
    ale musze sprobowac ze swoim mlekiem tylko poczekam jeszcze az mi sie te piersi ureguluja - nie wiem czy wam pisalam - nie boli juz tak! boli czasami na poczatku a potem juz nie, mleka wciaz duzo ale nie mam juz kamieni - jest lepiej z kazdym dniem.

czytam ksiazke tracy hogg i duzo fajnych rzeczy tam jest, m. in jak odstawiac od piersi np tylko na jedno karmienie np o jakiejs konkretnej godzinie podawalby maz butelke z moim mlekiem - zastanawiam sie czy tego nie wprowadzic bo wg niej wlasnie warto wczesniej choc od czasu do czasu podac butelke bo 6 mies niemowle moze nie chciec potem takiej naglej zmiany

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dziewczyny podzielcie sie jak usypiacie wasze maluchy, a jesli zasypiaja zawsze same to jak do tego doszlyscie

nasz maluszek zasypia sam na wieczor i w nocy po karmieniu tez wystarczy go odlozyc i pogada do siebie i usnie. ale w dzien juz trzeba kombinowac, a chcialabym zeby tez sam zasypial.

ogolnie mamy taki system trzygodzinny, karmienie co 3h, po karmienii zabawa a na ostatnia godzine przed kolejnym karmieniem przypada drzemka. fajnie sie to sprawdza, ale nie da rady tak ze sie go odlozy zasnie sam bo marudzi a w koncu placze ;/
    w nocy latwiej bo ciemno ale nie mam rolet ani nic zeby tak w dzien zrobic
    dodam ze mam straszna wiercipiete, majta nogami i rekami na wszystkie strony, nienawidzi zawijania

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu Rozpłakała się dopiero jak skończyła pierwsza szczepionkę robic zapewne musiało wtedy zaszczypac,poszło szybko malutka zaraz sie uspokoiła i usnela .Moja dzielna dziewczynka <3

szara myszka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem polega u nas na tym ze Jagoda nawet raz zassac nie chce butelki. Tez karmilam przez nakladki na poczatku, kiedys pila z butelki,jeszcze miesiac temu pola a teraz ni cholery! Kazdy smoczek wypluwa tez nawet raz nie zasysa..butla to najpierw sie smieje sciska dziaslami tylko albo calkiem otwoera buzie a nie ssie.. Smoczkiem od razu na pol metra pluje:) luzeczka podawany koperek wycieka bokiem..jak dziaslami scisnie butelke to wiadomo ze poleci kilka kropel ale tez wycieka bokiem..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuli tu sa jakies porady na ten temat - http://www.mamadajerade.pl/2014/01/dziecko-karmione-piersia-nie-chce-pic-z.html
    nie mam czasu poczytac ale moze cos znajdziesz;)

tulipanna lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko z tym zasypianiem to różnie bywa. Na dworzu śpi w domu od wielkiego dzwonu. Okno otwarte musi być aby było słychać te odgłosy. I jak jest zmęczony krzyczy biorę go na boczku przyciskam do siebie a najlepiej okrywam kocykiem tak aby i na głowie był. Na kanapie przysnie jak też coś na głowę położę. Może tego spróbuj tylko u nas to są drzemki takie 15/20 min regeneracyjne. Wczoraj mi się udało wnieść go ze się nie obudził i pospal 1,5 h ale właśnie i szumis i okno.

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naasz spi ta godzine, czasem 40 minut jak juz zasnie ale wlasnie czasem trzeba go polulac z chcialabym go nauczyc samemu zasypiac

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na lezacKu lulam 10 min i jest sen. Czasem na rekach ake wtedy krzyczy jakby walczyla sama ze soba. I tez zasypia. Wieczorem xycujemy do zasniecia. Ake rylko wieczorem.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie my tez na lezaczku albo na rekach dokladnie to samo i tez to tak trwa 10-15 minut
    i na noc tak samo po ostatnim karmieniu zasypia

ale dzis pieknie, jak sie obudzi to koniecznie dzis spacerek :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez problem z zasypianiem za dnia. Czasem mnie zaskoczy i po karmieniu zaraz zaśnie. Jak jest ładna pogoda to biorę go na spacer i zasypia w wózku, a ja bym chciała zeby cos pospal w domu, żebym mogła cos porobić. Jak jest brzydka pogoda to go niestety usypiam na cycu w łożku na leżąco.
    Od szwagierki dziecko zasypia w bujaczku z włączonymi wibracjami, na mojego to nie działa

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam wam dziewczyny ten trzygodzinny tryb - jedzenie, zabawa, sen i tak w kolko przez caly dzien. tylko karmienie tak min. 20 minut zeby dziecko sie najadlo i wytrzymalo do nastepnego karmienia, nie wybudzilo sie
    my jemy ok pol godziny, potem go przebieram, potem siedzi sam w bujaczku, potem sie z nim bawie na kolanach, potem sobie lezy na fotelu i mija akurat dwie godziny niecale od jedzenia no i usypiam takzeby ta ostatnia godzine przespal
    super sie w tym odnalazl, jest plan dnia, wiadomo ze nie z zegarkiem w reku ale jest przewidywalnosc i moge sobie zaplanowac wyjscie abo w ogole dzien :)

jak idziemy na spacer to lacze zabawe ze snem, wychodze na ok 2 godziny, najpierw sie patrzy, potem spi i wracamy na karmienie

MamaNieMama lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja dosypuje na sen do mm kaszke ryzowa np. O smaku waniliowym, daje dwie miarki takie od mm i kaszka dodaje troche smaku i leciutko zageszcza. kaszke ryzowa robi sie na mm. Mam smoczki do kaszki ale podobno nie powinno sie podawac kaszki przez smoczek. Mozesz dodawac po jednej miarce do mleka i mieszac az uzyskasz konsystencje do picia ktora przeleci przez smoczek.
    A na sniadanie daje kaszke mleczno-ryzowa ktora robi sie z woda i podaje lyzeczka.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kupiłam pieluchy w biedrone bo promocja i jeszcze 20 jajec i się zastanaeiam jak wtarabanie się do domu. Siedzę w parku i myślę. Musimy na zakupy jechać i czapki odebrać. Zapinke do smoczka muszę kupić bo mam taką sowe ale cały czas ta jedna część wypada i ciągle jej szukam. Nic mi się nie chce na obiad naleśniki z serem zrobię bo na mięso patrzeć nie mogę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka mam taki sam tryb ale 4 godzinny i 40-60 minut drzemki przed karmieniem

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 4 miesiaca przejdziemy na 4 godzinny :) choc czasem juz nam sie uda zrobic 3,5 godziny :) np teraz spi wciaz i musze go juz pomalu budzic zeby zjadl i na spacer pojdziemy :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaniemama a jak uspiasz dwie dziewuszki?? :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja zaczelam od jablka, pozniej banan, marchewka, a pozniej juz zupka marchewka, ziemniak, kalarepka. I moje bardziej wola zupki.
    Wiec nie kazde dziecko jak posmakuje slodkiego owocu nie chce jesc warzyw.
    Zaopatrz sie w kleik ryzowy, powinien byc w sklepie obok kaszek, ja go dodaje do jablka, czy zupki zeby zagescic. Ostatnio jak dodalam go do jablka to sama mialam ochote na taki deserek

• Kri Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ja też zrobiłam naleśniki :-) wykorzystałam to, że nieoczekiwanie rano przysnął.
    Mój nie ma takiego trybu dnia niestety. Tzn na dworze śpi przeważnie, w domu usypia przeważnie przy jedzeniu cyca i wtedy czasami pośpi z 20 min. Tak wogle to ostatnio całymi dniami jesteśmy w ogrodzie przy domu to 90 procent czasu kima. Aż się zastanawiam czy za dużo życia nie przesypia, bo jakbyśmy weszli do domu to od razu byłby aktywny.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pewnie skrytykujecie, ale Pola śpi w wózku za dnia i po kąpieli. Jak zawoła w nocy na 1 karmienie 'pokąpielowe' to później już w swoim łóżeczku. Buju buju wózkiem i młoda śpi :P w dzień potrafi 3-4 godzinny sen z£apać

• L Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja tez jeszcze samą piersią karmienie. Raz tylko podałam jej butle z moim mlekiem raptem 60 ml bo tyle udalo mi się odciągnąć ale ładnie wyciągała. Teraz muszę spróbować by miec pewność że w razie potrzeby mąż spokojnie ją nakarmi. Tylko u mnie mm muszę wtedy podać bo za cholerę nie mogę odciągnąć swojego.max 30 po jedzeniu odciągnę :-\ a i tak myślę czy by właśnie na noc nie podać małej mm plus kleiku ryzowego do zagęszczenie może pospałaby dłużej.

Biedronka dobrze że szczepienie macie już za sobą.

Myszka u nas w sumie podobnie dzień wygląda jak wasz;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ