Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dana miała 16 dni
Evans Ty mieszkasz w stanach ? Aż się nie chce wierzyć że tam jest taki krótki urlop macierzyńsi. Pomyśleć, że u nas też tak kiedyś było. Chyba nie dałabym rady zostawić 3 miesięcznego maluszka i iść do pracy. Byłoby mi ciężko. Tak jak Ty bym to przeżywała i w głowie 1000 myśli co zrobić. Ja mam to szczęście że urlop macierzyński + zaległe urlopy to 15 miesięcy wolnego a potem jeszcze będę myślałąm nad rokiem z malą w domku.
Nie śpieszno mi do pracy. -
Zosia_wop wrote:Dziewczyny ktore maja wiecej niz jedno dziecko...czy kolejna ciąże i poród tez sie tak przeżywa jak pierwszy, czy to kolejne zupełnie nowe doświadczenie?
Zosia przeżywa się dokladnie tak samojasne że jesteś już bardziej świadoma ciąży i porodu ale jak maleństwo zobaczysz to budzą się w tobie te same uczucia i emocje
Zosia_wop lubi tę wiadomość
-
ja jak mi się odpukać uda zajść 2gą ciąże w lutym, marcu 2017 będzie git, a jak nie to do września i tak siedzę minimum w domu z malym albo wezme wychowawczy, a jak mi nie przedłużą umowy to bezrobocie i kombinowanie żeby się zatrudnic przed 2gą ciążą.
Od tygodnia codziennie ćwiczylam ok 20min na rozruch ale chyba przestaję na jakiś czas bo wczoraj zaczęłam czuć coś jakby szczypanie przy bliźnie, wcześniej nic takiego nie było, a ćwiczenia badzo lekkie robiłam, ale nie mogę sobie pozwolić na jaki10eś kompilacje, ważniejsze zdrowie niż chudnięcie a zostało 5/6kg a chce więcej z 10 przed kolejną ciążą ale to chyba dietę jakąś zrobię choć przy kp trudno bo apetyt mam jak.....
No słoneczna pogoda się u mnie skończyła dziś chmury i chłodniej
Adelka - śliczności, a jeśli chodzi o przerwę w karmieniu to jest ok, mi położna jak miał miesiac to już mówila żeby nigdy nie wybudzać że bobasy moga przesypiać całą noc, b o wtedy w dzień nadrabają jedzenie i mój przykładowo dziś nie jadł przez noc ok 9godzin i tak mam już ok 1,5ms i wszystko ok. Zazwyczaj przerwę mamy 21-4/5 i potem rano je częściej czasem co 1h, czasem co 2h.adelka77 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A kiedy zaczynacie się starać o 2? Ja w sumie to chciałabym jak najszybciej bo mówili mi że będzie trudno albo wcale a on jest! Obawiam się tylko czy w lutym marcu nie za wcześnie. No i jak będę tak jak w tej to mały i tak do przrdszkola żłobka będzie musiał iść bo musiałam leżeć a zajmować się małym to kiepska sprawa.
-
Patrzcie ciocie czego się w końcu nauczyłem
za pierwszym razem ryczalam jak bóbr ze szczęścia i wzruszenia
Ja też chcialabym jak najszybciej bobasa nr. 2, ale mi gin każe 2 lata czekac.. tylko dziwne to troszkę,bo Wam pozwalają wczesniej? W maju wychodze za mąż i wtedy chcialabym drugiego psuja figuryMam tak jak Wy, macierzystwo jest magiczne
a miłość do synka bezgraniczna, jest dla mnie wszystkim, sensem, szczęściem i spelnieniem ♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:23
Lexi150, vayn, Bruśka, Zosia_wop, L, dana222, tulipanna, tysiaa93, marissith, Kri, szara myszka, Evans, Tusiaa, e-ness, Moniaa lubią tę wiadomość
-
Ja zamierzam zacząć starania jak Igor skończy 8 miesięcy. Bo jakoś nie wierzę, że się uda od razu a że mam długie cykle ok 45 dni to trochę to potrwa.
Adelka śliczna ta Twoja córcia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:09
adelka77 lubi tę wiadomość
-
Mila jaki słodziak
pięknie brzuszkuje. Moja mała z dnia na dzień zaczęła główkę podnosić. Początkowo okropnie się awanturowała a teraz z uśmiechem leży na brzusiu i ogląda wszystko dookoła. Mama dumna jest ogromnie z córki.
Ja to chyba już teraz powinnam zacząć starania bo u nas prawdopodobieństwo ciąży to jak trafienie 6 w totka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:39
-
Ja na razie nie wyobrażam sobie dwóch maluchów w domu. Tyle czasu trzeba poświecić noworodkowi ze boje sie ze starsze dziecko, takie dwuletnie nie dostanie tyle mojej uwagi co by potrzebował. Mam 2,5 letniego chrześniaka i czasem jak jest u mnie to właśnie widzę ze nie dałabym rady zając sie dwójka dzieci. Michał czasem wisi bardzo długo na cycu to co w tym czasie ma robić ten dwulatek. A jeszcze by sie trafiło takie dziecko jak Michał ktory śpi tylko na spacerach. Wiem ze jakos to sie da pogodzić, bo wsród znajomych mam duzo takich rodzeństw, którzy maja mala różnice wieku, jakos ich mamy dały rade. boje sie ze nie dam rady, ale zobaczymy co przyniesie czas. Na pierwsze dziecko tez nie potrafiłam zdecydować, długo to trwało ale w końcu poukładało sie w głowie i mam moje największe szczęście.