X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...mnie moj slodziak wykończy...nie chce jeść,co ja sie namecze i nic z tego :( walczę z rożnymi butelkami, mlekiem odciagniętym, piersią, mm...i nic co weźmie do buzi myśli ze to smoczek cos pociągnie i wypluje :( a nagada sie po swojemu tyle, ze szok...

Dana u nas od jakis 2 tygodni juz nie chce do wszystkich na ręce tylko do mnie i do męża, u innych najcześciej płacze no chyba, ze jest cos ciekawego do obejrzenia

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ta kaszke ryzowa dodaje dodatkowo, zeby mleko bylo troszke bardziej pozywne. A kleik dodaje bezposrednio do zblendowanego jabluszka.
    Jest na facebooku fajna grupa : rozszerzanie diety po 4 miesiacu, mozna tam o wszystko zapytac, ja mam ksiazke u malucha na talerzu a jak napiszesz na tej grupie to wysla Ci ja w pdf.
    Ja obiadki gotuje sama. Moje zajadaja sie marchewka z ziemniakiem i kalarepa ale smakowama im tez marchewka z ziemniakiem i dynia. A z deserkow to robie sama jablko i banana a dzisiaj podalam suszona sliwke ze sloika i tylko Nince smakowala, Rita plula

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje to juz takie cwane ze rycza jak nosi je sie na lezaco. Musza juz widziec i nosimy je juz przodem do swiata. Ale dla nich tez obojetne kto nosi. No chyba ze jest ryk. Wtedy uspokoi je tylko mama

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie. Czy dociera do Was że macie dziecko. Bo ja jeszcze się nie oswoilam z myślą że mały jest. Hmm może to źle ujelam. Bo codziennie zadziwia mnie fakt że on jest i jakim cudem się znalazł. Chyba za szybko przebiegł mój poród i niespodziewanie. Codziennie łapie mnie zdiwienie jak to jest. Tak mi się dluzyla ciąża przynajmniej początek bo lezalam a teraz ja jej praktycznie nie pamiętam. Jakoś to tak szybko przeminelo. I jak patrzę na małego i się uśmiecha to się nacieszyć i nadziwić nie mogę.

tulipanna, Kri lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia mam to samo. Tym bardziej że ja 3 poprzednie ciąże straciłam i do końca nie wierzyłam że w końcu się udało. Niby od porodu nie minęło nawet 3 miesiące a Mały tak szybko się rozwija, że nie pamiętam jak był taki malusi. Czasami wieczorami patrzymy z Mężem na Igora i nie możemy uwierzyć w ten cud.

A tak poza tym to moja przyjaciółka urodziła w poniedziałek synka przez cc. Ważył 4750g. Póki co to mój najmniejszy z tych dzieciaczków się urodził w rodzinie i wśród znajomych :P

Bruśka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Busia mam tak samo :D

nie ogarniam, że mam dziecko i nie czuję się jak matka :D

Dziewczyny na stronie instytutu matki i dziecka
    są do pobrania poradniki i jest między innymi o żywieniu dzieci 0-3 itp.
    Zerkłam teraz pobieżnie bo ściągnełam tego pgdfa jecze w ciąży i coś tam o rozszerzaniu jest. Do tego pdf trzeba trochę zjechać na stronie

http://www.imid.med.pl/pl/main-menu/do-pobrania

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że jestem na jakimś haju od stycznia. Ostatnio łzy mi popłynęły jak sobie przypomniałam usg w 4tc, to ziarenko kurzu jeszcze bez pikającego serduszka

Bruśka lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja tez tak mam :) patrze na moje dziecko i nie wierze ze to cudo to moje <3
    Wzruszenie mnie lepiej jak oglądam filmiki jak była taka malusia to dwa msc temu a jak patrze na zdjecia filmiki to juz nie pamietam ze ona była az taka maciupka :)

MAmaMAma moja juz tez chce byc noszona przodem,na leżąco to tylko jak spac sie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 21:55

Bruśka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki są już bardzo ciekawe świata :) Niedługo będziemy się chwalić, że już siadają :D Szybko czas leci, aż za szybko :) A pod koniec maja pojawią się lutówki 2017 :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka właśnie wczoraj zadałam dokładnie to samo pytanie mężowi. My się staraliśmy o dziecko prawie 10 lat.Już nadzieję prawie straciłam i nagle trach bach, pierwsza beta, serduszko potem kolejne miesiące ciązy zleciały jak z bicza strzelił. A teraz ... mały pultasek jest obok codziennie. Kocham ją bezgranicznie, tego się nie da słowami opiasać.

Dziewczyny macie tak śliczne dzieciaczki. Niektórych niestety nie zdążyłam zobaczyć bo usuwacie szybko zdjęcia ale rozumiem to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:06

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi wow podziw dla przyjaciółki. Pewnie pod koniec ciąży było jej już ciężko brzuszek dzwigać.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak psioczyłam na ciąże tak teraz łezka kręci sie w Oku jak widze kobietę z brzuchem :) poród piersze spojrzenie na dziecko to jakby sen...cieszę sie ze mała jest juz z nami, ale tak jak piszecie nieraz parze na nią jak spi i nie dowierzam, ze wyszła z mojego brzucha...ze ma oczy, włosy, nóżki,rączki...i ze to wszystko uformowało sie z mojego ciała :)

Dziewczyny ktore maja wiecej niz jedno dziecko...czy kolejna ciąże i poród tez sie tak przeżywa jak pierwszy, czy to kolejne zupełnie nowe doświadczenie?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMama lubię czytać o twoich pociechach. Niby bliżniaczki a tak różne. Fajne to. Pewnie masz podwójnie wesoło z dziewczynami.

Moje dziecię wczoraj było szczepione. Myślałam, że mi serducho pęknie z żalu. Ona jest tak ufna i pozytywnie nastawiona do wszystkich. Uśmiech rozdaje każdemu. Nawet pani pielęgniarce. Tak się szczerze do niej uśmiechała a ta bach i igłę w nóżki wbiła. Mała przez chwilę nie wiedziała o co chodzi a po chwili płacz i tak przez 15 minut. Bidula. Wieczorem płacz i marudzenie w domu przez 2 godziny. Tata miał przekichane bo mama na zakupy musiała pojechać. Ale po powrocie uśpiłam malucha i spała od 21 do 5 rano. Potem 20 minut jedzenia i dalej lulu do 8.30. Zastanawiam się, czy to nie zadługa przerwa jak na 3 miesięczne dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:47

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    mam pytanie wczoraj przy kąpieli zauważyłam że małemu pod pachą na zagięciu skóry zrobiła się taka czerwona skóra w tym zagłębieniu czym to smarować tym co tyłek? sudokrem/betapren/linomag itp

u nas ten sam problem, pod paszkami lekko sie odparza skóra. Ja na zmainę talkuję albo smaruje kremem z cynkiem. I pod szyjka mamy ten sam problem. Mimo codzinnej higieny i mycia.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my się może przedstawimy. Nasza Małgorzata. Nie cytujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 14:22

tysiaa93, Bruśka, dana222, vayn, Evans, Lexi150, L, d84, Zosia_wop, tulipanna, Kri, Tusiaa, e-ness lubią tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznotka!

adelka77 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    nie dowierzam, ze wyszła z mojego brzucha...ze ma oczy, włosy, nóżki,rączki...i ze to wszystko uformowało sie z mojego ciała :)

dokładnie. Niesamowicie to natura stworzyła. Pomyśleć, że my też takie malutkie byłyśmy. Moja mam teraz z łezką w oku wspomina jak to było gdy ja byłam takim szkrabem.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka słodka Małgosia, a ile miała na tej sesji?

Ja przed ciaza nie byłam świadoma ze mozna tak kogoś kochać. Czasem nie potrafię zaspokoić swoją potrzebę przytulania Michalka i go tulę i tulę. Z jednej strony chce zeby był juz większy i zeby mozna z nim juz porozmawiać, ciekawi mnie co go bedzie interesować, a z drugiej strony przerażona jestem jak szybko rośnie i boje sie ze nie zdarze nacieszyć sie takim małym bobaskiem. Wiadomo ze przychodzą chwile słabości i ma sie dość, jak stajesz na rźesach zeby mu dogodzić a on i tak jest marudny i płacze, No ale jeden słodki uśmiech załatwia wszystko.
    I wiecie co jeszcze lubię, ze jest ktoś tak uzależniony ode mnie ze tylko ja potrafię zaspokoić jego potrzeby i ze to dziecko tak mnie potrzebuje.

adelka77 lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ja mam powiedziec ? Jestem wsciekla , ze musze zostawiac swoje dziecko I isc do pracy , normalnie wariacja , ciagle dzwonie sie pytam , mam dosc , chyba bede prace rzucac , nie radze sobie z rozlaka z moim dzieckiem , przeraza mnie , ze nie widze wszystkiego , co robi , jak przychodze do,domu , to natychmiast nieproszeni musza odejsc, nie mozna ze mna rozmawiac, Bo ja chce tylko z moim synkiem byc , tak wiele mi ucieka , zadroszcze Wam , ze Wy w domu jestescie ....

Jestem zakochana w swoim synku po uszy , tyle sie o niego staralam , jest najpiekniejszy na calym swiecie I nie moge sie nadziwic , ze go mam , wszystko w nim najpiekniejsze , wlasnie teraz zaraz bedzie sie budzic , nareszcie, Bo czekam na niego I nie spie :) , zwariowalam , tak trzeba prace rzucac, lub okroic do maksymalnego minimum , bede patrzec , co dam rade zrobic , bo pieniadze tez potrzebne , ubezpiecznie , miloscia nie nakarmie, ale wsciekla jestem brrrrr. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 06:41

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans współczuję. Ten roczny urlop to się akurat państwu udało. I każda matka powinna mieć taką możliwość. Chociaż na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie jakbym po roku musiała zostawić Małego. Dlatego chciałabym od razu drugie dziecko. Przynajmniej mogłabym trochę jeszcze w domu zostać a prędzej czy później i tak będę musiała zrezygnować z pracy bo nie mam z kim Małego zostawić. Na przedszkole nie mam szans a pracować na prywatne albo na nianię to bez sensu.

Evans lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ