Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuli wystąpić musiała przeciwko nam bo jesteśmy małżeństwem ,ale to ja jest ta zła co jej syna pozbawiłam umiejętności myślenia, straszyłam, ubezwlasnowolnilam ☺ bo przecież to nie normalna ze ona tyle lat go na sznurku trzymała a on jej takie rzeczy wyczynia bo ma odmienne zdanie, nie jest na każde jej zawołanie,zauważa ze matka podważa autorytet rodziców w obecności dzieci.
I to wszystko robiła w imię miłości do syna i wnuczka
No duzo by pisac
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
A no to jasne, ze ja też Tymusia nie ustawiam przodem do tv
myślałam, ze chodzi Wam też o dźwięk. Ekran mam na maxa przygaszony, a jak mi na czymś zależy, żeby obejzec to sobie rozjasniam i oglądam tak, ze maly jest tyłem do ekranu.
E-Ness nie odpuszczaj, bo wtedy będziesz całkiem nieszczęśliwa ciągle tlumiac swoje uczucia w sobie.. rozumiem, ze teściowa tak szaleje, ale teścia nie ma? Może brakuje jej tak zwanego ch.. do d.. a tak całkiem serio nie mam pojęcia co można w takiej sytuacji zrobić.. może spróbuj dotrzeć do męża, porozmawiać szczerze? Jakoś nim wstrząsnąć?
-
E ness ty zlota kobieta jestes, ze jeszcze tej glupiej babie nic nie zrobilas...
U nas placz od 18 prawie do teraz, dawno tak nie bylo. Moze dlateto ze przez caly dzien nie zrobila kupy a zawsze byla minimum jedna. Biedulka w koncu zasnela. A jutro szczepienie i pewnie tez bedzie masakra jak ostatnio. Zjem cos i spac. Spokojnej nocki mamuski! -
Mój len zamiast leżeć na brzuchu to wymyslis sobie jak zwykle na opak. On siada. Trzrba go pilnować bo jak leży na podiszce to normalnie siada. Leżenie na brzuchu źle ale siadanie ekstra. A co najlepsze z pleców na brzuch się obroci gdzie to o wiele trudniejsze niż na odwrót. Ja bym chyba zwariowala gdyby telewizor nie grał. Z tym że jestem chyba najlepiej poinformowana osoba w kraju. A mały czasem się skupi na bajce i zasnie w lezaku dobre i 15 min bo bez spaceru on w domu nie śpi. Zainteresuje go bajka taka co miga tom i Jerry. A już sąsiedzi to zapewne mają mnie dość bo ja ciągle śpiewam i gadam do niego. Jak chce coś zrobić to śpiewam. I tak od 6 największe przeboje np Maryli. Sing Sing i mały uradowany.
-
Tysia też mamy szczepienie już dzisiaj. Aż się boję tego co będzie w domu
E-ness ja to bym ta babę rozszarpala na strzępy i na pewno bym do niej nie pojechala nigdy w życiu.
Tak to jest ze mamusie mężów najlepsze.
Mój od początku ma jakiś problem do mojej mamy co nigdy mu nic nie zrobiła, nie karze mu nic robić, nie upomina i jemu jest źle bo i twierdzi że moja mama mnie nastawia. Nigdy złego słowa o nim nie powiedziała. Ehh no cóż.
Brusia już ci siada ? Jestem w szoku bo mój ani drgnie do pozycji siedzącej
U nas też Kubuś zainteresowany tv, lapek ale nie pozwalam mu patrzec
Wiecie co a ja dalej walczę z ciemieniucha. Poszła aż na środek głowy, prawie ze na tył
Z reguły codziennie jest oliwkowanie i w kąpieli pielucha przecieranie + później czesanie szczotka. Coś tam schodzi ale bardzo powoliWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 01:30
Kubuś
-
Tusia nam położna mówiła ze oliwka nic nie da bo ona tylko natluszcza zamiast nawilzac a o nawilżanie chodzi. Na ciemieniuche radzila 15 min przed kąpielą posmarować dobrze bepanthenem/linomagiem zielonym albo alantanem, założyć czapeczke a w kąpieli normalnie zmyć.
-
E-ness ciężki orzech. Mąż jak przez tyle lat sie nie zmienił to pewnie już nic nie pomoże. A z drugiej strony chcesz ratować swoją rodzinę. Życzę Tobie spokoju bo chyba to Ci się w tej sytuacji najbardziej przyda.
U nas jutro szczepienia. Ale jestem dobrej myśli. A wszystkim mamusiom z dzisiejszymi kluciami powodzenia. -
My dziś mamy 3 miesiące jupiii
ja mojemu cały czas tez śpiewam ale piosenki własnej twórczości a największym przebojem jest "czy ten dupsztal był wietrzony czy tez nie"
Bruśka, L, Lexi150, tysiaa93, Mila920, dana222, vayn, Tusiaa lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Jak ja sobie czasami pomyślę co ja za glupoty mówię, śpiewam Małemu o jakie głupie miny do niego stroje to wyglądam pewnie jak wariatka. Ale mistrzem w repertuarze własnym jest mój mąż
Jeszcze jak byliśmy we dwójkę to mi piosenki wymyslal i mówił ze zostanie królem disco polo.L, d84, tysiaa93, vayn, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Stwierdzam, że dziecko mam popsute
Nie no tak na poważnie laski to proszę mi tu napisać co jecie przez cały dzień że dzieciaczki wam tak ładnie nocki przesypiają? U mnie dalej pobudki co 2-3 godziny
Eness nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale teściowa miała święta organizować tzn. miałaś z nią święta spędzić? Za cholerę nie chciałabym jej widywać po czymś takim. Nie mi oceniać bo różnie to w życiu bywa ale mężu twój powinien poważnie się zastanowić nad sobą. Jak teściowa by się czuła gdyby jej chcieli dziecko odebrać ciekawe czy się nad tym zastanawiła jak mąż się czuł? Eehhh kochana trzymaj się. -
L masz przytulaska Malego i już. A tak serio ti czytałam właśnie na temat przesypiania nocy przez niemowlę czy to na kp czy na mm. Ma prawo się budzić nawet chyba do roku. Zwyczajnie tego potrzebuje i już. A malutka je w nocy czy pociąga kilka razy i śpi? Bo może nie tyle jest glodna ile potrzebuje bliskości.
Nasz Maluch dzis z zegarkiem ci 4 godziny ale tylko je i zasypia.
Wasze dzieci też tak wzdychaja przez sen? Mi czasami tak się śmiać chce z Młodego bo potrafi długo tak. Szczególnie od razu po jedzeniu. Jakby mu było nieziemsko dobrze -
ja jem wszystko z wyjątkiem fast-foodów i mega tłustych i ciężkich rzeczy. Ostatnio testowałam cytrusy i orzechy i póki co jest ok.Nie jadłam jeszcze truskawek,a mam nadzieję że z nimi będzie ok i czekolady, ale ciastka z kakao i browne już tak.
Przestałam jeść rzeczy na wynos dawniej często jadaliśmy w knajpach teraz w ostatni weekend coś 1 raz po przerwie zamówiliśmy i kurde tak mnie brzuch bolał kilka godzin, że chyba mi się żołądek odzwyczaił od takiego jadła.
Mleka piję ok 3 szklanek dziennie i też na szczęście ok.
Ale ponoć alergie wychodzą po 3ms i tego się też boję.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Moj tez dzisiaj kończy 3 miesiące, podobno od dzisiaj ma przesypiać noce ha ha ha
W sumie dzisiaj obudził sie 2 razy ale kilka razy odkładałam go do łóżeczka, robi mi tak od wczoraj. Po zjedzieniu biorę go do odbicia, oczywiście nie odbija bo śpi, na rękach jak go mam to śpi na całego, jest taki bezwładny, a jak go położę to jakby go łóżeczko poparzyło, wierci sie i otwiera oczy.Lexi150, Mila920, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość
-
L te pamietne święta to kilka lat temu, kiedy to tylko nas straszyłam sadem;) i miała zadziałać magia Bożego Narodzenia i miało być tak milo;) ba nawet zadzwoniłam do niej z życzeniami to później powiedziała ze i tak nic nie słyszała bo brzegiem morza spacerowala
Od tamtej pory na święta każde wyruszamy w Polskę bo choćbym chciała je spędzić z moimi rodzicami to tez nie mogę bo mamusi nie będzie z wiadomych powodów.
To taki niby kompromis za który płacę wysoka cenę ;(
Powodzenia na dzisiejszych wizytachWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 11:23
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Eh przeliczylam sie, znowu byla godzina histerii bo placzem to nazwac tego nie mozna, ze zmeczenia az usnela mi na rekach. W trzecim miesiacu te bole brzucha mialy mijac a u nas sa teraz coraz czestsze cholera. Ze dwa tygodnie temu calkowicie odstawilam espumisan ale chyba jednak do niego wroce. Czemu te dziaczki tak musza cierpiec
moze jak zaczne jesc przyslowiowy suchy chleb to cos to pomoze
Ktorys dzieciaczek jeszcze cierpi na takie bole brzuszka? -
nick nieaktualny