Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
D my mieliśmy pneumo ale osobno bo lekarka nie chciała Młodego za bardzo obciążać na raz. Też się bałam bo one są dosyć oleiste przez co mogą być bolesne ale Igor zniósł je bardzo dobrze. A poza tym masz prawo rozdzielić sobie szczepienia. To Ty decydujesz kiedy i na co zaszczepić.
-
jak zrobię to się pochwalę bo tylko tak przymierzyliśmy i ono jest od 4ms
póki co mam inne:P
a nosidełko takie
http://www.pinkorblue.pl/ergobaby-nosidelko-ergonomiczne-carrier-original-galaxy-grey-a044280.html?adword=Google/PLA_BabyCarrier&RefID=SEM_PL0000_PLA&c=aw&gclid=CKu38bHk4cwCFYcocgodLIcMMQ
ale kupione na allegro nowe a 140 interes życia hehheheWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:16
tysiaa93, L, vayn, Lexi150, Mila920, Zosia_wop lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Lexi wykłócałam się te pneumo bo chciałam 2tyg po 1szym szczepieniu i mi nie pozwolili powiedzieli że jak chce to se moge iść gdzie indziej czyt. prywatnie, a u nich pierwszy wolny termin to ten co idę z 2 turą szczepienia ;/ żenada17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Nie rozumiem takiego podejścia. Przecież to takie obciążenie dla organizmu dziecka że hej. Jaki normalny lekarz na to pozwolił? Ja bym jeszcze zadzwoniła na infolinię nfz powiedziała jaka sytuacja i trochę postraszyła w przychodni nfz-em. Oni się boją kontroli i utraty kontraktów. Przecież tu chodzi o zdrowie Twojego dziecka. Może Borys zniesie dobrze szczepienia a co jeśli nie? Kurczę 5w1, rota i pneumo ja bym na raz nie pozwoliła.
-
Ja też się bałam wziąść 5w1 i dlatego szczepie tymi podstawowymi, refundowanych a mój Luby śmieje się ze mnie, ze ciemnogród.. Ale u mnie w rodzinie były komplikacje i dzieciaczka po 5w1 i jakoś tak panikę sieje... sama nie wiem czy dobrze, bo te szczepienia to ciężka sprawa.
A ja właśnie spędzam moje 24 urodziny w wannie, z kieliszkiem wina, blogotysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Mila najlepszego! Ty jeszcze nastolatka
Nam się Mały tak rozwrzeszczał wieczorem. Akurat jak mama poszła się kąpać. Przyszłam, przytuliłam do cyca i w 3 sek dziecka nie było. Siła mamusinej bliskości
Ja jutro świętuje imieniny z Małym na szczepieniu. 4 tygodnie temu w moje urodziny też był szczepiony więc jakoś nie mam czasu na obchodzenie swoich świąt
My też mamy refundowane. Jakoś tak nie jestem przekonana skojarzonych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 21:49
-
to faktycznie zadzwonię się dopytać do nfz.
ja się nawet zastanawiam czy można prywatnie gdzieś iść żeby to podać w innym terminie tylko nie wiem gdzie. Bo 5w1 i rota na raz mogę dać, ostatnio tak miał i było ok. Pneumo chciałabym mieć osobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 23:09
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dzięki dziewczyny za życzenia
nastolatka? Mówcie mi tak jeszcze
bo ja to już się zalilam kumpela, ze stara dupa jestem
. Wanna trochę oszukana, bo to taki duży, głęboki brodzik od prysznica, ale daje rade - tak, żeby żal nie było
.
Dziewczyny mi wychodzi na wadze łazienkowej, ze mój mały waży 5700g ale to trochę mało, bo prawie 7 tygodni temu ważył 4800g. Wcześniej go nie wazylam, bo ładne wyrastał z ciuszkow i pampersow, a teraz trochę się martwię, ze jednak za długą tą przerwę nocna mamy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 04:06
-
dziecko mi sie popsuło. jak szedł spac o 20 i wstawał 3 lub 4 to przez ostatnie dni zwiększyismy mu porcje mleka na 150 i co budzi sie o 2 a dzis dostał 120 i pobudka o 1;30 . no niewsypana jestem. potem pobudka o 5 i przed 7 . moze to dlatego tak mu sie spi ze 4 dni siedzimy w domu bo non stop pada. juz mam dosc ile mozna. dzis swieci słonce moze uda nam sie wyjsc.
Jaka zła jestem zamówiłam na gemini mleko do odbioru i ciagle w realizacji słuchajcie ile mozna czekac na mleko... niby jest termin na 23 a zamówienie zozone i opłacone 14.....
A no i oczywiscie cudowny US. jestem zameldowana gdzie indziej i mieszkam gdzie indziej wiec aby było zaswiadczenie do becikowego w olsztynie mi nie wydali maz specjalnie brał wolne zeby 2 maja moc pojechac i pochodzic ze mna po urzedach. i co o ile w zusie dali od reki to us tydzien czekac. mowie jej ze ja tu nie mieszkam i zeby mi to wyslali łaski nie robia. no dobra tylko ze 2 tyg mineły i nic cisza . dzwonie tam dzis kiedy mi to wysla bo zaraz to z zsu bedzie nieaktualne to mi mowi ze mi nie wyda bo ... 23marca zmieniłam w bazie adres no zes kur... nigdzie sie nie ruszałam i jakim cudem zmieniłam. ani nie zadzwonia ani nic . matko taka zła jestem ze sobie nie wybrazacie.
a no i znowu nie wiadomo czemu wody nie ma ( w piatek tez tak było bo )po co miałaby byc ,dobrze ze zdazyłam butelki umyc bo ogłoszenie po co wieszac ze wody nie bedzie
aaaaaa....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 08:55
-
Bruska wdech wydech wdech wydech
Ja nienawidzę załatwiać cos w urzędach. Mam wrażenie ze te osoby tam pracujące specjalnie mówią w jakimś niezrozumiałym języku, zeby nie wyszło ze sie na czymś nie znają albo chcą sprawić żebym sie głupia poczuła, a jak o cis dopytuje bo dalej nie rozumiem to oni dalej mówią tym swoim językiem. Moze któraś z Was pracuje w urzędach, to przepraszam, moze ja poprostu trafiam na takie osoby.
Dzisiaj przedzwoniłam w sprawie becikowego, przyznali nam juupi, ale nie robią przelewu tylko trzeba w kasie odebrać, a ze maz składał wniosek to on musi ta kase odebrać i specjalnie musi wolne brac bo ma śmieszne godz otwarcia.
-
Brusia u nas to samo po zwiększeniu porcji na 150. 120 już nie wystarczało więc stopniowo zwiększaliśmy. Od dwóch dni dostaje 150 i pobudka w nocy co 4 godziny. A spał 6 nawet. Chyba brzuszek się musi przyzwyczaić.
Co do gemini to ja już u nich nie zamawiam właśnie dlatego że mają cholernie długi czas realizacji. Też mnie kiedyś tak wykiwali i stwierdziłam że więcej u nich nie kupię. Niech się bujają!
Z us mamy to samo. Teoretycznie do becikowego u nas chcą tylko oświadczenia ale zobaczymy jak pójdę złożyć. Jak nie to czeka nas jeżdżenie.
Mila dzieci już teraz wolniej będą przybierać. Tak więc nic się nie martw. -
Brusia ja jak leje tez chodzę na spacery tylko krótsze i nawet tej folii nie mam, jak masz balkon to wystawiaj dziecko w wózku na balkon tak jaka przy werandowaniu. Mój ostatni to już mało co na spacerach śpi i zawsze mam stresa że cyrki bedzie robił bo już się tak zdarza co jakiś czas
Roberta lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I