X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn z tą teściowa to wyszło idealnie :D Polcia wie co robi :D

My w sierpniu mamy zaproszenie na wesele i to daleko od domu i sprawa sie komplikuje z kim młoda zostanie, czy w ogole zostanie, czy z nuą pojechać? Przeciez na szybko w razie co do domu wrócić sie nie bedzie dało, a jak tu przeżyć bez nocnego cyca...ehhh...Karmienie butelką niestety raczej bynajmniej na ten moment odpada i bie wiem czy ją nauczymy do tego czasu...bardzo chcemy isc, a do czerwca musimy potwierdzić :/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżanki dziecko płakało na widok teściowej i listonoszki, pomimo ze naprawdę to było wesołe dziecko, do wszystkich sie uśmiecha, nawet do mnie a widzi mnie raz na trzy miesiące.

Z moim dzieckiem tez mam problem na spaćerach. Czasem zasypia dopiero po godzinie chodzenia, a ile sie w tym czasie nabrzeczy, widać ze jest zmęczony i chce spać a jednak zasnac nie chce. Pomógłby mu w zasnieciu smoczek, ale on go wypluwa, wczoraj kupiłam inny rodzaj, dzisiaj będę testować.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy wesele ale w czerwcu i jednak nie pójdziemy. Moja mama miała z małą zostać ale coś ostatnio kiepsko się czuje a teście też na to wesele się wybierają. Pozatym mleka swojego nie odciągnę bo nie mam na tyle a przyjeżdżać co 2 godziny na karmienie to bez sensu. Więcej czasu spędzę kursując niż się bawiąc :-\ we wrześniu mamy kolejne to już małą zabierzemy na chwilę a potem teściowie ją przejmą.

Gabrysia sama słodycz :-*

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy wesele w czerwcu i mam plan zostawić małego z teściową. Mleka ile się uda to odciągnę i najwyżej kupię mm takie gotowe w buteleczkach. Jak raz zje nic się nie stanie. No i wiadomo, że długo nie będziemy.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri- raz zje to pewnie ze nic sie nie stanie:) o ile w ogole zje! :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jakby to było na miejscu to co innego...kri karmisz butelka juz? Jak nie to ćwiczcie, bo jak nie zna butelki to moze byc jak u nas, ze nie polubi :) czyli wchodzi tylko opcja pojechania razem, inaczej tego nie widze, zapytam czy możemy przyjechać z dzieckiem...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja decyzje o becikowym miałam juz po 10 dniach od daty złożenia . No i na konto bankowe mi przyjdzie wtedey gdy beda wypłaty swiadczeń wiec nie wiem kiedy to bedzie.
    Ja pisałam o tej ciemieniuszce. Wczoraj na sucho mu wyczesywałam i odchodziła.l Szkoda ze wczesniej na ten pomysł nie wpadłam to by juz jej nie miał. Dpbrze że włosków nie ma za dużo :)

Tysia, Gabrysia to śliczny pączuszek :)
    Brusia to bedą chyba przyjaciele na zawsze :D :) Dzieci jak śpią to są takie niewinne i bezbronne tylko do całowania i przytulania :)

My mamy tez wesele w sierpniu ale nie idziemy. Co innego jakby to był ktoś z rodziny a tak to nie bede jechała z dzieckiem :)

Kri oczywiscie że nic sie nie stanie tylko pomyśl co zrobisz w mlekiem w cyckach żeby Ci się guzki nie zrobiły.

Mój Kubus póki co uśmiecha sie do wszystkich nawet do babki od szczepienia i po szczepieniu obdarował wszystkich usmiechem jak wychodziliśmy :D
    Zaczał mi krzyczeć dopiero po 22 :/ czopka mu włożyłam , mleka dałam i poszedł spac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:19

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ze Ty jeszcze nie schrupalas Gabrysi ;) cudowna :)

Tuli u nas to już chyba tylko egzorcysta może pomóc ;) choć obawiam się czy to jest za ciężki przypadek :/

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuchę nich polecam zwykły krem Nivea taki granatowy,nałożyć gruba warstwę zostawić na 10 min i "zeskrobac ":)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:38

• e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Swoja droga.. Jak Ty ogarniasz tak duza rodzine?Tak naprawde to wyzwanie i logistyczne i finansowe..

Tuli logistycznie trzeba czasami pomokbinowac, zwłaszcza jak mąż wyjedzie , ale mamy cudownych znajomych i wiem ze w sytuacji naprawdę kryzysowej zawsze nam pomogą.

finanwoso co tu dużo mówić, wiązaliśmy koniec z końcem , ale odkąd jest program "pińcet plus" to zyjemy jak prezesy ;)

A tak swoja droga musze meza pogonić bo jeszcze tego wniosku nie złożyliśmy , a tu takie piniondze na mnie czekają ;)

tulipanna lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L moja tez w nocy wstaje co 2-3h na cyca.

Kurczę tak piszecie o tych tv a moja codziennie w bujaku oglądała bajki :/ od teraz koniec z tv!!!az jestem zła na siebie :/

Ja tez mam wesele w Lipcu i zabieramy mała ze sobą,bo u teściowej 100km od miejsca wesela raczej nie zostawię bo jakby była jakas histeria to dziekuje.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Tysia ze Ty jeszcze nie schrupalas Gabrysi ;) cudowna :)

Tuli u nas to już chyba tylko egzorcysta może pomóc ;) choć obawiam się czy to jest za ciężki przypadek :/
    Codziennie podjadam jej paluszki ;) cudownie sie wtedy smieje :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastanawiam sie nad wprowadzeniem stalego posilku podawanego z butelki, najpierw swoje mleko a potem zamienic to na cos z pokarmow stalych - np karmienie o 19 podawalby zawsze maz, a ja bym mogla na dluzej gdzies wyskoczyc niz ledwo 3 godziny

czytalam kiedys sposob na eliminacje karmienia, sciaga sie najpierw normalnie w porze karmienia przez 15 minut na przyklad przez 4-5 dni, potem przez pare dni sciaga sie 10 minut, a potem 5 az sie w koncu przestaje
    ciekawa jestem czy to by zadzialalo i przestalo sie w tej porze produkowac
    ja mam stale godziny karmien, zazwyczaj o 3 w nocy potem 7, 10, 13, 16, 19 i 21 czasami sa wahania o pol godziny ale tak to jest stale

ostatnio malhy nie chcial nic zjesc kompletnie rano a szlismy na ta komunie a on od 4 rano nie zjadl i o 8 nie chcial zjesc, a my juz musielismy wychodzic. sciagnelam do butelki i wzielismy i co - i oczywiscie dziecko nie wie jak sie je z butelki, nie chcial jesc, ale na szczescie nie byl glodny i potem juz normalnie zjadl z piersi

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj malutki tez juz duuuuzy. nakladam mu juz spokojnie 68, a wazy juz pewnie prawie 7 kg, taka bulwa sie zrobila ze masakra ;D nawet bym wolala zeby tak nie przybieral, ale coz zrobic :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia byłam w skarbówce przed chwilą. Zaśwuadczenia o dochodach nie dostałam bo nie jest wymagane. W urzędzie gmniny mają dostęp do moich dochodów albo poproszą o pit 37 i tyle. Mam mieć wniosek, akt urodzenia i oświadczenie że ja w swojeh gminie go nie pobierałam. Swoją drogą myślałam, że to w mopsie się załatwia.. :I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:10

• niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3d1ae669419154e0med.jpg

Nawet nie miałam czasu do was zajrzeć :\ ostatnio moja gwiazda spala po 7-8 godz w nocy a od dwóch dni koniec, płacz i tylko na rekach :( teraz udało mi sie odłożyć ja do wózka bo lozeczko odpada :\ jak myślicieli to znów ten skok rozwojowy? I musimy sie pochwalić ubrania nosimy juz na 74 i cos czuje ze muszę pokupywac na 80 a wazymy 7200 g :) i jakby mogła to juz by usiadła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:23

tysiaa93, L, e-ness, vayn, Zosia_wop, Lexi150, dana222, Tusiaa, Kri, tulipanna lubią tę wiadomość

l22nio4pat68ge0a.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Codziennie podjadam jej paluszki ;) cudownie sie wtedy smieje :D
    o taaak chrupanie stópek i pierdziochy za uszami zawsze wywołują
    gdakanie :)

• L Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna Zuzanka i tak duża :-) niecierpliwa ile mała ma wzrostu ze juz ubranka na 74 nosi? Co dzieciaczek to inny.

Myszka ja tez myślę o podaniu jednego posiłku na noc tzn.myślę o mleku mm zagęszczonym trochę kleikiem ryżowym. Tak w ogóle to myślicie że jak karmi się piersią to można wprowadzić jakies zupki czy kaszki wcześniej niż po 6 miesiącu?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze kazdy inaczej rozszerza dietę...sąsiadka od razu po ukończeniu 4mca marchewka, jabłko, dynia...koleżanka zaś po 6 dopiero...ja sie waham...jakby przybierała i jadła normalnie to bym ok 5/6 mc fopiero, ale przy tych cyrkach co sie mam to zadtanawiam sie nad czymś wcześniej, ale minimum 4,5mca...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko z tym opisem, ze mały nie chciał jeść to my to mamy ma porządku dziennym :( a szczególnie wlasnie jak cis sobie zaplanuje to jak na zlosc

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ