Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Vayn z tą teściowa to wyszło idealnie
Polcia wie co robi
My w sierpniu mamy zaproszenie na wesele i to daleko od domu i sprawa sie komplikuje z kim młoda zostanie, czy w ogole zostanie, czy z nuą pojechać? Przeciez na szybko w razie co do domu wrócić sie nie bedzie dało, a jak tu przeżyć bez nocnego cyca...ehhh...Karmienie butelką niestety raczej bynajmniej na ten moment odpada i bie wiem czy ją nauczymy do tego czasu...bardzo chcemy isc, a do czerwca musimy potwierdzić -
Mojej koleżanki dziecko płakało na widok teściowej i listonoszki, pomimo ze naprawdę to było wesołe dziecko, do wszystkich sie uśmiecha, nawet do mnie a widzi mnie raz na trzy miesiące.
Z moim dzieckiem tez mam problem na spaćerach. Czasem zasypia dopiero po godzinie chodzenia, a ile sie w tym czasie nabrzeczy, widać ze jest zmęczony i chce spać a jednak zasnac nie chce. Pomógłby mu w zasnieciu smoczek, ale on go wypluwa, wczoraj kupiłam inny rodzaj, dzisiaj będę testować.
-
My też mamy wesele ale w czerwcu i jednak nie pójdziemy. Moja mama miała z małą zostać ale coś ostatnio kiepsko się czuje a teście też na to wesele się wybierają. Pozatym mleka swojego nie odciągnę bo nie mam na tyle a przyjeżdżać co 2 godziny na karmienie to bez sensu. Więcej czasu spędzę kursując niż się bawiąc
we wrześniu mamy kolejne to już małą zabierzemy na chwilę a potem teściowie ją przejmą.
Gabrysia sama słodycz :-*tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie jakby to było na miejscu to co innego...kri karmisz butelka juz? Jak nie to ćwiczcie, bo jak nie zna butelki to moze byc jak u nas, ze nie polubi
czyli wchodzi tylko opcja pojechania razem, inaczej tego nie widze, zapytam czy możemy przyjechać z dzieckiem...
-
ja decyzje o becikowym miałam juz po 10 dniach od daty złożenia . No i na konto bankowe mi przyjdzie wtedey gdy beda wypłaty swiadczeń wiec nie wiem kiedy to bedzie.
Ja pisałam o tej ciemieniuszce. Wczoraj na sucho mu wyczesywałam i odchodziła.l Szkoda ze wczesniej na ten pomysł nie wpadłam to by juz jej nie miał. Dpbrze że włosków nie ma za dużo
Tysia, Gabrysia to śliczny pączuszek
Brusia to bedą chyba przyjaciele na zawszeDzieci jak śpią to są takie niewinne i bezbronne tylko do całowania i przytulania
My mamy tez wesele w sierpniu ale nie idziemy. Co innego jakby to był ktoś z rodziny a tak to nie bede jechała z dzieckiem
Kri oczywiscie że nic sie nie stanie tylko pomyśl co zrobisz w mlekiem w cyckach żeby Ci się guzki nie zrobiły.
Mój Kubus póki co uśmiecha sie do wszystkich nawet do babki od szczepienia i po szczepieniu obdarował wszystkich usmiechem jak wychodziliśmy
Zaczał mi krzyczeć dopiero po 22czopka mu włożyłam , mleka dałam i poszedł spac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:19
tysiaa93 lubi tę wiadomość
Kubuś
-
Tysia ze Ty jeszcze nie schrupalas Gabrysi
cudowna
Tuli u nas to już chyba tylko egzorcysta może pomócchoć obawiam się czy to jest za ciężki przypadek
tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Na ciemieniuchę nich polecam zwykły krem Nivea taki granatowy,nałożyć gruba warstwę zostawić na 10 min i "zeskrobac "
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:38
tulipanna wrote:Swoja droga.. Jak Ty ogarniasz tak duza rodzine?Tak naprawde to wyzwanie i logistyczne i finansowe..
Tuli logistycznie trzeba czasami pomokbinowac, zwłaszcza jak mąż wyjedzie , ale mamy cudownych znajomych i wiem ze w sytuacji naprawdę kryzysowej zawsze nam pomogą.
finanwoso co tu dużo mówić, wiązaliśmy koniec z końcem , ale odkąd jest program "pińcet plus" to zyjemy jak prezesy
A tak swoja droga musze meza pogonić bo jeszcze tego wniosku nie złożyliśmy , a tu takie piniondze na mnie czekają
tulipanna lubi tę wiadomość
L moja tez w nocy wstaje co 2-3h na cyca.
Kurczę tak piszecie o tych tv a moja codziennie w bujaku oglądała bajkiod teraz koniec z tv!!!az jestem zła na siebie
Ja tez mam wesele w Lipcu i zabieramy mała ze sobą,bo u teściowej 100km od miejsca wesela raczej nie zostawię bo jakby była jakas histeria to dziekuje. -
e-ness wrote:Tysia ze Ty jeszcze nie schrupalas Gabrysi
cudowna
Tuli u nas to już chyba tylko egzorcysta może pomócchoć obawiam się czy to jest za ciężki przypadek
cudownie sie wtedy smieje
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
ja zastanawiam sie nad wprowadzeniem stalego posilku podawanego z butelki, najpierw swoje mleko a potem zamienic to na cos z pokarmow stalych - np karmienie o 19 podawalby zawsze maz, a ja bym mogla na dluzej gdzies wyskoczyc niz ledwo 3 godziny
czytalam kiedys sposob na eliminacje karmienia, sciaga sie najpierw normalnie w porze karmienia przez 15 minut na przyklad przez 4-5 dni, potem przez pare dni sciaga sie 10 minut, a potem 5 az sie w koncu przestaje
ciekawa jestem czy to by zadzialalo i przestalo sie w tej porze produkowac
ja mam stale godziny karmien, zazwyczaj o 3 w nocy potem 7, 10, 13, 16, 19 i 21 czasami sa wahania o pol godziny ale tak to jest stale
ostatnio malhy nie chcial nic zjesc kompletnie rano a szlismy na ta komunie a on od 4 rano nie zjadl i o 8 nie chcial zjesc, a my juz musielismy wychodzic. sciagnelam do butelki i wzielismy i co - i oczywiscie dziecko nie wie jak sie je z butelki, nie chcial jesc, ale na szczescie nie byl glodny i potem juz normalnie zjadl z piersi -
moj malutki tez juz duuuuzy. nakladam mu juz spokojnie 68, a wazy juz pewnie prawie 7 kg, taka bulwa sie zrobila ze masakra
nawet bym wolala zeby tak nie przybieral, ale coz zrobic
-
nick nieaktualnyBrusia byłam w skarbówce przed chwilą. Zaśwuadczenia o dochodach nie dostałam bo nie jest wymagane. W urzędzie gmniny mają dostęp do moich dochodów albo poproszą o pit 37 i tyle. Mam mieć wniosek, akt urodzenia i oświadczenie że ja w swojeh gminie go nie pobierałam. Swoją drogą myślałam, że to w mopsie się załatwia..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:10
-
Nawet nie miałam czasu do was zajrzećostatnio moja gwiazda spala po 7-8 godz w nocy a od dwóch dni koniec, płacz i tylko na rekach
teraz udało mi sie odłożyć ja do wózka bo lozeczko odpada
jak myślicieli to znów ten skok rozwojowy? I musimy sie pochwalić ubrania nosimy juz na 74 i cos czuje ze muszę pokupywac na 80 a wazymy 7200 g
i jakby mogła to juz by usiadła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:23
tysiaa93, L, e-ness, vayn, Zosia_wop, Lexi150, dana222, Tusiaa, Kri, tulipanna lubią tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Codziennie podjadam jej paluszki
cudownie sie wtedy smieje
gdakanie
Sliczna Zuzanka i tak duża
niecierpliwa ile mała ma wzrostu ze juz ubranka na 74 nosi? Co dzieciaczek to inny.
Myszka ja tez myślę o podaniu jednego posiłku na noc tzn.myślę o mleku mm zagęszczonym trochę kleikiem ryżowym. Tak w ogóle to myślicie że jak karmi się piersią to można wprowadzić jakies zupki czy kaszki wcześniej niż po 6 miesiącu? -
Widze ze kazdy inaczej rozszerza dietę...sąsiadka od razu po ukończeniu 4mca marchewka, jabłko, dynia...koleżanka zaś po 6 dopiero...ja sie waham...jakby przybierała i jadła normalnie to bym ok 5/6 mc fopiero, ale przy tych cyrkach co sie mam to zadtanawiam sie nad czymś wcześniej, ale minimum 4,5mca...