SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn z tą teściowa to wyszło idealnie :D Polcia wie co robi :D

My w sierpniu mamy zaproszenie na wesele i to daleko od domu i sprawa sie komplikuje z kim młoda zostanie, czy w ogole zostanie, czy z nuą pojechać? Przeciez na szybko w razie co do domu wrócić sie nie bedzie dało, a jak tu przeżyć bez nocnego cyca...ehhh...Karmienie butelką niestety raczej bynajmniej na ten moment odpada i bie wiem czy ją nauczymy do tego czasu...bardzo chcemy isc, a do czerwca musimy potwierdzić :/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżanki dziecko płakało na widok teściowej i listonoszki, pomimo ze naprawdę to było wesołe dziecko, do wszystkich sie uśmiecha, nawet do mnie a widzi mnie raz na trzy miesiące.

Z moim dzieckiem tez mam problem na spaćerach. Czasem zasypia dopiero po godzinie chodzenia, a ile sie w tym czasie nabrzeczy, widać ze jest zmęczony i chce spać a jednak zasnac nie chce. Pomógłby mu w zasnieciu smoczek, ale on go wypluwa, wczoraj kupiłam inny rodzaj, dzisiaj będę testować.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy wesele ale w czerwcu i jednak nie pójdziemy. Moja mama miała z małą zostać ale coś ostatnio kiepsko się czuje a teście też na to wesele się wybierają. Pozatym mleka swojego nie odciągnę bo nie mam na tyle a przyjeżdżać co 2 godziny na karmienie to bez sensu. Więcej czasu spędzę kursując niż się bawiąc :-\ we wrześniu mamy kolejne to już małą zabierzemy na chwilę a potem teściowie ją przejmą.

Gabrysia sama słodycz :-*

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy wesele w czerwcu i mam plan zostawić małego z teściową. Mleka ile się uda to odciągnę i najwyżej kupię mm takie gotowe w buteleczkach. Jak raz zje nic się nie stanie. No i wiadomo, że długo nie będziemy.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri- raz zje to pewnie ze nic sie nie stanie:) o ile w ogole zje! :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jakby to było na miejscu to co innego...kri karmisz butelka juz? Jak nie to ćwiczcie, bo jak nie zna butelki to moze byc jak u nas, ze nie polubi :) czyli wchodzi tylko opcja pojechania razem, inaczej tego nie widze, zapytam czy możemy przyjechać z dzieckiem...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja decyzje o becikowym miałam juz po 10 dniach od daty złożenia . No i na konto bankowe mi przyjdzie wtedey gdy beda wypłaty swiadczeń wiec nie wiem kiedy to bedzie.
    Ja pisałam o tej ciemieniuszce. Wczoraj na sucho mu wyczesywałam i odchodziła.l Szkoda ze wczesniej na ten pomysł nie wpadłam to by juz jej nie miał. Dpbrze że włosków nie ma za dużo :)

Tysia, Gabrysia to śliczny pączuszek :)
    Brusia to bedą chyba przyjaciele na zawsze :D :) Dzieci jak śpią to są takie niewinne i bezbronne tylko do całowania i przytulania :)

My mamy tez wesele w sierpniu ale nie idziemy. Co innego jakby to był ktoś z rodziny a tak to nie bede jechała z dzieckiem :)

Kri oczywiscie że nic sie nie stanie tylko pomyśl co zrobisz w mlekiem w cyckach żeby Ci się guzki nie zrobiły.

Mój Kubus póki co uśmiecha sie do wszystkich nawet do babki od szczepienia i po szczepieniu obdarował wszystkich usmiechem jak wychodziliśmy :D
    Zaczał mi krzyczeć dopiero po 22 :/ czopka mu włożyłam , mleka dałam i poszedł spac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:19

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ze Ty jeszcze nie schrupalas Gabrysi ;) cudowna :)

Tuli u nas to już chyba tylko egzorcysta może pomóc ;) choć obawiam się czy to jest za ciężki przypadek :/

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuchę nich polecam zwykły krem Nivea taki granatowy,nałożyć gruba warstwę zostawić na 10 min i "zeskrobac ":)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:38

• e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Swoja droga.. Jak Ty ogarniasz tak duza rodzine?Tak naprawde to wyzwanie i logistyczne i finansowe..

Tuli logistycznie trzeba czasami pomokbinowac, zwłaszcza jak mąż wyjedzie , ale mamy cudownych znajomych i wiem ze w sytuacji naprawdę kryzysowej zawsze nam pomogą.

finanwoso co tu dużo mówić, wiązaliśmy koniec z końcem , ale odkąd jest program "pińcet plus" to zyjemy jak prezesy ;)

A tak swoja droga musze meza pogonić bo jeszcze tego wniosku nie złożyliśmy , a tu takie piniondze na mnie czekają ;)

tulipanna lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L moja tez w nocy wstaje co 2-3h na cyca.

Kurczę tak piszecie o tych tv a moja codziennie w bujaku oglądała bajki :/ od teraz koniec z tv!!!az jestem zła na siebie :/

Ja tez mam wesele w Lipcu i zabieramy mała ze sobą,bo u teściowej 100km od miejsca wesela raczej nie zostawię bo jakby była jakas histeria to dziekuje.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Tysia ze Ty jeszcze nie schrupalas Gabrysi ;) cudowna :)

Tuli u nas to już chyba tylko egzorcysta może pomóc ;) choć obawiam się czy to jest za ciężki przypadek :/
    Codziennie podjadam jej paluszki ;) cudownie sie wtedy smieje :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastanawiam sie nad wprowadzeniem stalego posilku podawanego z butelki, najpierw swoje mleko a potem zamienic to na cos z pokarmow stalych - np karmienie o 19 podawalby zawsze maz, a ja bym mogla na dluzej gdzies wyskoczyc niz ledwo 3 godziny

czytalam kiedys sposob na eliminacje karmienia, sciaga sie najpierw normalnie w porze karmienia przez 15 minut na przyklad przez 4-5 dni, potem przez pare dni sciaga sie 10 minut, a potem 5 az sie w koncu przestaje
    ciekawa jestem czy to by zadzialalo i przestalo sie w tej porze produkowac
    ja mam stale godziny karmien, zazwyczaj o 3 w nocy potem 7, 10, 13, 16, 19 i 21 czasami sa wahania o pol godziny ale tak to jest stale

ostatnio malhy nie chcial nic zjesc kompletnie rano a szlismy na ta komunie a on od 4 rano nie zjadl i o 8 nie chcial zjesc, a my juz musielismy wychodzic. sciagnelam do butelki i wzielismy i co - i oczywiscie dziecko nie wie jak sie je z butelki, nie chcial jesc, ale na szczescie nie byl glodny i potem juz normalnie zjadl z piersi

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj malutki tez juz duuuuzy. nakladam mu juz spokojnie 68, a wazy juz pewnie prawie 7 kg, taka bulwa sie zrobila ze masakra ;D nawet bym wolala zeby tak nie przybieral, ale coz zrobic :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia byłam w skarbówce przed chwilą. Zaśwuadczenia o dochodach nie dostałam bo nie jest wymagane. W urzędzie gmniny mają dostęp do moich dochodów albo poproszą o pit 37 i tyle. Mam mieć wniosek, akt urodzenia i oświadczenie że ja w swojeh gminie go nie pobierałam. Swoją drogą myślałam, że to w mopsie się załatwia.. :I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:10

• niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3d1ae669419154e0med.jpg

Nawet nie miałam czasu do was zajrzeć :\ ostatnio moja gwiazda spala po 7-8 godz w nocy a od dwóch dni koniec, płacz i tylko na rekach :( teraz udało mi sie odłożyć ja do wózka bo lozeczko odpada :\ jak myślicieli to znów ten skok rozwojowy? I musimy sie pochwalić ubrania nosimy juz na 74 i cos czuje ze muszę pokupywac na 80 a wazymy 7200 g :) i jakby mogła to juz by usiadła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:23

tysiaa93, L, e-ness, vayn, Zosia_wop, Lexi150, dana222, Tusiaa, Kri, tulipanna lubią tę wiadomość

l22nio4pat68ge0a.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Codziennie podjadam jej paluszki ;) cudownie sie wtedy smieje :D
    o taaak chrupanie stópek i pierdziochy za uszami zawsze wywołują
    gdakanie :)

• L Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna Zuzanka i tak duża :-) niecierpliwa ile mała ma wzrostu ze juz ubranka na 74 nosi? Co dzieciaczek to inny.

Myszka ja tez myślę o podaniu jednego posiłku na noc tzn.myślę o mleku mm zagęszczonym trochę kleikiem ryżowym. Tak w ogóle to myślicie że jak karmi się piersią to można wprowadzić jakies zupki czy kaszki wcześniej niż po 6 miesiącu?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze kazdy inaczej rozszerza dietę...sąsiadka od razu po ukończeniu 4mca marchewka, jabłko, dynia...koleżanka zaś po 6 dopiero...ja sie waham...jakby przybierała i jadła normalnie to bym ok 5/6 mc fopiero, ale przy tych cyrkach co sie mam to zadtanawiam sie nad czymś wcześniej, ale minimum 4,5mca...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko z tym opisem, ze mały nie chciał jeść to my to mamy ma porządku dziennym :( a szczególnie wlasnie jak cis sobie zaplanuje to jak na zlosc

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ