Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
d84 wrote:Brusia ja jak leje tez chodzę na spacery tylko krótsze i nawet tej folii nie mam, jak masz balkon to wystawiaj dziecko w wózku na balkon tak jaka przy werandowaniu. Mój ostatni to już mało co na spacerach śpi i zawsze mam stresa że cyrki bedzie robił bo już się tak zdarza co jakiś czas
-
przysnal to chyba będzie przyjaźń na całe życie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 08:02
e-ness, vayn, Lexi150, tysiaa93, Mila920, L, szara myszka, marissith, Kri, Zosia_wop, Tusiaa, dana222, adelka77, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrusia a co ma adres zameldowania do zamieszkania? Przecież na wniosku wpisujesz zamieszkania i prawdę mówiąc ich to g* powinno obchodzić co tam wpiszesz. Ja właśnie wydrukowałam wniosek o wydanie zaświadczenia o zarobkach, jak mi też zrobią taki problem to pewnie poleci kilka słów - maldunek na śląsku, tutaj w mazowieckim nie mam nawet czasowego tylko we wszystkich dokumentach wpisuje zamieszkania taki jaki jest faktycznie.
Ale Jaś ma błogą minkęBruśka lubi tę wiadomość
-
Bo niby rozliczali mnie nadal we Włocławku a nie w olsztynie bo jak nawet pracuje w olsztynie to podatki ids tam gdzie zameldowana jestem. Paranoja. A teraz chyba wiem czemu adres zmieniono bo rozliczylismy się pierwszy raz razem z mężem bo i tego dnia deklaracje złożył. Masakra.
-
nick nieaktualnyOdnośnie teściowych
Ja ze swoją mam ciche dni od wielkanocy - wielka kłótnia w obronie wódki na chrzcinach była. Tydzień temu przejeżdżałam obok jej bloku i nas wyhaczyła i wyszła zobaczyć do wózka, Pola ledwie ją zobaczyła to taki płacz o matko kochana. Wczoraj przyszła bo coś po małżu chciała, młoda leżała przy mnie bo akurat po karmieniu była ta do niej Pola Polusia i ta wraz w ryk. Teściowa się wkurza, że Ty to tylko mama mama i mama, tak jakby to wina dziecka była. Chyba moją miłość do niej z mlekiem wypiła bo tylko na nią tak Pola płaczem reaguje
Joanna_88, L, tulipanna, Bruśka, Kri, tysiaa93, Zosia_wop, Tusiaa, dana222, niecierpliwa_92, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Vayn, kurcze, okrutne to będzie co powiem, ale ma Twoja teściowa za swoje! A Pola jest za swoją mamą - wiadomo
Bruśka, znam Twój strach, bo mój też już nie śpi na spacerach i czasem strasznie szaleje i płacze. Co wtedy robicie? Wyciągać z wózka? Pędzić do domu? -
Z Klara spacerować mogę długo i wszędzie ale to co mieliśmy z pierworodna to do dziś mam dreszcze na samo wspomnienie, ludzie mnie zaczepiasz czemu ona tak wyje;)Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
nick nieaktualnyMyszko z tego co koleżanka mówiła to jak złożysz do 10 to kasa do 30 tego samego miesiąca, a jak po 10 to do 30 następnego miesiąca np wniosek przed 10 czerwca kasa do 30 czerwca, wniosek 11 czerwca kasa do 30 lipca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 10:35
szara myszka lubi tę wiadomość
-
A ja juz becikowe otrzymałam i nawet w ubiegłym tygodniu 500+
becikowe mąż załatwiał jak jeszcze na urlopie był po porodzie pieniądze po dwóch tygodniach były na koncie. a 500+ złożyłam wniosek online początkiem kwietnia na drugie dziecko wiec się udało
szara myszka lubi tę wiadomość
-
Joanna ja w sytuacji krytycznej wyciągam małą do pozycji pionowej...zawsze pomaga
piszę to z uśmiechem na twarzy , ile czasem akrobacji z wózkiem człowiek robi byleby dziecko uspokoić z boku musi to komiczne wyglądać
i w głowie pytanie zawracać nie zawracać.
-
Ja z małym wychodzę w sumie tylko do ogrodu ale mamy duży i to nam wystarcza, a jak zaczynają się wrzaski to wyciągam na chwilę na rączki.
D84 co za ludzie w tej Twojej przychodni. Powinnaś mieć prawo do indywidualnego kalendarza szczepień!
Dana ja pracuję w urzędzie, spoko wiem o czym mówisz, niektórzy to beton ale generalnie wiele się już zmieniło, teraz jest klient urzędu a nie petent
Wojtek wczoraj zasnął u siebie w łóżeczku, o tak o wieczorem był odłożony. Rodzice też odlecieliale mąż i tak go przyniósł na noc koło nas koło łóżka. też mu chyba go było szkoda, ale kiedyś będzie trzeba zostawić go tam na całą noc ale jakoś narazie tak żal
Która to pisała o ciemieniusze? U mnie W. ma taką suchą skórę przy linii włosów z tyłu głowy i tylko z tyłu na głowie. I jeszcze jakieś dziwne krostki w skupieniu na buzi i jakby na tym sucha skóra. Co to może być? -
E-ness,wiesz co? Tak sobie myslalam,ze.. Tylko sie nie obraz... Ale Twoj maz z taka matka toksyczna to na dlugie miesiace terapii sie nadaje zeby byl wolnym czlowiekiem..
Swoja droga.. Jak Ty ogarniasz tak duza rodzine?Tak naprawde to wyzwanie i logistyczne i finansowe.. -
My złożyliśmy wniosek o becikowe w zeszłym tygodniu to babka powiedziała, ze kasa dopiero w czerwcu, nie spieszy sie byle by była - pójdzie na jakies wakacje
z tymi papierami wszystkimi sie tak 3 mce ociągaliśmy, az w końcu sie udało złożyć ten cholerny wniosek...najnędzniejsze ze po 500+ mozna złożyć wniosek nawet przez konto bankowe, a po jednorazowe 1000zl tyle załatwiania dalej...głupota