X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A becikowe trzeba wykorzystać dopóki dają bo zaraz im się odwidzi i na 500+ przeznacza to już nic nie skorzystamy. Bo nawet gdybym była sama to 500+ nie dostanę paranoja jedna wielka farsa w tym kraju

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Brusia ja jak leje tez chodzę na spacery tylko krótsze i nawet tej folii nie mam, jak masz balkon to wystawiaj dziecko w wózku na balkon tak jaka przy werandowaniu. Mój ostatni to już mało co na spacerach śpi i zawsze mam stresa że cyrki bedzie robił bo już się tak zdarza co jakiś czas
    D tylko ze tak padało że foli na nic by się nie zdała wiatr jak nie wiem i 5 stopni to go nawet nie werandowalam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przysnal to chyba będzie przyjaźń na całe życie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 08:02

e-ness, vayn, Lexi150, tysiaa93, Mila920, L, szara myszka, marissith, Kri, Zosia_wop, Tusiaa, dana222, adelka77, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a co ma adres zameldowania do zamieszkania? Przecież na wniosku wpisujesz zamieszkania i prawdę mówiąc ich to g* powinno obchodzić co tam wpiszesz. Ja właśnie wydrukowałam wniosek o wydanie zaświadczenia o zarobkach, jak mi też zrobią taki problem to pewnie poleci kilka słów - maldunek na śląsku, tutaj w mazowieckim nie mam nawet czasowego tylko we wszystkich dokumentach wpisuje zamieszkania taki jaki jest faktycznie.

Ale Jaś ma błogą minkę :D

Bruśka lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo niby rozliczali mnie nadal we Włocławku a nie w olsztynie bo jak nawet pracuje w olsztynie to podatki ids tam gdzie zameldowana jestem. Paranoja. A teraz chyba wiem czemu adres zmieniono bo rozliczylismy się pierwszy raz razem z mężem bo i tego dnia deklaracje złożył. Masakra.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie teściowych :D Ja ze swoją mam ciche dni od wielkanocy - wielka kłótnia w obronie wódki na chrzcinach była. Tydzień temu przejeżdżałam obok jej bloku i nas wyhaczyła i wyszła zobaczyć do wózka, Pola ledwie ją zobaczyła to taki płacz o matko kochana. Wczoraj przyszła bo coś po małżu chciała, młoda leżała przy mnie bo akurat po karmieniu była ta do niej Pola Polusia i ta wraz w ryk. Teściowa się wkurza, że Ty to tylko mama mama i mama, tak jakby to wina dziecka była. Chyba moją miłość do niej z mlekiem wypiła bo tylko na nią tak Pola płaczem reaguje

Joanna_88, L, tulipanna, Bruśka, Kri, tysiaa93, Zosia_wop, Tusiaa, dana222, niecierpliwa_92, Lexi150 lubią tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dziecko przeciwko niej nadtawiasz ;)
    Moja to mieście latał i tak gadała jak dzieciaki miały lek separacyjny i tylko ze mną nie plakaly ;D

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, kurcze, okrutne to będzie co powiem, ale ma Twoja teściowa za swoje! A Pola jest za swoją mamą - wiadomo :-)

Bruśka, znam Twój strach, bo mój też już nie śpi na spacerach i czasem strasznie szaleje i płacze. Co wtedy robicie? Wyciągać z wózka? Pędzić do domu? :-(

ex2bx1hp35w324su.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia slodzizna ten Wasz Jasio :)

Bruśka lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On na spaerach to spi gorzej jak w domu siedzimy bo tylko ma dwie drzemki po 15 min.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Klara spacerować mogę długo i wszędzie ale to co mieliśmy z pierworodna to do dziś mam dreszcze na samo wspomnienie, ludzie mnie zaczepiasz czemu ona tak wyje;)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wlasnie dziewczyny - apropo becikowego! ile sie czeka po zlozeniu wniosku na przelew?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko z tego co koleżanka mówiła to jak złożysz do 10 to kasa do 30 tego samego miesiąca, a jak po 10 to do 30 następnego miesiąca np wniosek przed 10 czerwca kasa do 30 czerwca, wniosek 11 czerwca kasa do 30 lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 10:35

szara myszka lubi tę wiadomość

• L Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz becikowe otrzymałam i nawet w ubiegłym tygodniu 500+ :-) becikowe mąż załatwiał jak jeszcze na urlopie był po porodzie pieniądze po dwóch tygodniach były na koncie. a 500+ złożyłam wniosek online początkiem kwietnia na drugie dziecko wiec się udało :-P

szara myszka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja w sytuacji krytycznej wyciągam małą do pozycji pionowej...zawsze pomaga ;-) piszę to z uśmiechem na twarzy , ile czasem akrobacji z wózkiem człowiek robi byleby dziecko uspokoić z boku musi to komiczne wyglądać :-D i w głowie pytanie zawracać nie zawracać.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czesc, juz nie pamietam o wczorajszym szczepieniu! :)

51dc3c36aa411901med.jpg

szara myszka, Bruśka, Kri, vayn, Zosia_wop, Mila920, Tusiaa, L, dana222, e-ness, adelka77, niecierpliwa_92, Lexi150, gorgeous lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia sam lukier

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z małym wychodzę w sumie tylko do ogrodu ale mamy duży i to nam wystarcza, a jak zaczynają się wrzaski to wyciągam na chwilę na rączki.
    D84 co za ludzie w tej Twojej przychodni. Powinnaś mieć prawo do indywidualnego kalendarza szczepień!
    Dana ja pracuję w urzędzie, spoko wiem o czym mówisz, niektórzy to beton ale generalnie wiele się już zmieniło, teraz jest klient urzędu a nie petent ;-)

Wojtek wczoraj zasnął u siebie w łóżeczku, o tak o wieczorem był odłożony. Rodzice też odlecieli ;-) ale mąż i tak go przyniósł na noc koło nas koło łóżka. też mu chyba go było szkoda, ale kiedyś będzie trzeba zostawić go tam na całą noc ale jakoś narazie tak żal :-)
    Która to pisała o ciemieniusze? U mnie W. ma taką suchą skórę przy linii włosów z tyłu głowy i tylko z tyłu na głowie. I jeszcze jakieś dziwne krostki w skupieniu na buzi i jakby na tym sucha skóra. Co to może być?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness,wiesz co? Tak sobie myslalam,ze.. Tylko sie nie obraz... Ale Twoj maz z taka matka toksyczna to na dlugie miesiace terapii sie nadaje zeby byl wolnym czlowiekiem..
    Swoja droga.. Jak Ty ogarniasz tak duza rodzine?Tak naprawde to wyzwanie i logistyczne i finansowe..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My złożyliśmy wniosek o becikowe w zeszłym tygodniu to babka powiedziała, ze kasa dopiero w czerwcu, nie spieszy sie byle by była - pójdzie na jakies wakacje :) z tymi papierami wszystkimi sie tak 3 mce ociągaliśmy, az w końcu sie udało złożyć ten cholerny wniosek...najnędzniejsze ze po 500+ mozna złożyć wniosek nawet przez konto bankowe, a po jednorazowe 1000zl tyle załatwiania dalej...głupota

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ