Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za ch*** dzień mój ojciec miał wypadek w pracy spadł z drabiny i był w stanie krytycznym z krwiakiem, już jest po operacji mózgu i w śpiączce na oiomie, wieczorem będzie wiadomo czy biorą go do lepszego szpitala w innym mieście.

Teraz stan zmienił się z krytycznego na bardzo ciężki. Trzymajcie proszę kciuki żeby było ok, nawet nie mam z kim pogadać bo rodzice mieszkają ok 300kmod wawy, mąż w robocie dziś do 20, a że wszyscy znajomi się na mnie dupą wypieli po urodzeniu Borysa to zostało mi tylko to forum - jakie to qwa żałosne i sowa piosenki perfektu "proza życia to przyjaźni kat" sa prawdziwe, a jeszcze 1,5roku temu nie wierzyłam że moge "przyjaciół" stracić :(.
    Na szczęście dzidsiuś chyba coś wyczuł i jest spokojny

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D kciuki zaciśnięte. Wszystko skończy się dobrze!

Nasz Maluch po szczepieniu. Zapłakał przy wkłuciu a później już spokój. Szykujemy się do wyjazdu. My z Małym do rodziców a Mąż jutro na operację. Igor waży 6160g i ma 65 cm. W ciągu 4 tygodni przybrał 1 kg.

Co do rozszerzania diety to my po 4 miesiącu od razu zaczynamy, oczywiście o ile reakcja będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:06

tysiaa93, Tusiaa lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 trzymaj sie i trzymam kciuki żeby było dobrze. Moze to marne pocieszenie ale wszystkie moje "przyjaciółki" nie maja dzieci i po urodzeniu Zuzi wszystkie zamilkly :( luby cale dnie pracuje a mieszkamy u teściów wiec całe dnie spedzam w czterech ścianach rozmawiając tylko z Zuzia o ile ma humor :\
    L mała ma juz 71 cm :) a co do razszerzania diety to jak zaczynam po 4 miesiacu , podobno tak jest najlepiej jak dzidzia jest na mm a jak KP to po 6 miesiącu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:11

l22nio4pat68ge0a.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie rozrywką jest rozmowa z kobietą z mięsnego i spożywczaka, kurierem i listonoszem

tulipanna lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 trzymam kciuki za tatę, oby wyszedł z tego i szybko do zdrowia wrócił. Trzymaj się kochana :-*

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D trzymam kciuki oby tatuś szybko stanal na nogi.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D! Wszystko będzie dobrze, musisz być dzielna dla B. Głupio to zabrzmi, ale przypomniało mi się jak moja mama walczyła o życie - ciężka operacja dawali jej mniej niż 3%. Jak ja wtedy po ścianach łaziłam, ile wypłakałam.. a wcale taka młoda nie byłam bo miałam chyba 22 lata. Trzeba wierzyć!

Z koleżankami to ja mam na odwrót. Ze mną chcą się spotykać, ale ja nie bardzo. Mam przyjaciółkę i jej Ksawcio jest 3 dni młodszy od mojej i tylko z nią naprawdę chętnie się spotykam. Ja to zawsze preferowałam kontakt "internetowy" o fora albo fb :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D z tata na pewno wszystko bedzie w porzadku, nie ma innej mozliwosci :* a tacy "przyjaciele" jak widac nie sa w ogole warci uwagi i moze dobrze ze tak wyszlo, przynajmniej zobaczylas jacy sa :/

A diete chce jednak rozszerzac w 5 miesiacu, podawac juz jakies warzywa i owoce, ale oczywiscie mleko z cyca bedzie najwazniejszym posilkiem :p jesli pokarmu nie zabraknie.

Dlugie te waszw dzieciaczki :) moja nie ma po kim byc wysoka haha :D idzie w mase jak mamuska!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:34

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to Gabryska wiekszosc dnia spi, pewnie oslabiona po tym szczepieniu.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po 4 miesiacu sprobuje cos podac, jakas marchewke pewnie

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d, trzymamy kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 duzo duzo zdrowia dla taty, bądź silna!

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84, trzymaj się kochana, na pewno wszystko będzie dobrze. Z tego co piszesz to najgorsze już minęło. Trzymam mocno kciuki!!

A znajomymi się nie przejmuj, tych się poznaje w biedzie i potrzebie.. Ja z moim M jakiś czas temu zrobiłam gruntowną weryfikacje znajomych i jesteśmy przeszczęśliwi. Z całej gromadki w zasadzie zostały nam 3 pary bliskich przyjaciół, na których wiemy, że możemy polegać na dobre i na złe, w radości i potrzebie, postawiliśmy na jakość a nie ilość.

Jak zwykle pozwoliłam sobie pooglądać zdjęcia waszych pociech z ostatnich kilku stron i mam banana na twarzy od ucha do ucha. Każde jedno piękniejsze od drugiego. Udały wam się dzieciaczki!

A skoro już do was zajrzałam to podpytam :) Co myślicie o http://www.tinylove.com.pl/index.php?p3572,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-do-18kg-brazowy ?? Może któraś z was ma??
    W ciąży z Olgą byłam przekonana, że będę w nocy wstawać i chodzić do jej pokoju, a teraz tak mi przyszło do głowy, że może na te pierwsze 2-3 miesiące, przynajmniej w te trudne noce, byłoby fajnie jakby w nocy Borys spał blisko nas. Zwykłego kosza mojżesza nie chcę, bo mi się mało podoba, poza tym są dość drogie i spełniają tylko jedną funkcję na dość krótko. Łóżeczko dostawne nam się nie zmieści stąd pomysł tego tinylove (oczywiście w wersji rozłożonej na płasko gondolki). Co myślicie??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D trzymam rownież kciuki, badz dobrej myśli!!

Niestety tez zawsze sama sie kręcę z mała, tez nie bardzo mam z kim...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr fajny bujaczek, jakbym dopiero sie szykowała di
    Porodu to bym kupiła, a teraz juz za późno :)
    A jak sie czujesz, wszystko ok? :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Kkkaaarrr fajny bujaczek, jakbym dopiero sie szykowała di
    Porodu to bym kupiła, a teraz juz za późno :)
    A jak sie czujesz, wszystko ok? :)
    Tfu tfu odpukać ogólnie wszystko w porządku. Borys pięknie rośnie, idziemy dzisiaj do doktorka, więc pewnie będą jakieś najświeższe pomiary. Od jakiegoś czasu regularnie go czuje i jestem duuużo spokojniejsza. Czas leci jak szalony, za chwileczkę będzie półmetek, a ja dopiero co test robiłam, aż sama nie mogę w to uwierzyć!!

tysiaa93, Zosia_wop, Bruśka, nick nieaktualny, Tusiaa, tulipanna, L, nick nieaktualny, gorgeous lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D trzymam kciuki a o znajomych się nie martw mam tak jak Ty :-D będzie dobrze. Ja mam dziś dzień wkurwa z dwiema babami się pozarlam. W kolejce w rosmanie mi się wpieprzyla i z drugą pid blokiem bo jej się nie podobało jak wózek koło ławki stoi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr pokaz nam tu brzuszek ;)

Zosia_wop, e-ness, tulipanna lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 zdrowia dla taty!!!

Co do znajomych to my mamy takie 3 pary z którymi sie chętnie spotykamy. Koleżanki, ktore mieszkają blisko mnie to sie nawet nie odzywają, za to kolezanki z pracy mieszkające 50km ode mnie odwiedziły mnie i non stop piszemy ze sobą na fb

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D trzymaj się kochana, a jak masz ochote to zapraszam na herbatke i pogaduchy, ja tez Warszawa :) serio serio :) zapraszam :)

d84 lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ