X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za ch*** dzień mój ojciec miał wypadek w pracy spadł z drabiny i był w stanie krytycznym z krwiakiem, już jest po operacji mózgu i w śpiączce na oiomie, wieczorem będzie wiadomo czy biorą go do lepszego szpitala w innym mieście.

Teraz stan zmienił się z krytycznego na bardzo ciężki. Trzymajcie proszę kciuki żeby było ok, nawet nie mam z kim pogadać bo rodzice mieszkają ok 300kmod wawy, mąż w robocie dziś do 20, a że wszyscy znajomi się na mnie dupą wypieli po urodzeniu Borysa to zostało mi tylko to forum - jakie to qwa żałosne i sowa piosenki perfektu "proza życia to przyjaźni kat" sa prawdziwe, a jeszcze 1,5roku temu nie wierzyłam że moge "przyjaciół" stracić :(.
    Na szczęście dzidsiuś chyba coś wyczuł i jest spokojny

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D kciuki zaciśnięte. Wszystko skończy się dobrze!

Nasz Maluch po szczepieniu. Zapłakał przy wkłuciu a później już spokój. Szykujemy się do wyjazdu. My z Małym do rodziców a Mąż jutro na operację. Igor waży 6160g i ma 65 cm. W ciągu 4 tygodni przybrał 1 kg.

Co do rozszerzania diety to my po 4 miesiącu od razu zaczynamy, oczywiście o ile reakcja będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:06

tysiaa93, Tusiaa lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 trzymaj sie i trzymam kciuki żeby było dobrze. Moze to marne pocieszenie ale wszystkie moje "przyjaciółki" nie maja dzieci i po urodzeniu Zuzi wszystkie zamilkly :( luby cale dnie pracuje a mieszkamy u teściów wiec całe dnie spedzam w czterech ścianach rozmawiając tylko z Zuzia o ile ma humor :\
    L mała ma juz 71 cm :) a co do razszerzania diety to jak zaczynam po 4 miesiacu , podobno tak jest najlepiej jak dzidzia jest na mm a jak KP to po 6 miesiącu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:11

l22nio4pat68ge0a.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie rozrywką jest rozmowa z kobietą z mięsnego i spożywczaka, kurierem i listonoszem

tulipanna lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 trzymam kciuki za tatę, oby wyszedł z tego i szybko do zdrowia wrócił. Trzymaj się kochana :-*

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D trzymam kciuki oby tatuś szybko stanal na nogi.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D! Wszystko będzie dobrze, musisz być dzielna dla B. Głupio to zabrzmi, ale przypomniało mi się jak moja mama walczyła o życie - ciężka operacja dawali jej mniej niż 3%. Jak ja wtedy po ścianach łaziłam, ile wypłakałam.. a wcale taka młoda nie byłam bo miałam chyba 22 lata. Trzeba wierzyć!

Z koleżankami to ja mam na odwrót. Ze mną chcą się spotykać, ale ja nie bardzo. Mam przyjaciółkę i jej Ksawcio jest 3 dni młodszy od mojej i tylko z nią naprawdę chętnie się spotykam. Ja to zawsze preferowałam kontakt "internetowy" o fora albo fb :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D z tata na pewno wszystko bedzie w porzadku, nie ma innej mozliwosci :* a tacy "przyjaciele" jak widac nie sa w ogole warci uwagi i moze dobrze ze tak wyszlo, przynajmniej zobaczylas jacy sa :/

A diete chce jednak rozszerzac w 5 miesiacu, podawac juz jakies warzywa i owoce, ale oczywiscie mleko z cyca bedzie najwazniejszym posilkiem :p jesli pokarmu nie zabraknie.

Dlugie te waszw dzieciaczki :) moja nie ma po kim byc wysoka haha :D idzie w mase jak mamuska!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:34

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to Gabryska wiekszosc dnia spi, pewnie oslabiona po tym szczepieniu.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po 4 miesiacu sprobuje cos podac, jakas marchewke pewnie

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d, trzymamy kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 duzo duzo zdrowia dla taty, bądź silna!

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84, trzymaj się kochana, na pewno wszystko będzie dobrze. Z tego co piszesz to najgorsze już minęło. Trzymam mocno kciuki!!

A znajomymi się nie przejmuj, tych się poznaje w biedzie i potrzebie.. Ja z moim M jakiś czas temu zrobiłam gruntowną weryfikacje znajomych i jesteśmy przeszczęśliwi. Z całej gromadki w zasadzie zostały nam 3 pary bliskich przyjaciół, na których wiemy, że możemy polegać na dobre i na złe, w radości i potrzebie, postawiliśmy na jakość a nie ilość.

Jak zwykle pozwoliłam sobie pooglądać zdjęcia waszych pociech z ostatnich kilku stron i mam banana na twarzy od ucha do ucha. Każde jedno piękniejsze od drugiego. Udały wam się dzieciaczki!

A skoro już do was zajrzałam to podpytam :) Co myślicie o http://www.tinylove.com.pl/index.php?p3572,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-do-18kg-brazowy ?? Może któraś z was ma??
    W ciąży z Olgą byłam przekonana, że będę w nocy wstawać i chodzić do jej pokoju, a teraz tak mi przyszło do głowy, że może na te pierwsze 2-3 miesiące, przynajmniej w te trudne noce, byłoby fajnie jakby w nocy Borys spał blisko nas. Zwykłego kosza mojżesza nie chcę, bo mi się mało podoba, poza tym są dość drogie i spełniają tylko jedną funkcję na dość krótko. Łóżeczko dostawne nam się nie zmieści stąd pomysł tego tinylove (oczywiście w wersji rozłożonej na płasko gondolki). Co myślicie??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D trzymam rownież kciuki, badz dobrej myśli!!

Niestety tez zawsze sama sie kręcę z mała, tez nie bardzo mam z kim...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr fajny bujaczek, jakbym dopiero sie szykowała di
    Porodu to bym kupiła, a teraz juz za późno :)
    A jak sie czujesz, wszystko ok? :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Kkkaaarrr fajny bujaczek, jakbym dopiero sie szykowała di
    Porodu to bym kupiła, a teraz juz za późno :)
    A jak sie czujesz, wszystko ok? :)
    Tfu tfu odpukać ogólnie wszystko w porządku. Borys pięknie rośnie, idziemy dzisiaj do doktorka, więc pewnie będą jakieś najświeższe pomiary. Od jakiegoś czasu regularnie go czuje i jestem duuużo spokojniejsza. Czas leci jak szalony, za chwileczkę będzie półmetek, a ja dopiero co test robiłam, aż sama nie mogę w to uwierzyć!!

tysiaa93, Zosia_wop, Bruśka, vayn, Tusiaa, tulipanna, L, marissith, gorgeous lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D trzymam kciuki a o znajomych się nie martw mam tak jak Ty :-D będzie dobrze. Ja mam dziś dzień wkurwa z dwiema babami się pozarlam. W kolejce w rosmanie mi się wpieprzyla i z drugą pid blokiem bo jej się nie podobało jak wózek koło ławki stoi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr pokaz nam tu brzuszek ;)

Zosia_wop, e-ness, tulipanna lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 zdrowia dla taty!!!

Co do znajomych to my mamy takie 3 pary z którymi sie chętnie spotykamy. Koleżanki, ktore mieszkają blisko mnie to sie nawet nie odzywają, za to kolezanki z pracy mieszkające 50km ode mnie odwiedziły mnie i non stop piszemy ze sobą na fb

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D trzymaj się kochana, a jak masz ochote to zapraszam na herbatke i pogaduchy, ja tez Warszawa :) serio serio :) zapraszam :)

d84 lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ