X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,a moja Jagoda butle Nuka z lateksowym smoczkiem ciagnie:) ale smoczek ten wiekszy- 6m +:) jej po prostu musi lecieć:) a smoczek wiekszy bo o a strasznie szeroko dzioba otwiera bo piers szersza niz butla z tymi lateksowymi smoczkami:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ja wypiłam jedno piwo i karmiłam po 4 godzinach.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja sie chyba zablokowałam tym że bedzie bolało. Z jednej strony chce a z drugiej boje sie jak cholera . PO porodzie boje sie każdego bólu :D
    A i zaraz powiecie że co chwile zaglądam tam na dół ale jak sie golę to nie potrafie bez lusterka :D czy wy tez macie tam taki pecherzyk jakby z krwia czy czyms podobnym ? to jest po szyciu i to bedzie takie? Nie chce isc do gin i z siebie głupa robic :D

Lexi mi koleżanka mówiła że ona podawałą gerbera ale skoro czytałas i nie polecaja to zakupie coś innego :) Właśnie nie wiem o co mu chodzi może i pic ale w pokoju nie mamy jakos mega ciepło bo jest ok 20 stopni. Może i skok kto wie. Odzwyczaiłam sie od takiego wstawania.

L ale to okropne uczucie było jakby mi dosłownien miało cos tam strzelic i to po drugiej stronie niż gdzie byłam nacinana . Biedny ten mój chłop ale chociaz zrozumiał że niechce :P

Tysia a zaszumiało po piwku? ja jeszze % nie piłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:02

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa skoro przeżyłaś poród to przeżyjesz kobieto wszystko ;D
    A taki pęcherzyk czy gulkę też tam mam ale gin nic na ten temat nie mówił, więc widocznie tak już musi być :P
    A po piwku trochę zaszumiało, dużo teraz nie potrzeba skoro się organizm odzwyczaił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:00

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ja to mysle ze ten dyskomfort powoduje burza hormonow,kp i prolaktyna. Zobaczcie -generalnie mowi sie ze przy kp sie nie zachodzi bo ta prolaktyna taka wysoka, dyskomfort i strach przed kolejna ciaza maja po prostu nie dopuscic do nastepnej ciazy. Organizm wie co robi,boli-won chłop, ja urodzilam,teraz musze odchowac!:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli dobrze powiedziane hehe :D
    Aa i ja bede zaczynac od marcheweczki może i w przyszłym tyg :) żeby się Kubusiowi mleko nie przejadło heheh:D

Tysia niby tak ale ogólnie strach jest mega przed kolejną ciażą bo wiem co mnie czeka i jakoś nie usmiecha mi sie wracac na porodówke :D Szkoda że nie jestem facetem z jednej strony heheh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:09

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość! !!!zaczynam się buntować, ja ku@///a mac tylko dzieci, Dom, lekarz a mój welmoznyy małżonek kolacyjki, wyjazdy, spotkAnka bo on musi bo nie wypada szefowi odmówić jak zaprasza, bo mu się nudzi:/
    Juz zapowiedziała ze albo nianie zatrudniamy albo wracam do pracy i dzielimy obowiązki na dwoje. Mam dość! !!!

Dziękuję za uwage☺

Kri lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa też się boję kolejnej ciąży ale w sumie z zabezpieczeniem nie tak łatwo w nią zajść. A jeśli się trafi niespodzianka to cóż, dziecko z tego plemnika będzie mega silne :D :D

E-ness nie dziwię ci się i podziwiam, że dajesz radę ogarnąć czwórkę dzieci! Serio szacunek. Postaw na swoim.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Prawie nic nie włożył bo od razu kazalam wycofać i drugi raz spróbowałam i to samo :( normalnie aż się poplakalam i pomyślałam ze cc by było lepsze. Boję się tam golic, blizna mnie swedzi.

Tusiu, to Cię pocieszę - ja po cc, a mam to samo! ;-) Co prawda, po paru próbach jest nieco lepiej, ale podczas zbliżeń boli mnie bardziej niż pierwszy raz!!

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu-ja tez po cc i tez tak mam jak georgeois... Jakby tam cos nie pasowalo..

gorgeous, Iwona Www lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam ostatnio mężowi, że czuję, jakby chciał przepchnąć bejsbola przez dziurę w serze xD

tysiaa93, Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu ja tylko mówię co czytałam. Nie wiem czy są to wiarygodne opinie. :) U nas właśnie na pierwszy rzut idzie dynia i brokuł z Gerbera bo mają takie malutkie słoiczki na spróbowanie. Tuli niestety często marcheweczka również powoduje zaparcia. Ale każde dziecko jest inne więc trzeba próbować.

Moja przyjaciółka swojemu 3-miesięczniakowi już podaje jabłuszko ze słoiczka. Pierwszemu synkowi też tak wcześnie zaczęła. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:40

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ciocie ! :)
    Kubuś i jego butla :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:58

tysiaa93, dana222, Biedroneczka29, Bruśka, marissith, Lexi150 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najlepsze jest to ze to boli gorzej niż pierwszy raz :P
    Aż dziwne że pi cc też się tam zmienia ...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mama zostaw, to moja butla!" :P

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora mnie przebije, zjadłam dzisiaj 4 kawałki ciasta i 2 paczki ha ha ha a potem narzekam ze brzuch mi został. Ja mam cos z głowa, gorzej jak dziecko ktore nie potrafi sie powstrzymać. Ciasto jescze przeżyje bo to takie zwykle z jabłkami, a paczki to przez męża, bo kupił sobie w pracy i nie zjadł, po przyjściu do domu akurat położył przede mną jak karmiłam a ja wtedy uwielbiam podjadać.

Tusia pieknie sie prezentujecie i te Wasze oczy!

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja tam nie mam nic takiego jak TY opisujesz balonik z krwią czy czymś.

Kurczę ja to jeszcze "dziewica poporodowa " i jak tak piszecie ze boli to nawet o tym nie mysle.

I tak czytam i czytam i widze ze kilka z Was boi się kolejnej ciąży zapewne jest to spowodowane bólem przez jaki przeszlyscie dlatego ja dziękuje Bogu ze miałam ZZO i nie mam traumy.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    A właśnie dziewczyny z jakiej firmy będziecie podawać deserki czy obiadki ? Marchewkę ? na samym początku na sprobowanie ? :)
    Tusia ja kupuję termomixa i będę sama robić wszystko :) zaczynamy rozszerzać dietę od skończonego 6 m-ca czyli akurat w połowie sierpnia jak wrócimy z gór :)

• Roberta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja rodzilam bez zzo i traumy nie mam. Będę to powtarzać ze bol okolo porodowy jest gorszy. Ten bol bioder kilka tygodni przed porodem, hemoroidy po porodzie. Ja tez nie wyobrażam sobie drugiej ciąży ale ze względów finansowych i czasowych. Marzy mi się trojka maluchów :)
    Pierwszy raz po porodzie bolal bardzo. Czułam każdy szew. Za drugim razem juz nic nie bolalo :)
    Aaa Dziewczyny, za 2 dni świętujemy nasz pierwszy dzień matki <3
    Ja tez będę sama robic jedzenie dla Mikołaja, mam szybkowar :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:55

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko rodzilas za granicą więc może tam inaczej szyja czy co tam.
    Ja też będę później robić ale na początek chce mu Dax ze słoiczka bo niewiem czy będzie jadl :)

Dana dzięki ;)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ