X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Ciekawe czy nasze chłopy się spiszą i dostaniemy po jakiejś laurce w imieniu naszych dzieciaczków :D

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam swojemu ze milo byloby cos dostac w imieniu Gabryski, bo sam by na to nie wpadl :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj uznał ze przeciez mam Michała, on jest moim prezentem.
    Chciałabym wyskoczyć w góry na obiad, ale podejrzewam ze bedzie wszędzie duzo ludzi bo jest Boże Ciało i nie wiem czy mam ochotę stać w korku przy takim ciepłe

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie mowie,zobaczymy czy Luby na cos wpadnie:) chociaz mysle ze tak:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się skrycie marzy kolejny wisiorek do Pandory ale znając mojego męża to dostanę... Musiałam mu uzmysłowić że to mój pierwszy dzień matki. Cała ciążę mu mówiłam że ma przyjść z kwiatami po mnie na porodowke i co i dupa...

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mam pytanie (bo nasze dzieci urodziły się w tym samym dniu ;))Ile dajesz tego kleiku na ile ml mleka i jaki dokładnie ? Moja też dość ulewa ;/

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj małż to tez nigdy sam na nic nie wpadnie, ale on zawsze materialista i uważa, ze to strata pieniędzy no chyba, ze sie upomnę to wtedy kupi, ale ja tak to w ogole nie chce...

Moze to głupio zabrzmi, ale sie nue cieszyłam z dwoch kresek na teście...tzn w dzien spodziewanej @ miałam ogromny bol brzucha i plamienie, wiec nawet nie pomyslałam ze moge byc w ciazy, dopiero po 3 dniu plamien cos mnie tknęło, ale tylko dlatego, ze miałam zapas testów i wtedy przy dwoch kreskach sie zmartwiłam, ze znowu poronie...a za pare dni krwawiłam i myslalam, ze juz po wszystkim i pamietam, ze zamiast sie cieszyć to płakałam, a jednak los mnie zaskoczył :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzień matki dostałam dwie kreski ale na teście owu. Tydz wcześniej lekarz powiedział że Owulacji nie ma i brz sensu robić testy. A pozytywny test to bardzo długo czekałam odczekalismy tydzień nic nie było 10 dni i nic a potem się okazało że już 6 tydz. I moje słowa o oo. Nie spodziewałam się tym bardziej że te wcześniejsze negatywne. No i płacz czy się uda bo każdy lekarz mnie straszył. Do 14 tug to bałam się z łóżka ruszać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dostałam od męża zawieszkę z kryształowym smoczkiem pandory ;) ciekawe czy na dzień matki coś dostanę w imieniu Niny od niego :P
    Jutro mamy szczepienie, trzymajcie kciuki!

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!

Ja tez mam taka gulke, gin powiedzial ze to po szyciu, uwieralo mnie ale calkiem przestało i nie wiem nawet czy jeszcze jest :)

Ja rodzilam bez zzo z oxy i traumy nie mam. Bardziej po szyciu :/

Ja juz dostałam od synka kwiatuszki a dostane jeszcze smartfona hahaha
    Uznalam w końcu ze boje sie miec bardzo drogi telefon przy dziecku, rozwazalam galaxy s6 za 1600 ale poczytalam i poogladalam recenzje i zamowilam galaxy s4 za 700zl :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszko bogate jest Twoje dziecko
    Tak sobie myśle ze nie będę dawać dziecku telefonu do zabawy, ale do lozka te nie miałam brac dziecka. Cos czuje ze jak juz nie będę umiała uspokoić dziecka np na spacerze to ten tel wyładuje w jego rączkach, a znajaczycie pozniej na asfalcie, wiec ja wstrzymam sie na razie z kupnem nowego tel.

Juz trzecie karmienie tej nocy, mam nadzieje ze jeszcze Michałek bedzie chciał pospać

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzien matki bylam w zeszlym roku u gina, mialam byc tuz przed @ u niego no mial obejrzec czy nie ma zadnych torbieli i rozpisal mo wtedy leki do inseminacji:) Po bozym ciele mielismy przyjechac na inseminacje.. Testu nie chcialam zrobic bo @ czasem sie spozniala ze 2 dni.. Obidzila mnie smsem forumowa kolezanka Pabelka i nakazala zrobienie testu 28.05. I bach dwie krechy!!! A gin na usg nic nie widzial... Po endometrium tylko powiedzial ze zaraz bedzie @ albo ciaza:)

Bruśka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie przy dziecku w sensie ze mi zrzuci albo wytraci jak będę trzymać

Tez mam nadzieje mu nie dawac rel ani tv jak najdłużej

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siódme podejście okazało się szczęśliwe choc poza temperaturą która była podwyższona objawy miałam jak przy zbliżającej się @. Test zrobiłam po dwóch dniach ale mąż dopiero po tygodniu się dowiedział jakoś tak nie dowierzałam :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na dzień matki dostanę pewno laurkę w wykonaniu mojej starszej córki ...z dopiskiem od Oli i Ady ;-)
    Mój mąż nigdy nie wie co mi się podoba. Mówi dam ci pieniądze a ty sama sobie kup :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Boje sie przy dziecku w sensie ze mi zrzuci albo wytraci jak będę trzymać

Tez mam nadzieje mu nie dawac rel ani tv jak najdłużej

Ja tam starszej córce puszczałam tv. Byl czas na wspólną zabawę ale chcąc cos zrobić włączałam na chwilę bajki na baby tv. Teraz dzieciaczki jeszcze male i tv do szczęścia nie jest im potrzebna. Moja Ola dużo przez bajki się nauczyła słówka łapał śpiewała nawet jak jeszcze nie mówiła to przy piosence tylkiem ruszyła naśladowała ruchy rączkami piszczała. Nie zauważyłam aby tv źle na nią wpłynęła.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest taki że nawet dla niego ja musze prezent wymyślać bo on nigdy nie wie co powinien chcec. Pipka z niego :-D ja rok temu na dzień matki cały dzień płakałam że to nigdy nie będzie mój dzień. Byłam w klinice i dr powiedział że owu raczej nie było zrobił się giga torbiel. 10 dni później czyli z 4 dni przed planowana @ test pokazał 2 kreski, a teraz moje kreski śpią obok :-D chyba w tym roku też będę płakać ale z radości :-D

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się śmieje ze dostaliśmy dziecko na dzień dziecka bo wtedy Igor został poczety a 13 okazala się szczęśliwa bo wtedy dowiedziałam się że jestem w ciąży :) też jestem ciekawa czy mąż się czegoś domysli. Ale ta moja kluska to największy prezent.

Aleksandra 2 miarki mm kleiku na 120 ml mleka. Ale spróbuję dać później 3.

Kurcze ja mam inny problem. Igor nie chce pić nic oprócz mleka. A teraz jest tak gorąco. U nas w mieszkaniu jest 26-27 syopni. Budzi się w nocy co chwile bo chce mu się pić a nie będę za każdym razem robić mu mleka. Zastanawiam się czy mogłabym mu podać rozcienczony sok np. Jablkowy. Może to by wypił.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi u las to samo. Może spróbuj łyżeczka?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie sie wspomina ten moment zobaczenia dwóch kresek. Ja pierwszy test zrobiłam z Boże Ciało, to był początek czerwca i juz wtedy powinien pokazać dwie kreski, ale nie było. Maz mnie wtedy wziął w góry do Brennej pojeździć tam na rowerach, a ze to był dzień wolny to tam było mnóstwo rodzin z dziećmi w wózkach, smutno mi sie tam zrobiło. Maz mnie pocieszał ze mało komu udaje sie w pierwszym cyklu. Po paru dniach na fitnessie tak mnie zaczęły piersi bolec ze nie potrafiłam wykonać części ćwiczeń, na drugi dzień były upragnione dwie kreski.

Lexi moj tez od 3 dni cały czas sie wybudza, chyba z ciepła Próbowałam podać wodę ale tak sie darł ze dziwie sie ze sąsiedzi sie nie pobudzili. Tylko ja wyciągnę cyca i jest spokój, ale te wstawanie...

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ