Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No u Nas standardowe zalecenia przy wyjściu ze szpitala. Ortopeda i okulista. We wszystkich szpitalach w naszym mieście tak wydają. Dostaliśmy skierowanie normalnie od rodzinnego lekarza ale i tak poszliśmy prywatnie bo nie chciało nam się jeździć. Chodzi głównie o wykrywanie tego siatkówczaka.
Tusia pieluchuj tak jak zalecił lekarz a wszystko będzie na bank dobrze. Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 18:06
-
nick nieaktualny
-
U mnie pediatria powiedziała ze gdyby w rodzinie ktoś miał duża wadę wzroku to by juz dała skierowanie do okulisty, a tak jeszcze poczekamy zwłaszcza ze wodzi wzrokiem za zabawkami. Ale w sumie nie pomyslałam ze mozna by skontrolować oczy pod względem siatkowczaka, tyle ostatnio sie o nim mówi w tv, biedne te dzieci i tyle kasy trzeba na operacje
-
Okulistka dziś mówiła, że po 3 miesiącu sprawdza się czy siatkówka jest w porządku (chodzi właśnie o siatkówczaka), czy dziecko w ogóle widzi no i czy ma tzw. widzenie plamkowe. Bo jak mi to wytłumaczyła to czasami wydawać by się mogło że dziecko widzi normalnie tzn. wodzi za przedmiotami itp. ale nie jest to prawidłowe widzenie tylko jakieś zewnętrzne czy coś. No i na tym etapie wykryć można dużą wadę wzroku taką powyżej 8 dioptri. Z kolei do 7 miesiąca wykształca się widzenie obuoczne i dziecko do tego etapu powinno przestać zezować.
Ja ma astygmatyzm ale wada niewielka. Teoretycznie bez znaczenia ale prawdopodobnie Mały ją po mnie odziedziczy. Z tym, że na tym etapie mu to nie przeszkadza i pewnie aż do wieku szkolnego nie będzie. -
nick nieaktualnyTusiaa wrote:Lexi ale przystojniak
My po wizycie u ortopedy. na usg niby wszystko ok było tzn ze zdjęcia ale jak rozszerzył mu doktorek nóżki to mówi że prawa jest bardziej prxykurczonai mam do niego dzwonić po 1 czerwca i się umówić na usg mam nadzieję ze to na NFZ i on je zrobi dokładniej . Powiedział żeby dalej pielychowac go i jak coś wyjdzie na usg to trzeba będzie mu coś wsadzić między nóżki. Od razu pomyślałam o tym okropnym sprzęcie
boję się trochę tego.
-
Iguś i Jagódka rosną jak na drożdżach ślicznoty
Lexi my mamy ten strój dinattch czapek z Tesco (mamy jeszcze jakies pajace z czapką) to ani razy nie mieliśmy założonych jakies takie płytkie i na uszy nue zachodziły nawet zaraz po urodzeniu
ps. W Tesco znów od dzis promks chyba -15% na f&f a ja sie zfrajerowalam i wczoraj kupiłam paczkę bodów ;/
Brusia faktycznie juz lutówki <szok> tez bede czasem podczytywać z sentymentu -
Aleksandrazz:
nosisz po sercem kolejna fasolkę ????
A to moja nowa obudowa :
http://static.pokazywarka.pl/i/6627074/525037/image.jpg
Lexi150, dana222, marissith, Bruśka, tysiaa93, Moniaa, L, szara myszka, adelka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny