Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa wrote:Zosia moja tez jak ją w nocy karmię na śpiocha to je ładnie a w ciągu dnia ciumka parę minut i nie chce. Może taka uroda naszych dzieciątek. Któregoś wieczora Tez zrobiłam jej mm bo kupiłam bebilon w saszetce i wypiłam tylko 15-20 ml
U nas dokładnie to samo, zje Max 20ml i to chyba przez przypadek, bo chce butle ciumkać jak smoka, a tu leci i wtedy sie kręci, a jak dalej daje to jest wnerw i ryk...jednego dnia jest lepiej i ją pochwale to na drugi znow jeść nie chce...jeszcze zapytam innego pediatry na następnym szczepieniu... -
Moniaa wrote:Zosia a kiedy ostatnio ważyłaś i mierzyłaś?
Tydzien temu - było 5300g, dł nie mierzymy bo to każdemu inaczej wychodzi, choc ostatnio pielęgniarka na szczepieniu niby mierzyła, a w książeczce nie ma...ale wszyscy mowia, ze jest długa, a chuda no i ubrania juz 68 mamy -
Bruśka wrote:Zosiu co osoba to opinia ale chyba teraz robi się do męża podobny. Jak się urodzil to był mąż potem cała mama a teraz chyba znowu mąż
a dzieciaczki czesto sie zmieniają, choc u nas to od początku wszyscy mówili, ze to czysty mąż, mam nadzieje, ze choc troche sie to jeszcze zmieni
-
A ja wczoraj mojego wazylam i waży 5700
powoli się robi coraz cięższy .
No i od początku dawalam dwa cyce . Teraz mi je ok 30-40 minczasem zjada w 15 min i krzyczy ze chce jeszcze to wtedy idzie w ruch mm bo inaczej nie da się opanować krzyku
Jak waszym dzieciaczkom się uleje to prxystawiacie jeszcze do piersi ? Bo ja często w trakcie jedzenia jak np mi przysypias lub chwyta i puszcza cyca biorę go do odbicia i wtedy czasem ulewa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 01:34
Kubuś
-
Przepraszam, że się wtrące, ciągle Was podczytuję, sama jestem lutówką 2016, nawet kilka razy udzieliłam się tutaj jeszcze w ciąży, ale pewnie żadna mnie nie kojarzy. W każdym razie odpowiedź na pytanie Kri- mój maluch tak miał na buzi, też jedna lekarka stwierdziła, że to alergia, w końcu aż skóra zaczęła mu płatami schodzić, poszliśmy do innej lekarki, która ma bardzo dobą opinie i ona nam wyprowadziła z tego młodego. Stwierdziła łojotokowe zapalenie skóry i kazała smarować kilka razy dziennie Balneum i dała kilka próbek innego kremu i w zasadzie po tych próbkach skóra mu się wyleczyła. Teraz znowu zaczęło mu się robić to samo i kupiłam ten krem i dwa dni i po problemie. Jak będziesz Kri zainteresowana to odezwij się na priv to dam nazwę, żebyście nie pomyślały, że jakąś reklamę robię
-
Kri wrote:Czy zetknęłyście się z płatkami suchej szorstkiej skóry na ciele i buzi? Lekarka powiedziała żebym wprowadziła dietę eliminacyjną ale nie bardzo chce mi się w to wierzyć że to alergia...
suche platy skory na buZi i cele to czesto oznaka alergii:/ gdzie poza buzia Maluszek to ma???
-
Moje dziecię z dnia na dzień mnie zaskakuje
jak już jest na rękach to musi to być pozycja przodem do otoczenia i głowa juz nie opiera się na mojej klatce piersiowej tylko trzymana jest pionowo. Na spacerki pięknie jeżdżę nie w gondoli tylko w foteliku
a i śmieje się na głos. Tylko to spanie w nocy jeszcze nie bardzo ale kiedyś i to opanujemy
tysiaa93, Zosia_wop, Bruśka, vayn lubią tę wiadomość
-
A u nas kolejna noc z rzędu, ze w czasie nocnego karmienia jest qpa i całe przebieranie, śmieszki i pozniej 2h zasypiania z wierceniem sie i stękaniem, bo do piersi juz wrócić nie chce
jestesmy w trakcie tego juz długiego skoku, wiec moze przez to mała ma istatnio problemy z zasypianiem...kupiłam w Tesco spodenki i to ostatnie na 3-6mcy niebieskie tylko zostały wszystkie kolorowe, różowe poszły, poprzebierane tak, ze albo został rozmiar 56 albo juz na 12mcy+, chciałam tez jakis kapelusik przeciwsłoneczny kupić, ale zeszłam sklepy i nic takiego dla takich maluchów nie znalazłam, były tylko jedne takie typowo chłopięce fajne, a dla dziewczynek nic