X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia, Tysia wracajcie do zdrówka! :*

Wszystkie dzieciaczki cudne a Biedroneczka laseczka że hoho :D

Myszko nasz Igor też śpi teraz coraz mniej. Po 40 min i jest płacz ale wystarczy go czymś zająć i jest ok. Jeżeli u Was to wystąpiło nagle to stawiam na skok ale ogólnie dzieciaki będą spać coraz mniej. Może zwyczajnie już nie potrzebuje tylu drzemek dlatego krzyczy. A co do spacerówki to chyba jeszcze za wcześnie. Niektóre z dziewczyn chodzą na spacery z fotelikiem samochodowym. Wtedy dziecko widzi więcej. Nasz na szczęście jeszcze śpiocha na spacerach a jak się budzi to jest grzeczny. Nie ryczał jeszcze nigdy na dworze.

Mój Synuś jak od urodzenia lubił na brzuszku leżeć tak coraz mniej mu się podoba. Ale nic na siłę. Nie chce się przekręcać ani z brzuszka na plecy ani na odwrót. Nawet nie próbuje. Za to pięknie już próbuje chwytać zabawki i pojawia się dźwięk przy uśmiechu więc może niedługo w końcu zaśmieje się w głos. Za to strasznie rwie się do siadania. Bałam się że to za wcześnie ale położna mówiła, że jak sam próbuje to można z nim ćwiczyć. Jak jest na wpół leżąco to potrafi sam bez pomocy podnieść głowę i ramiona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:35

tysiaa93, Bruśka lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszko ale chodzi o usypianie wieczorne czt te drzemki? Bo powiem tak Jasiek czasem cały dzień nie śpi. Przytuli się na bujaku na 15 min zregenerowany i tyle. A ma tak ze ciurkiem przespi 3 h. Z tym że w domu ciężko bo tego trzęsienia nie ma i szumu szumis czasem pomaga. Ale może niech wyspi się raz ale tak z 2/3 godziny ciągiem bo jak tak szarpie sen to może się wnerwiA. Albo nie usypiaj go na siłę jak będzie chciał spać to sam padnie w lezaczku czy na macie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za gorąco w tym wózku albo był ubrany za ciepło. Mój też marudzil a chodziło o to aby smoczka z zapinki wypiac bo jak ja ciagal to wyjmowal smoczek. Jak widzę teraz jak mają dzieci w tych czarnych wózkach to trochę im współczuję i jeszcze zamiast parasolki to nakryja pielucha i przewiewu nie ma.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nocy spi jak marzenie, raz sie budzi na jedzenie i od razu sam zasypia, tak samo na noc tez sam zasypia
    chodzi o drzemki w dzien
    niestety widze ze on potrzebuje pospac choc te 45 minut bo po prostu bawi sie bawi i nagle marudzi a potem straszny placz, widac ze to zmeczenie, trze oczka, ziewa. on chce spac :(

kiedys tak bylo ze lezal na macie i sam zasypial czasami, albo nawet w lozeczku z misiami gadal opaertymi na przewijaku i tez zasypial. a teraz zaczyna plakac :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ryczy jak zmęczony jest biorę go na rękę na boczku owijam kocykiem tak ze zakładam na głowę i nie chodzę i nie bujam tylko siedzę i lekko kokysze bo ja tego kloca bym nie dała rady ciągle dyndac. Wyciszam otoczenie poglaskam i pospi te 15 min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:54

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jeśli ta zmiana nagle się pojawiła to może to jednak skok rozwojowy. U nas też usypiamy na rękach i jak tylko odłożymy małą do łóżeczka tak oczy jak 5 złotych i płacz a wiadomo że jak przerwie spania to jest rozdrażnienie. Może małemu za gorąco albo nie potrzebuje już tyle snu. Co do wózka u nas gondola nigdy nie była tolerowana za to w foteliku spacer udany ;-)

zdjęcia super, my tez dzisiaj w samych bodach z krótkim rękawem :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie zawsze zarzekalam ze nie bede nosic dziecka i normalnie nosze ;/ eh, bede jutro probowac jakos, moze z pieluszka jakos, sama nie wiem. to ze spi 45 minut to nic, widocznie tyle potrzebuje tylko czemu taka walka przy zasypianiu :( a tak jak pisalam, musi spac bo trze oczy, ziewa, placze ze zmeczenia ewidentnie
    probowalam i go lulac siedzac na fotelu, lekko sie krecac na tym obrotowym, i klasc z nim majac go na piersiach, i zawsze jest ryk :( emocjonalnie tez nie moge tego placzu zniesc :(
    owijania niestety on nie lubi, strasznie wierzga, tez mi juz ciezko z nim na rekach bo pewnie ponad 7 kg juz wazy, miesiac temu bylo 6kg na szczepieniu

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten skok ile trwa? no wlasnie wszystko od jakiegos tygodnia, ale i dobre rzeczy! glowe z dnia na dzien zaczal trzymac sam calkowicie, rece do buzi pcha, chwyta troche zabawki juz
    i slini sie strasznie, lapy do buzi ciagle, dziasla tak sie wybielily troche wiec mysle ze zeby tez mu beda chyba powoli szly

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i ktorejs z Was, juz niestety nie pamietam komu mialam wrzucic linka do samsunga galaxy s4 za 700zeta

http://allegro.pl/nowy-oryginalny-samsung-galaxy-s4-i9500-gw-pl-i6212328264.html

dostalam go wczoraj, wszystko w porzadku, gwarancja na pismie, fajny jest, zdjecia ladne robi :) klapka troche licha ale i tak etui kupie

gorgeous lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie dziś wyjątek poszliśmy po 17 na spacer przysnal wróciliśmy do domu i za nic nie obudził się. Więc pietwszy raz od 4 prawie miesięcy został obudzony przewiniety mąż go karmi i pójdzie OBY!! Spać na brudaska. O ile będzie spał dalej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiiiiiiii. Yo teraz mecz można igladac.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko tu możesz poczytać o skokach rozwojowych
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

szara myszka lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko mysle ze musisz to po tosty przeżyć, ci chwile bedzie sie to zmieniać, a okolice 3 mca to u nas zaczęły sie problemy z jedzeniem za to, teraz mamy ten skok 14-19tydz i tez od 3 dni problemy ze spaniem - wlasnie w dzien meczy sie meczy, płacze, trze oczka i musze brać na ręce i wtedy zasypia...ale problem tez jest przy zasypianiu po kapieli i niby zasnęła i powinna spac te 4-5h, a 10min temu oczy otwarte, chwile patrzyła i niby spi, ale oczy uchylone i sie wierci i popłakuje, a miałam porobić cos i kurde nie wiem czy spi czy nie... :( ja jeszcze zwalam na te upały,bo u nas w mieszkaniu gorac, a przed burza spala dzis 2h co nigdy sie nie zdarza w dzien. No i znow mieliśmy dzien niejedzący, daliśmy znow mm to wypiła 70, bo tak to cały dzien sie kręciła przy piersi

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na rękach spi...a tak ładnie było, sama zasypiała...:/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    tak sie zawsze zarzekalam ze nie bede nosic dziecka i normalnie nosze ;/ eh, bede jutro probowac jakos, moze z pieluszka jakos, sama nie wiem. to ze spi 45 minut to nic, widocznie tyle potrzebuje tylko czemu taka walka przy zasypianiu :( a tak jak pisalam, musi spac bo trze oczy, ziewa, placze ze zmeczenia ewidentnie
    probowalam i go lulac siedzac na fotelu, lekko sie krecac na tym obrotowym, i klasc z nim majac go na piersiach, i zawsze jest ryk :( emocjonalnie tez nie moge tego placzu zniesc :(
    owijania niestety on nie lubi, strasznie wierzga, tez mi juz ciezko z nim na rekach bo pewnie ponad 7 kg juz wazy, miesiac temu bylo 6kg na szczepieniu
    Myszka :( przeczytaj to http://mataja.pl/2014/07/noszenie-a-rozpieszczanie-czyli-o-wplywie-noszenia-na-mozg-twojego-dziecka/ twój synek widocznie potrzebuje noszenia i chce być blisko mamy
    Co do drzemek to u nas nie ma żadnego planu, ok 2h po wstaniu jest drzemka, jak zaśnie na macie to przykrywam kocem, jak akurat gdzieś idziemy to śpi w wózku, wolna amerykanka. Kolejne drzemki są jak Nina zaśnie, bez planu. Czasami śpi dużo a czasami tylko godzinę. Widocznie tyle jej na dany dzień potrzeba. Rytuał mamy tylko po kąpaniu, jest jedzenie, odkładamy w łóżeczka i sama zasypia. Może chusta wam pomoże? A jak nie ululasz Michałka to co będzie robił? Bo jakby się po prostu bawił to chyba nie musi koniecznie iść spać?
    Aaaa u nas jak Nina jest bardzo zmęczona, ale nie może zasnąć bo jest np głośno, to włączamy jej suszarkę na telefonie i szybko zasypia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 21:27

Moniaa lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj rzadko zasypia w domu, a jak juz zasnie to na krótko, czasem nie zdarze całego prania powiesić. Dobrze ze jest teraz ciepło i mogę wychodzić na spacery, oczywiście nie jest tak ze od razu zasypia. Czasem zasypia po godzinie spaceru ćo poprzedza marudzenie. To jest za dnia jego najdłuższe spanie. Potem w ciagu dnia ucina sobie krótkie drzemki czasem po jedzeniu. W nocy juz takich problemów nie ma, najcześciej wyglada to tak ze zasypia podczas karmienia i odkładam go do łóżeczka i dalej śpi.
    A i jak widzę ze podczas spaceru mega sie meczy z zaśnięciem to daje wtedy smoczek bo jak wcześniej dam to go wypluwa i jeszcze bardziej sie denerwuje.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi co to masz za podusie w wózku? musze jakąś kupic. ta co mam to jest duża tak jak do łóżeczka ale strasznie sie na niej poci. głowa , szyja zawsze mokre i poduszka tez :/
    Jedną mam taka mniejszą ale jest strasznie wyskoka. Niby sie troche ugniata ale jeszcze dla takiego maluszka jest za wysoka a druga znowu całkiem płaska :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 15:16

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ona też taka płaska jest. Teraz kładę jeszcze złożoną pieluszkę flanelową żeby miał ciut wyżej. A mam taką:
    http://allegro.pl/minky-komplet-do-wozka-kolyski-kolderka-podusia-i5561973356.html

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Myszka :( przeczytaj to http://mataja.pl/2014/07/noszenie-a-rozpieszczanie-czyli-o-wplywie-noszenia-na-mozg-twojego-dziecka/ twój synek widocznie potrzebuje noszenia i chce być blisko mamy
    Co do drzemek to u nas nie ma żadnego planu, ok 2h po wstaniu jest drzemka, jak zaśnie na macie to przykrywam kocem, jak akurat gdzieś idziemy to śpi w wózku, wolna amerykanka. Kolejne drzemki są jak Nina zaśnie, bez planu. Czasami śpi dużo a czasami tylko godzinę. Widocznie tyle jej na dany dzień potrzeba. Rytuał mamy tylko po kąpaniu, jest jedzenie, odkładamy w łóżeczka i sama zasypia. Może chusta wam pomoże? A jak nie ululasz Michałka to co będzie robił? Bo jakby się po prostu bawił to chyba nie musi koniecznie iść spać?
    Aaaa u nas jak Nina jest bardzo zmęczona, ale nie może zasnąć bo jest np głośno, to włączamy jej suszarkę na telefonie i szybko zasypia.

ja mu na sile wlasnie nie wciskam drzemki, on zaczyna byc coraz bardziej zmeczony, trze oczy, najpierw marudzi az w koncu jest placz, probowalam go zajac czyms i wtedy juz nie chce sie bawic ;(

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj szok normalnie, odpadl o 19 i spal do uwaga 5 rano, zjadl i poszedl znowu spac do 9tej! jak sie obudzialam to cycki mialam jak kamienie normalnie :(

dzis zasypianie latwiej z tata przy muzyce, mi tak dobrze przy muzyce nie idzie ;/ zobaczymy co bedzie jutro

marissith lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1728 1729 1730 1731 1732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ