X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn my po takim samym komplecie szczepień parę dni temu nie odnotowaliśmy żadnych nieprzyjemności :-)i byliśmy normalnie na dworze.
    my jesteśmy na dworze codziennie od jakiejś 11 do 18-19. Oczywiście w cieniu, wchodzimy tylko na pieluchę a cyc wczoraj był na leżąco na końcu :-)
    Od kilku dni mały śpi większość nocy u siebie, oczywiście przekreca się i śpi w poprzek :-) dziś hit spał od 21-5 :-) kocham go <3

vayn lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze po szczepieniu chodzimy na dwór,ale tak jak Tuli nie wychodzimy w najwieksze upały

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też upał - w mieszkaniu ponad 26 stopni. Jasiek śpi teraz w pampersie - oczywiście jak musimy zaraz wychodzić, bo mam wizytę u gina, to on sobie śpi w najlepsze... A poci się okrutnie - lekarka kazała nam zwiększyć dawkę witaminy D, ale na razie to niewiele daje.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szczepieniu to bym wyszła ale po 14 i w cień ale bym wolała nie przemeczac dziecka bo one są umeczone od upału. Nam zrobiło się pierwsze w życiu odparzenie... Na szyjce. Umyte ictaniseptem psikane i sudocremem zasmarowane. To przez te slinienie i ulewanie. Masakra no cóż. My wyjdziemy chyba dopuero po 14/15 bo teraz była drzemka mleko i południe więc teraz gorac.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo!!!! Moja Jagoda juz sie 3 razy na brzuszek sama samiutka przekrecila!:-)

Zosia_wop, Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wcześniej nie było żadnych nieprzyjemności, ale w upały nie była szczepiona i pielęgniarki uczuliły że przy takich temp ona może różnie zareagować.

Na szczęście za nami ostatnia dawka pneumo.

A i mówiła o rozszerzeniu diety, że porozmawiamy 18 lipca przy następnym szczepieniu. DO tego czasu tylko cyc, chyba że chcę to mogę troszkę wody jej dać

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu obudzil sie po 25 minutach <hahaha>
    ale wydaje sie wyspany, nie bede go teraz karmic jak zwykle jak wstaje tylko po 3,15 godzinie tak jak chce juz mu wydluzac bo widac ze po tych 3 to mu sie jeszcze nie chce jesc za bardzo
    zrobie dzis eksperyment, jak bedzie marudny to bede probowac usypiac, a karmienie bedzie stale co 3,5 godziny i zobacze jak zareaguje na to, bedzie mniej przewidywalnie niz zwykle ale moze na sile nie ma co tego planu stosowac ze po spaniu jedzenie bo on nie spi tyle co ten plan przewiduje

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a to ile dawek pneumo macie? 3 ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    Vayn a to ile dawek pneumo macie? 3 ?

Tak 3, po roku 1 przypominająca.

Moje dziecię śpi od 9, na śpiocha cyca jej wcisnęłam. Jest tak gorąco nie chce żeby mi się odwodniła. Nawet nie drgnęła jak ją przenosiłam

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już temperatura spadła. Dzięki Bogu. Ale mam pecha do spacerów. Wczoraj wyszliśmy dosłownie na 20 min bo się na deszcz zebrało i dzisiaj to samo. Na razie pada. Może później zrobimy kolejne podejście.
    Dziś w nocy w końcu wróciliśmy do normalnego trybu i mam nadzieję że tak zostanie bo przez ostatnie kilka dni zamiast 6 karmień było 7.

U nas druga dawka pneumo w środę ma być ale chyba nie zaszczepimy bo Igor dalej ma katarek. Wstrzymam się raczej do przyszłego tygodnia.

Dziewczyny dwa dni temu zauważyłam u Igora drżenie prawej rączki i główki. Oczywiście przestraszyłam się na maxa. Zdarza się to raz może dwa w ciągu dnia i trwa chwilkę i zazwyczaj potem mu się ulewa albo odbija. Domyślam się więc że ma to jakiś związek z brzuszkiem. W środę zapytam lekarki ale może któraś coś podobnego zaobserwowała? Nie ma przy tym żadnych innych objawów ani zmiany zachowania. Mój mężu mówi że sobie wymyślam bo on nic nie widzi.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi my tez musiałyśmy uciekać, bo zaczęło padać obawy zakupów nie zdążyłam zrobić. Co do drżenia to u nas chyba nie ma czegoś takiego, choc jak zaczęła poznawać swoje rączki to najpier takie były jakby wlasnie drżące, dziwne, az sie pierwszy raz przestraszyłam co to kurczaki sie dzieje z tymi raczkami ;) obserwuj, moze to tylko przypadek był :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez zadnych drżen nie ma. Raz jak sie wystraszyla to wziela raczki lekko do gory i tak zaczely zrzec jakby i sie rozryczala. A wystradzyla sie odkurzacza.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, myslisz Ze wydluzanie godzin karmienia przy upalach to dobry pomysl? Ja mysle ze spowodujesz tyle ze bedzie czesviej w nicy jadl,bo braknie w ciagu dnia tego jednego karmienia. Moze po godzinie od jedzenia uspij a potem jak sie obidzi zabawa. Jagoda o 12 zjadla,teraz ja uspilam,pospi z 30 min i zabawa,mata,baraszki,calusy,lezenie na brzuszku.Do okolo 15:) Moze tak sprobuj. Po Jagodzie to widac ze spiaca,trze oczy i wola auuuu,au,au

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmilam wczesniej co 3h, teraz 15minut dluzej mysle ze sie nic nie stanie, musze wydluzac bo on zwyczajnie nie chce jesc po 3godzinach, 15 minut pozniej i jest roznica i zjada wiecej wlasnie niz by zjadl po 3godzinach

a powoli chce przejsc do karmienia co 4 godziny po 4 miesiacu a tak nagle mu nie wydluze, wiec tak po tygodniu bede zmieniac

uspienie nr 2 bez krzyku, ale dlugo trwalo, najpierw w fotelu potem na rekach przy muzyce ale wazne ze bez bolu. karmilam o 11 15, ale obudzil sie o 10 30 wiec dokladnie tak - godzine po karmieniu usnal, troche wiecej moze no i teraz niech spi ile chce, a nastepne karmienie o 14 30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 13:16

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie co 3 godziny też bym chciała... u nas nadal co 2 godziny się cycujemy

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze vayn to faktycznie czesto chyba jak na 4mies niemowlaka - a jak dlugo ona je? bo moj je tak 20-40 minut nawet, wiec mu potem starcza na te 3 godziny do nastepnego karmienia no i noce pieknie przesypia

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko odkąd karmimy się leżąco na podusi to czasami pozwalam jej godzinę przy cycku polezeć, ale nie krócej niż 30mi. Godzina przy cycu, godzina spokoju i znowu cyc.
    Nie przeszkadza mi to.aż tak specjalnie, tylko na spacerach uciążliwe

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn,nie za czesto karmisz? Pola pewnie sie przyzwyczaila. Ja tez tak karmilam,ale mama zwrocila mi uwage ze chyba przesadzam. Posluchalam i karmie co 3 godziny. Bo przeciez nie kazde kwekanie oznacza glod. Ja dostawialam i wiadomo brzuch sie przyzwyczail.Ale koedys ja przetrzymalam,pozabawialam i zaczelam karmic co 3 godziny. Troche lepiej mozna dzien zorganizowac. Ile Polusia wazy?
    I gdzie jest e-ness???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli 6250.dzisiaj waga pokazała. 18 marca miała 5750

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuuuuuuu znowu 25 minut xD teraz godzina zabawy, karmienie i pojdziemy na spacerzysko

vayn to kruszynka :) moj miesiac temu mial 6kg <beczy> sumo sie robi

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ