Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
vayn wrote:Karmienie co 3 godziny też bym chciała... u nas nadal co 2 godziny się cycujemy
U nas też karmienie co 2-2,5 godziny tylko mała je max 10 min. Choć teraz zauważyłam że faktycznie nie potrzebuje jeść co 2 godziny bo pociumka i się śmieje patrząc na mnie swoimi wielkimi oczkami. Dziewczyny a jak karmicie co 3 godziny to w międzyczasie dopajacie dzieciaczki np.wodą?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 13:42
-
nick nieaktualnyL wrote:U nas też karmienie co 2-2,5 godziny tylko mała je max 10 min. Choć teraz zauważyłam że faktycznie nie potrzebuje jeść co 2 godziny bo pociumka i się śmieje patrząc na mnie swoimi wielkimi oczkami
. Dziewczyny a jak karmicie co 3 godziny to w międzyczasie dopajacie dzieciaczki np.wodą?
Nie to moja jak się przyssie to puścić nie chce, albo mi zaśnie przy piersi - co robi najczęściej albo wyjmując cyca muszę jej szybko smoczek włożyćbo inaczej wrzask
Nie bawi się, mleko cały czas wysysaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 13:49
-
L ja wczoraj swojemu dałam 150ml mm i jeszcze mu sie ulało, więc ta dawka jest za duża na niego jak widac. Powiem Ci że spał zaledwie 3 godz a nieraz dostało 90-120ml i spał po 4-5 godz. My w nocy kar,milismy sie co 3 godz z zegarkiem w reku ale jestem umeczona tym
i oczywiscie musiałam dokarmic mm bo sie darł i odłozyc go nie dało rady i nogami wiercił.
Wczoraj na wieczór dosłownie co 1-1,5 godz go przystawiała do cyca.
Mój jak mało w cycach to je z 15 min z dwóch cyców jak dobrze pojdzie. a tak to je 30-40 min max.
Ja ostatnio mało co dopajam wodą bo nie wiem kiedy. Kiedys mu chciałam dać jak było gorąco to nie chciał. Jemu sie chce wtedy kiedy głodny a przed karmieniem nie chce wodą zapychać.Kubuś
-
Jejku Myszka a to karmienia muszą być z zegarkiem w ręku? Przecież dziecko to nie robot, 15 min to nie jest tyle czasy żeby poczuł różnicę... Tak mi się wydaje. Ja karmie na żądanie czasem co 3 godz czasem co godzinę. Nie przeszkadza mi to, nie patrzę też na zegarek, że już czas. A u mnie śpi ładnie dziś dzień widać ze burze się zbliżają. Oho.. Wykrakalam. Wstał
-
nick nieaktualnyJa Poli kupiłam dermedic sunbrella 50spf od 1dnia życia krem 50g ok 25 zł
- rewelacyjnie się rozprowadza
Dla siebie mam ziajke 30spf 125ml ok 16 zł. Ciężko mi się go rozprowadza, muszę razem z balsamem używać
Ogólnie jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to patrze na sroako -
nick nieaktualnyMoja Nina waży 5,5 kg dopiero
patyczak mały
Teraz faktycznie częściej chce jeść, a właściwie pić, ale to nic dziwnego. Zazwyczaj jeżeli chce pić to chwilę pociumka i tyle, jedzenie trwa dłużej zdecydowanie.
Na charczenie pomógł nawilżacz do powietrza. -
Tusia wiem że zmiana mleka wcale nie gwarantuje dłuższego snu ale nawet chcąc wyjść gdzieś muszę się teraz z czasem liczyć . Mleka swojego nie odciągnę bo nie mam na tyle a chciałabym ze spokojem wychodzić z domu
w sobotę pojechałam do rossmana a ze ruch jak diabli moje zakupy ograniczylam do minimum. A przed wyjazdem starałam się odciągnąć i raptem 40 ml
-
szara myszka wrote:o kurcze vayn to faktycznie czesto chyba jak na 4mies niemowlaka - a jak dlugo ona je? bo moj je tak 20-40 minut nawet, wiec mu potem starcza na te 3 godziny do nastepnego karmienia no i noce pieknie przesypia
Mój Jaś je po parę minut, ale zdecydowanie częściej. Z tym, że to zazwyczaj picie, a nie jedzenie. Tylko ja karmię na żądanie, a nie co 2 czy 3 godziny. Zresztą jego jedzenie to czasami pociumkanie tylko albo usypia zaraz przy cycu.
Ja też mam krem przeciwsłoneczny dla Jasia z Babydream.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 18:11
-
Moj synek od poczatku jadl co 3 godziny, karmilam na zadanie od poczatku. teraz widze ze nie jest tak glodny jak wczesniej i dlatego chce wydluzac, ja duzo czerpie od tracy hogg, podoba mi sie to podejscie ze dziecko ma przewidywalnosc, czuje sie bezpiecznie, wie co po czym nastapi
my tak mamy i widze ze to sie sprawdza, od poczatku pieknie przybiera, a i ja moge zaplanowac wyjscie albo wyjsc nie bojac sie ze za godzine trzeba karmic. -
Gorgeous jak Ci dziecko usypia po 2 godzinach np przy cycu to Ty nie karmisz na zadanie tylko karmisz na kazde zakwilenie. Bo skoro zasypia zaraz przy cycu to wymaga ispienia a nie jedzenia,wiec to nie jest karmienie na zadanie bo potrzeba jest inna.