X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja teraz jakoś więcej pije niż wcześniej. Non stop mam jakiś płyn przy sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phi moja praktycznie najstarsza a z brzuszka na.plecy do tej pory 2 razy się przekręciła. Ogólnie leżenie na brzuchu akceptuje gdzieś od 3 tyg. Z pleców od 2 dni przekręca się tylko na boczek,.przyjdzie jej czas to fiknie.

Zabawkami się bawi ma swoje ulubione, na niektoróre nawet nie spojrzy

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba od dawna pije mniej, jakos zapominam. Brusia u nas mała wszystko dość szybko robi, bo z brzucha którego nienawidzi przekręcała sie juz na plecy w 10 tyg, ake zabawki ładnie łapie moze od 3 tyg, na 4 mc pierwszy raz dzis z pleców na brzuszek...jedne dzieci szybciej, drugie wolniej, ale Wy jeszcze macie czas na to :) moja siostra ma 10mc synka i on dopiero teraz zaczyna sam siadać, wcześniej nic tylko jak go sama posadziła to siadał, o chodzeniu nie ma mowy jak go postawi to on kuli nogi, a dla porównania syn koleżanki w tym samym wieku juz rwie sie do chodzenia i od 6mca ładnie siedzi :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porownywanie dzieci bywa zgubne, najwazniejsze ze sa szczesliwe i maja super mamuski :P

Tusiaa, L, gorgeous lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni raz dostarczam mojemu dziecku tyle wrażeń, w sobotę byliśmy na grillu na ur u kolegi, w niedziele byliśmy az na 2 urodzinach. Tambylo tyle obcych ludzi dla Michasia i duzo hałaśliwych dzieci ze nie potrafię teraz zapanować nad dzieckiem. W nocy cały czas sie wybudzal, za dnia tez, nawet jak je to sie czymś wystraszy i macha tymi rękoma, pomimo ze cisza w pokoju.

Co do rozwoju dzieciaczków to rzeczywiście nie ma co sie stresować i porównywać. Ja podobno siedziałam jak miałam 9 miesięcy a chodziłam jak miałam 14. Sąsiadki obgadywaly moja mamę ze ze mną cos nie tak jest. A od mojej kolezanki dziecko ma 8 miesięcy i chodzi juz przy meblach, za niedługo sie puści. Wiem ze martwimy sie o te nasze dzieci ze czegoś nie robią, ale one tak szybko sie rozwijają ze teraz czegoś nie robią a za tydzien juz tak.
    Ja cały czas czekam na gaworzenie i głośny śmiech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 22:20

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dana, dobrze Cię rozumiem, mój też wyjścia wszelakie, gdzie jest więcej ludzi bardzo potem odreagowuje

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Siadać i stać to on mógłby ale leżeć na brzuchu to mowy nie ma. Lezymy ostatnio na poduszce i dziś wytrzymał całe 13 min bez krzyku. Nie ogarniajcie bajzlu na drugim planie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 09:02

Zosia_wop, Moniaa, marissith, dana222, tysiaa93, vayn, adelka77, Joanna_88, Tusiaa lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to sie dziewczyny cieszcie, ze Wasze dzieci jedzą :D u nas na żądanie to by cały dzien nie jadła :P ja to Wam zazdroszczę, nigdy nie było unas wisienia na cycku...zawsze łyk, łyk i spadaj matka :D

Brusia u nas tez nienawidzi byc na brzuszku, a teraz nie rozumiem w takim razie po co sie na niego przekręca jak tak nie lubi :P

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie problem taki że ile mleka bym nie dała to by zjadł nawet co pół godziny. Byle nie herbata.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka no cudny ten Twój syneczek

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska mój tak samo ma ile bym mu nie dała to zje i nawet w odstepie bardzo krótkim. Ja się śmieje ze tam gdzie nie pójdę to jest mega bałagan . Wszystko leży wokół mnie :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no właśnie dobija mnie to że każde moje wyjście jest na czas. Przez to wiele mnie omija oczywiście cieszę się że karmie piersią ale muszę też mieć czas dla siebie. W końcu jak matka szczęśliwa to i dziecko też ;-) no nic będę próbować z tym mm.

Pewno że każde dziecko inne jest i w swoim tempie się rozwija. Ja mam tego żywy przykład porównuje Adę do starszej córki i powiem wam że jest duża różnica. Przecież każde dziecko kiedyś będzie siedzieć czy przekręć się z pleców na brzuszek...wydaje mi się ze czasem to my bardziej tego chcemy :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka do mnie na fb napisała przed chwilą. Jej synuś jest 3 dni młodszy od Poli i praktycznie od misiąca przesypia całe noce -odkąd minęły kolki. Ostatnie 100ml jej mleka w butli o 19 i on śpi do 4/5, kolejna butla i śpi do 8. Dzisiaj spał od 19 i dopiero o 7 na niam sie obudził. W dzień oka nawet na chwilę nie zamknie, ale co tam. Też tak chcę!:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 07:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dla mnie dzieci, które przesypiają całe noce są podejrzane ;)
    Nina dzisiaj tuliła swojego cycusia obiema rączkami :D czasami głaszcze i uśmiecha się :P i jak tu takiej nie wziąć do tulenia/karmienia w nocy

tulipanna lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi by wystarczyło żeby mój się budżet co 5-6 godz w nocy . No ale póki co nie da rady . Pierwsze spanie czasem dłuższe te 4-5 godz a później 2-3 godz.
    Dzisiaj się obudził gdzieś 2 godz po ostatnim karmieniu cycami i mm ale nie wstawalan do niego bo nie krzyczał . Jakoś mi się lrzysnelo i jemu też :) później znowu się obudził i wstałam do niego jak zaczął prawie płakać . O dziwo nie zaplakak jak go na łóżku położyłam . I wiecie co otwieram pampera a tam kupa ! Szok i niedowierzanie. Kiedy jak to :D dwa dni pod rząd :P

L a probowalas smoczek lovi ? Pasuje do butelek z canpola . Może jej przypasuje. Spróbuj żeby mąż ja nakarmil i żeby ciebie nie widziała :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziwna sytuacja 3 dzień budzi sie w okolicy połnocy i głodny ... wiec dzis dostaje juz 150 przez cały dzień :)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas spi od 20/21 do 5, potem zje i spi do 7-8 :)

dziewczyny cud! moze sie skonczyl ten skok albo cos, zaczal byc spiacy przed chwila, ale ccialam jeszcze cos zrobic w kuchni to dalam go na chwile na mate, slysze jak walczy z tukanem, zlosci sie na niego haha, wchodze do pokoju a on spi!!

co do karmienia to kazda ma swoja filozofie, u mnie sie sprawdza tak jak jest, wszystko wydaje mi sie naturalne, nie bez powodu tez mowili na sr ze mniej wiecej po 3godzinach przy kp mleko jest strawione. u nas od poczatku bylo co 3h, ale owszem zdarzalo sie ze dalam wczesniej jak widzialam ze glodny tak jak tuli pisze ze wlasnie obraca glowe i szuka, albo po prostu tak charakterystycznie jeczy. ale jak widze ze marudzi i dam go do cyca a on nie je tylko sie bawi to zabieram bo widocznie nie o to mu chodzi, tule go wtedy owszem ale nie daje cycka. na noc zasypia po ostatnim jedzeniu

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    u nas dziwna sytuacja 3 dzień budzi sie w okolicy połnocy i głodny ... wiec dzis dostaje juz 150 przez cały dzień :)
    Brusia moze ma skok i potrzebuje wiecej jedzenia :) u nas tak bylo przez chwile ze sie tez o 3 budzil po czym z dnia na dzien z 7 godzin snu w nocu ciagiem zrobilo sie 9 :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - porównywanie dzieci jest bez sensu, nawet jeśli zostały zrodzone z tej samej matki i tego samego ojca. ;-) Ja wiem, że Jaś rozwijałby się inaczej, gdyby nie te cholerne szelki, bo przez nie zapewne później zacznie siadać itd. :( Przewrócił się parę razy z brzuszka na plecy, ale to rzadko, bo prawie ciągle jest w szelkach, więc jego ruchy są mocno ograniczone. Pewnie dlatego lubi poleżeć przy cycu - nie wyobrażam sobie, co musi czuć - upał ogromny, leje się z niego, a nawet nie może pofikać nóżkami. :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i zapomnialam wam napisac ze wczoraj w wozku tez bylo ok, najpierw sie patrzyl a potem zasnal a bylismy dlugo bo 2 godziny :) i spal dlugo bo ponad poltorej :)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ