SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    georgeus a tych szelek nie mozesz zastapic na troche poduszką? ja wasnie szukam takaiej do głowki i wi działam takie Frejka sie nazywa

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis 17 tygodni konczymy:)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas robi sie tez płaska główka z tyłu :(
    Szkoda że nie wiedziałam o takiej poduszce bo juz dawno bym ja kupiła i bym sie nie meczyła z wkładaniem tych pieluch które i tak się zwijają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 09:30

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu, lekarz kazał używać szelek, więc używamy... Wiem, że są poduszki, tylko dla chłopców częściej przepisują szelki, a poza tym w tej poduszce to jeszcze cieplej niż w szelkach będzie. A do tego taka poduszka powinna być dobrze dopasowana do dziecka, a skoro lekarz kazał mi używać szelek, to nie spytam go o poduszkę. Ale powiem, że to gówno te szelki - po 2 tygodniach rzepy zaczęły się odczepiać i musimy je spinać takimi spinaczami ze sklepu budowlanego. Powiedziałam lekarzowi, że może nowe trzeba, a on stwierdził, że nie - no tak, przecież to na NFZ, więc czego ja chcę... :/

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • L Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia spróbuję jak piszesz, może mąż będzie lepszy do karmienia butelką ;-)
    Wiecie że zapomniałam o kontrolnym badaniu bioderek tzn wydawało mi się że mamy wizytę 19 czerwca a była 19 ale maja :-P oj matka zakręcona. Obdzwoniłam juz lekarkę i załatwiłam wizytę na pojutrze :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko mnie dzisiejszej nocy zaskoczyło. Wyspalam sie w końcu. Zasnął o 22:30 (miał problem z zaśnięciem) Pierwsza pobudkę zrobił po 2, to sie mu juz zdarzało, ale cześciej budził sie ok 1, a potem ok 3-4. A dzisiaj dopiero na kolejne karmienie obudził sie o 6. Zasnął i obudził sie o 7:30, wzięłam go do lozka i posypaliśmy jeszcze do 9.

vayn, szara myszka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Dokładnie - porównywanie dzieci jest bez sensu, nawet jeśli zostały zrodzone z tej samej matki i tego samego ojca. ;-) Ja wiem, że Jaś rozwijałby się inaczej, gdyby nie te cholerne szelki, bo przez nie zapewne później zacznie siadać itd. :( Przewrócił się parę razy z brzuszka na plecy, ale to rzadko, bo prawie ciągle jest w szelkach, więc jego ruchy są mocno ograniczone. Pewnie dlatego lubi poleżeć przy cycu - nie wyobrażam sobie, co musi czuć - upał ogromny, leje się z niego, a nawet nie może pofikać nóżkami. :(
    A do koedy te szelki Bidula misi nosic???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli - byliśmy na wizycie na początku maja i lekarz powiedział, że jest poprawa i szelki jeszcze ma nosić przez... 3 miesiące!! :( Spytałam, czy te 3 miesiące to łącznie z tym miesiącem, który już je nosił od pierwszego badania bioderek, ale lekarz powiedział, że na razie o tym nie myśleć, tylko nakładać... Nakładamy oczywiście, ale czasami Jaś jest już w takim stanie, że zdejmujemy mu je na jakiś czas, bo nie sposób ciągle w tym być... Ładnie już nóżki trzyma, ale czasami prostuje - tylko wydaje mi się, że to chyba normalne? Strasznie mi go szkoda :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek jeszcze ani razu się nie przekrecil sam, w żadną stronę... Rzadko ba brzuch kładę bo jest wrzask, poza tym całe dnie poza domem to też na plecach leży. Interesują go zabawki ale nie łapie ich. Gada głośno i intensywnie i przy uśmiechu tez są juz czasem dziwięki. Kurcze wiem, że nie można porównywać ale jest Jeszcze ktoś kto się nie przekręcił?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kri u mnie sie przekreca z brzucha na plecy sporadycznie, moze 4 razy sie zdarzylo jak dotad
    mnie to nie martwi, widze ze sie super rozwija i na pewno w swoim czasie sie przekreci :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wlasnie wczoraj wieczorem troche pisalyamy o przekrecaniu, moja probuje ale jeszcze nie wychodzi, pare razy sie z brzusska przekrecila ale to raczej przypadek ;)
    Mnie to tez tak jak Myszke nie martwi :)

A co ile dni kapiecie maluchy w takie upaly? Ja do tej pory kapalam co drugi dzien a tak to przecieralam chusteczkami te najbardziej pocace sie miejsca. Teraz chyba bedzie trzeba zaczac codziennie bo i dziecko sie w lato bardziej poci. No i moze przy okazji by mi sie udalo wprowadzic wieczorna rutyne, ze jakis czas po kapaniu bedzie szla spac :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu,my od urodzenia kąpiemy codziennie. Dla Jagody to wyrazny sygnal ze czas na jedzenie i dlugi sen:) Robimy wtedy "noc" roletami i jest cyc i sen:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:41

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous,no pewnie ze normalne,dzieci prostuja nozki przeciez.
    Mowisz ze ladnie nozki trzyma,a to kak wczesniej trzymal?
    Co do przekrecania-Na brzuch dzis znow Jagoda sie przekrecila ale z brzucha na plecy tylko kilka razy wczesniej i to chyba przez brak rownowagi a nie swiadomie. Ale jak to fajnie wyglada jak lezy wygieeta na boku i zarzuca noga zeby sie przekrecic na brzuch, buja ,buja i fik:) Zabawki z maty łapie i pcha do buzi:) wszystko pcha byle nie smoczka:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak jest kąpiel smarowanko ubieronko butla i śpimy. Jak kąpieli nie ma lub o godzinę później to tragedia. A ostatnio Wam pisałam że piszedl spać na brudaska to rano zaliczył puerwsza dorosła kapuel pod prysznicem. Ale się cieszył.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia my też od urodzenia co drugi dzień kapalismy ale tera codziennie bo widzę, że się klei. I jemu się lepiej po kąpieli robi.

Kri nasz też się nie przewraca. Nawet nie próbuje. Kiedyś mu się udało i na tym koniec. A i tak uważam, że rozwija się pięknie. W swoim własnym rytmie. Synek mojej przyjaciółki o 3 dni starszy do tej pory cały czas praktycznie tylko śpi i je. Nie chce mu się nic robić :P każdy Maluszek w końcu się wszystkiego nauczy.

Ja to się zaczynam naprawdę niepokoić tym drzeniem bo widzę coraz częściej sie zdarza. Dobrze, że jutro wizyta.

Brusia u nas Igor też przez kilka dni budził się dodatkowo koło północy i myślałam że głodny ale po 150 zaczął chlustac i jak policzylam to zamiast 6 karmien bylo 7 więc dawałam normalnie po 120 bo nie chciałam brzuszka rozpychac i teraz wrócił do swojego starego rytmu. Wczoraj zjadl przrd 20 później po 2 i po 6. Zrobil kupę,polezal na macie i pospalismy jeszcze od 7-11. :)

Dziś Igor nauczył się cmokac :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wanienka była uzyta dosłownie kilka razy a później zaczęliśmy pod prysznicem myć Młodego. Znacznie bardziej mu się to podoba.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.jak to robicie pod prysznicem?oczywiście chodzi o kąpiel dziecka bez skojarzeń! ;-) normalnie na rękach bobas, pod pełnym strumieniem czy jak? :-) teraz jeszcze w miarę łatwo chyba jak nie są bardzo ciężkie :-)

Dziewczyny jak odciągnęłam mleko, wstawiłam do lodówki, ale np nie poszło jednak tego dnia to mogę je zamrozić? Nigdy nie wiem cholerka jak się z tym obchodzić...

adelka77, Moniaa lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu, my kąpiemy codziennie teraz, chyba że Jaś zrobi psikusa i śpi twardym snem w porze kąpania, to wtedy odpuszczam, ale następnego dnia rano przecieram go i wieczorem kąpię.

Mój Jaś bez szelek to od razu z pleców na boczek się przekręca, a przynajmniej robi wszystko, co może, bo zapomina, że nóżki też powinny pójść za ramionami i brzuszkiem. :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Gorgeous,no pewnie ze normalne,dzieci prostuja nozki przeciez.
    Mowisz ze ladnie nozki trzyma,a to kak wczesniej trzymal?

Wydawało mi się, że trzymał nóżki normalnie, dopóki nie dowiedziałam się, że jest problem z bioderkami. Później przejrzałam zdjęcia i niekiedy miał nóżki bardziej wyprostowane, a teraz trzyma często w pozycji żabki.

Kri, ja mrożę. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri u nas tata siada w wannie kładzie Małego na kolana a mama myje Synusia. Oczywiście tatuś polewa go cały czas wodą z prysznica. A gdybym miala kabinę to bym pewnie wlazla razem z Młodym pod prysznic.
    A jak tata dłużej zostaje w pracy to wkladam Młodego do tej wkładki do wanienki i tez normalnie polewam wodą z prysznica.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ