X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    georgeus a tych szelek nie mozesz zastapic na troche poduszką? ja wasnie szukam takaiej do głowki i wi działam takie Frejka sie nazywa

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis 17 tygodni konczymy:)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas robi sie tez płaska główka z tyłu :(
    Szkoda że nie wiedziałam o takiej poduszce bo juz dawno bym ja kupiła i bym sie nie meczyła z wkładaniem tych pieluch które i tak się zwijają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 09:30

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu, lekarz kazał używać szelek, więc używamy... Wiem, że są poduszki, tylko dla chłopców częściej przepisują szelki, a poza tym w tej poduszce to jeszcze cieplej niż w szelkach będzie. A do tego taka poduszka powinna być dobrze dopasowana do dziecka, a skoro lekarz kazał mi używać szelek, to nie spytam go o poduszkę. Ale powiem, że to gówno te szelki - po 2 tygodniach rzepy zaczęły się odczepiać i musimy je spinać takimi spinaczami ze sklepu budowlanego. Powiedziałam lekarzowi, że może nowe trzeba, a on stwierdził, że nie - no tak, przecież to na NFZ, więc czego ja chcę... :/

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • L Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia spróbuję jak piszesz, może mąż będzie lepszy do karmienia butelką ;-)
    Wiecie że zapomniałam o kontrolnym badaniu bioderek tzn wydawało mi się że mamy wizytę 19 czerwca a była 19 ale maja :-P oj matka zakręcona. Obdzwoniłam juz lekarkę i załatwiłam wizytę na pojutrze :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko mnie dzisiejszej nocy zaskoczyło. Wyspalam sie w końcu. Zasnął o 22:30 (miał problem z zaśnięciem) Pierwsza pobudkę zrobił po 2, to sie mu juz zdarzało, ale cześciej budził sie ok 1, a potem ok 3-4. A dzisiaj dopiero na kolejne karmienie obudził sie o 6. Zasnął i obudził sie o 7:30, wzięłam go do lozka i posypaliśmy jeszcze do 9.

vayn, szara myszka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Dokładnie - porównywanie dzieci jest bez sensu, nawet jeśli zostały zrodzone z tej samej matki i tego samego ojca. ;-) Ja wiem, że Jaś rozwijałby się inaczej, gdyby nie te cholerne szelki, bo przez nie zapewne później zacznie siadać itd. :( Przewrócił się parę razy z brzuszka na plecy, ale to rzadko, bo prawie ciągle jest w szelkach, więc jego ruchy są mocno ograniczone. Pewnie dlatego lubi poleżeć przy cycu - nie wyobrażam sobie, co musi czuć - upał ogromny, leje się z niego, a nawet nie może pofikać nóżkami. :(
    A do koedy te szelki Bidula misi nosic???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli - byliśmy na wizycie na początku maja i lekarz powiedział, że jest poprawa i szelki jeszcze ma nosić przez... 3 miesiące!! :( Spytałam, czy te 3 miesiące to łącznie z tym miesiącem, który już je nosił od pierwszego badania bioderek, ale lekarz powiedział, że na razie o tym nie myśleć, tylko nakładać... Nakładamy oczywiście, ale czasami Jaś jest już w takim stanie, że zdejmujemy mu je na jakiś czas, bo nie sposób ciągle w tym być... Ładnie już nóżki trzyma, ale czasami prostuje - tylko wydaje mi się, że to chyba normalne? Strasznie mi go szkoda :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek jeszcze ani razu się nie przekrecil sam, w żadną stronę... Rzadko ba brzuch kładę bo jest wrzask, poza tym całe dnie poza domem to też na plecach leży. Interesują go zabawki ale nie łapie ich. Gada głośno i intensywnie i przy uśmiechu tez są juz czasem dziwięki. Kurcze wiem, że nie można porównywać ale jest Jeszcze ktoś kto się nie przekręcił?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kri u mnie sie przekreca z brzucha na plecy sporadycznie, moze 4 razy sie zdarzylo jak dotad
    mnie to nie martwi, widze ze sie super rozwija i na pewno w swoim czasie sie przekreci :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wlasnie wczoraj wieczorem troche pisalyamy o przekrecaniu, moja probuje ale jeszcze nie wychodzi, pare razy sie z brzusska przekrecila ale to raczej przypadek ;)
    Mnie to tez tak jak Myszke nie martwi :)

A co ile dni kapiecie maluchy w takie upaly? Ja do tej pory kapalam co drugi dzien a tak to przecieralam chusteczkami te najbardziej pocace sie miejsca. Teraz chyba bedzie trzeba zaczac codziennie bo i dziecko sie w lato bardziej poci. No i moze przy okazji by mi sie udalo wprowadzic wieczorna rutyne, ze jakis czas po kapaniu bedzie szla spac :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu,my od urodzenia kąpiemy codziennie. Dla Jagody to wyrazny sygnal ze czas na jedzenie i dlugi sen:) Robimy wtedy "noc" roletami i jest cyc i sen:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:41

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous,no pewnie ze normalne,dzieci prostuja nozki przeciez.
    Mowisz ze ladnie nozki trzyma,a to kak wczesniej trzymal?
    Co do przekrecania-Na brzuch dzis znow Jagoda sie przekrecila ale z brzucha na plecy tylko kilka razy wczesniej i to chyba przez brak rownowagi a nie swiadomie. Ale jak to fajnie wyglada jak lezy wygieeta na boku i zarzuca noga zeby sie przekrecic na brzuch, buja ,buja i fik:) Zabawki z maty łapie i pcha do buzi:) wszystko pcha byle nie smoczka:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak jest kąpiel smarowanko ubieronko butla i śpimy. Jak kąpieli nie ma lub o godzinę później to tragedia. A ostatnio Wam pisałam że piszedl spać na brudaska to rano zaliczył puerwsza dorosła kapuel pod prysznicem. Ale się cieszył.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia my też od urodzenia co drugi dzień kapalismy ale tera codziennie bo widzę, że się klei. I jemu się lepiej po kąpieli robi.

Kri nasz też się nie przewraca. Nawet nie próbuje. Kiedyś mu się udało i na tym koniec. A i tak uważam, że rozwija się pięknie. W swoim własnym rytmie. Synek mojej przyjaciółki o 3 dni starszy do tej pory cały czas praktycznie tylko śpi i je. Nie chce mu się nic robić :P każdy Maluszek w końcu się wszystkiego nauczy.

Ja to się zaczynam naprawdę niepokoić tym drzeniem bo widzę coraz częściej sie zdarza. Dobrze, że jutro wizyta.

Brusia u nas Igor też przez kilka dni budził się dodatkowo koło północy i myślałam że głodny ale po 150 zaczął chlustac i jak policzylam to zamiast 6 karmien bylo 7 więc dawałam normalnie po 120 bo nie chciałam brzuszka rozpychac i teraz wrócił do swojego starego rytmu. Wczoraj zjadl przrd 20 później po 2 i po 6. Zrobil kupę,polezal na macie i pospalismy jeszcze od 7-11. :)

Dziś Igor nauczył się cmokac :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wanienka była uzyta dosłownie kilka razy a później zaczęliśmy pod prysznicem myć Młodego. Znacznie bardziej mu się to podoba.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.jak to robicie pod prysznicem?oczywiście chodzi o kąpiel dziecka bez skojarzeń! ;-) normalnie na rękach bobas, pod pełnym strumieniem czy jak? :-) teraz jeszcze w miarę łatwo chyba jak nie są bardzo ciężkie :-)

Dziewczyny jak odciągnęłam mleko, wstawiłam do lodówki, ale np nie poszło jednak tego dnia to mogę je zamrozić? Nigdy nie wiem cholerka jak się z tym obchodzić...

adelka77, Moniaa lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu, my kąpiemy codziennie teraz, chyba że Jaś zrobi psikusa i śpi twardym snem w porze kąpania, to wtedy odpuszczam, ale następnego dnia rano przecieram go i wieczorem kąpię.

Mój Jaś bez szelek to od razu z pleców na boczek się przekręca, a przynajmniej robi wszystko, co może, bo zapomina, że nóżki też powinny pójść za ramionami i brzuszkiem. :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Gorgeous,no pewnie ze normalne,dzieci prostuja nozki przeciez.
    Mowisz ze ladnie nozki trzyma,a to kak wczesniej trzymal?

Wydawało mi się, że trzymał nóżki normalnie, dopóki nie dowiedziałam się, że jest problem z bioderkami. Później przejrzałam zdjęcia i niekiedy miał nóżki bardziej wyprostowane, a teraz trzyma często w pozycji żabki.

Kri, ja mrożę. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri u nas tata siada w wannie kładzie Małego na kolana a mama myje Synusia. Oczywiście tatuś polewa go cały czas wodą z prysznica. A gdybym miala kabinę to bym pewnie wlazla razem z Młodym pod prysznic.
    A jak tata dłużej zostaje w pracy to wkladam Młodego do tej wkładki do wanienki i tez normalnie polewam wodą z prysznica.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ