X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy wparzacie butelki, smoczki itp ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rączki w buzi też przez cały czasy + bąble ze śliny ale ja to tych rączek nie myję, niech sobie zjada paprochy jak tak lubi :P

Ja jeszcze wyparzam. Chociaż mówią że po 3 msc nie ma takiej potrzeby. Ale i tak mam elektryczny sterylizator więc to nie problem wrzucić. Ale wkrótce chyba przestanę.
    A smoczki to wyparzam raz na tydzień mniej więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:46

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyparzam po kazdym użyciu jakoś mi to w krew weszło. Smoczek kilka razy dziennie. Ja też myje często grzechotki gryzaki a potem we wrzątku zanurzam. A ręce to miska i plukamy aby farfocle się odkleily. U nasz szyja to problem non stop czarna.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgocha nie ma szyi hehe. Tzn ma gdzies głęboko pod faldkami schowana wiecznie się odparza. Zaczęłam talkowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:53

tulipanna lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyparzaniem tez namy taki nawyk. Po kazdym uzyciu do wyparzarki. Tylko kiedyś w koncu trzeba przestac.

l22ntv73brtiddsy.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Malgocha nie ma szyi hehe. Tzn ma gdzies głęboko pod faldkami schowana hehe wiecznie się odparza. Zaczęłam talkowac.
    Podobno mało który niemowlak ma w ogóle szyję haha :D Gabryśka też ma ciągle czerwoną mimo, że przecieram kilka razy dziennie więc zaczerwienienie smaruję linomagiem, no i uskuteczniłam jednak codziennie kąpiele :) A po całym dniu jej łapki się lepią bo ciągle ląduję w buzi :)
    Butelki wyparzam baaardzo rzadko.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyparzam butelki po każdym uzyciu. Smoczek myje pod wodąa, wyparzam rzadko :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga mam głupie pytanie: czy jeśli maluchy wykopują się spod kocyka to znaczy, że im za gorąco? :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój cały czas sie wykopuje ale juz nad ranem :D chyba szykuje sie że go bede brała na ręce hehe :D Zreszta mi sie wydaje że jest mu zimno bo ja jestem pod kołdra hehe :D
    Tak na poważnie nie odpowiem Ci na to pytanie bo sama nie wiem ale chętnie sie dowiem :D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 22:27

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze robią to automatycznie jak cos na nich leży :P u nas tez kocyk jak jeszcze nie zaśnie dobrze to jest wykopany zawsze, to samo jak sie przebudza :) mała spi najpierw w łóżeczku, a pozniej spi z nami i tak boje sie ze ja nakryje czy cis to spi wyżej i normalnie kopie mnie po twarzy ostatnio jsk sie budzi bo tak wędruje wokół własnej osi...strach pomysleć co bedzue dalej ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka u nas to nieraz takie krzyki i piski, ze szok szczególnie wieczorem, przed i po kapieli, a inny rodzaj pisku to jak Tuli napisała - z nudy, u nas to są takie jęki i stęki :P
    Smoczki wyparzam raz na pare dni, butelek używam rzadko, ale jakos tak zawsze wyparzam, choc wkurzające to strasznie

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała miała już wyniki słabe w 6 tygodniu życia a teraz dużo z morfologii dot. Anemii było na czerwono ale dokładnie nie wiem ile, nie chce mi się już logować i sprawdzać :-) najważniejsze że moje dziecko je bez ceregieli i zaczęła pokrzykiwac jak mi za długo z butla schodzi. Z 3 centyla podskoczylismy do 10 :-D Blanka dostaje mm enfamil a ono ma dość dużo żelaza i to chyba już jej pomogło a ja myślałam że jej lepiej smakuje :-) też jej się zdarza pokrzykiwac na zabawki jakby płakała na początku ja brałam na ręce i myślałam że zaczyna płakać ale to jest cześć rozmowy z zabawkami. Ale jak ja z nią gadam to na mnie nie krzyczy :-D rano zawsze w łóżeczku znajduje ja bez kołdry i w poprzek łóżeczka. A jak śpi że mną to ciągle rączka maca mnie po twarzy i ciągle budzi jakiś taki nawyk jej się ostatnio włączył niby kochane łapki ale ciągle mnie tym budzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 22:46

201602111680.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia mimo anemii zawsze miała apetyt i ładnie jadła. Przybiera też w normie.
    12 maja ważyła 6110 g. nie wiem ile teraz waży. Chociaż mam wrażenie że przez te upały wydłużyły jej się przrwy między jedzeniami. Je co 3,5 - 4 godziny po 120-130 ml.

Też się wykopuje spod kocyka i budzi się z zimnymi rączkami i nóżkami. Teraz też śpi odkryta.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Adelka u nas to nieraz takie krzyki i piski, ze szok szczególnie wieczorem, przed i po kapieli, a inny rodzaj pisku to jak Tuli napisała - z nudy, u nas to są takie jęki i stęki :P
    Smoczki wyparzam raz na pare dni, butelek używam rzadko, ale jakos tak zawsze wyparzam, choc wkurzające to strasznie

my dziś mieliśmy cały dzień krzyki, piski zafundowała nam o 5 nad ranem po jedzeniu :)

no wkurzające, najgorzej jak zapomnę a mała chce jeść

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica miałam enfamil płynny w butelce i był koloru beżowego czy ten w proszku też taki ma kolor po rozrobieniu z wodą ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała o okres... na słuchałam się koleżanek jak to przy karmieniu piersią nie miały po 7 miesięcy okresu. U mnie niestety nie trwało to zbyt długo. 7 tygodni po porodzie dostałam 1 okresu. Na chwilę obecną Marika ma 3 miesiące a ja już po 2 @

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie czy dziewczyny, które karmią piersią i miały okres zauważyły pogorszenie laktacji ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 23:14

l22ntv73brtiddsy.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mu dziś .ielismy szczepienie.
    Moje dziecko chyba najdrobniejsze ze wszystkich forumowych
    63cm i 5120g ...
    Przybiera nadal słabo. Bo 10g dziennie. Lekarka zaleciła dokarmianie mm 20ml po 3 posiłkach w ciągu dnia.
    Za bardzo nie przemawia to do mnie.
    Zrobię młodej badanie kupki na test kalego czy jakoś tak. Zrobimy morfologię i moja starsza sis ma skonsultować ze znajomym pediatrą.
    Musze zdobyć wagę aby młoda ważyć przed i po jedzeniu by zobaczyć czy coś tam ze mnie wysysa czy nic.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest pogorszenie ... moja młoda nie wyciumkuje całego mleka. Jak chowam cycki w stanik to zwsze delikatnie ściskając tryskam tu i tam ☺ a moja młoda od zawsze przybiera nie za dużo. Wiec runo mi się wypowiedzieć na ten temat

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja dokarmiam mm . Przez dwa dni dawalam mu mm tylko na noc do cyckow 60ml i zauważyłam ze spadł na wadze 60dag ale też zaczął robić kupy codziennie. A wczoraj po 1 dniu dokarmiania przybrał 70ml a dostał mm 3 razy w ciągu dnia łącznie z wieczorem.
    Zrób badania i zobaczysz . Może faktycznie mało pokarmu. A krzyczy ze głodny ? Gorzej jak się dziecko przyzwyczaiłam do mniejszych porcji o żołądek mu się skurczy.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ