Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas rączki w buzi też przez cały czasy + bąble ze śliny ale ja to tych rączek nie myję, niech sobie zjada paprochy jak tak lubi
Ja jeszcze wyparzam. Chociaż mówią że po 3 msc nie ma takiej potrzeby. Ale i tak mam elektryczny sterylizator więc to nie problem wrzucić. Ale wkrótce chyba przestanę.
A smoczki to wyparzam raz na tydzień mniej więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:46
-
adelka77 wrote:Malgocha nie ma szyi hehe. Tzn ma gdzies głęboko pod faldkami schowana hehe wiecznie się odparza. Zaczęłam talkowac.
Gabryśka też ma ciągle czerwoną mimo, że przecieram kilka razy dziennie więc zaczerwienienie smaruję linomagiem, no i uskuteczniłam jednak codziennie kąpiele
A po całym dniu jej łapki się lepią bo ciągle ląduję w buzi
Butelki wyparzam baaardzo rzadko. -
mój cały czas sie wykopuje ale juz nad ranem
chyba szykuje sie że go bede brała na ręce hehe
Zreszta mi sie wydaje że jest mu zimno bo ja jestem pod kołdra hehe
Tak na poważnie nie odpowiem Ci na to pytanie bo sama nie wiem ale chętnie sie dowiemhehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 22:27
Kubuś
-
Ja mysle, ze robią to automatycznie jak cos na nich leży
u nas tez kocyk jak jeszcze nie zaśnie dobrze to jest wykopany zawsze, to samo jak sie przebudza
mała spi najpierw w łóżeczku, a pozniej spi z nami i tak boje sie ze ja nakryje czy cis to spi wyżej i normalnie kopie mnie po twarzy ostatnio jsk sie budzi bo tak wędruje wokół własnej osi...strach pomysleć co bedzue dalej
-
Adelka u nas to nieraz takie krzyki i piski, ze szok szczególnie wieczorem, przed i po kapieli, a inny rodzaj pisku to jak Tuli napisała - z nudy, u nas to są takie jęki i stęki
Smoczki wyparzam raz na pare dni, butelek używam rzadko, ale jakos tak zawsze wyparzam, choc wkurzające to strasznie -
Moja mała miała już wyniki słabe w 6 tygodniu życia a teraz dużo z morfologii dot. Anemii było na czerwono ale dokładnie nie wiem ile, nie chce mi się już logować i sprawdzać
najważniejsze że moje dziecko je bez ceregieli i zaczęła pokrzykiwac jak mi za długo z butla schodzi. Z 3 centyla podskoczylismy do 10
Blanka dostaje mm enfamil a ono ma dość dużo żelaza i to chyba już jej pomogło a ja myślałam że jej lepiej smakuje
też jej się zdarza pokrzykiwac na zabawki jakby płakała na początku ja brałam na ręce i myślałam że zaczyna płakać ale to jest cześć rozmowy z zabawkami. Ale jak ja z nią gadam to na mnie nie krzyczy
rano zawsze w łóżeczku znajduje ja bez kołdry i w poprzek łóżeczka. A jak śpi że mną to ciągle rączka maca mnie po twarzy i ciągle budzi jakiś taki nawyk jej się ostatnio włączył niby kochane łapki ale ciągle mnie tym budzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 22:46
-
Małgosia mimo anemii zawsze miała apetyt i ładnie jadła. Przybiera też w normie.
12 maja ważyła 6110 g. nie wiem ile teraz waży. Chociaż mam wrażenie że przez te upały wydłużyły jej się przrwy między jedzeniami. Je co 3,5 - 4 godziny po 120-130 ml.
Też się wykopuje spod kocyka i budzi się z zimnymi rączkami i nóżkami. Teraz też śpi odkryta. -
Zosia_wop wrote:Adelka u nas to nieraz takie krzyki i piski, ze szok szczególnie wieczorem, przed i po kapieli, a inny rodzaj pisku to jak Tuli napisała - z nudy, u nas to są takie jęki i stęki
Smoczki wyparzam raz na pare dni, butelek używam rzadko, ale jakos tak zawsze wyparzam, choc wkurzające to strasznie
my dziś mieliśmy cały dzień krzyki, piski zafundowała nam o 5 nad ranem po jedzeniu
no wkurzające, najgorzej jak zapomnę a mała chce jeść -
Któraś z Was pytała o okres... na słuchałam się koleżanek jak to przy karmieniu piersią nie miały po 7 miesięcy okresu. U mnie niestety nie trwało to zbyt długo. 7 tygodni po porodzie dostałam 1 okresu. Na chwilę obecną Marika ma 3 miesiące a ja już po 2 @
-
A mu dziś .ielismy szczepienie.
Moje dziecko chyba najdrobniejsze ze wszystkich forumowych
63cm i 5120g ...
Przybiera nadal słabo. Bo 10g dziennie. Lekarka zaleciła dokarmianie mm 20ml po 3 posiłkach w ciągu dnia.
Za bardzo nie przemawia to do mnie.
Zrobię młodej badanie kupki na test kalego czy jakoś tak. Zrobimy morfologię i moja starsza sis ma skonsultować ze znajomym pediatrą.
Musze zdobyć wagę aby młoda ważyć przed i po jedzeniu by zobaczyć czy coś tam ze mnie wysysa czy nic. -
Monia ja dokarmiam mm . Przez dwa dni dawalam mu mm tylko na noc do cyckow 60ml i zauważyłam ze spadł na wadze 60dag ale też zaczął robić kupy codziennie. A wczoraj po 1 dniu dokarmiania przybrał 70ml a dostał mm 3 razy w ciągu dnia łącznie z wieczorem.
Zrób badania i zobaczysz . Może faktycznie mało pokarmu. A krzyczy ze głodny ? Gorzej jak się dziecko przyzwyczaiłam do mniejszych porcji o żołądek mu się skurczy.Kubuś