Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ot co po prostu nie chciałabym wymyślać na siłe chorób zeby pakować w dziecko wszystkie te leki i osłabiać organizm...ale czerwona lampka sie oczywiście zapala...ehhh juz sama nie wiem
w ciazy stres, teraz znów ehhh...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 13:55
-
To ja mam pudziana malego:) dzis ostatnie szczepienie zaliczone i waga:7100g!!!Lekarka powiedziala ze tyle to noglaby wazyc na 6 miesiecy. Dlatego moze nie stresujcie sie tak ta waga. Wychodzi ze to ja mam duze dziecko
A ostatnio wazyla 6400 i to juz byla spora waga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 14:16
-
Chwałę się a co mój syn ma dziś dzień bohatera. Wypił pucie i leży w wózku tak jyz od godziny. Bijemy dziś wszystkie moziwe rekordy.
Zisia o oddzwiernik może chodziło w żołądku że się nie zamykał bo to operacyjnie naprawiaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 08:39
Zosia_wop, tysiaa93, vayn, Lexi150, L, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Moja to tez pulpecik
jak dzieciaki zaczna chodzic to sie wyciagna
I Tuli ma racje. Niektore mamuski moglyby sie martwic tym, ze ich dzieci waza za duzo a inne ze za malo. Wazne, ze przybieraja w swoim tempie. Oczywiscie jesli naszym zdaniem dzieje sie cos zlego, to warto to sprawdzic i spac spokojnie -
Mi lekarka mowila, ze jest plaga otyłych niemowlaków, ktore maja problemy z ciśnieniem, regulacja elektrolitów i czymś tam jeszce...pisałam ze 11 mc syn koleżanki juz 13kg wazy...ale ona w niego wpycha nawet jak on i jedzenie sie nie upomina...zje obiad, ale ona stwierdza ze on jeszcze kaszki nie jadł i mu robi...
-
Bo jest dużo otyłych dzieci. Nie tylko niemowlaków. Rosną na nieszczęśliwych dorosłych ciągle zmagajacych się z nadwagą. Od środowiska i genetyki zależy tylko od 5-20 % tego że będzie się grubym. A kształtowanie dzieckazaczyna się już w brzuchu. I to jaka część tkanki tłuszczowej przejmie i w jaki spisob będzie się ona namnazala. Chodzi to o adypocyty i w która stronę pójdą. A są rodzice co dla świętego spokoju co sklep kupują batona loda itp. Zamiast zapchac dzieciaka jabłkiem czy pomarańcza. I taki efekt.
-
Vayn spoko sukienki ale tam cyca nie wyciągniesz.
szukam cały czas z zamkiem z przodu ale w większości to takie sukienki tuniki na codzień
jakby któraś wyhaczyła coś fajnego to poproszę linka
Od jakiegoś czasu jak mam nawet paro godzinną przerwę piersi mi tak mleka nie nabierają dużo jak wcześniej. Jakby mniej produkowały? Dziecko w sumie nic nie Narzeka... Może to normalizacja laktacji, hm? -
nick nieaktualnyCzytam Was ale bardzo rzadko sie udzielam. Co to za wyszukiwanie choron bo dziecko mniej przybiera niz inne. Moja Rita wazy 7200 a Nina 6100. Urodzeniowo roznily sie 105 gram. Obie sa zdrowe tylko ze jedna zje zawsze do konca a druga pociumka i trzeba ja prosic by jadla bo zdaza sie ze z porcji 150 ml zje 20 ml. Jezeli dzieci sa spragnione to dadza nam o tym znac - te na piersi pociumkaja z cyca, a te na mm pociumkaja z butelki. Chociaz te na mm pija duzo wody bo przeciez co 3-4 godz znika z butelki ok 120 ml.
-
nick nieaktualnyKri wiem właśnie, dopiero wczoraj mnie olśniło że jak ja w tym cyca wyjmę.. No, ale kupuję obie i którąś założę.
U nas jest jeszcze dodatkowy kłopot, do kościoła mamy 60km w jedną stronę - godzina jazdy. Także w kościele musimy mieć 1 karmienie, a na sali damy mm. Gdzieś się tam schowam na plebanii, to mała parafia -
Vayn i wy co tydz te 120 km zaliczać ie czy to nie Twoja parafia tylko tam chcecie ochrzcic mała.?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:36
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
nick nieaktualnyCo tydzień to może nie, ale raz w miesiącu jeździmy bo to jednak daleko.
Nie jesteśmy katolikami, małżu był ale przed ślubem przeszedł na moje wyznanie. Niby mamy jeszcze w Warszawie kościół, ale w Węgrowie jest sympatycznie i tak rodzinnie
Na śląsku to w każdym mieście kościół ewangelicki/luterański tutaj to ewenement. -
Mojemu dziecku się chyba jakiś skok rozwojowy włączył. Dwie godziny usypiania i 15 minut spania. Wszędzie musi być ze mną i co chwile mnie mając rączka i nie może to być nikt inny poza mną. Przecież takie dzieci nie kumaja jeszcze kto swój kto obcy. Ręce mi już odpadają od noszenia jej żeby zasnela. Dziś nie śpi wcale bo odkryła gryzienia swoich stóp. Co do jedzenia to ja się też nasluchalam że dziecko je tyle ile potrzebuje. Moje zamiast 120 ml jadło 20 ml na każde karmienie i to wpychane na spiaco. Nie uważam że robiłam źle że jej wpychalam bo nie chce myśleć co by z nią było gdybym robiła inaczej. A teraz potrafi wypić i 40 i 200
-
Natalica moje dziecko tez ma takie dni, ze tylko moze byc na moich rękach. Tez sie nad tym zastanawiałam czy moze juz wybierać u kogo chce byc na rękach. Ale u nas to zależy od dnia. Ostatnio nosił go moj brat i wrzeszczał a dwa dni pozniej było ok
-
Tusiaa wrote:Tuli uwierz mi gdyby Twoja mała wazyla za malo to nie wierzę że nic byś z tym nie robiła .
-
nick nieaktualnyTusia a jak wygląda waga na siatce centylowej? U nas jest spadek z 90 centyla na ja wiem na oko to 60 ( między 50 a 75)
Ja patrzę na siatki dzieci 32/37tc
Tuli wg siatki centylowej Jagódka leci 75 centylem, wcale nie jest jakaś za duża. Przybiera cały czas tyle samo z tego co kojarzę
U nas też lekarka mówiła o rozszerzaniu diety w lipcuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:32