Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blanka ostatnio polubila leżenie na brzuszku do tego stopnia ze bawi się tak zabawkami, popiera się wtedy jedna rączka a dziś parę razy tylek do góry podniosła. Rosną i nabywają nowych umiejętności te nasze bobasy jak szalone. Wszystkie już zapomniały o kropelkach i bólach brzuszka
-
nick nieaktualnyPola się nie przekręciła póki co przekręca się na bok.
Tymi fałdkami chodziło o to, że nie zauważyłam... codzienna kąpiel, zmiany pampersów, balsamowanie a.małż mnie musiał uświadomić.
Krople niestety u nas nadal w użyciu. Aktualnie bobotik, delicol się skończył 2 dni temu, mam nadzieję że nie będę musiała więcej go kupowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 22:10
-
nick nieaktualny
-
Tak w ogóle to dzień dobry :-)pogoda piękna się zapowiada .
Wiecie ze moja Ada nie chce pic mm. Chciałam jej tylko na noc podawać może nocki byłyby lepsze. Ucieszyłam się że butelkę pociągła to znów mleko nie pasujeczy wasze dzieciaczki wybrzydzały na początku mm?
Co do siadania moja też się rwie, wszystko musi widzieć :-)silna jest choc na brzuszku przyznaję mało leży. Tez kładę ją w pozycji pól leżącej na kolanach ale zaraz się podnosi.
Byliśmy na kontroli bioderek w czwartek, wszystko z nimi dobrze a fałdki u nas identyczne na prawej jak i lewej nóżce.
Aaa i moje dziecko mnie przekrzykuje albo udaje że kaszle zwracając na siebie uwagę
Biedronka mała pięknie podnosi główkętrochę więcej czasu na to potrzebowała ale teraz pełen profesjonalizm
a spodnie bomba.
-
nick nieaktualny
-
hejka dziewczyny, milego weekendu!!!
ja od jakiegos czasu sadzam malego naa kolanach jak juz zadna inna pozycja w zadnym innym otoczeniu mu nie pasuje.
moj wazy pewnie z 7kg juz, ostatnio miesiac temu wazyl 6kg - na starcie mial 3200, kolezanka urodzila corke z ta sama waga na starcie i ona wazy dopiero jakies 5kg. mnie to nie martwi, nosi juz 68 ubranka, my jestesmy z mezem bardzo wysocy to widocznie taki jest, jest pucaty ale jak zacznie gonic to to zgubibron Boze go nie zapycham jedzeniem, jak nie chce to mu nie wpycham, nie chce zeby byl gruby ale na tym etapie na mleku z piersi nie ma co sie tym chyba martwic
dorkama lubi tę wiadomość
-
wpisalam do siatek centylowych zakladajac ze wazy 7kg i mi tak wyskoczylo:
Michał mierzy więcej, ale wagę ma taką jak większość rówieśników
(Wzrost: powyżej 75 centyla, Waga: między 25 a 75 centylem)
Czytaj wiecej: Siatki centylowe - Sprawdź wagę i wzrost dziecka na Dzidziusiowo.pl
tu mozna sprawdzic:
https://dzidziusiowo.pl/siatki-centylowe -
Moje dziecko gaworzyć nie chce ale krzyczeć na wszystkich to jak najbardziej, a zwłaszcza jak zaczyna sie nudzić. Co do siedzenienia to ja tez staram sie trzymac małego w pozycji pół leżącej na kolanach, ale od razu rwie sie do siedzenia, tez sie boje ze to jeszcze za wcześnie dla jego kręgosłupa.
-
Wam też chce się płakać, że maluszki tak szybko rosną? Wczoraj kupiłam Jasiowi dwie bluzki na 80cm i jedną na 86cm... i są w sam raz! Boże, on zaraz mnie przerośnie, a z moimi 160cm jest to nietrudne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 12:15
tulipanna lubi tę wiadomość