Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja corcia w 3 msc wazy 6,200
A tak w koncu pieknie podnoszę główkę
http://static.pokazywarka.pl/i/6651360/931814/image.jpg
Kri, vayn, Paulette, Lexi150, Bruśka, natalica06, Tusiaa, adelka77, dana222, Zosia_wop, tysiaa93, marissith, L, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość
-
tulipanna wrote:To ja mam pudziana malego:) dzis ostatnie szczepienie zaliczone i waga:7100g!!!Lekarka powiedziala ze tyle to noglaby wazyc na 6 miesiecy. Dlatego moze nie stresujcie sie tak ta waga. Wychodzi ze to ja mam duze dziecko
A ostatnio wazyla 6400 i to juz byla spora waga.
To nie wiem, co ja mam o Jasiu powiedzieć hihihiNo ale on od urodzenia na 97 centylu, więc ciągle tym idzie. Chociaż mój brat urodził się kilogram mniejszy niż Jaś, a do roczku wyglądał jak ludzik Michelin - teraz ma 9 lat i jest chuderlakiem, waży nieco ponad 20kg, gdzie siostrzenica ma 3 lata i waży 15kg, a jest szczuplutka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 19:04
-
Moja Blanka ważyła we wtorek 5340 a 11 skończy 4 miesiące czyli szału nie ma. Urodziła się też mniejsza niż większość Waszych dzieci bo 3140 ale odkąd zaczęła jeść buzia jej rośnie w oczach. Przez ostatnie dwa tygodnie musiała dość dużo przybrać. Marudzila mi dziś masakrycznie albo pomógł espuminsan albo maść na zęby. Sama już nie wiem
-
Mam pytanie do Was. Myślicie że to nie za wcześnie żeby trzymać dziecko na siedząco na kolanach? Blanka uwielbia tak siedzieć. Siedzi też bez podparcia z tyłu trzymana za rączki, trochę ja jeszcze giba ma boki ale się nie przewraca. Tylko mam wrażenie że to jeszcze dla niej za szybko. Ona sama potrafi dzwignac głowę i ramiona do góry żeby siedzieć chyba ma mocne plecy przez to że bardzo dużo od urodzenia leży na brzuszku. Co o tym sądzicie?
-
ja swojego od wczoraj zaczełam sadzac na kolanach ale tak w pozycji półlezącej że plecki i głowe ma oparte o moje cyce
bardzo mu odpowiada ta pozycja bo wszystko widzi. Tak bez podparcia nie posadziła bymjeszcze dziecka. Wydaje mi sie że to jest za wcześnie. Nie znam sie i może się myle
Kubuś
-
Mój Igor też się rwie do siadania ale na sadzanie typowe jeszcze za wcześnie. Można chwilowo tak dziecko przytrzymać, trochę poćwiczyć podciąganie ale lepiej żeby jeszcze było tak na wpół leżąco.
-
nick nieaktualnyMąż mi właśnie udowodnił jak mało spostrzegawcza jestem... myjąc Polcię mówił do niej kiedy na 2 nóżce też się fałdka pojawi. Ja zdziwiona, a on do mnie że ma tak od początku...
Fałdkę więcej ma na nóżce na której bioderko trochę nie teges
Pola zaczęła się rwać do siadania dzień przed skończeniem 4 msc. Także późno skoro Wasze już to robiąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 20:41
-
No u nas siedzenie na kolanach to juz norma...nie ma szans byc na rękach na leżąco juz od 3mxa jest płacz, ja tam duzo na rękach nie nosze, ale jak juz leży i sie wkurza tu zle, tu niedobrze to biorę na kolana i siedzi oparta o mnie, ale tez sama sie dźwiga do siedzenia, na rękach leżenie to tylko przy karmieniu tak to nie ma szans tez musze w pionie na ramieniu nosić...moze to i nie dobr, ale inaczej nie usiedzi i koniec
-
vayn wrote:Mąż mi właśnie udowodnił jak mało spostrzegawcza jestem... myjąc Polcię mówił do niej kiedy na 2 nóżce też się fałdka pojawi. Ja zdziwiona, a on do mnie że ma tak od początku...
Fałdkę więcej ma na nóżce na której bioderko trochę nie teges
Pola zaczęła się rwać do siadania dzień przed skończeniem 4 msc. Także późno skoro Wasze już to robią
Mój Jaś ma taką samą ilość fałdek, a musi nosić szelki, więc tym akurat nie sugerowałabym się. -
tulipanna wrote:Dodam,ze podnosic 7kg nie jest latwo:)
Też Gabryśkę sadzam na kolanach, to znaczy biorę ją w półleżącej pozycji ale i tak chce już siadać, skoro i wasze dzieciaczki tak robią, to widocznie to norma
A co do fałdek to na jednej nóżce ma o jedną mniej niż na drugiej a na usg wszystko wyszło ok, jakiś zabobon chyba z tą ilością fałdek ;p -
Małgosia rwała się do siadania już od dłuższego czasu a ostatnio coś jej się odechciało. Teraz brzuszkowanie jest już fajne ale muszę pilnować bo długo trzyma główkę w górze po czym traci siłę i parę razy rąbnęła czołem w podłogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 21:48
-
jesslin87 wrote:Witam was wszystkie i życzę wam nudnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania
jestem sierpnioweczka 2015 i razem z moim synkiem Maksem prosimy o wasze o głosy
http://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/49822
Przyznać się teraz, która jest w ciążyTusiaa, vayn, Bruśka, tulipanna, L, gorgeous, Kri lubią tę wiadomość