X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi co do tego żelaza, to ja nie znam wyników bo one od razu trafiły do lekarza. Moze tak jak piszesz, wyniki sa dobre jak na ten miesiąc i niepotrzebnie lekarz przepisał żelazo. Zobaczę jak Michał zareaguje na ten lek, jak złe to poczekam az moja lekarka wróci z urlopu i do niej pójdę, bo my wczoraj byliśmy u jakiegoś co jest w zastępstwie.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś Pola jest starsza 1,5msc a waży 6200. Jak miała 3msc ważyła 5700, w te 1,5msc przytyła aż 500g. Wcześniej nie było z tym problemu. No, ale nam lekarka nie kazała się dokarmiać, mówiła tylko że super bo się cycujemy.
    Tak samo z kupkami, dziś 7 dzień bez... ostatnio czekałam 11 dni i podałam czopek, teraz znowu się na to zanosi :(

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie jesteście najmniejsze Florka na 3mc miała 4750g, teraz 4mc i ma 5500g wychodzi, ze w tym 3mcu przybrała najwiecej bo 750,a tak to zawsze 500/mc ... co dziecko to inaczej....nikt mi dokarmiać nie kazał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 09:11

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina w 3 m-cu ważyła 5,5 kg, ale trzeba brać pod uwagę jakie geny przekazali rodzice. Niektóre dzieci będą drobne a niektóre to małe pudziany :) i tak jeszcze wszystko się zdąży 15 razy zmienić :)

mam ciekawe artykuły do poczytania, ale ostrzegam, ta strona jest dosyć kontrowersyjna nawet jak dla mnie :P

ciekawe zdjęcia i grafiki dzieci noszonych w chustach na świecie
    http://rodzicielstworadosci.com/chusty/jak-nosily-nasze-babki-i-sasiadki-czyli-sztuka-noszenia-w-obrazach-i-zdjeciach/

kiedy odstawić dziecko od piersi, porównanie wyników różnych badań
    http://rodzicielstworadosci.com/karmienie-piersia/kiedy-czas-odstawic-dziecko-od-piersi-lll/

dzieci Nestle, historia mleka w proszku, piękne stare grafiki reklamowe, już wtedy to był ogromny biznes
    http://rodzicielstworadosci.com/karmienie-piersia/dzieci-nestle/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 09:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie natury technicznej.

Na chrzcinach karmiłyście normalnie piersią czy miałyście odciągnięte? Nie wiem jak to ogarnąć bo wczoraj próbowałam to laktatorem bagatela 15m przez 40 minut...

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na chrzcinach odciagałam i mm dokarmiłam :)

u nas kubus wazył w 3msc 5400g, w 2msc ok 4600g a w 1msc 4150g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 10:28

vayn lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    natalica miałam enfamil płynny w butelce i był koloru beżowego czy ten w proszku też taki ma kolor po rozrobieniu z wodą ?
    jest takie lekko żółte, na pewno nie jest czysto białe
    Jeśli chodzi o słabe przybieranie na wadze to jest kilka możliwych przyczyn:
    - refluks, anemia, brak wit. D3, niedotlenienie przez choroby serca. Nie chcę tu komuś wciskać, że jego dziecko jest chore, ale nie słuchajcie lekarzy, którzy bez badań gadają, że niektóre dzieci tak mają. Mają tak, bo jest jakaś tego przyczyna a zamiast jej szukać to wypisują recepty albo każą dokarmiać mm. "Leczą" skutek nie przyczynę

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak dziecko ma refluks to co sie dzieje? niechce jesc, wymiotuje?

mycha28 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia jak ma refluks to się mu ulewa. Może mieć tzw refluks ukryty to wtedy ulewa ale połyka. Może też dzieciątko przez to mieć zgagę. Bo jak cofnie się już taki zakwaszony pokarm to może piec dzieciaka w przełyku i tez przez to nie chce mu się jeść i się wnerwia i tyle.
    Ja zrobię badania. Nie będę od razu leciała na mm po całości. Mimo szacunku do lekarki trzeba się skonsultować z kimś innym.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn - ja normalnie karmilam piersia. w lokalu byl na gorze hotel i tam mielismy pokoj, na przyjeciu dwa razy tam wyszlam - ja karmie co 3 godziny, kuzynka tez skorzystala z tego pokoju i byla wdzieczna bo tez ma malego synka

nasz mały tez czasami krzyczy, najczesniej na zabawki, albo na firanke :D

vayn lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn karm normalnie bo inaczej cyce ci wybuchna jak przez tyle czasu Poli nie dostawisz :) ja bym chyba tylko odciagnela troche mleka, zeby miec w kosciele.

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia moja tez w 3 mc ważyła 5300 więc u ciebie nie jest źle ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że tak jak u dorosłego refluks czyli cofa się treść żołądka. Dziecko chyba wtedy ulewa. Ale niech się może wypowie ktoś bardziej doświadczony.Wojtek 3 mce 5500 g więc widzę, że ok ma wagę.
    A właśnie na chrzcinach mam zamiar karmić normalnie piersią tylko, że mam problem z ubraniem się :-) nie mogę znaleźć sukienki, która byłaby Elegancka i jednocześnie miała taki dekolt, w którym można wyjąć cyc. Macie jakieś pomysły?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri to koniecznie musi być sukienka? Może spódnica i koszula na guziczki bądź bluzeczka ;-) jesli sukienka to z dekoltem do szpica w tedy może uda się pierś wydobyć :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja właśnie też chciałam sukienkę, taką do kostek. Ładną, ale jednocześnie nie przesadzoną żeby wychodzić ja w lato poprostu

http://ebutik.pl/product-pol-176394-Fioletowa-kwiatowa-sukienka-maxi-z-bizuteryjnym-dekoltem.html?product=176394

http://ebutik.pl/product-pol-176388-Sukienka-damska.html?product=176388

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 12:31

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo kieca z suwakiem z przodu :P

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny z tym refluksem to jak działać? Poli od jakiegoś czasu się ulewa, albo tak jak pisałyście niby chce sie ulać ale połknie. Lekarka mówiła, że dzieci tak mają.... hmmm może stąd ten mały przyrost?

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn na usg brzucha to wychodzi. My mieliśmy robione nic nie wyszło a ulewamy dalej.
    Mój syn dziś wypił pierwszy raz 120 ml herbaty na dwa razy. Obudził się krzyczał masowalam dziąsła nie o to chodziło dałam mu puc i siedzi cicho. W końcu się naprawil!!!!!!

vayn, marissith, Zosia_wop, tysiaa93, Tusiaa lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wychodzi, ze chyba u nas jednak najgorzej z waga, ulewa rzadko, ale teraz na szczepieniu zapytam o ten ukryty...w zasadzie wlasnie wszyscy mowia, ze to normalne, młodsza siostra chłostała i miała zabieg, a teraz nie chce skłamać jak to sie nazywało, ale cos ze zwieraczem przełyku, ze ta treść sie cofała...tylko ona w grudniu skończy 20 lat, a mama od 10 nie żyje, a tato to ma kurzą pamięć i nie pamiętamy juz dokładnie jak to bylo wtedy, bo po lekarzach sie zjeździli co nie miara, ale ona co zjadła to rzygała duzo...wtedy były jeszcze modne wszelkie herbatki, soczki i karmiona była mm i wszystko było inaczej...jeszcze wtedy nosiła szynę bo bioderka były nie takie, pozniej krzywo nogę stawiała, a teraz super zdrowa kobieta :) w zasadzie trzeba tez z waga uwzględnić kto z jaką wychodził ze szpitala bo u nas to było 3kg to byłoby 2,5 od tego czasu na plusie...no i u nas tez długo żółtaczka sie utrzymywała, a wtedy dzieci podobno tez mniej przybierają...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też zaczęłam dopajac bo mała w większości na mm. Mojego distaje tylko 2 porcje dziennie.

Kolezanki syn mocno ulewa i ma problem z przybieraniem na wadze. Ostatnio nic nie przybrał. Dołożyła jedno jarmienie dziennie. Ona jarmi swoim mlekiem z butelki. To mleko zageszcza jesli dobrze pamiętam nutritionem.

l22ntv73brtiddsy.png
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ