Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko nawet nie mam jak was nadrobić, czuje sie jakby nie było mnie tu cala wieczność
to tak w wielkim skrócie : moja mała juz nie jest taka mała wazy prawie 8 kg i 73 cm więc ubrania ida juz na 80, w tamtym tyg zaczęła sie śmiać w glos i wydawać dziwne dzięki, kluci sie z telewizorem i dzidzia w lustrze
siedzi na kolanach i na sztywno trzeba ja noscic na rękach bo musi wszystko widzieć i inaczej jest płacz, przy lapaniu za palce zaczyna podnosci tyłek do gory i raz juz poderwala sie prawie na nogi aż czasem sie o nią boje ze tak sztywno chce juz stawać a nawet dobrze nie siedzi. Zasypia i śpi tylko i wyłącznie w wózku nigdzie indziej nie chce. A co jest najlepsze w nocy śpi mi uwaga od 21.30 do 6
i będą wychodzić nam żeby dwie dolne jedynki nawet juz widać obrzmienie i mam wrażenie ze juz jest coraz bliżej, pomaga tylko paracetamol
pozdrawiamy i mam nadzieje ze uda mi sie częściej zagladac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 13:57
Bruśka, Lexi150, vayn, Kri, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
Mnie ręce bolą w nocy jak juz któryś raz muszę wstawać do małego, to chyba z niewyspania, ale to jest taki bol jakby mnie kości bolały.
L wiem co czujesz, ja od 5 dni wstaje po 4 razy. Próbuje go inaczej uspokoić, kolysaniem, smoczkiem, ale nic nie pomaga, muszę dać cyca bo inaczej sie nie uspokoi. Pocycka sobie ok 20 min i zasypia a po 1,5-2h znowu sie budzi. Dzisiaj zmieniłam mu pościel na lżejsza, bo moze mu za ciepło było ale to tez nic nie pomogło.
-
nick nieaktualnyUrąbało mi całego posta... nienawidzę pisać z tel.
Niecierpliwa super, że u Was wszystko w porządku, niesamowicie wielka jest Zuziau nas narazie brak znaków wyrzynających się zębów. Moja też taka wózko-lubna
Wstawanie w nocy, no cóż... Pola prawie 5 mscy a ja nadal cycuję po 3-5razy. Nie wiem kiedy to się zmieni, pewnie dopiero przy mm
U nas dramat! Złapaliśmy kapcia w sobotę, wszystkie rowerowe zamknięte juz były. Małżu dopiero dzisiaj po pracy dętkę kupi. Małą to sie zdaje zaraz rozniesie bez wózka. Taka piękna pogoda a my się w domu kisimy... -
Właśnie miałam ponarzekać, że nocki nam się popsuły i mała budzi się po kilka razy ale widzę, że nie tylko ja tak mam. I wiecie co? Od razu mi raźniej!
Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej i nasze dzieciaki będą lepiej przesypiać.
Poza tym Gabryśka w czwartek załapała jak przekręca się z pleców na brzuszek, i tak od czwartku sobie trenujeTrochę to uciążliwe bo jak się przekręci to nie umie potem wrócić na plecki i trzeba ją ciągle ratować haha
-
nick nieaktualnyMój leń to się nie przekręci ani z brzucha na plecy, ani z pleców na brzuch. Tylko na bok się pannica przekręci i to wsio.
Za to najchętniej to by już siedziała, zamiast ćwiczyć przewracanie to głowę i resztę podnosi
Kupiłam młodej kieckę na chrzciny, rozmiar 80. Trochę za szeroka, ale 74 była opięta przy szyi.
Dziecko ubrane, mąż ubrany tylko ja jeszcze nic dla siebie nie mam -
Dziewczyny... ja ze wstydliwa sprawa - wciaz z mezem probojemy sie serduszkowac ale ja sie boje i mam strasznie sucho ;/ nigdy nie uzywalam zadnych zeli ani nic, czy mozecie cos takiego polecic?
-
No racja, kolejne tez bolą. Ja dodatkowo czuję jakbym w środku miała tam jakąś bliznę i nie mogę przez to się wyluzować. Może z czasem przejdzie.
Wojtek w nocy przekręcił się na bok i uśmiecha się jak widzi nas w lustrze
Byliśmy dziś u ortopedy, bioderka super kolejna wizyta za 8 mcy -
TYsiaa ale pocieszenie. Ja nadal dziewica. Nawet nie probowalismy po ostatnim
po tym jak sniło mi sie ze byłam w ciazy z drugim to mi sie jeszcze bardziej odechciało hehe
Faktycznie dziewczyny moze za bardzo namieszałam ale czasem zre bez opamietaniaKubuś
-
A u nas znow po szczepieniu zaparcie:/ tzn brak kupy,wczoraj i dzis. Ostatnio byl brak dzien po szczepieniu a na nastepny ta okropna biegunka.. Az sie boje myslec co bedzie jutro:/ A stara pielegniara mi wmawiala ze po ostatnim pewnie cos zjadlam..i stad Jagoda miala biegunke.. Taaa..
-
Tuli u nas po ostatniej szczepionce tez było chyba 10 albo wiecej kup,a my w środę mamy kolejna dawkę
Ostatnio Florka ma problemy z zasypianiem, meczy sie, płacze zanim zaśnie -
biedroneczka tez o tym marże, jest 3:25 a ja juz zaliczam drugie karmienie tej nocy.
Tak z innej beczki, czy u Was tez tak trudno upolować cos w lidlu. Byłam wczoraj ok 10 bo była sukienka rozpinana z przodu, uznałam ze fajna do karmienia, ale o tej godzinie to u mnie w lidlu to juz jest pozamiatane, jak sie nie przyjedzie na 8 i nie powalczy sie łokciami to sie nic nie dostanie, ale z dzieckiem trudno jechać na takie walki.
-
Dana to chyba od asortymentu zależy ja tutaj nie chodzę do lidla ale jak jadę do mamy i jest coś ciekawego to się przejdę. Ostatnio byłam po 11 i jeszcze masa dziecięcych ciuchów była. Te dla doroskych to się pewnie rozchodzą. A jak nie to teraz masz orzewage kochana jedziesz z wózkiem zastawiasz kisz i jak ktoś Ci dziecko przesowa krzyczysz że porwanie zadziała!!!!
dana222 lubi tę wiadomość
-
Ja tak jedna babe zalatwilam w sklepie duży sklep małego pistawilam obok tak aby nie przeszkadzał w przejściu i do towaru a ona mi wózek przestawia. Więc wyciągam tel i się pytam czy mam na policję dzwonić bo widzę że mi dziecko chce uprowadzic. Się oburzyla ale ja zatkało i poszła.
-
dziewczyny już jestem, o ile mnie jeszcze pamiętacie.
Już jestem po pogrzebie ojca który umarł 19 maja - dalej to do mnie nie dociera, ale życ trzeba dalej. Ponieważ był to wypadek w pracy btw kurwa w szkole!!! mamy jeszcze prokuraturę na głowie. Teraz przez wakacje musimy zrobić remonty w domu żeby go przystosować do mamy bo sama tam będzie tzn. centralne, odcięcie pięter itp.
Mały w tym czasie postępy zrobił spore - parę razy przewrócił się z brzucha na plecy, wydaje nowe dźwięki itp. Dziś mamy kontrolę u ortopedy.
Ponieważ pojechałam do siebie i nie wzięłam kilku rzeczy dla małego musiałam kupić na miejscu i tak jak byłam mega zadowolona ze smoczków i butelki lovi 0-3ms tak smoczki 3-6ms dla moje go się totalnie nie nadają dławi się nimi więc kupiłam jakiś najtańszy canpol 0-6ms i jest ok. Z butelka to samo lovi 0-3 super, ale juz za wolna jest więc kupilam 3 przepływowy i masakra nie umiem z tego karmić - dławi się jak...
Ostatnio odwiedziła mnie koleżanka -mały już ją widział i normalnie na nią reagował, a tym razem co na nią spojrzał ryk!Aż zauważyłam że poprzednio była u mnie w rozpuszczonych włosach i zrobiłyśmy test jak wiązała to ryczał, jak rozpuściła to było ok?17/2/2016 B
11/3/2018 I