Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko nawet nie mam jak was nadrobić, czuje sie jakby nie było mnie tu cala wieczność :\ to tak w wielkim skrócie : moja mała juz nie jest taka mała wazy prawie 8 kg i 73 cm więc ubrania ida juz na 80, w tamtym tyg zaczęła sie śmiać w glos i wydawać dziwne dzięki, kluci sie z telewizorem i dzidzia w lustrze ;) siedzi na kolanach i na sztywno trzeba ja noscic na rękach bo musi wszystko widzieć i inaczej jest płacz, przy lapaniu za palce zaczyna podnosci tyłek do gory i raz juz poderwala sie prawie na nogi aż czasem sie o nią boje ze tak sztywno chce juz stawać a nawet dobrze nie siedzi. Zasypia i śpi tylko i wyłącznie w wózku nigdzie indziej nie chce. A co jest najlepsze w nocy śpi mi uwaga od 21.30 do 6 :D i będą wychodzić nam żeby dwie dolne jedynki nawet juz widać obrzmienie i mam wrażenie ze juz jest coraz bliżej, pomaga tylko paracetamol ;) pozdrawiamy i mam nadzieje ze uda mi sie częściej zagladac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 13:57

Bruśka, Lexi150, nick nieaktualny, Kri, Zosia_wop lubią tę wiadomość

l22nio4pat68ge0a.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ręce bolą w nocy jak juz któryś raz muszę wstawać do małego, to chyba z niewyspania, ale to jest taki bol jakby mnie kości bolały.

L wiem co czujesz, ja od 5 dni wstaje po 4 razy. Próbuje go inaczej uspokoić, kolysaniem, smoczkiem, ale nic nie pomaga, muszę dać cyca bo inaczej sie nie uspokoi. Pocycka sobie ok 20 min i zasypia a po 1,5-2h znowu sie budzi. Dzisiaj zmieniłam mu pościel na lżejsza, bo moze mu za ciepło było ale to tez nic nie pomogło.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urąbało mi całego posta... nienawidzę pisać z tel.

Niecierpliwa super, że u Was wszystko w porządku, niesamowicie wielka jest Zuzia :) u nas narazie brak znaków wyrzynających się zębów. Moja też taka wózko-lubna ;)

Wstawanie w nocy, no cóż... Pola prawie 5 mscy a ja nadal cycuję po 3-5razy. Nie wiem kiedy to się zmieni, pewnie dopiero przy mm

U nas dramat! Złapaliśmy kapcia w sobotę, wszystkie rowerowe zamknięte juz były. Małżu dopiero dzisiaj po pracy dętkę kupi. Małą to sie zdaje zaraz rozniesie bez wózka. Taka piękna pogoda a my się w domu kisimy... :(

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam ponarzekać, że nocki nam się popsuły i mała budzi się po kilka razy ale widzę, że nie tylko ja tak mam. I wiecie co? Od razu mi raźniej! ;) Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej i nasze dzieciaki będą lepiej przesypiać.

Poza tym Gabryśka w czwartek załapała jak przekręca się z pleców na brzuszek, i tak od czwartku sobie trenuje :) Trochę to uciążliwe bo jak się przekręci to nie umie potem wrócić na plecki i trzeba ją ciągle ratować haha :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój leń to się nie przekręci ani z brzucha na plecy, ani z pleców na brzuch. Tylko na bok się pannica przekręci i to wsio.
    Za to najchętniej to by już siedziała, zamiast ćwiczyć przewracanie to głowę i resztę podnosi :(

Kupiłam młodej kieckę na chrzciny, rozmiar 80. Trochę za szeroka, ale 74 była opięta przy szyi.
    Dziecko ubrane, mąż ubrany tylko ja jeszcze nic dla siebie nie mam

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ja ze wstydliwa sprawa - wciaz z mezem probojemy sie serduszkowac ale ja sie boje i mam strasznie sucho ;/ nigdy nie uzywalam zadnych zeli ani nic, czy mozecie cos takiego polecic?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia wybawca
    Moje dziecko sie przekręci z pleców na brzuszek, ale tylko jak jest juz mega glodny i zły to z łóżeczku przyjmuje wtedy wszystkie pozycje

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszko może być nawet probiotyk w żelu ;) przede wszystkim wyluzuj, nie będę kłamać, pierwszy raz boli ale potem już jest super i nawet żel nie potrzebny :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz, drugi i trzeci tez boli hehe :P Ja nie polecam tych wszystkich owocowych żeli itp, bo jak ktoś ma skłonność do podrażnień, to potem wszystko piecze :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja, kolejne tez bolą. Ja dodatkowo czuję jakbym w środku miała tam jakąś bliznę i nie mogę przez to się wyluzować. Może z czasem przejdzie.
    Wojtek w nocy przekręcił się na bok i uśmiecha się jak widzi nas w lustrze :-)
    Byliśmy dziś u ortopedy, bioderka super kolejna wizyta za 8 mcy :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TYsiaa ale pocieszenie. Ja nadal dziewica. Nawet nie probowalismy po ostatnim :D po tym jak sniło mi sie ze byłam w ciazy z drugim to mi sie jeszcze bardziej odechciało hehe :D

Faktycznie dziewczyny moze za bardzo namieszałam ale czasem zre bez opamietania :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia zależy mnie nic nie boli. Wyluzuj. A od nadmiaru szczezcia głową nie boli ;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znow po szczepieniu zaparcie:/ tzn brak kupy,wczoraj i dzis. Ostatnio byl brak dzien po szczepieniu a na nastepny ta okropna biegunka.. Az sie boje myslec co bedzie jutro:/ A stara pielegniara mi wmawiala ze po ostatnim pewnie cos zjadlam..i stad Jagoda miala biegunke.. Taaa..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli u nas po ostatniej szczepionce tez było chyba 10 albo wiecej kup,a my w środę mamy kolejna dawkę :/
    Ostatnio Florka ma problemy z zasypianiem, meczy sie, płacze zanim zaśnie

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bol ucha dobry amol lub kropelki rozgrzewające nakropic na watę i do ucha :)

Ja od urodzenia malutkiej wstaje kazdej nocy,nie było nocy zeby przespała cała noc jak ja o tym marze!!!!:)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka tez o tym marże, jest 3:25 a ja juz zaliczam drugie karmienie tej nocy.

Tak z innej beczki, czy u Was tez tak trudno upolować cos w lidlu. Byłam wczoraj ok 10 bo była sukienka rozpinana z przodu, uznałam ze fajna do karmienia, ale o tej godzinie to u mnie w lidlu to juz jest pozamiatane, jak sie nie przyjedzie na 8 i nie powalczy sie łokciami to sie nic nie dostanie, ale z dzieckiem trudno jechać na takie walki.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana to chyba od asortymentu zależy ja tutaj nie chodzę do lidla ale jak jadę do mamy i jest coś ciekawego to się przejdę. Ostatnio byłam po 11 i jeszcze masa dziecięcych ciuchów była. Te dla doroskych to się pewnie rozchodzą. A jak nie to teraz masz orzewage kochana jedziesz z wózkiem zastawiasz kisz i jak ktoś Ci dziecko przesowa krzyczysz że porwanie zadziała!!!!

dana222 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jedna babe zalatwilam w sklepie duży sklep małego pistawilam obok tak aby nie przeszkadzał w przejściu i do towaru a ona mi wózek przestawia. Więc wyciągam tel i się pytam czy mam na policję dzwonić bo widzę że mi dziecko chce uprowadzic. Się oburzyla ale ja zatkało i poszła.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.familie.pl/artykul/Karmisz-dziecko-metoda-blw-Poznaj-dobre-przepisy,10701,1.html

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny już jestem, o ile mnie jeszcze pamiętacie.

Już jestem po pogrzebie ojca który umarł 19 maja - dalej to do mnie nie dociera, ale życ trzeba dalej. Ponieważ był to wypadek w pracy btw kurwa w szkole!!! mamy jeszcze prokuraturę na głowie. Teraz przez wakacje musimy zrobić remonty w domu żeby go przystosować do mamy bo sama tam będzie tzn. centralne, odcięcie pięter itp.

Mały w tym czasie postępy zrobił spore - parę razy przewrócił się z brzucha na plecy, wydaje nowe dźwięki itp. Dziś mamy kontrolę u ortopedy.
    Ponieważ pojechałam do siebie i nie wzięłam kilku rzeczy dla małego musiałam kupić na miejscu i tak jak byłam mega zadowolona ze smoczków i butelki lovi 0-3ms tak smoczki 3-6ms dla moje go się totalnie nie nadają dławi się nimi więc kupiłam jakiś najtańszy canpol 0-6ms i jest ok. Z butelka to samo lovi 0-3 super, ale juz za wolna jest więc kupilam 3 przepływowy i masakra nie umiem z tego karmić - dławi się jak...

Ostatnio odwiedziła mnie koleżanka -mały już ją widział i normalnie na nią reagował, a tym razem co na nią spojrzał ryk!Aż zauważyłam że poprzednio była u mnie w rozpuszczonych włosach i zrobiłyśmy test jak wiązała to ryczał, jak rozpuściła to było ok?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: