SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do Olszyna zamawialam na odbiór osobisty to za darmo ale czekałam prawie tydzień. A u mamy stacjonarnej nie mam. A tam mleko tańsze jeat o 10 zł na kg prawie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my teraz podajemy 135 ml. Bo 120 za mało i głodny a przy 150 ulewa. Ale przez kilka dni był spokój więc chyba przejdziemy na 150. Mleczko zamawiam w melissie. Na gemini się wypiełam bo za długo czeka się na zamówienie. Moja koleżanka zamawiała niedawno mleko kurierem i prawie 10 dni czekała :/
    A pieluszki kupowałam tu:
    http://allegro.pl/babyono-pieluszki-muslinowe-super-miekkie-3szt-382-i5549868602.html

Wczoraj Młodego kąpaliśmy z kólkiem i od razu załapał o co chodzi i chciał pływać. Ale że wanna mała to nie miał pola do popisu :) Trzeba iść na basen.

Bruśka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli jak nigdzie indziej nie znajdę to już trzeba. Dzięki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody zasypia nam zawsze ok 21 max 21.30. A wczoraj kręcił się i jęczał do 22. A że minęły prawie 3 godziny od karmienia to zrobiłam butlę 120, nie wypił całej. Zasnął i spał nam do 5 :) Jedzonko i znów spał do 9.

Brusia a na jakim mleku jesteście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:01

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciemieniuchy nigdy nie bylo. Moze to dlatego ze nigdy nie czapkowalismy Jagody w domu nawet po urodzeniu,po kapieli. Pisza ze zalladanie czapek sprzyja bo jest cieplo i wilgotno po kapieli. Nie wiem w sumie. Wydaje mi sie czy o tym problemoe czesciej posza mamy chlopcow? Bo to i hormony sprzyjaja nie?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie było ciemieniuchy. I też nie zakładałam czapki po kąpieli. Może faktycznie to ma związek.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bebilonie. U nas było trochę ale winie za to lekare i Polozna bo miały Miał tą wysypke i mówiły że to to. A później w necie sprawdziłam a to ciemieniucha. Po dwóch dniach zeszło. Ale czapje po kąpieli zakładamy spiradycznie jak się zimno robi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem szczęśliwa. Małgocha wyszła z niedokrwistości :) Pięknie jej się wyniki poprawiły.

My mamy ciemieniuchę :( Walczę z tym cholerstwem i nic wrrr. Co śmieszne pojawiła się jak przestałam jej zakładać czapki. Jak czpki zakładałam było czyściutko na głowie.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziwna sprawa z Gemini, ja czekam ok 1,5 dnia na zamówienie. Tylko ja odbieram sama w punkcie odbioru.

l22ntv73brtiddsy.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    ma któraś może wanienkę z ikea? jak tak to mam pytanie używacie jej jeszcze? bo mój już ledwo się w niej mieści
    My nie używamy od 3 tygodni, bo mała z niej wyrosła. Wzięłam ja do rodziców i w ogóle się jej nie dało w niej umyć. Jest dokładnie długości tej wanienki bałam się ze mi się w niej zakleszczy.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakładam czapkę po kąpieli i nie ma ciemieniuchy. Nigdy nie miała. W domu jest bez czapki zakładam na spacery. Mam pytanie czy Wy jak macie maty edukacyjne to Wasze dzieci dosięgaja do zabawek na tym pałąku? Moja nie dosięga i nie wiem czy jest za mała czy ta mata do dupy, bo jak zabawa ma polegać na tym ze się patrzy na zabawki to trochę wyrzucenie kasy w błoto :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:37

201602111680.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są różne maty, ja też mam taką wyższą i szczerze jestem z niej średnio zadowolona. Dokupiłam inne zabawki i wieszam takie dłuższe. Małgoś lubi lalkę emilkę Lamaze. Ciągnie ją za spódniczkę i takie doczepiane kółka.
    Ale ogólnie Małgośka jest obserwatorką i nie za bardzo lubi bawić się woli oglądać. Generalnie często zabawy grzechotkami czy gryzaczkami kończą się płaczem i nerwami. Nie mam pojęcia dlaczego. Uwielbia za to rozglądać się pomieszkaniu, lubi lustro, zabawki które mają wbudowane lusterka.

l22ntv73brtiddsy.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja Blanka uwielbia raczej wszystko brac do rączek i wkładać do buzi. Macac, przekładać itp. I ta mata to mega niewypał. Dostaliśmy ja i zastanawiam się czy wszystkie są takie czy poszukać i kupić jej inna. Ktoś ma taką odpowiednią na teraz i może polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:58

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz pid spidem montowane te palaki to spróbuj na krzyż je zrobić u nas w fp było też tak jak je skrzyzowalam to zabawki niżej wiszą.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Płakała jak tylko położyliśmy ja na macie w gabinecie i tak cały czas, az żeśmy stamtąd nie wyszli :/ powiedziałam o naszych problemach z jedzeniem i ze odbija na mokro dziwnie to pani dr powiedziała ze przeciez dała rozpiskę ze po 4 mcu mozna dawać warzywka (bdw książeczka to reklMa hippa) i sie pytam, ze na piersi to od 6mca jest zalecane, to zaczęła cos motać, ze to mozna bo w broszurce jest napisane i ze moze warzywka polubi, bo nie moze tak byc ze dziecko nic nie je...ehhh hgb 10,9 przepisała żelazo i jak sie skończy to do kontroli...co lekarz to opinia, ale jakos mam mieszane uczucia :( raczej przed 5 mcem nie brednie dawać, bo łyżeczka marchewki wagi nie podniesie

My mamy matę tropikalny las i mała bawi sie na niej swietnie, poprzedłużałam kołeczka z niektórymi zabawkami zeby sobie mogła złapać i nieraz nawet godzinę sie bawi (a ja robię spokojnie obiad),wiadomo czasem nie ma weny do niej, ale to rzadkość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:14

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Luby w poniedzialek mial imieniny. Potrzebuje jakis szybkich przepisow na ciasto-nietuzinkowe,smaczne,bez pieczenia. Ktora tu byla specem od takich ciast? Brusia albo Szara Myszka! Z szeregu wystap,plisssss:)

http://ciastkozercy.pl/tarta-oreo-z-malinami/ pycchhhaaaaaaaaaaa :D ja robie z bananami i jest pyszne, tylko cytryna pokrop banany na koniec ;)

Kri lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciemieniuchy troche mamy, smaruje wazelina przed kapaniem, potem szczoteczka masuje i dwa razy tak zrobilam i juz prawie nie ma :)
    czapek nigdy nie mielismy

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po szczepieniu. Mały tylko zajeknal przy wkluciu. Nic nie płakał i jestem z niego taka dumna. Waży juz 6900 i ma 68 cm. Po wszystkim nakarmilam Synusia w przychodni i spacerujemy po parku. Morfologie mamy powtórzyć dopiero za miesiąc jak juz wyjdzie z tej fizjologicznej niedokrwistości. A i moje dziecko lubi badanie stetoskopem. Tak się wtedy usmiecha :)

Ja kupiłam taka najtańszą mate i ma dużo szlufek na palakach więc zabawki mogę wieszać jak chcę. Niżej albo wyżej. Ogólnie jestem zadowolona. Wieszam mu też inne zabawki.

A jeszcze mam pytanko do tych które szczepia na pneumokoki. Ile kosztuje u was jedna dawka?

Bruśka lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli o szczepieniach mowa to ile dawek jest na pneumokoki? My płacimy chyba 195

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapiszcie się do grupy babyonline rodzice testują na fb są ankiety i można kosmetyki dostać do testowania mi się akurat nie powiodło w dwóch konkursach ale może Wam się uda.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ