Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia my teraz podajemy 135 ml. Bo 120 za mało i głodny a przy 150 ulewa. Ale przez kilka dni był spokój więc chyba przejdziemy na 150. Mleczko zamawiam w melissie. Na gemini się wypiełam bo za długo czeka się na zamówienie. Moja koleżanka zamawiała niedawno mleko kurierem i prawie 10 dni czekała
A pieluszki kupowałam tu:
http://allegro.pl/babyono-pieluszki-muslinowe-super-miekkie-3szt-382-i5549868602.html
Wczoraj Młodego kąpaliśmy z kólkiem i od razu załapał o co chodzi i chciał pływać. Ale że wanna mała to nie miał pola do popisuTrzeba iść na basen.
Bruśka lubi tę wiadomość
-
Młody zasypia nam zawsze ok 21 max 21.30. A wczoraj kręcił się i jęczał do 22. A że minęły prawie 3 godziny od karmienia to zrobiłam butlę 120, nie wypił całej. Zasnął i spał nam do 5
Jedzonko i znów spał do 9.
Brusia a na jakim mleku jesteście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:01
-
U nas ciemieniuchy nigdy nie bylo. Moze to dlatego ze nigdy nie czapkowalismy Jagody w domu nawet po urodzeniu,po kapieli. Pisza ze zalladanie czapek sprzyja bo jest cieplo i wilgotno po kapieli. Nie wiem w sumie. Wydaje mi sie czy o tym problemoe czesciej posza mamy chlopcow? Bo to i hormony sprzyjaja nie?
-
Ależ jestem szczęśliwa. Małgocha wyszła z niedokrwistości
Pięknie jej się wyniki poprawiły.
My mamy ciemieniuchęWalczę z tym cholerstwem i nic wrrr. Co śmieszne pojawiła się jak przestałam jej zakładać czapki. Jak czpki zakładałam było czyściutko na głowie.
-
d84 wrote:ma któraś może wanienkę z ikea? jak tak to mam pytanie używacie jej jeszcze? bo mój już ledwo się w niej mieści
-
Ja zakładam czapkę po kąpieli i nie ma ciemieniuchy. Nigdy nie miała. W domu jest bez czapki zakładam na spacery. Mam pytanie czy Wy jak macie maty edukacyjne to Wasze dzieci dosięgaja do zabawek na tym pałąku? Moja nie dosięga i nie wiem czy jest za mała czy ta mata do dupy, bo jak zabawa ma polegać na tym ze się patrzy na zabawki to trochę wyrzucenie kasy w błoto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:37
-
Są różne maty, ja też mam taką wyższą i szczerze jestem z niej średnio zadowolona. Dokupiłam inne zabawki i wieszam takie dłuższe. Małgoś lubi lalkę emilkę Lamaze. Ciągnie ją za spódniczkę i takie doczepiane kółka.
Ale ogólnie Małgośka jest obserwatorką i nie za bardzo lubi bawić się woli oglądać. Generalnie często zabawy grzechotkami czy gryzaczkami kończą się płaczem i nerwami. Nie mam pojęcia dlaczego. Uwielbia za to rozglądać się pomieszkaniu, lubi lustro, zabawki które mają wbudowane lusterka. -
Właśnie moja Blanka uwielbia raczej wszystko brac do rączek i wkładać do buzi. Macac, przekładać itp. I ta mata to mega niewypał. Dostaliśmy ja i zastanawiam się czy wszystkie są takie czy poszukać i kupić jej inna. Ktoś ma taką odpowiednią na teraz i może polecić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:58
-
My po szczepieniu. Płakała jak tylko położyliśmy ja na macie w gabinecie i tak cały czas, az żeśmy stamtąd nie wyszli
powiedziałam o naszych problemach z jedzeniem i ze odbija na mokro dziwnie to pani dr powiedziała ze przeciez dała rozpiskę ze po 4 mcu mozna dawać warzywka (bdw książeczka to reklMa hippa) i sie pytam, ze na piersi to od 6mca jest zalecane, to zaczęła cos motać, ze to mozna bo w broszurce jest napisane i ze moze warzywka polubi, bo nie moze tak byc ze dziecko nic nie je...ehhh hgb 10,9 przepisała żelazo i jak sie skończy to do kontroli...co lekarz to opinia, ale jakos mam mieszane uczucia
raczej przed 5 mcem nie brednie dawać, bo łyżeczka marchewki wagi nie podniesie
My mamy matę tropikalny las i mała bawi sie na niej swietnie, poprzedłużałam kołeczka z niektórymi zabawkami zeby sobie mogła złapać i nieraz nawet godzinę sie bawi (a ja robię spokojnie obiad),wiadomo czasem nie ma weny do niej, ale to rzadkośćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:14
-
tulipanna wrote:Luby w poniedzialek mial imieniny. Potrzebuje jakis szybkich przepisow na ciasto-nietuzinkowe,smaczne,bez pieczenia. Ktora tu byla specem od takich ciast? Brusia albo Szara Myszka! Z szeregu wystap,plisssss:)
http://ciastkozercy.pl/tarta-oreo-z-malinami/ pycchhhaaaaaaaaaaaja robie z bananami i jest pyszne, tylko cytryna pokrop banany na koniec
Kri lubi tę wiadomość
-
My też po szczepieniu. Mały tylko zajeknal przy wkluciu. Nic nie płakał i jestem z niego taka dumna. Waży juz 6900 i ma 68 cm. Po wszystkim nakarmilam Synusia w przychodni i spacerujemy po parku. Morfologie mamy powtórzyć dopiero za miesiąc jak juz wyjdzie z tej fizjologicznej niedokrwistości. A i moje dziecko lubi badanie stetoskopem. Tak się wtedy usmiecha
Ja kupiłam taka najtańszą mate i ma dużo szlufek na palakach więc zabawki mogę wieszać jak chcę. Niżej albo wyżej. Ogólnie jestem zadowolona. Wieszam mu też inne zabawki.
A jeszcze mam pytanko do tych które szczepia na pneumokoki. Ile kosztuje u was jedna dawka?Bruśka lubi tę wiadomość