Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Zosiu, jakie przyrosty córci? My byliśmy prywatnie u pediatry alergologa, stwierdził że faktycznie mogłaby więcej ważyć więc przepisał Infatrini Peptisorb. Podałam małej ok. 15-20 ml przez strzykawkę. Tak chlusnęła, że cały bujaczek do prania. Nie mniej jednak moja córa w siatce dla dzieci kp się mieści, co prawda na 10 centylu ale zawsze
W piątek szczepienie, ważenie i mierzenie. Pewnie 5 kg jeszcze nie ma. -
nick nieaktualnyZosia_wop wrote:My po szczepieniu. Płakała jak tylko położyliśmy ja na macie w gabinecie i tak cały czas, az żeśmy stamtąd nie wyszli
powiedziałam o naszych problemach z jedzeniem i ze odbija na mokro dziwnie to pani dr powiedziała ze przeciez dała rozpiskę ze po 4 mcu mozna dawać warzywka (bdw książeczka to reklMa hippa) i sie pytam, ze na piersi to od 6mca jest zalecane, to zaczęła cos motać, ze to mozna bo w broszurce jest napisane i ze moze warzywka polubi, bo nie moze tak byc ze dziecko nic nie je...ehhh hgb 10,9 przepisała żelazo i jak sie skończy to do kontroli...co lekarz to opinia, ale jakos mam mieszane uczucia
raczej przed 5 mcem nie brednie dawać, bo łyżeczka marchewki wagi nie podniesie
My mamy matę tropikalny las i mała bawi sie na niej swietnie, poprzedłużałam kołeczka z niektórymi zabawkami zeby sobie mogła złapać i nieraz nawet godzinę sie bawi (a ja robię spokojnie obiad),wiadomo czasem nie ma weny do niej, ale to rzadkość
My mamy zwykłą matę bez pałąków i zabawek, za to ma różne tekstury materiałów i różne takie skrytki. Nina lubi na niej na brzuchu leżeć i tam sobie łapkami smyra, ma frajdę jak jej szeleści
Ciemieniucha jest częściej u dzieci z gęstymi głosami, my nie mieliśmy
Pozdro! -
Edys Wy tym dokarmiacie przy kp? U nas zapisała 10 centyl ważyła dzis 5610g, cieszę sie ze idzie do przodu w ogole...
A czy jest ktos kto na pneumokoki nie szczepi? Jak tak to dlaczego? My nie, bo boje sie tego szczepienia, teściowa mowi ze to nie ma sensu, ze powikłania tylko...a w przychodni co jestesmy to pielęgniarka bardzo nas namawia i w zasadzie możemy w każdej chwili zacząć...
-
My nie szczepimy na rotawirusy, bo skoro nasza mała nie ma za bardzo kontaktu z dziećmi w ogóle bo w rodzinie nie ma a znajomi mają małe dzieci jeszcze nie chodzą do przedszkola to podobno ryzyko zachorowania jest minimalne. Na pneumokoki się zdecydowaliśmy bo synek kuzyna często chorował na zapalenie płuc i za każdym razem lądowal w szpitalu
wolałabym tego uniknac
-
Ja też zrezygnowałam z rota chociaż kuzynki polecały. Ponoć po nich dzieci dużo lżej przechodzą wszelkie zatrucia pokarmowe czy grypy żołądkowe. Ale jednak za bardzo boje się skutków ubocznych bo z tego co wyczytałam są dosyć częste. Poza tym są dosyć drogie.
-
Zosia_wop wrote:Edys Wy tym dokarmiacie przy kp? U nas zapisała 10 centyl ważyła dzis 5610g, cieszę sie ze idzie do przodu w ogole...
Kupiłam bo drogie nie było. Ale butelkę trzeba w ciągu 12h zużyć, co jest awykonalne. Moja nie umie pić z butli. Jeszcze trzy butelki stoją i kolejnych prób do tej pory nie było. -
Zosia my tez na peumo nie szczepimy zresztą na rotawirusy tez nie. Zdania o tych szczepionkach są podzielone. Koleżanka na rota szczepiła a i tak w szpitalu z synkiem wylądowała drugiego już nie szczepiła. A ile kasy na tych szczepionkach zrobią przecież jak takie potrzebne dziecku to powinny być bezpłatne jak pozostałe. Nie reklamują szczepionki na świnkę czy odrę.
U nas masakra mała w nocy budzi się co chwilę jestem wykończona -
Ja szczepię teraz na rotawirusy i pneumokoki. Małe dzieci też pneumo mogą złapać a wtedy może być bardzo źle. A co do kosztów - jak się podzieli np. Za rota 600/12 miesięcy to już nie jest tak dużo. A faktycznie inne wirusówki może lżej przechodzić.
Wojtuś dziś miał drugą dawkę Rotarix. Po pneumokokach nie miał żadnych niepożądanych reakcji. -
Lexi to super
silny chlopaczek . Mój się nie rwie do siadania
za to zauważył dopiero swoje stopki ippróbuje je załapać a i przedwczoraj był konkretny śmiech w głos . Drze nie za włosy strasznie . Łysa będę
dzisiaj zrobił dwie kupy zolciotkie
Kubuś
-
kri a szczepiłaś jednocześnie na rota+pneumo, bo ja jak już pisałam chce na wszystko szczepić ale nie jednego dnia.
na pneumo szczepimy bo luby jako niemowlak miał wirusowe zapaleni opon i ledwo z życiem uszedł i od małego przez to okulary nosił, pediatra powiedziała że Borys może mieć genetyczne osłabienie przez to na te wirusy i zalecała szczepienie w 6tż, ale wtedy nie było jak bo brał inne 2 wkłucia17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Kri jeśli są wskazania do szczepienia tak jak u was to nie zależnie o ceny pewno też bym szczepiła. Oby Bóg dal zdrowie naszym dzieciaczkom czy szczepione czy nie oby cieszyły się dobrym zdrowiem .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 21:20
Tusiaa, Kri lubią tę wiadomość