Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam ale na razie leży. Młody i tak nie śpi w łóżeczku. Ale na wyjazdy już pomału trzeba będzie zabierać bo na naszym dużym łózku ledwie się mieścimy a na mniejszych to już w ogóle.
A mam takie:
http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-kolyska-od-kidsplay-i5810827295.html -
Bruśka wrote:No to lepiej pidac marchew niż kasze przy zelazie. Bo marchew ma błonnik a kaszka dodatkowo ja zapcha.
-
nick nieaktualny
-
d84 wrote:kri a szczepiłaś jednocześnie na rota+pneumo, bo ja jak już pisałam chce na wszystko szczepić ale nie jednego dnia.
na pneumo szczepimy bo luby jako niemowlak miał wirusowe zapaleni opon i ledwo z życiem uszedł i od małego przez to okulary nosił, pediatra powiedziała że Borys może mieć genetyczne osłabienie przez to na te wirusy i zalecała szczepienie w 6tż, ale wtedy nie było jak bo brał inne 2 wkłucia
400 zł za rotarix toconajmniej 100 zarabiają. -
Jadlyscie truskawki? Czy ktoras z Was zaryzykowala i sie tak konkret najadla? Ja uwielbiam i troche zjadlam ostatnio, niedtety mam uczulenie:/ Jagodzie nic a ja mam wysypke:/
Dziekuje za przepisy!rzucilam sie wczoraj jednak na pieczenie i zrobilam "zielony mech", tort z truskawkami i 3bita:)
Ja to w ogole nie wyobrazam sobie tego rozszerzania diety...jakies niepraktyczne mi sie to wciaz wydaje:-p Na razie robie pozytek z cyckow (mam wrazenie ze znow mam nawal)
Bylismy wczoraj z Jagoda na cwiczeniach, bo pediatra zwrocila uwage na lekka asymertrie (leciutko przechylona glowka w lewo).Na szczescie nie ma splasszczonej glowy,ani asymetrii w ciele,nie zezuje,wiec pani rehabilitantka powiedziala ze to "kosmetyka",pokazala nam zabawy,pomasowala.Godzinaka zabawy.
Poogladajcie dziecioliny,bo takie drobnostki nie zawsze pediatra wychwytuje.i czasem widac to pozniej dopiero. -
Kri wrote:Dziewczyny pytam znowu, wiem że męczę. Co mogę zrobić z suchymi plamami skóry? Szorstkie, jasne, na całym ciele. Troszkę na buzi. Emolium krem i linomag nie pomagają...
czy tak wygląda alergia?
A tak wogle gdzie jest Biedroneczka i Tuli?
Kri,na moj gust to alergia. Przejdz na diete,nie wprowadzaj na razie nic nowego. Bulka,maslo,szynka. Ja to pewnie bym zlapala zaraz za ktoras ze swoich masci:)Jest taka masz w aptece-nazywa sie HIMALAYA. Sprobuj,nieltorym pomaga.
Niestety zmartwie,ale ocena nalezy do lekarza. Tak wlasnie wyglada alergia. Na ogol jeszcze symetrycznie w okreslonych miejscach,ale nie zawsze(pod kolanami,w zgieciach lokci,szyja) Ale nie zawsze,bo mnie to potrafi wszedzie zsypac. Chlodna woda do mycia,wszelkie emoilenty do smarowania caly czas. Od tego nie zejdzie ale chodzi o poelegnacje tej skory. Proponuje isc do alergologa. Zwroc uwage czy ja to swedzi,czy nie zrobila sie niespokojna dzieciolina. -
Ja tez mam ochotę na truskawki, ale boje sie ze młodego obsypie. Muszę kupic naprawdę dobre i w końcu zaryzykować, bo moze sie okazać ze Michał nie bedzie miał uczulenia. Przy orzechach jakos nie miałam takich oporów.
Co do podawania marchewki deserów itp, to ja moze tak do 3 tyg dam mu do spróbowania nowe smaki, ale niezbędne jeszcze tego traktować jako danie, niech sobie pomulda
-
Tusia ja na razie nic nie dodaję. Ale koleżanka mi mówiła o tym kleiku. Jak będziesz podawać w dzień większą porcję np. 90 to dodaj jedną miarkę od mm i zobacz jak Kubuś się będzie zachowywał. Jak będzie w porządku to następnego dnia też dodaj jedną na noc. Nie ma co sypać za dużo na początek.
-
Tuli wszystko zależy od mamy. Można od kaszek a można od warzyw. Wiadomo że każde dziecko reaguje inaczej dlatego trzeba obserwować i działać na bieżąco.
Brusia ja dziś dostałam zamówioną poduszkę antywstrząsową takiego motylka i ona ładnie utrzymuje główkę i niedroga.tulipanna lubi tę wiadomość