Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:Ja Jagode wkladam co jakis czas na chwile w Tule zeby sie przyzwyczajala. A poza tym nie widze roznicy w chusowaniu a tulowaniu.. Serio...ulozenie to samo jak dla mnie.. Tylko Ci od chustowania krytykuja nosidla bo chusta droga wiec zachecaja i na odwrot.
Chusta droga? Ja bym powiedziała ze nosidlo Tula drogie. A różnica w stabilizacji pleców jest. Jak dla mnie to niech noszą w czym chcą, sprawa każdego rodzica. -
To jak z samochodem, można jeździć maluchem i można ferrari. Też się dojedzie
Kurcze byłam z małym na dworze leżał w gondoli, zaczął marudzić, wzięłam go a on gorący. Dałam szybko cyca, tylko wiatr jest makabryczny i teraz się boje czy go nie przewiało. U nas dziś 32 st. -
Nosidła też są różne cenowo, nie istnieje tylko Tula
Małą ubrałam dzisiaj w kieckę i od razu się ożywiłaWidocznie za ciepło jej było. I ma teraz co tarmosić, pamper ciągle na wierzchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 12:35
vayn lubi tę wiadomość
-
Rośnij zdrowo Michaś!
No ja wiem że chusta jest zdrowsza itp, itd. no ale moje dziecko w chuście posiedzi tylko chwilę. Jemu jest za gorąco. Nosidło jest jednak bardzie przewiewne. Kupiłam Tulę. Z myślą też że niedługo chciałabym drugie dziecko więc pewnie się przyda. Taka inwestycja na przyszłość.
A ogólnie co do nosidełek (że siedzące dzieci dopiero powinno się w nich nosić) no to zgadzam się jeżeli faktycznie chcemy nosić w nim dziecko cały dzień ale np. takie 40-60 min na dobę to nie sądzę żeby coś się stało. Oczywiście w nosidle a nie w wisiadle. Z resztą to jest indywidualna decyzja każdego rodzica jak i w czym będzie nosił swoje dziecko. Tak samo jest z karmieniem czy ogólnie wychowywaniem. Każda z Nas robi to inaczej ale to nie znaczy że gorzejdana222 lubi tę wiadomość
-
Dziś Igor zjadł już 3 łyżeczki marchewki i buźkę otwierał aż miło
Ja już przywiozłam spacerówkę. I jak gondolka zrobi się maxymalnie ciasna to zmieniamy. Rozkłada się na całkiem płasko więc jest dobrze.vayn, adelka77, d84 lubią tę wiadomość
-
Jestem dziewczyny, jestem
wlasnie wczoraj na szczepieniu bylismy, na szczescie nic sie nie dzialo malemu.
Dziewczyny ja tez bywam mega zmeczona. A mam dziecko ktore spi dobrze w nocy bo od 21 do 5-6, a w dzien ma 4 drzemki po 45 minut. Ale i tak jestem padnieta czasami i robie sie osa wtedy. Ale malego wtedy daje mezowi albo mamie i ide w sina dal albo kapiel biore. Trzeba dbac o swoj komfort psychiczny dziewczyny, jak sie zle czujecie to zadbajcie o siebie, bo poswiecenie poswieceniem ale wlasnie szczesliwa mama to szczesliwe dziecko -
Dziewczyny a jak Kuba przybrał na msc 620g to dobrze czy troche slabo? Ostatnio jakoś się troche unormował i w dzien zjada tylko cyca i idzie spac i karmie go co 3 godz a w nocy co 4 i tez mu cyc stracza
aż niewierze
tysiaa93 lubi tę wiadomość
Kubuś
-
Dziewczyny, które posiadają Tulę, mam pytanie
Ile ważą Wasze dzieci, czy używacie tej wkładki niemowlęcej? I jak "zamontujecie" tam dziecko, to siedzi prosto? Bo nie wiem czy robię coś nie tak, ale mój Synek taki trochę wykrzywiony tam, a trudno go poprawić, bo to jakby nie było mały człowiek co się kręci jak smród w gaciach
-
Michasiowi i Boryskowi życzymy wszystkiego dobrego!
U nas tez juz sie zrobiło brzydko. Tak wieje, ze głowę urywa, myslalam ze zaraz łunie to uciekłam do domu, młoda w gondoli przyniosłam pod okno i tak spi, a ja czekam i sie nudzę, bo wszystjo mam porobione
Ostatnio zauważyłam, ze Florka przygryza dolną wargę tak jakby ją zasysa, trzyna w ustach...dodatkiwo spi czesto z otwarta byzią i juz sobie wkręcam, ze moze to wróżyć w przyszłości problemy logopedycznedana222 lubi tę wiadomość