Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusiaa wrote:Dziewczyny a jak Kuba przybrał na msc 620g to dobrze czy troche slabo? Ostatnio jakoś się troche unormował i w dzien zjada tylko cyca i idzie spac i karmie go co 3 godz a w nocy co 4 i tez mu cyc stracza
aż niewierze
Tusiaa, Kri lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Dziewczyny, które posiadają Tulę, mam pytanie
Ile ważą Wasze dzieci, czy używacie tej wkładki niemowlęcej? I jak "zamontujecie" tam dziecko, to siedzi prosto? Bo nie wiem czy robię coś nie tak, ale mój Synek taki trochę wykrzywiony tam, a trudno go poprawić, bo to jakby nie było mały człowiek co się kręci jak smród w gaciach
-
ale nas zlało na spacerze,
Mój w nosidle t nawet 10 min nie chce siedzieć, ale testuje go w domu może na spacerze będzie inaczej. Za miesiąc jedziemy nad może i chciałabym żeby na plaży trochę w tym nosidle wysiedział, bo wózka po piasku tonie mam zamiaru pchać. Ja mam ergobaby i tam pisze że bez wkładki od 4ms lub jak dziecko ładnie głowę trzyma.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
genialne zobaczcie może się przydać,żeby smoczka do mycia nie podnosić
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/13466242_761061214033041_8673398862421297226_n.jpg?oh=06de5a0d43d41902a1bf564f4396ae72&oe=57DB7705&__gda__=1473838220_d7475477f6d08b59d0e9f8507b2a44c1vayn, Lexi150 lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Lexi jestem
. Dzięki za pamięć
Ja mam nosidlo egonomiczne storchenwiege - ma bardzo dobre opinie dla wlasnie takich mniejszych dzieciów. Mogę Wam pokazać, jeśli chcecie zdjęcie jak Tymuś w nim wygląda. Jest to hybryda - pół chusta/pół nosidlo. Rozmawiałam ze specjalistka od chust i ona właśnie polecala te nosidlo. Mój ksieciunio zasypia po 5 min wsadzenia w nosidlo (przez moment wiązania troszkę jeczy, ale smoczek daje rade). Polecam
Jeśli chodzi o chrzest to ja nie zalowalam na Tymonka (przyzydzilam dla siebie na sukienkę). W końcu to jego święto, co z tego że strój na raz, w końcu chrzest jest raz w zyciu
planuje sprzedać, bo jeśli później też będzie syn to nie chce go ubierać tak samo, a sentymentalna do rzeczy nie jestem
. Wyglądał jak ojciec chrzestny
.
Tu link - http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-dawid-wiosna-roz-68-i6117452219.html
U nas z jedzeniem z cyca ciągła walka, zainwestowalam w laktator elektryczny zeby 'ratowac' laktacje i wbrew temu co każdy mówił to pokarm mialam i to sporo - z pełnej piersi ściągam okolo 100ml.. po nocy potrafię i 180ml ściągnąć jak się rzadko budzi a 150ml to praktycznie po każdej nocy (oprócz ostatnich kilku kiedy budzi się co 2-3 godz..). Z piersi je jak mu się zachcezazwyczaj jest placz i ulewanie po jedzeniu (podejrzewam że przez te wygibasy przy jedzieniu) z butli tez potrafi odmówić jedzenia. Lekarka każe dokarmiac mm bo słabo przybiera (w pewnym momencie nawet nie przybieral). Po mm nie ulewa i potrafi nawet 150ml wypić. Nie wiem już co robic i myśleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 17:03
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:A ile waży Twoja Córka? Te pasy od wkładki nie uciskają jej w uda?
-
Mila-karm cycem. Wierz mi-Jagoda tez ulewa.i to jak! Chylusta albo po jedzeniu albo i po jedzeniu i po godzinie, poltorej. Mila-mnie sie wydaje, ze jak dziecko tak dobrze nie odbije fo chlusta. Bo wiesz,jest powietrze,pokarm,powietrze,pokarm..
trzeba u niektorych dzieci duuuza wage do odbicia przykladac. Ja Jagode podnosze i tak lekko gora-dol ja podnosze,ot jakbym po schodach schodzila. Kiedys to zauwazylam ze po jedzeniu odbila tak konkretnie, potem szlysmy na spacer i znosilam ja po schodach i jeszcze na dole tak odbila ze hoho:) Jak stry chlop:)Czasem tez pomaa lezenie na brzuchu ale wtedy czesciej chluśnie. Jak cAsem ja na chwilke posadze to tez jeszcze odbija.
-
Boże dziewczyny o mało zawału dzis nie dostałam
mała była śpiąca to ja na cyca, zasnęła, podniosłam do odbicia, ale spała mocno to nie odbiła i położyłam ją na boczku. Siedzę obok, a tu zaczyna sie przebudzić i nagle słyszę, ze ksztusi sie, na głowę sobie kocyk zaciągnęła i szamota sie, podnoszę a ona nietomna,normalnie dętka ...szybko tylko hop na kolano postukalam po plecach i dopiero po chwili zaczęła płakać, serce na dłoni normalnie, az sie popłakałam po tym
ja pierdziele no szczęście, ze nue poszłam do kuchni czy łazienki bo bym nie słyszała
-
Zosia współczuję. Ja pamiętam jak mi się jakiś czas temu Młody zaciągnął w nocy przez sen wydzieliną z noska przy katarku i zwymiotował. Najpierw zimna krew, wzięłam go na ręce, opukałam a po wszystkim myślałam że się rozbeczę. I do rana już nie spałam tylko go pilnowałam. Najgorsze jest to że najczęściej my matki znajdujemy się w takich sytuacjach dlatego warto chociaż cokolwiek wiedzieć o pierwszej pomocy.
-
Waga oficjalna 8400 wypił dziś 220 herbaty sukces że cokolwiek wypił zjadł pol słoika marchewki z jabłkiem jutro młoda marchew z ziemniakami. Z łyżeczki nic mu nie spada. Byłam na tej wizycie i mówię że ulewa dużo nawet i przrd kolejnym karmieniem to jak każdy lekarz który go ogląda mówi że na glodnego nie wygląda. I gadać z takimi. No rzrczywiscie nie wygląda. Przegonil 7 miesięcznego Olka w wadze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 20:45
Lexi150, vayn lubią tę wiadomość