Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też zawirowania z chrzestna były. Bo chciałam wziąć jedna z kuzynek z sokolowa podlaskiego daleko ale cóż to moja mama mówi żeby wziąć moja bratanice ale ona bierzmowania nie ma. Najpierw dzwonie do brata to mówi żeby głowy sobie nie zawracać nią że nie. I mój plan padł. Koniec końców poprosiliśmy żonę moje brata. Idąc po zaświadczenie do komuni tej mlodszej corki bo oni wracają już na stałe z angli i komunia będzie tutaj a była tam chrzczona dostała zaświadczenie dla siebie ze może być chrzestna ale też i tej starszej wystawił normalne zaświadczenie ze może nią być. I tak oto wróciło do bratanicy. Mój pomysł z chrzestna upadł a że mam tyle dziewczyn w rodzinie że aż wybierać nie ma w kim bo za ciężki wybór.
-
Matko jasiek się nie przekreca tak sam z siebie w łóżku chyba że się bawi i się po coś wychyli. Zębów nie ma a to zaraz 5 miesięcy. Ogólnie jesteśmy do tyłu widzę. On najlepiej czuje się jak się go bierze pid pachy i na nogach stoi choć nie powinien wiem ale to jest jedyna metoda na uspokojenie jego. No i on musi siedzieć leżenie go nie bawi.
-
Moja mama chciała dać polizać lyzke od miodu jak maly miał 2 miesiące. I ciągle mi gada ze mam mu dawać wode z cukrem bo ona tak robila. Ostatnio stwierdziła ze Mikolaj ulewa bo się przejadl moim mlekiem. Cycki opadają bo ręce to juz dawno opadly. Szkoda ze nie mam teściowej, może by mnie wspierała.
Dzisiaj kończymy 5 miesiącLexi150, Zosia_wop, Kri lubią tę wiadomość
-
Brusia u nas tez nie poleży juz, koniec, tylko siedzieć na kolanach, albo nosić i to w pionie! Nie ma szans zeby położyć na rękach, no chyba ze idzie spac...dzis to juz w ogole z godziny na godzinę było coraz gorzej przez to, nic nie zrobiłam, nic...noś i noś, a jak nie to bedzie mi tak buczeć
ewidentne obydwie mialysmy zły dzien.
Do dziewczyn ktore juz karmią łyżeczka, Wasze dzieciaczki tez tak otwierają buźki jak sie łyżeczka zbliża do ust? Ja co prawda tylko żelazo, mleko i wodę daje, ale az sie trzęsie zeby tylko dać, a po żelazie to aż ją otrzepało ostatnio takie to niedobre dla niej, a i tak dalej Czeka zeby daćna zapitję łyżka wody i taką mamy zabawę
-
Vayn no przecież to nie do pomyślenia. jeszcze może bym zrozumiała jakby to była papka . Chociaż i tak bym się mega wkur...
Dlatego ja jak jeżdżę do teściowej to nie spuszczam jej z okarzadko jeżdżę ale nie mam do niej zaufania
Dzisiaj byłam z Kubą u ortopedy . Zrobił usg i niby wszystko ok. Nadal ma lekki przykurcz bioderka i kazał ćwiczyć. No i co z tego że w gabinecie dało radę z nim poćwiczyć jak w domu się spina i nie da rady otworzyć mu tych nóg
Byłam też e biedrze i pampersy i chusteczki te takie niebieskie na promocji kupiłam
Jutro idziemy na szczepienie . Mam nadzieję że zniesie je tak samo dobrze jak ostatnio
Dobranoc wszystkim idę spać bo już usypiamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 22:32
Kubuś
-
Bruśka wrote:Tuli ale lepiej znosi?
Zosia-moja Jagoda paszczakina otwoera do espumisanu i do marchewki tez dzis otwoerala -
Bruśka wrote:Matko jasiek się nie przekreca tak sam z siebie w łóżku chyba że się bawi i się po coś wychyli. Zębów nie ma a to zaraz 5 miesięcy. Ogólnie jesteśmy do tyłu widzę. On najlepiej czuje się jak się go bierze pid pachy i na nogach stoi choć nie powinien wiem ale to jest jedyna metoda na uspokojenie jego. No i on musi siedzieć leżenie go nie bawi.
Każde dziecko rozwija się we własnym tempie, więc nie myśl nawet, że Twój Jaś jest z czymś do tyłu, BO NIE JEST!!!!
Szlag mnie trafiał, jak babcia mojej chrześniaczki zbulwersowana opowiadała wszystkim, że jej wnuczka ma rok i jeszcze nie chodzi sama! Że jak to tak może być, przecież roczne dzieci MUSZĄ samodzielnie chodzić. U kuzynki męża też ogromna presja na chodzenie, a poza tym jak 10-miesięczne dziecko może mieć jednego zęba i nie mieć włosów (i to jeszcze dziewczynka?). Normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera, jak słucham takich głupot.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 08:12
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Ale dzisiaj miałam koszmarną noc... Jak Jaś ładnie zasypiał ok. 20 po kąpieli, tak od jakiegoś tygodnia jest armagedon, a wczoraj to już w ogóle masakra - spałam może z godzinę łącznie, on też niewiele więcej. A do tego mamy ciche dni z mężem, bo już mam dość - wczoraj Jaś widział go przez 5 minut, a tak na co dzień to z pół godziny może. Szlag mnie trafia, bo przez to wszystko nieraz zdarzy mi się krzyknąć na małego, bo wysiadam czasami... a potem mam takie wyrzuty sumienia....
-
nick nieaktualnyTuli super! 2 ząbki jak to dumnie brzmi
U nas nadal nic, dziąsła zrobiły się sine i to wsio ;(
Poli czasami uda się stopę złapać, jak to moja koleżanka usłyszała to zaczęła swojej córce (2 tyg młodszej od Poli) prostować nogi i wkładać jej do buzi. Smyra jej dużym paluchem od stopy po nosie.....
A ciągle mi powtarza, ja nic nie będę pośpieszać. Sama musi zacząć
Ehhhh! U nas dziś 2 rocznica ślubutulipanna, Kri, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Vayn dużo miłości dla Was!
Tuli gratulacje dla Jagodki. Dobrze, ze tak spokojnie znosi to ząbkowanie.
Brusia Jaś po prostu rozwija się we własnym tempie. Niczym się nie przejmuj. Sama wiesz, że jest dość duży więc jemu jest trochę ciężej bo więcej musi dzwignac. Wszystko opanuje na spokojnie. Kuzynki corcia miała 1,5 roku jak zaczęła chodzić. Wcześniej nie miała takiej potrzeby
Tuli tylko chodzi o to że miód jest bardzo alergenny wiec dziecko dopiero po roku powinno dostać.
Igor wczoraj był cudowny. Grzeczny, uśmiech od ucha do ucha. Nie mogłam wyjść z podziwu. No i wczoraj też prawie mu się udało wsadzić stopę do buzi. Ale jeszcze rączki nie do końca chcą współpracowaćA co się przy tym nakrzyczal i nadenenrwowal
tulipanna, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Vayn wszystkiego najlepszego oby kolejne lata były tak radośnie i szczęśliwe jak wasz ślub
Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Nie ma co porównywać, u mnie np Ada w ogóle nie bawi się nogami podnosi je popatrzy i tyle za to w turlaniu jest mistrzem :-)z jednego końca lóżka na drugi się przeturla. Czy to ważne czy dziecko zaczyna chodzić mając 14 a nie 12 mc ?! Wspaniałe mamy dzieciaczki zdrowe i to jest najważniejszetulipanna, vayn, gorgeous, tysiaa93 lubią tę wiadomość