X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze wychodzi nam drugi ząb!:) druga dolna jedynka

L, Lexi150, Zosia_wop, vayn, dana222, Tusiaa, natalica06 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ale fajnie!

A ja kupiłam ostatecznie spodnie i koszule na chrzest :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zawirowania z chrzestna były. Bo chciałam wziąć jedna z kuzynek z sokolowa podlaskiego daleko ale cóż to moja mama mówi żeby wziąć moja bratanice ale ona bierzmowania nie ma. Najpierw dzwonie do brata to mówi żeby głowy sobie nie zawracać nią że nie. I mój plan padł. Koniec końców poprosiliśmy żonę moje brata. Idąc po zaświadczenie do komuni tej mlodszej corki bo oni wracają już na stałe z angli i komunia będzie tutaj a była tam chrzczona dostała zaświadczenie dla siebie ze może być chrzestna ale też i tej starszej wystawił normalne zaświadczenie ze może nią być. I tak oto wróciło do bratanicy. Mój pomysł z chrzestna upadł a że mam tyle dziewczyn w rodzinie że aż wybierać nie ma w kim bo za ciężki wybór.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jasiek się nie przekreca tak sam z siebie w łóżku chyba że się bawi i się po coś wychyli. Zębów nie ma a to zaraz 5 miesięcy. Ogólnie jesteśmy do tyłu widzę. On najlepiej czuje się jak się go bierze pid pachy i na nogach stoi choć nie powinien wiem ale to jest jedyna metoda na uspokojenie jego. No i on musi siedzieć leżenie go nie bawi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ale lepiej znosi?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama chciała dać polizać lyzke od miodu jak maly miał 2 miesiące. I ciągle mi gada ze mam mu dawać wode z cukrem bo ona tak robila. Ostatnio stwierdziła ze Mikolaj ulewa bo się przejadl moim mlekiem. Cycki opadają bo ręce to juz dawno opadly. Szkoda ze nie mam teściowej, może by mnie wspierała.
    Dzisiaj kończymy 5 miesiąc <3

Lexi150, Zosia_wop, Kri lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia u nas tez nie poleży juz, koniec, tylko siedzieć na kolanach, albo nosić i to w pionie! Nie ma szans zeby położyć na rękach, no chyba ze idzie spac...dzis to juz w ogole z godziny na godzinę było coraz gorzej przez to, nic nie zrobiłam, nic...noś i noś, a jak nie to bedzie mi tak buczeć :P ewidentne obydwie mialysmy zły dzien.

Do dziewczyn ktore juz karmią łyżeczka, Wasze dzieciaczki tez tak otwierają buźki jak sie łyżeczka zbliża do ust? Ja co prawda tylko żelazo, mleko i wodę daje, ale az sie trzęsie zeby tylko dać, a po żelazie to aż ją otrzepało ostatnio takie to niedobre dla niej, a i tak dalej Czeka zeby dać ;) na zapitję łyżka wody i taką mamy zabawę :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn no przecież to nie do pomyślenia. jeszcze może bym zrozumiała jakby to była papka . Chociaż i tak bym się mega wkur... :/
    Dlatego ja jak jeżdżę do teściowej to nie spuszczam jej z oka :D rzadko jeżdżę ale nie mam do niej zaufania :D

Dzisiaj byłam z Kubą u ortopedy . Zrobił usg i niby wszystko ok. Nadal ma lekki przykurcz bioderka i kazał ćwiczyć. No i co z tego że w gabinecie dało radę z nim poćwiczyć jak w domu się spina i nie da rady otworzyć mu tych nóg :(

Byłam też e biedrze i pampersy i chusteczki te takie niebieskie na promocji kupiłam :)

Jutro idziemy na szczepienie . Mam nadzieję że zniesie je tak samo dobrze jak ostatnio :P

Dobranoc wszystkim idę spać bo już usypiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 22:32

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tuli ale lepiej znosi?
    Taaak juz wrocila w sobote wieczorkiem moja Jagoda. Smaruje jej tym Calgelem i dzis wyczulam ze prEbila sie druga jedynka ale mniej ją czuc niz ta z soboty:)
    Zosia-moja Jagoda paszczakina otwoera do espumisanu i do marchewki tez dzis otwoerala

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to kiedys dzieciom podawalo sie wode z miodem. I podobno noe chorowaly tak. Lepsze to jiz niz cukier:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ale jagoda będzie cię niedługo gryzla w cyce :D już dwa ząbki to niexle. Oby tylko dzielnie i bez większych problemów i bólów zniosła :)

tulipanna lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Matko jasiek się nie przekreca tak sam z siebie w łóżku chyba że się bawi i się po coś wychyli. Zębów nie ma a to zaraz 5 miesięcy. Ogólnie jesteśmy do tyłu widzę. On najlepiej czuje się jak się go bierze pid pachy i na nogach stoi choć nie powinien wiem ale to jest jedyna metoda na uspokojenie jego. No i on musi siedzieć leżenie go nie bawi.

Każde dziecko rozwija się we własnym tempie, więc nie myśl nawet, że Twój Jaś jest z czymś do tyłu, BO NIE JEST!!!!

Szlag mnie trafiał, jak babcia mojej chrześniaczki zbulwersowana opowiadała wszystkim, że jej wnuczka ma rok i jeszcze nie chodzi sama! Że jak to tak może być, przecież roczne dzieci MUSZĄ samodzielnie chodzić. U kuzynki męża też ogromna presja na chodzenie, a poza tym jak 10-miesięczne dziecko może mieć jednego zęba i nie mieć włosów (i to jeszcze dziewczynka?). Normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera, jak słucham takich głupot.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 08:12

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj miałam koszmarną noc... Jak Jaś ładnie zasypiał ok. 20 po kąpieli, tak od jakiegoś tygodnia jest armagedon, a wczoraj to już w ogóle masakra - spałam może z godzinę łącznie, on też niewiele więcej. A do tego mamy ciche dni z mężem, bo już mam dość - wczoraj Jaś widział go przez 5 minut, a tak na co dzień to z pół godziny może. Szlag mnie trafia, bo przez to wszystko nieraz zdarzy mi się krzyknąć na małego, bo wysiadam czasami... a potem mam takie wyrzuty sumienia.... :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous-to zmeczenie.. Nie obwiniaj sie.. Masz prawo byc zmeczona..
    U nas dzis o 5:50 byl ryk bo mala rąbnela glowka w sciane jak sie przekrecila..na szczescie ani guza a po placzu radocha jak zawsze.. Zlałam sie zimnym potem..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli super! 2 ząbki jak to dumnie brzmi :)

U nas nadal nic, dziąsła zrobiły się sine i to wsio ;(

Poli czasami uda się stopę złapać, jak to moja koleżanka usłyszała to zaczęła swojej córce (2 tyg młodszej od Poli) prostować nogi i wkładać jej do buzi. Smyra jej dużym paluchem od stopy po nosie.....
    A ciągle mi powtarza, ja nic nie będę pośpieszać. Sama musi zacząć :)

Ehhhh! U nas dziś 2 rocznica ślubu <3

tulipanna, Kri, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dużo miłości dla Was!

Tuli gratulacje dla Jagodki. Dobrze, ze tak spokojnie znosi to ząbkowanie.

Brusia Jaś po prostu rozwija się we własnym tempie. Niczym się nie przejmuj. Sama wiesz, że jest dość duży więc jemu jest trochę ciężej bo więcej musi dzwignac. Wszystko opanuje na spokojnie. Kuzynki corcia miała 1,5 roku jak zaczęła chodzić. Wcześniej nie miała takiej potrzeby :)

Tuli tylko chodzi o to że miód jest bardzo alergenny wiec dziecko dopiero po roku powinno dostać.

Igor wczoraj był cudowny. Grzeczny, uśmiech od ucha do ucha. Nie mogłam wyjść z podziwu. No i wczoraj też prawie mu się udało wsadzić stopę do buzi. Ale jeszcze rączki nie do końca chcą współpracować :) A co się przy tym nakrzyczal i nadenenrwowal :)

tulipanna, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi-wiem ze miod jest alergenem bo sama mam na niego uczulenie. Ale koedys tak sie dzieci przepajalo.Ja podobno juz zupki jadlam i soczki pijalam. Koedys bylo inaczej. My żyjemy i krzywdy nam rodzice noe zrobili. I internetu nie bylo:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby było śmiesznie od rana to właśnie zrobił kupę. Po same pachy. A 10 min wcześniej go ubralam. Wszystko do prania :(

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też tak myślę Tuli. My czasami mam wrażenie trochę za bardzo swirujemy bo zalecenia, bo najnowsze odkrycia. A kiedyś tego nie było i krzywda się nie działa.

tulipanna lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn wszystkiego najlepszego oby kolejne lata były tak radośnie i szczęśliwe jak wasz ślub :-)

Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Nie ma co porównywać, u mnie np Ada w ogóle nie bawi się nogami podnosi je popatrzy i tyle za to w turlaniu jest mistrzem :-)z jednego końca lóżka na drugi się przeturla. Czy to ważne czy dziecko zaczyna chodzić mając 14 a nie 12 mc ?! Wspaniałe mamy dzieciaczki zdrowe i to jest najważniejsze ;-)

tulipanna, vayn, gorgeous, tysiaa93 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1801 1802 1803 1804 1805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ