X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Adusia! <3

Igor podwoił swoją wagę urodzeniową jak miał 3,5 miesiąca. I się czasami zastanawiam czy nie za dużo przybiera. Jak patrzę na jego zdjęcia po urodzeniu, na te jego chude rączki i nóżki, które wyglądały jak patyczki to aż mi się nie chce wierzyć że teraz jest taką kluską :D

Synek mojej przyjaciółki ma teraz 6 tygodni i waży ponad 6 kg. Fakt, że urodził się duży bo 4700 ale też jest tylko na piersi.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Georgeus to ty sama z małym cale dnie spędzasz wychodzisz gdzieś sama? Nie dziwię się kochana że nerwy cię czasem ponoszą to przez zmęczenie. Ja zauważyłam że nawet 2 godzinne wyjście z domu pomaga mi nabrać siły i daje takiego optymizmu. W końcu pracujemy 24 h na dobę ;-)

Razem wychodzimy codziennie (wczoraj spacerowaliśmy 6,5h!!!!), sama w ogóle nie wychodzę... Mąż pracuje po 12h (również w weekendy i na noce), a jak ma wolne, to i tak nie ma, bo idzie do roboty prywatnej. Jestem non-stop sama... :/ Na 2h to mogę wyjść, ale ZAWSZE z małym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 15:17

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Vayn 2 mc i 7 kg no to jest coś ;-) Moja Ada 6 kg leci jej 5 miesiąc i jest co nosić.

O rajciu, Jaś mając 6 tygodni ważył 6400g hihi mój klopsik :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lacze sie w bolu bo u mnie tez nieciekawa nocka, i rano az krzyknelam na mala ze sie nie wyspalam. A to moja wina bo poszlam spac o 2... I tez mnie wyrzuty sumienia zjadaly bo co to dziecko jest winne :( Zaczne teraz na chwilke wychodzic z pokoju i bede wracac gdy sie psychicznie ogarne. To zmeczenie robi niestety swoje ale pocieszam sie tym ze po gorszych dniach nadejda te lepsze :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous kochana podziwiam ja bym chyba zwariowała. Nie możesz się jakoś z mężem dogadać te 2 godziny mąż by wygospodarował raz w tygodniu tak żebyś mogła sama gdziekolwiek wyjść?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Zosia a kto powiedział że mała musi ważyć jak większość dzieciaczkow? Ile ona waży? Jest wyjątkowa i ciesz się że masz zdrową córeczkę :-*
    8.06 ważyła 5610g, a teraz ją zważyłam ze sobą na łazienkowej to wychodzi 5700-5800czyli 3 tyg i tylko 200g to malutko, a najmieszbiejsze to, ze teraz nawet je chętnie i co z tego, moze duzo spala, bo kokosi sie niemiłosiernie...jeszxze to żelazo bierzemy zeby było lepiej, a tu jeszcze gorzej :/ podsumowując mamy 5mcy jutro, a nawet 6kg nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 16:38

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Gorgeous tylko z dzieckiem i uciekam z domu na spacer, bo w domu to juz bym zupełnie zwariowała, dzis to jej nawet położyć na chwile samą nie moge i obiadu nie zrobie, nie ma szans ryczy tak jakby cos sie działo strasznego...jest 16, a ja juz marzę o 21...teraz chwile poszła spac, a ja siedzę i nawet zebrać sie nie mogę do niczego, bo juz jestem zmeczona

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ram mają być 6 czy 5 przy wagach? Bo z tego co piszesz to ponad 6 już jest

No i właśnie mi dziewczyny uświadomiłyście, że każde moje wyjście z domu to wyjście z dzieckiem. Mąż też niby jest po tej 17 w domu, ale co z tego bo odkąd awansował to przynosi robotę do domu. Pomaga mi tylko przy kąpieli.. po kąpieli cyc i młoda śpi.

Nocki też nadal co 2 godziny jest ryk o cyca, często nie jestem w stanie czekać aż skończy jeść żeby ją odłożyć i śpi ze mną. Nie widać po niej by była niezadowolona z tego powodu :P

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Dziewczyny szczerze Wam współczuję. Ja pamiętam że mieliśmy ciężkie pierwsze 2 miesiące. Non stop Młody musiał być na rękach. Nawet jak spał. Dodatkowo wiadomo że dopiero się siebie uczyliśmy i te problemy z karmieniem i kolki...Miałam dość. Ale po 2 miesiącu sytuacja zaczęła się klarować. I teraz odpukać ale mamy złote dziecko. Owszem czasami pomarudzi ale ogólnie jest w porządku. Od miesiąca przesypia noce tzn. jedna pobudka na jedzenie i od razu w kimono. W ciągu dnia też dużo śpi. Jest wesoły i uśmiechnięty. Mam nadzieję że drugie też takie będzie. :)
    Oprócz tego ścigam Męża żeby mi pomagał. Fakt faktem sama wyszłam 2 razy na szybkie polowanie w lumpie ale przynajmniej zabiera Młodego na spacer żebym w spokoju mogła sobie coś porobić albo zajmuje się nim kiedy chcę sobie zrobić domowe spa. Albo jak jestem już taka padnięta to on wstaje w nocy żeby Igora nakarmić. Bywało z nim różnie ale zrozumiał że właśnie rodzic pracuje 24 h i teraz już nie ma problemu.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Vayn miało byc 5 , pomyliłam sie, ale juz poprawiłam :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Gorgeous kochana podziwiam ja bym chyba zwariowała. Nie możesz się jakoś z mężem dogadać te 2 godziny mąż by wygospodarował raz w tygodniu tak żebyś mogła sama gdziekolwiek wyjść?

Dlatego właśnie czuję, że niedługo zwariuję. Dzisiaj kochany tatuś wrócił w końcu wcześniej i wyszedł z małym, ale to jest ze 2 razy w miesiącu... poza tym u mnie spacer trwa parę godzin (wczoraj 6,5h łaziliśmy!), a u niego godzinka i do domu. Serio, są tygodnie, kiedy on z jednej roboty do drugiej, a jak jest w domu, to wtedy kąpie się, je i szykuje do pracy, a jak jest wieczorem czasami, to mały już do spania. Czuję się jak samotna matka dosłownie. Twierdzi, że zimą będzie w domu, bo tylko jedna praca wtedy będzie, ale to mi pocieszenie, jak juz mały będzie większy... :/

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dzierwczyny,ja nie powiem,Luby zajmue sie Jagoda,co sroda mam wychodne do ciucha, 19:00 to swieta godzina-zawsze jest wtedy w domu,czasem-o,np jak ten tort robilam to zabieral na 3 godz i wracal na karmienia zebtm spokoj miala ale tsk to tez siedze wiekszosc czasu sama,bo Luby-praca,dzialka,przyjemnosci typu basen,kino z druga corka,robi teraz sam altane i domek na drzewie. Z dzialki wraca na kąpiel i znowjedzie do 22 na dzialke. Wraca to ja spie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja odpoczywam po 16 stej tzn.mąż wtedy wraca z pracy i jak ogarnie siebie to przejmuje młodą. Ja wtedy ogarniam mieszkanie albo na zakupy wybywam bądź siedzimy razem poprostu. Starsza córka też wakacje teraz zaczęła więc mam dwie na głowie od rana. Jeszcze teściową mam piętro niżej wiec tez jak potrzeba to zajmie się małą. No nie mam co narzekać.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda gorgous , ze mężu taki zajęty. Takie też teraz czasy że trzeba pilnować pracy ale z drugiej strony tatusia tyle omija :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie cieszę ze mam rodziców pod ręka, przynajmniej na chwile go mi zawsze wezmą, a czasem nawet dziadek zabiera na spacer, wiec mam troche czasu dla siebie, ale zazwyczaj wtedy ogarniam dom. Maz niestety tez całe dnie w pracy. Dzisiaj wstawał po 2 w nocy a wrócił o 17, zjadł, wykąpał sie, troche pobawił sie z Michałkiem i poszedł spac bo wstaje o 3.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też taka sytuacja, że gdyby nie moi rodzice to byłabym prawie całe dnie sama z dzieckiem.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynamy kąpiel w basenie,ciekawe czy szefowej sie spodoba :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6715203/828105/image.jpg

tysiaa93, Bruśka, Lexi150, Mila920, dana222, vayn, L, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, sama bym do takiego baseniku wskoczyła :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz moczylismy nóżki u kuzynek w basenie:) juz się nie mogę doczekać jak będzie siedział, może w sierpniu uda się postawić własny mini basen, juz oglądałam w Obi :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle odkąd odważyłam się i myję Gabi bez tej gąbkowej podkładki, to za każdym razem chlapie nogami tak, że mam pozalewaną podłogę :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ