X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko na basen jak chodzimy to w brodziku dla dzieci jest ok 35,4-36,6. W strefie takiej rozrywkowej też okolicy 35,5-36 stopni. No chyba że upał to ok 34 stopni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 10:36

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mają chyba wysyłkowej sprzedaży. A soczewki faktycznie warto. Sama nie raz kupowałam.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno za miesiąc kupię. Bo byłam w sklepie założyłam kartę ale już na aptekę małemu cierpliwości brakło i nie zdążyłam soczewek kupić. A cena była b dobra. A już drugi raz do centrum iść mi się nie chciało. Trudno. Ostatnia parę mam. Wybawienie w te upały. A tak mimo lekkich opraw cały nos obolaly.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [ mój niedobry pulpet szykuje się na dwór jak ma drzemke dobrze ze wczoraj obiad ugotowalam cały to mam z głowy. Miłego dnia laski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 16:38

natalica06, Lexi150, L, tulipanna, vayn, szara myszka, Zosia_wop, tysiaa93, Tusiaa, dana222, Moniaa, gorgeous lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle długo mnie nie było, ale przeczytałam wszystko, co mnie ominęło. Chyba też zaczniemy kombinować ze spacerówką, bo w gondoli jest 15 minut spania, pobudka na odbicie(?? WTF???) a jak ją wezmę na ręce to nie ma szans na powrót do wózka. Blanka dalej nie przekręca się na brzuszek, ale jak się jej przytrzyma nogi i poda jeden palec to sama usiądzie :) strasznie się podnosi i o leżeniu w leżaczku nie ma mowy, jeszcze samej jej nie sadzam, ale jak ją trzymam to nei giba się na boki i plecy ma proste, a nie takie zaokrąglone jak wcześniej.
    Co do męża to ostatnio mojego mega opieprzyłam chyba za wszystko, co mi się nazbierało przez 6 lat, w ciągu których go znam. Ma szczęście, że nic mi nie odpowiedział, bo chyba bym się wyprowadziła, ale muszę przyznać, że bardzo się zmienił. Do tej pory było tak, że jak chciałam żeby dał małej słoiczek, położył spać na noc, dał jej jeść, to na wszystko miał odpowiedź, że nie umie, albo Ty będziesz siedzieć a czemu ja mam to zrobić. To co ja nie mam prawa posiedzieć? Studiuję zaocznie i mam teraz egzaminy, a co drugi weekend szkołę, a co ja do szkoly to on miał ciagle wyjscia z kolegami, a z małą kombinowanie, z kim ją zostawić. Czarę przelał fakt, że miałam w niedzielę 3 egzaminy a wstawałam do małej w nocy....chociaż przecież dostaje butelkę.
    Teraz nawet sobie z własnej inicjatywy urlop w piątek wziął żeby się zająć dzieckiem.
    Jeśli chodzi o teściów to chyba nie ma wredniejszej niż moja. Póki nie mieliśmy dziecka, to teściowa jak teściowa, to nie cukierek nie musi być słodka, ale odkąd mamy Blankę to po prostu wymiękam. Ciągle mi się wpieprza, że coś nie tak robię. Np. w sobotę wróciłam ze szkoły a ona do mnie mówi, że dziecko to się nie powinno tak jeszcze podnosić, dopiero za dwa miesiące powinna tak robić. Po pierwsze to nie jest pediatrą, żeby się madrować, a po drugie skoro ona sama tak robi to co mam jej plecy przykelić? Na koniec pochwaliła mi się newsem dnia. Wzięła w 32 stopniowy upał dziecko na dwór o godzinie 12 i ona jej płakała, ale babcia (czyli ona) jej się nie dała i jak płakała to jej nie wzięła na ręce, tylko ją przetrzymała aż zasnęła. Czy to durne stare babsko naprawdę myśli, że dziecko 4,5 miesiaca wstało rano i zaplanowało, że będę babce ryczeć w wózku? Jak płakała to widać coś jej dolegało :/ Jeszcze w niedzielę na grillu opowiadała, ze sie tak nia zajmowala, ze piosenke jej spiewała, a nawet przez 4 godziny co tam bylismy do niej nie podeszła. w zyciu nie widzialam tak bezuczuciowej suki.
    jesli chodzi o sloiczki to ja sie nie bawie, ze 1 lyzzeczka czegos nowego. po prostu daje jej pol sloiczks warzywek pol owocow do tego mala wypije 120 mleka. nic jej nie jest, pakuje w nia te warzywka, bo dostaje teraz podwojna dawke zelaza i jak nie zje takiej porcji to na drugi dzien trzeba jej dawac czopek zeby zrobila kupe.
    sorki wylałam wam swoje zale, ale nie moge tej durnej baby przezyc.

201602111680.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Zosia-Mala wyglada baaardzo ładnie!
    L-rozumiem. Powaznie wracasz po pol roku do pracy? Co z Mała zrobisz?

Tuli albo wrócę teraz jak się uda albo potem pracy mieć nie będę :-( wiesz ciężko mi na samą myśl o rozstaniu z małą. Teściowa będzie się małą zajmować na szczęście dobra z niej kobieta( wiem dziwne :-P ) i mała lubi z nią przebywać. Będę się starać by może nie na cały etat tylko 3\4 przynajmniej do końca roku...no zobaczymy. Nie chce pracy stracić bo mam blisko i czasu na dojazd nie tracę a z dwójką dzieci wydatków nie mało :-\ tylko jak tu takie maleństwo zostawić eeehhh :-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pieknie traciowa sie zachowala Natali.. Chyba bym zjebala... Ja Jagode zabieram po jedzeniu na spacer jak juz sie wyodbija a najlepiej idzie to na brzuchu i tez kilka tazy,nawet 5. Po jedzeniu i tak jeszcze z pol godziny po jedzeniu tez. Bo tak to ja meczy jak lezy na plecach. My dzis bedziemy dawac 3 dzien marchewke. Myslicie ze dzis ile jej dac???Wlasnie mi sie gotuje marcheweczka,rozciapie ja widelcem albo przetre przez sitko. Kilka sloiczkow kupila moja mama ale bardzoej po to zebym miala sloiczki na wlasne wyroby:) bo one takie malutkie,fajne:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre słowa ;)

Natalica dobrze, ze sie odezwałaś, zawsze mozesz tu bezkarnie na teściową i męża pisać, zawsze ciut ulży ;)

tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :D
    wkoncu nam pogoda wraca :D

maly mial dzisiaj pierwsze zetkniecie z butelka, ladnie pil wode z lyzeczki no to nalalam do butelki wody i co? i wniebowziety jest i zachwycony ale pic nie umie ;D ;/ bawi sie jak zabawka, chce wkladac cala do buzi, smieje sie do niej, nie ssie ;/
    do sierpnia do wesela jeszcze troche czasu ale nie wiem jak go nauczyc, po prostu wkladac mu do buzi co jakis czas i czekac az zalapie?? ;/

mam taka butelke:
    https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwi29qnY88zNAhUGQpoKHYQzDvUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fsklep.abcniemowlaka.pl%2FButelka-Philips-AVENT-Natural-125ml%2Cp%2C129&psig=AFQjCNEBTNhGryKaegZ6mHDuOaekRp07Ag&ust=1467278264274683

z aventu, dawali na szkole rodzenia
    moze powinnam jakis inny smoczek kupic? maly je przez oslonke to moze jakis taki szeroki zeby byl podobny?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Tuli albo wrócę teraz jak się uda albo potem pracy mieć nie będę :-( wiesz ciężko mi na samą myśl o rozstaniu z małą. Teściowa będzie się małą zajmować na szczęście dobra z niej kobieta( wiem dziwne :-P ) i mała lubi z nią przebywać. Będę się starać by może nie na cały etat tylko 3\4 przynajmniej do końca roku...no zobaczymy. Nie chce pracy stracić bo mam blisko i czasu na dojazd nie tracę a z dwójką dzieci wydatków nie mało :-\ tylko jak tu takie maleństwo zostawić eeehhh :-(
    Ale jak to? Zwolnia Cie po urlopie macierzynskim rocznym? Przeciez chyba nie moga. Wracasz i od razu skladasz podanie o 7/8 etatu i rok musza Cie tak trzymac i nie maja prawa zwolnic

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko-u nas NUK ten staromodny sie sprawdzil jak nie chciala aventu a teraz to sie przeprosila i z aventem,jakby dorosla(?) poeknie mi wczoraj 80 mleka wypila. Nuki sa miekkie te lateksowe, latwiej dzieci kumaja ze cos leci.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli jak na 3 dzień to daj jej tyle ile zje :) A dodajesz odrobinkę tłuszczyku?

Myszko a jaki smoczek w tej butli? Nie jest za Mały? Próbowanie nie zaszkodzi ale nikt nie da Tobie gwarancji, że Mały załapie o co chodzi z butlą.

Natalica tu zawsze można się wygadać ;)

Ja dziś pytałam lekarkę o tą wysypkę i też stwierdziła, że mało prawdopodobne że to od jedzonka. Tak więc poczekam do przyszłego tygodnia i zaczniemy od początku od marchewki.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Sofijki i Florci :)

Zosia_wop, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko spróbuj inna butelkę, ja mam 4 rodzaje i tylko avent znała bo czasem na początku piła odciągnięte i innych nie kuma tylko tak jak piszesz bawi sie. Kupiłam smoczki 2 i 3 i w zasadzie 2 jest najlepsza tylko ze wypije jak jej sie zachce i to 10-30ml, żałuje ze od początku nie kupiłam dobrego laktatora i nie kontynuowałam podawania przez butelkę, bo teraz życie byłoby prostsze :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyjęłam spacerówkę.. Matko kochana co się umordowałam żeby ją rozłożyć :P Odkurzyłam ją bo "genjusze" zostawili ją bez folii, się uzbierało na niej syfu.
    Lexi pytałaś jaki mamy materiał, jak dla mnie nie jest on milusi :( Także nie wiem czy nie poczekam na te wkładki, a te będą dopiero w przyszłym tygodniu bo zmieniłam tkaninę w jednej i nie było jej na stanie

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie wiem jaki to rozmiar, smoczek jest maly faktycznie taki jakis waski

dacie fote tego nuka??

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko np. taka
    http://www.mamabebe.pl/product-pol-26470-Nuk-Butelka-FIRST-CHOICE-ze-smoczkiem-lateksowym-150ml-uniw.html?gclid=Cj0KEQjw4827BRDJvpbVuKvx-rIBEiQA2_CzsP53rbR9Pw9D7ujk3SiGowVZWheAkdBGRV7Cpy3R_p0aAvJF8P8HAQ

szara myszka lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dostałam okres. Boli jak cholera. A cała sterta prasowania przede mną. Dodatkowo mam ochotę zadźgać mojego Małża. Ot tak bez większego powodu...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi to pierwszy okres Twoj? mialas jakies oznaki przed czy tak ni z tad ni z owad?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie u mnie już 3. Biorę tabletki więc wiem kiedy dostanę ale z okresu na okres jest coraz gorzej :(

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1805 1806 1807 1808 1809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ