X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica założeniem blw jest niby wlasnie to zeby dziecko jadło zdrowo to samo co rodzice, a nie zeby osobno dka dziecka gotować...takie to teraz modne i nowoczesne, za chwile standardy sie zmienią i wymyśla co innego...nasi rodzice byli przekonywani kiedys ze mleko z piersi jest bezwartościowe teraz jest odwrotnie, za chwile znow cis odkryją i zmienią pewnie

Papierówki przypominają mi dzieciństwo i wakacje u babci - na przeciwko domu miała sad i krzewy owocowe, piękne wspomnienia az sie łezka w oku kręci ;)

Tez sobie nie wyobrażam jak ti bedzue jak wrócę do pracy i juz to analizuje zeby moze próbować przejść na 3/4 lub 1/2 etatu o ile pozwolą, bo to korpo to moze byc rożnie

A dzis taka sytuacja w markecie, jak z gazet - kasjerka krzyczy na cały sklep "kto zostawił dziecko w aucie? Bo płacze bardzo?!" No nie naucza sie baby, tyle mowia o tym w tv i dalej to samo - była mamusia z koszykiem i jak usłyszała to wyrwała jak szalona i chyba było jej wstyd bo juz nie wróciła

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko podbija samo siebie w płaczu. normalnie zauważyłam ze jak mu daje 150ml mm to Kurde nawet 2 godz nie wytrzyma i się drze. Wodę doil ale co z tego jak się darl. Wyjapalam i przy ubieganiu darcie. oszalec można. dostał butlę z moim odciagnietym i na koniec ulalo mu się na podłogę . Wypije mniej to kurczę jakoś czasem daje radę wytrzymać i 2-3 godz a czasem 4. . Już mu więcej nie dam 150ml mm.
    Jak tak się drze to mam go serdecznie dość. Dzisiaj sobie spiewalam jak tak się darl.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa moja czasem tak głośno krzyczy, że zastanawiam się nad kupnem zatyczek bo aż uszy nieraz bolą :D
    Wiecie co? Jest prawie północ a Gabryśka jeszcze nie śpi :P

Bagabaga lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur. . Mnie trafia. Budzi się co 3godz. Cofamy się w rozwoju chyba. :(

Dziewczyny czy jabłko na parze zatwardza ? Powinnam Kubie dac tarte ? Wydaje mi się trochę ze na tarte jest za mały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 07:18

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No pieknie traciowa sie zachowala Natali.. Chyba bym zjebala... Ja Jagode zabieram po jedzeniu na spacer jak juz sie wyodbija a najlepiej idzie to na brzuchu i tez kilka tazy,nawet 5. Po jedzeniu i tak jeszcze z pol godziny po jedzeniu tez. Bo tak to ja meczy jak lezy na plecach. My dzis bedziemy dawac 3 dzien marchewke. Myslicie ze dzis ile jej dac???Wlasnie mi sie gotuje marcheweczka,rozciapie ja widelcem albo przetre przez sitko. Kilka sloiczkow kupila moja mama ale bardzoej po to zebym miala sloiczki na wlasne wyroby:) bo one takie malutkie,fajne:)

Tuli, to jednak już rozszerzasz dietę przed 6 miesiącem? Kochana, nie nastawiam się na te słoiczki, że porobisz w nich przetwory. Też pokupowałam je i dowiedziałam się, że dziewczynom, które też wpadły na taki pomysł, wszystkie weki pomarnowały się, bo te słoiczki są jednorazowe. :/ Widziałam w Auchan takie nieduże, chyba trzeba będzie kupić.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Widzę, że walczycie z rozszerzeniem diety. Ja czekam do skończenia 6 m-ca :) jednak dla takiego 4 m-ce malucha to moim zdaniem za szybko na wprowadzenie pokarmów. Zresztą te 2 m-ce to połowa ich życia, no nie wyobrażam sobie teraz podawać Ninie jedzenia. A to, że jak się wprowadzi później jedzenie to dziecko będzie niejadkiem to ściema ;)
    Zosia_wop pewnie za kilka lat znowu zmienią zalecenia dotyczące karmienia. Pytanie w którą stronę :)
    Nina waży 6100g i ma już 68 cm :D
    Rozumie co znaczy am am, śmieje się i pogania żeby matka się pospieszyła :P

gorgeous lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Co mnie przekonalo? A chyba to ze pojechalam do rodzicow i tu sa sprawdzone warzywa od malych swojskich babeczek i dziaduniow na zieleniaczku. No i troche to ze sporo jest glosow ze pozniej jest ciezko i dziecko nie chce. Skonczyla 5 miesiecy. Pomalutku jej zaczelam dawac. Kolezanka czekala do 6 mca i syn wcale nic nie chce. Ma 10 miesiecy i tylko cycuje.

Ale to wszystko i tak zależy od dziecka. Tak jak wcześniej pisałam - moja mama bratu wcześnie zaczęła wprowadzać jedzenie, a jest takim niejadkiem, że tragedia.

marissith lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Tuli, to jednak już rozszerzasz dietę przed 6 miesiącem? Kochana, nie nastawiam się na te słoiczki, że porobisz w nich przetwory. Też pokupowałam je i dowiedziałam się, że dziewczynom, które też wpadły na taki pomysł, wszystkie weki pomarnowały się, bo te słoiczki są jednorazowe. :/ Widziałam w Auchan takie nieduże, chyba trzeba będzie kupić.
    Gorgeous ja odkładam słoiczki po musztardzie i przecierze. Ale widziałam takie malutkie słoiczki w praktikerze

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith ja też mam zamiar coś poskładować i mamę o to poprosiłam, więc pewnie coś uzbieram :) a jak nie to pokupuję. Już pomroziłam jagody dla Jasia (duuuużo jagód :D), a ciocia ma jeszcze przynieść jak już będzie sezon dynię i cukinię. Będzie żarełko na jesień i zimę :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous u mnie cała rodzina zbiera już od kilku miesięcy :D niedługo zacznę robić pierwsze słoiczki :) muszę sobie poszukać w necie jakieś przepisy albo kupię książkę z przepisami na dania dla dzieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mari! Wieki Cię tutaj nie było :D

Ja mam za mały zamrażalnik żeby tak pomrozić :( Przetworów też raczej robić nie będę, mimo że to małe słoiczki. Mamy niby komórkę lokatorską 1mx1,5m także szaleństwo...

Polcia nas dzisiaj uraczyła kupą po 7 dniach! Myślałam, że padnę jak zmieniałam pampera :P

Lexi150, marissith lubią tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do robienia przetworów wekowanych słoiczki się nie nadają bo faktycznie są jednorazowe. Ale można w nich mrozić. Choć osobiście uważam że do mrożenia chyba lepiej woreczki bo mniej miejsca zajmują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 08:25

marissith, gorgeous lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie! Nie mialam pojecia ze to jednorazowe! A ze wszystkich firm? Moze te z baby dream?
    Gorgeous-tak zdecydowalam sie podac. No ale Jagoda skonczyla juz 5 miesiecy. Na wlasne uszy slyszalam ze kolezanka 10 mcy karmi tylko cycem bo pozno zaczela..pewnie bym sie wycofala gdybym widziala ze Jagoda niechetna jest ale oba wcina jak szalona narchewke!Juz jakis czas obserwowalam ze jest bardzo zainteresowana jedzeniem naszym i pieknie je z lyzeczki. Nawet nie bardzo trzrba ja wycierac. I barzo sie cieszy. Siedzi juz sama kilka sekund,np w wanience,lapie za boki i sie trzyma. Chlapie raczkami wode jak siedzi:)A ile ma radochy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:04

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia może 150 to dla niego za dużo i brzuszek go boli? Dlatego krzyczy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi-pomyslalam o tym samym

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    O Mari! Wieki Cię tutaj nie było :D

Ja mam za mały zamrażalnik żeby tak pomrozić :( Przetworów też raczej robić nie będę, mimo że to małe słoiczki. Mamy niby komórkę lokatorską 1mx1,5m także szaleństwo...

Polcia nas dzisiaj uraczyła kupą po 7 dniach! Myślałam, że padnę jak zmieniałam pampera :P
    Vayn zarobiona byłam :P
    Gratki dla Poli :D wiem, jaka to radość z kupy :D hahaha
    Trochę się boję, że Nina znowu się zakorkuje jak zaczniemy dietę rozszerzać, bo teraz póki co kupa jest codziennie, chociaż od paru dni zielona...

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Gorgeous u mnie cała rodzina zbiera już od kilku miesięcy :D niedługo zacznę robić pierwsze słoiczki :) muszę sobie poszukać w necie jakieś przepisy albo kupię książkę z przepisami na dania dla dzieci

Muszę powiedzieć też ciociom, żeby składowały słoiczki :D Ja zamówiłam już "Alaantkowe BLW", bo jak przejrzałam w necie to są tam tak świetne przepisy, że sama zjadłabym wszystko :P Jak już Jaś nieco podrośnie, to na pewno będę korzystać.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dylemat... Właśnie zadzwonił znajomy, czy zostawię małego na 2 dni, żeby pojechać na Mazury. Nie wiedział, że nie ma możliwości, bo on tylko na cycu, więc powiedział, żeby zabierać Jaśka ze sobą. I tak teraz zastanawiam się - jechać czy nie? Wiadomo, oderwałabym się trochę (oczywiście nie do końca, bo mały byłby z nami, ale zawsze mąż trochę posiedziałby czy znajomi przy nim), może odpoczęła. Ale też obawiam się, że to inny klimat (chociaż może podziałałaby dobrze ;-)) i w ogóle mnóstwo dylematów w głowie... Zgłupiałam. Ogarnijcie mnie! ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie rozumiem po co je na siłę. A z drugiej strony budzi się i on drze się a jak dam mu jeść to spokój. Ale nie wytrzyma długo. A jak w nocy próbuje mu wcisnąć smoczek to się drze daje mu wodę to pociągnie trochę i wypluwa . Cały się trzęsie jak widzi butlę i je strasznie lapczywie. Dostanie 120ml to nieraz za 1.5 godz się dopomina. Nie rozumiem tego dziecka. Chyba za dużo tego mleka je bo robi gęste kupy i postępuje i zanim zrobi to płacze i jedynie go cycek albo butla uspokaja. Jeszcze mama mi łazi i gada bo on ma. 4 msc i potrzebuje a ja się z nią kloce . A ona dalej swoje bo jest głodny i się drze. A ja już do niej ze mi ze co 2 godz będę mu dawać 150 a nawet 200nl . Normalnie już mnie szlag trafia. Ostatnio dałam mu 90 ml a on po godzinie już szuka.
    A i jak mu butlę zabiorę to też krzyczy mimo że wypija wszystko czy tobmalo czy to dużo.
    Na cycku źle bo mało a na butli też źle . Ostatnie noce przytłaczająca mnie. Mąż mnie wku... Mam już dość .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:50

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Dziewczyny, mam dylemat... Właśnie zadzwonił znajomy, czy zostawię małego na 2 dni, żeby pojechać na Mazury. Nie wiedział, że nie ma możliwości, bo on tylko na cycu, więc powiedział, żeby zabierać Jaśka ze sobą. I tak teraz zastanawiam się - jechać czy nie? Wiadomo, oderwałabym się trochę (oczywiście nie do końca, bo mały byłby z nami, ale zawsze mąż trochę posiedziałby czy znajomi przy nim), może odpoczęła. Ale też obawiam się, że to inny klimat (chociaż może podziałałaby dobrze ;-)) i w ogóle mnóstwo dylematów w głowie... Zgłupiałam. Ogarnijcie mnie! ;-)
    jedź :) tylko weź moskitierę do wózka/łóżeczka, a będziecie pod namiotem czy w domku?

‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ