Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:Gorgeous-ja wlasnie zrezygnowalam z wyjazdu naf morze.. Nie wyobrazam sobie podrozy i trzymania tyle w foteliku dziecka nawet z przerwami. A i nie uzyje bo jak bedIe goraco to trzeba zejsc z dworu. Bez sensu i tylko sie umorduje. Jeszcze kolezanka mnie utwierdzila mowiac dosadnie ze ci luszie co jezdza nie robia tego dla dziecka tylko dla wlasnej uciechy. I ma racje.
Tuli, nad morze mam kilkaset kilometrów, a na Mazury niedaleko, bo jestem z Podlasia. -
Jak masz Okazję i chcesz jechać to jedz. Bo zostaniesz i będziesz żałować że zostalas a może Jaś nie da Ci popalić. Sama może się ztelaksujesz a może mąż będzie chciał się popisc i pokaże jaki z niego dobry ojciec. Pogoda na Warmii jest dobra więc się pakuj o czasu nie trać
gorgeous lubi tę wiadomość
-
Ja podaje żelazo i sama dodałam wit C.
Babcia co jakis czas dzwoni do mnie powiedzieć jakie to moje dziecko noe jest chude, ze takiego nie widziała i zeby jej zupy dawać i kasze, bo nie bedzue miec siły i bedzue zasuszona...i tak raz na dwa tygodnie dzwoni w tej sprawie ehhh ta to zawsze zwołuje
A co młoda dzis wymyśliła? Burza szła a przy wózku parasolka i tak ja oparłam o wózek w poprzek i sobie zrobiła drążek do podciągania i tak do góry i na dół do siadania, jeszcze chwila i bedzie za boki wizka łapać jak zkmini
-
adelka77 wrote:Natalica ponoć żelazo lepiej podawać z rana. Jest wtedy lepiej przyswajalne. Czy żelazo podajecie z wit C ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 15:16
-
Tusiaa wrote:L ja róznie dawałam bo jadł tez cyca i robiłam raz 60,90, 120 , 135 i 150 ale ostatnie głównie jadł samo mm i robiłam 135 lub 150 ale juz teraz schodze do 120ml i bede obserwowac
No właśnie moja Ada jak daje jej butelkę to cyca juz nie pociągnie a robię jej np.60 ml. Ciężko jest karmić piersią i mm. Po cycu mała głodna po 2,5 h po butelce może nie jesc nawet 4 godziny...i jak tu mieć stałe pory karmieniawczoraj na noc juz jej nie mieszałam tylko samo mm podałam i 120 ml wypiła.
-
nick nieaktualny
-
L wrote:No właśnie moja Ada jak daje jej butelkę to cyca juz nie pociągnie a robię jej np.60 ml. Ciężko jest karmić piersią i mm. Po cycu mała głodna po 2,5 h po butelce może nie jesc nawet 4 godziny...i jak tu mieć stałe pory karmienia
wczoraj na noc juz jej nie mieszałam tylko samo mm podałam i 120 ml wypiła.
-
Tuli no on jest duży. I dużo potrzebuje. Ale on się mi poci na potęgę ma to po mnie i boję się odwodnienia. On dużo nie pije w porównaniu do córki kuzynki. Urodziła się 38 tc waga 2300 Ola karmi ja piersią a ta wypija dziennie 3 butle herbaty o poj 260 ml taka jedna oststnio wzięła na raz. Byłam w szoku bo ona teraz nie wiem czy 5 kg waży a urodzona 19 lutego.i gdzie ona to mieści. Jasiek wyhlada przy niej na 8 MC. Jak ja mu picie daje to wypije ale i ulewa więc poprawkę trzdba brać.
-
Moj Michał tez sie strasznie poci, zwłaszcza podczas karmienia. Dzisiaj to w wózku była plama od potu, a na spacerze byłam po 17. Niby u dzieci kp nie trzeba dopajac ale wolałabym zeby łyknął od czasu do czasu troche wody, a ten woli sie tym smoczkiem z butelki bawić, No ale próbuje dalej, moze kiedyś zaskoczy