Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
runda 2:)
2. Z osiągnięc sportowych to prezkretasy na brzuch superancko, na plecy jeszcze nie zawsze jej wychodzą, odkrycie nóg było fascynującym przeżyciem
3. Przezywam właśnie debiut kolonijny najstarszej - o matko co to były za emocje w dniu wyjazdu, ( u mnie oczywiście bo ona to wręcz nogami przebierała )
4. Wakacje na totalnym lajcie , wynajelismy domek na miesiąc może dwa jak nam się spodoba i będziemy życ zgodnie z rytmem naszych ciał, bez budzika animacji wymuszonych, totalna wolność i swoboda, w sierpniu tylko nad Jezioro Białe na kilka dni skoczymy ale tez na luzie
5. Z męzem suuuper, nigdy tak dobrze nie było, mam nadzieję ze jego zmiana postawy nie jest chwilowa i szansa którą nam dałam nie zostanie zmarnowana. Jestem z niego dumna....
6. Chrzciny przesunęliśmy na nie wiem kiedyjakoś jak z tyłu głowy miałam myśli o naszym rozstaniu to trudno było się cieszyc tak cudowna chwila. A ponieważ w tym roku wypada 10 rocznica naszego slubu i we wrześniu w parafii jest masza z okazji okrągłych rocznic to kto wie, może wyprawimy małe "poprawiny" po latach
Sciskam Was mocno
tysiaa93, Tusiaa, L, Zosia_wop lubią tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Ja wzięłam tylko jedna i stwierdzilam ze wiecej nie dam rady. Bo dzieckiem musiałam się zajac. Tak więc nie wiem jakby reszta dzialala. W każdym razie kilka dni po tej jednej tabletce mleko przestało lecieć. A za chwilę zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i wszystko znikło.
-
E-ness super, ze u Ciebie super
czyli jest szansa, ze i nasi faceci się zmienia? Mów co zrobiłaś - egzorcysta? List do papieża? A może do świętego mikolaja?
Mimo tego, ze mieszkam na Mazurach nawet nie wiesz jak zazdroszczę tego domku na miesiąc cala ferajna..co mi z tego jeziora, pięknych miejsc i spokoju jak siedzę ciągle sama.. Zazdroszczę oczywiście pozytywnie, miłego urlopu życzymy z Tymonkiem
-
kolejne pytanie czy to za mało? czy moge zwiekszyc dawkę jednego karmienia czy wszystkie musze zwiekszyc? czy mam poprostu mu dawac 135ml ? tylko gorzej jak nie wytrwa tych 4 godzin to wtedy tez moze jesc co 2-3 godz?
No więc całą noc zjadał 120ml i cały dzień . zaczynajac karmienie od 6:40-9:40-12:50-14:40 koperek - 16:40 i 19:00 chciałam go przetrzymac i żeby poszedł spac bo niby mu sie chciało. zaczał sie drzec cały czerwony, cały spocony. Na rekach źle , w wózku źle, ze smoczkiem źle, wody troche popił. 20min tak się darł i dalej by sie darł jakbym mu nie dała i mu dałam 120ml bo nie wiedziałam nawet ile mam mu dac. Teraz lezy spokojnie w wózku, usmiecha się i gada. gdyby go brzuch bolał to by sie wczesnmiej zaczał drzec wiec to odpada bo cały dzien był normalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 19:23
Kubuś
-
Tuli tak dobrze zrozumiałas bo zasnął mi po koperku. Mięte juz pije jeszcze tylko szałwie musze zakupic. Teraz poszło jego kąpanie psu w dupe bo nie wiadomo jak to robic . Miałam juz mniej wiecej ustaloną pore a teraz lipa. Zaczełam rozszerzac ale nie wiem czy to teraz dobry pomysł jak chce mu ustalic pory karmienia o ile mi sie uda. Zaraz sie okaze ze bede robic wszystko na raz i nic z tego nie wyjdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 20:36
Kubuś
-
Tuli owszem dawka bromergonu dostosowana być powinna do poziomu ale tylko jeśli chodzi o zbicie prolaktyny. W przypadku zahamowania laktacji niestety dawki są duże tzw. Uderzeniowe. Jest też inny lek. Nazywa się chyba dostinex. Niby nowszej generacji, lepszy itp. Ale kosztuje ok 100 zl. A po drugie na zahamowanie laktacji też się przyjmuje większe dawki i skutki uboczne sa takie same jak przy bromergonie. Osobiście nie polecam ani jednych ani drugich. Lepiej naturalnie zastopowac.
Tusia lepiej dawać stałe ilości pokarmu ale jak widzisz ze na którymś karmieniu potrzebuje więcej możesz spróbować. A z tym rozszerzeniem poczekaj tak tydzień dwa aż Wam się wszystko uspokoi. -
Drugi dzień u rodziców i Młodemu znów się katar? nasilil. Nie ma wydzieliny ale jakby gdzieś mu w zatokach siedziało. Teraz jestem prawie pewna że to na tle alergicznym. Tylko czy u tak małego dziecka już to można wykryć? Można jakieś testy przeprowadzić? Moim zdaniem chodzi o kocią sierść.
-
Lexi całkiem możliwe ze to od kota. Słyszałam m, ze na alergie pokarmowe najlepiej robic po skończonym roku najszybciej, a na takie typu sierść, czy pyłki to nie mam pojęcia, choc alergie u takich maluchów czesto przechodzą i stad to zeby na pokarmu nie robic. Moze miec uczulenie na sierść, a mozna jego siki...Janisław robione kiedys takie testy, nie wiem czy cis sie zmieniło w tej kwesti, ale pani daje na rękę kropelki z alergenami i je pozniej wszystkie kłuje do krwi i po jakimś czasie sprawdza czy jest odczyn na skórze - to raczej taki maluch by nie dał rady
-
Tusia ja bym dawała na życzenie jak widzisz, ze chce, maly musi sie przyzwyczaić do nowego trybu, po tygodniu dwoch mysle, ze to sie samo po prostu unormuje i bedziesz wiedzieć kiedy jest głodny
-
Jak nagle chce przestać kp to w tych cyckach produkuje się ten pokarm. No aż nie wierzę. Co parę godzin muszę go ściągać trochę bo mam cycki w guzkach. Co je usunę to one się robią.
Lexi wydaje mi się że spokojnie można wykryć alergię u takiego dziecka. Ale co jak i z czym to nie Mam pojęcia
Kuba w 5 dni przybyczyl 200g jakoś teraz tak tyje w zastraszającym tempie i się zastanawiam czy to tak przez mm.Kubuś