X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo - na starcie 3200 a dwa tygodnie temu 7600 :/ :D biedne nasze plecy od podnoszenia

Lexi150 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój na starcie miał 3450 :D A wazy duzo mniej niz wasze bąble :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem właśnie czym to idzie. Kuzynki córka ważyła 3500 a jest półtora miesiąca starsza od naszego i tez waży mniej. Ona na piersi i nasz na piersi tylko od początku.ale wg centyli to norma wiec się nie martwię a poza tym wiadomo ze jedno dziecko jest większe a drugie mniejsze tak jak dorośli się różnią :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra nie chce mi jeść na wieczór, płacze i się wykręca :(((

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle tez się cofnelismy w rozwoju, zamiast po 6 to się budzi o 4 ale na szczęście tylko je i śpi do 7 no ale było fajnie jak spał calutka noc

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mały walczył? Chyba że Już padł przy zasnieciu. Tyle wrażeń i jak spał rano 30 min po powrocie z basenu kolejne 30 min po jagodach pospal 25 min wstał o 17 zjadł mleko to padł po 18 i pospal na dworze do 19 30 powrót kąpiel mleko i spanie ciekawe do której pispi. U nas też zaczynał i o 1 wstawać dziś wg swojej starej normy o 4;30. Potem o 6;20 i już spania nie ma. A ostatnio to 5 rano i zabawiajcie mnie. Na basenie piłki sensoryczne się spodobały więc kupiłam i duża i mała. Targa nimi. Dziąsła na dale białe się zrobiły. No i nie wiem kiedy i jak zapinke od smoczka do buzi wpakował.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które karmia mm jak rozplanowałyscie karmienia żeby o stałej porze kapać? o której kąpiecie dzieci i kładziecie spac? u nas to teraz wygląda strasznie :/ zawsze kąpiel był 20-20.30 i o 21 juz poskojnie lezał w łózeczku a teraz nie da rady sie jakos wpasować bo za każdym razem wychodzi inaczej . Nie chciała bym kąpac dopiero o 22 bo samej mi sie chce wczesniej spac. No i tez nie chciała bym o 18-19 i lipa jest :(

Ulewa mu sie okropnie . Nie mogę go z oka spuscic bo jak lezy w bujaczku tpo zaraz sie dłąwi . Na brzuchu przeciez cały dzień nie bedzie lezał. Teraz sie zastanawiam cyz to od mm i czy w ogóle mu to przejdzie. Wczesniej tak nie było. nosze go na rekach prawie ze przez pół dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 21:38

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Igor wstaje zazwyczaj tak ok 8 rano. Pogada i później się karmimy. Oczywiście tu są ramy czasowe w zależności o której dokładnie się obudzi i chce i jeść i później tak się cały dzień układa. A więc 8-9 pierwsze karmienie, następne 11-12, 14-15, 17-18. Ok 19.30-20 kąpiel i później karmimy się 20-21. Po 21 Igor zasypia. Czasami od razu po karmieniu, czasami walczy nawet do 22. W nocy budzi się różnie ale w granicach 2-5 dostaje butlę i śpi dalej.

U nas ulewanie też non stop ale to jak Tuli pisała, od leżenia na brzuszku, dźwigania się i ogólnie wyginania na wszystkie strony. Tak więc teraz to raczej norma. Tusia ja widzę że na rękach jak noszę to ulewa jeszcze mocniej. Tak więc jak mu się odbije kładę go przed sobą na plecach i zagaduję go tak przez 30-40 min. i dopiero kładę na matę. W leżaczku to taka pozycja że kiedy bym go nie położyła to zawsze uleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 21:44

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Twój Igor od razu po kąpieli nie chce jesc? Mój musi dostac bo inaczej sie zapłacze :D
    Tyle że mojemu zawsze sie odbijało i nie ulewało. BYł problem z połykaniem . A teraz nawet jak mu sie odbije i na plecach lezy to potrafi mu podejsc do gardła :/ zresztą czesto daje znac że coś jest nie tak bo wtedy sie wierzga i gada po swojemu a czasem piszczy...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja gwiazda tak jak wstawała w nocy co 2,5-3h tak teraz wstaje znacznie cześciej :( i nie wiem czy to przez gorac czy o co chodzi,cała noc chodzi klima.Czasami zdarza sie tak ze przebudzi sie o 4 i nie moze usnąc i musze ja chwilkę ponosić aby usnela :/ tez mam co nosic wazy juz prawie 7kg.W czwartek czeka nas długa podroz jedziemy do Polski :) dzis kupiłam jej druga sukinke i buciki na wesele chyba musze przestać do sklepów wchodzić bo bede miała dylemat która ubrać :) :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce. Jakoś tak się już przyzwyczaił. A może Kubusiowi to mleko nie służy? Albo po prostu za duża porcja? A to są jakieś duże ilości? Bo jak nie to się raczej nie powinnaś przejmować. No chyba, że fontanną chlusta.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko lepiej więcej ja mojemu aby się godnie reprezentował to musiałabym kupić z 4-5 kompletów bo ciągle ulany a nawet bardziej niż ulany. Przynajmniej będzie piękna ;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie fontanna nie. Część polyka a czasem zdarze mu jeszcze wygrzebac z buzi :D a czasem jak ciśnienie spore to wyleci prosto na podłogę lub moje ramię .A daje mu po 120ml i je co 3 godz czasem 4 a teraz śpi i jadł o 18:30 i go nie kapalam bo się nie obudził jak przenosilam do łóżeczka .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie będzie jedzenia na godziny bo on się tak drze ze nic to nie uspokoi . Jedynie jedzenie. To jest nienormalne żeby obudził się po 2 godz od jedzenia i nie dało się go uspokoić. Już nie wiem jak mam mu dawać to mm. Jak nie odwali akcji w dzień to ideału w nocy. 25 min się z nim meczylam i nic nie pomaga. Jeden chyj czy ja bym karmiła cycem i mm do tego. Czy samym mm bo on jak chce to musi być i koniec i nic się nie zrobi z tym. Mam dość .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu to musi potrwać. Kuba był przyzwyczajony że do tej pory dostawał butelkę albo cyca kiedy zaczynał płakać więc tak reaguje. To oczywiście Twoja decyzja jak będziesz karmić i wiem że jesteś zmęczona ale uwierz mi że warto się przemeczyc bo to z korzyścią dla Ciebie i Kuby. A tak w ogóle to powinnaś zrobić jak pisała Natalica. Dzisiaj niedziela. Zostaw Małego z mężem, wyłącz telefon i idź na długi spacer, wypij dobrą kawę, zjedz coś i się zrelaksuj. Choćby to miała być godzina albo dwie to zrób coś sama dla siebie. I pamiętaj, że jesteś najlepszą Mamą na świecie dla swojego synka. :*

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka u nas tez takie pobudki, a czasem nawet czestsze. Tak szczerze to juz sie przyzwyczailam do niewyspania... :D No i po takich nockach zauwazylam nowe umiejetnosci. Jak lezy na brzuszku to wyciaga jedna raczke w kierunku zabawek, i zauwazyla wczoraj po raz pierwszy ze ma na macie kwiatka, ktorym moze poszelescic. Nie jest to taka wiszaca zabawka tylko jest tak jakby wbity w spod maty. No smiesznie to wygladalo :D Zaczela sie tez obracac wokol wlasnej osi i probuje "pelzac" :) Mamy tez za soba pierwsze ilosci sloiczka bananowego, troszke pojadla :) Ale walnela niedawno tak dorodne i smierdzace kupsko ze masakra :P A zamiast takiego sloiczka to jednak lepiej zrobic papke ze zwyklego banana.

Kupilam tez Gabrysce kreacje na chrzest :) ah cudne sa te wszystkie sukieneczki...

Teraz nie spimy od 5 :D Probowalam ululac, no ale nie da sie :D Obudzila sie gotowa do zabawy i do podbijania swiata hahaha. Ale za to powietrze o tej godzinie jest cudownie orzezwiajace :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 05:28

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa albo zostaw malego rodzicom i wyjdz gdzies z mezem :) odprezysz sie

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a może spróbuj mm AR?

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff znowu spał od 21 do 6.30 to może chwilowo miał zmianę. A o dziwo wczoraj zjadł raczej malo

Tusiaa lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zostawię małego z nikim bo jak tylko ledwo co steknie to wszyscy robią butlę. A mąż też to jedna wielka kaleka. Nakarmil dziecko w nocy potrzymal do odbicia z minutę i w dodatku nawet go nie raczył przebrać. Porażka. Przestałam już prosić o cokolwiek bo tak się Nie da.
    Kuba płacze ale nigdy tak ze się zachodzi i budzi pół ulicy krzykiem. Z tego ryku jeszcze przepukliny się nabawi.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1816 1817 1818 1819 1820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ