Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia-na ulewanie lakarz ci wypisze mleko hr albo laze zagestniac. U nas tez Jagoda ulewa,czasem i 2 godziny po jedzeniu,zaraz po jedzeniu,a jak ja posadze to brzuch nagniecie i tez jeszcze chlusnie. Jak lezy to tez wykasluje,czasem az jej bulgocze,slychac ze chce sie ulac. No i po prostu takie jest moje dziecko. Moze trzeba to zaakceptowac???Moze on tak krzyczy bo Ty ciagle spieta jestes???generalnie jak sie domaga bitli a jeszcze nie czas to misisz go przetrzymac,zabawiac,zabawiac,zabawiac.I karmic regularnie co 3 godziny! Aaaaa i proponuje odstawic koperek ktorym go tak raczysz codziennie..moze od tego mu zle na brzuchu bo pijee codziennie i tak juz mu sie nagromadzilo w organizmie ze ma rewolucje w brzuchu. To moj ostatni pomysl, mnie nic wiecej do glowy nie pzy hodzi
-
no Tusia kopwrek moze tak działac rodzinna nie kazała wcale podawac niby sie od niego odchodzi bo powoduje bole brzucha.
tusia u nas jest tak ze teraz idzie spac obudzi sie o 4, 4:30 dostanie butle tj 120 i za 2,5 h kolejna bo 3 h nie wytrzyma za długa przerwa ale potem juz sa co 3 h karmienia. widzisz ja z dnia na dzien odstawiłam od piersi i problemu nie miałam dwa razy scisnełam wieczorem polecialo pare kropli i juz do tej pory pare kropel zlatuje i tyle. wiec to uczucie tez Ci moze mieszac w głowie . ale pociesze Cie bo mały tak jak mówisz ze prezy sie i drze to mam tak juz drugi tydzien dzis jeszcze babcia z dziadkiem wybujali po 2 miesiacach to nie wiem gdzie ja rece włoze jutro bo bedzie chcia sie bujac i na nogi wstawac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:17
-
Wczoraj podałam po raz pierwszy marchewkę- sama robiłam, zjadł może z 2 łyżeczki z czego większość potem zwrócił. Po kilku godzinach i dzisiaj coś jest z nim nie tak. Co jakiś czas pręży się, robi się czerwony na twarzy, tak jakby chciał mostek zrobić. Kupy dzisiaj były, gorączki brak, zębów nie widać. Uważacie że to po marchewce?
-
Tusia odstaw koperek bo to on może być przyczyną problemu. Ja poiłam pierwszą córkę herbatką koperkową i streszczenie jej po brzuszku jeździło. A i wiem że rad tu dużo padło ale postaraj się wyluzować wiesz nie denerwuj się że mały placze jest przecież przy tobie. Pomyśl sobie że sama nie jesteś i kiedyś będzie lepiej
ja nocki mam coraz gorsze mała jęczy pól nocy i jak tu czytam że dziecko przesypia 5-6 godzin to się zastanawiam jak to w ogóle możliwe
-
Tuli ja mu dłuższy czas koperku ani nic innego nie dawalam . Jedynie wodę mu zdawałam o ile zechciał. Uwierz mi że gdybyś zobaczyła jak on się drze czasami nawet nie ma go czym w nocy zabawić . każde dziecko jest inne on od początku jak nie dostał to się darl . I mam wrażenie że tu myślisz że ja mu ciągle co 2 godz daje mm a to nie prawda po prostu jest tak nieraz w dzień czy w nocy ze nie wytrzymuje i co ja mu poradzę. Mam tak nosić , próbować zabaeiav gdzie to nic nie daje i słuchać aż będzie się darl godzinami? No jak dla mnie to przesada.
Brusia No u mnie całe cycki w guzach. Nawet od góry się zrobily. No cóż .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:41
Kubuś
-
Roberta może być ale nie musi. Na razie nic nie dawaj i zobaczysz po kilku dniach jak będzie Mikołaj się zachowywał.
Igor albo ma skok albo dziąsełka już zaczynają swędzić bo od wczoraj taki nieswój. Jojczy i jojczy albo tylko by spał. -
Tusia-ale nikt tu Ci dziecka godzinami nie kaze trzymac placzacego...Tusiaku Ty nasz!Zrozum-dawaj co 3 godziny. A krzyczy po 2,5-niech pokrzyczy,polulaj,zabaw,ponos,cokolwiek,rozbierz,rozpieluchuj,odwroc uwage,wytrzymaj chociaz 15-20min i dopiero daj.Ni nikt Ci tu nie mowi ze bedzie łatwo.ale zacisnij zeby i posluchaj-odstaw koperki,wode.ureguluj samym mlekiem.
Roberta-ale wyglada ze brzuch boli? Bo moja sie prezy i cwiczy mostek nawet w wozku,ale to jest gimnastyka:) -
Tusia ja Cię rozumiem bo mamy tak samo. Niczym go nie zsgadasz tylko butla na już. Teraz. Nie budzi się i nie gaworzy tylko od razu syrena. To nie jest płacz tylko darcie. Widocznie te dwa typy tak mają. Ja już nie negocjuje z nim. Z terrorysta się tego nie robi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:51
-
No ma takie dni że nie. Wstanie o 5 rano i do 20 buszuje. Albo pospi pół godziny. Ja już nie wyrabiam z nim. Najchętniej by cały czas na nogach stał. Bo lezdnie be posadzisz go na poduszkę też be. Fotelik go parzy. jest jeden jedyny sposób na niego teledysk Adele send my love jak zaczarowany. Ale ile można tego słuchać.
-
Nic nie daje. Kiedyś dawalan biogaie a jakiś czas temu jak tak kupy robił po 8 razy dziennie widniste, rzadkie to dostał przeciwbiegunkowy lek probiotyczny.
Tuli jak twoja jagoda jest głodna lub w mega płaczu krzyku ze aż się prawie zachodzi to czy jak odlozysz ja na łóżko to przestaje płakać ? Bo mój nie i się drze. Jeszcze bardziej. Kiedyś chciałam mu pampersa zmienić w nocy przed jedzeniem to się nie dało Bo taka syrene wlaczyl. I wtedy musi być jedzenie i koniec. Nie wynegocjujesz nic innego bo się nie da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 21:14
Kubuś
-
Tuli jak czytam o Jagodzie, to jestem pod wrażeniem i muszę sobie przypominać ze.przeciez jest troche starsza.
Roberta ja bym tez zrobiła jak Lexinapisala, odłóż na pare dni obserwuj
Dzisiaj pisałam z kolezanka, jej 9 miesięczny syn ma 76 cm a moj ma 77 ha ha
-
Tusia a próbowałaś suszarki do włosów? Ja na taki mega płacz ratuję się suszarką tylko puszczam na maxa. Później jest zaduch w pokoju bo nie mam na zimne powietrze ale przynajmniej pomaga i mała się wycisza i zasypia bez konieczności przystawiania do piersi. Ale są i takie noce co ciągnie cyca bo inaczej nie zaśnie a rano jak flaki te moje piersi
-
Roberta my tez zaczęliśmy marchewkę to takie śmierdzące bączki ma, ze tragedia, a qpa gęstsza...dajemy espumisan i chyba jest lepiej, jednak jest to całkiem inny rodzaj pożywienia i układ pokarmowy musi sie nauczyć i przyzwyczaić.
Dana to masz wysokiego mężczyznę juz
-
Tuli no Jagoda to silna dziewczynka. Igor jak się wcześniej podciągał do siadania to teraz już go to nie interesuje. Teraz hitem są jego stópki i oczywiście przewracanie się na brzuszek. A jak czasami noszę go przodem do świata to głowa mu leci więc jeszcze nie pora.
Tak Igor pięknie śpi (tfu, tfu)1,5 godziny to pomiędzy karmieniami potrafi spać. A przedwczoraj spał od 15 do 18. Ale to była w zasadzie jedyna drzemka. Wszystko zależy od dnia i od tego gdzie jesteśmy, co robimy ale tak min 3 godziny w ciągu dnia przesypia. Z drugiej strony spać idzie dopiero pomiędzy 21-22 więc dosyć późno. Ale wcześniej nie chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 21:37
tulipanna lubi tę wiadomość