X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ale kosmos te wzory. <3

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn a jak Ci szyli te wkładki do wózka to podawałaś na jakiej wysokości mają być wycięcia na pasy??? też jestem na etapie kupna :D

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po szczepieniu. Jaś ma 8605g, panie były zachwycone, że taka waga przy kp. (a i tak chudnie mi, bo spadł z 97centyla na 90 :D) Powiedziały, że już można wprowadzać posiłki, ale niech sobie gadają, ja i tak będę czekać do ukończenia 6 miesiąca. No i pani doktor powiedziała, że już ząbek się przebił, a zaraz drugi będzie. :) Coś tam widziałam, ale nie byłam do końca pewna, czy już wyszedł, a ten mały ancymon ciągle językiem zakrywał. Nie spodziewałam się, że tak szybko będzie miał zębiska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:03

Lexi150, Bruśka, d84, L, Kri, vayn, Zosia_wop, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • L Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez bluzeczka i spodenki jeśli bardziej wieje to rampersa zakładam. W bodach wydaje mi się że bardziej się poci .

Gorgeus gratulujemy pierwszego ząbka :-) maly też wazy sobie trochę :-)

gorgeous lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że wkładki Wam się podobają. Pola też zadowolona :D małżu wybierał tą ciemniejszą w jak to ujął 'ufoki' robi furorę wśród znajomych.
    Zamawiałam tutaj https://www.facebook.com/groups/348720425308566/

Mają sporo wzorów do wyboru.

D mają 3 wycięcia na pasy także napewno w jakąś.dziurę przypasuje :P
    Ja brałam uniwersalną.

Gorgeous gratulujemy ząbka i tej wagiii! :O

gorgeous lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy za gratulacje! :) pani doktor powiedziała, że jeśli karmienie mnie już trochę męczy, to można coś wprowadzać, ale dla mnie to przyjemność, więc nie śpieszę się :) a muszę się pochwalić, że od wczoraj moje dziecię jest bez szelek!! Po 3 miesiącach utrapień... Za 6 tygodni będzie kontrola, ale mam nadzieję, że to już pożegnanie na zawsze. Muszę go teraz mocno pilnować, szczególnie żeby na boczku nie leżał i nie próbować nawet sadzać, ale oby się opłaciło :)

vayn, Lexi150, marissith, dana222, Mila920, d84, tysiaa93, Kri lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ta wkładkę jak chcesz zobacz na mama bubu na fb kobietka ma ten sam wzór chyba co bralas motyla no i szyje na wymiar pod wózek. Ja tam niedługo będę zamawiać to dam znać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Tuli oby malej szybko przeszło :-(

My dzisiaj próbowaliśmy marchewkę. Dwie łyżeczki z czego 3/4 bylo na śliniaku. Coś nie bardzo wiedziało to moje dziecię co ma zrobić z zawartością w buzi więc pluło a i ta minka :-D no ciekawie się zapowiada .

Tysia jak tam nocki u was poprawiło się coś? U nas w dalszym ciągu masakra, każda noc ciężka i z każdym dniem jestem coraz bardziej zmęczona :-( jak odłożę małą zaraz się wierci i popłakuje na rękach się wycisza i niby strasznie twardo śpi po czym znowu odkładam do lóżka i wyciągam i tak całą noc :-\
    Z nockami nadal różnie bywa. Czasem budzi się co 20 minut, czasem co 2 godziny, a czasem ma tylko dwie pobudki. Widocznie takie egzemplarze nam się trafiły ;) Spokojnie, jeszcze jakieś 2 lata i się porządnie wyśpimy :D :D

L lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Wasi faceci też nie wstają do dzieci? Ostatnie nocki są straszne, a ja mam wrażenie ze to tylko moje dziecko.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Czyli Wasi faceci też nie wstają do dzieci? Ostatnie nocki są straszne, a ja mam wrażenie ze to tylko moje dziecko.
    Nigdy nie wstawal. Ma tak mocny sen ze chyba wybuch bomby by go nie obudzil.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no moj sie obudzi ale tylko po to zeby mnie obudzić i powiedzieć ze młody sie wierci. Jedynie wstanie jak Michał mocno brzęczy a ja jestem w toalecie
    Z tym ze moj maz rożnie wstaje do pracy, np wczoraj o 3 a dzisiaj juz o północy, wiec nawet nie wymagam od niego nocnego wstawania do Michała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 07:04

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały ryczy mu nad uchem i nie słyszy dopiero się ocknie jak idę mleko zrobić i muszę przejść przez niego.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak jest wrzask to małżu ją bierze do następnego karmienia. Dzisiaj znowu nosił waćpannę od 4 rano. Ryczy jak syrena alarmowa na staku łaaa..łaaa

No ręcę mi opadają. Teraz wyszedł do pracy a ja fostałam nakaz spania kiedy się da bo wpier*;!;*.

Najgorsze, że nie wiem co ją boli. Odstawiliśmy debridat i zaczęły się cyrki - butelka tylko 28dni może stać. Kupę zrobiła wczoraj, ale nie wiem czy jej nie wierci w brzuszku. Zęby też od miesiąca wyleźć nie chcą, owszem przebily się ale to wsio. Są tylko ostre małe fragmenciki

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wstaje. Jak ma wolne to większość nocek on przejmuje, żebym ja mogła się wyspać. A jak teraz jestem chora i się źle czuję to i w ciągu dnia przejmuje opiekę. A jak pracuje to i tak zazwyczaj wstaje żeby mleko zrobić a ja już karmię. Z resztą u Nas to nie jest jakiś mega problem bo Mały ma tylko jedną pobudkę i od razu po butli śpioch.

Dziś Mały miał pobudkę dopiero po 5. Zjadł i zasnął. Obudził się 7.30 i buszuje :) Mamusia wysłała tatę, żeby się zdrzemnął.

Vayn a dawałaś coś przeciwbólowego? A może viburcol albo camilia? Ponoć tak uspokajająco, wyciszająco działają.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LExi dajemy pedicetamol, nie zalecaną dawkę ale 6-8 kropli, dziąsła smarowałam jej dentinoxem to wrzask zaraz po posmarowaniu więc odpuściłąm

Brzęczy mi nawet przy piersi, zwykle sobie śpiewała czy rozmawiała z cycem a teraz to już jojczenie i kończy się wrzaskiem. Bączka puści po iluś tam gimnastykach i jest chwila spokoju. Nie wiem kiedy problemy brzuszkowe u nas się skończą, kurde Pola ma już pół roku...

Mamy szczepienie w poniedziałek to zobaczymy co nam powie.

Powiem Wam, że jakoś mam opory przed rozszerzeniem jej diety, już są jaja co będzie później

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj szczepienie, trzymajcie kciuki :-)

Mój ma na 14 do pracy, a i tak ani razu nie wstanie, bo przecież musi sie wyspać, bo zazwyczaj ma na 8. A ja padam na ryj i nie potrzebuję się wyspac ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój chłop wstaje w weekend, czasem też w tygodniu jak mocno płacze, ostatnio w piątek jak była mocno nerwowa to wrócił wcześniej z pracy żeby mnie zmienić. Powiem szczerze, że mnie zaskoczył. Tylko, że u nas generalnie w nocy jest tylko jedna pobudka, więc nawet mi nie jest ciężko wstać. Zazwyczaj rano mąż ją przebiera i daje mi do łóżka, w sumie budzi ją jego budzik i kupa. Blanka coś ma ostatnio, że śpi na potęgę. Wczoraj ją wykąpałam już o 16 a o 17.00 spała znowu na noc. Nie wiem czy pomógł jej dentinox i odpoczywa, wcześniej miała calgel czy o co chodzi, może nadrabia poprzednie 5 miesięcy. Współczuję Wam dziewczyny z tym nocnym wstawaniem, jak ja muszę chodzić z nią raz w miesiącu w nocy to później cały tydzień nie mogę tego odespać. Może dlatego, że nie jestem przyzwyczajona do tego.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    LExi dajemy pedicetamol, nie zalecaną dawkę ale 6-8 kropli, dziąsła smarowałam jej dentinoxem to wrzask zaraz po posmarowaniu więc odpuściłąm

Brzęczy mi nawet przy piersi, zwykle sobie śpiewała czy rozmawiała z cycem a teraz to już jojczenie i kończy się wrzaskiem. Bączka puści po iluś tam gimnastykach i jest chwila spokoju. Nie wiem kiedy problemy brzuszkowe u nas się skończą, kurde Pola ma już pół roku...

Mamy szczepienie w poniedziałek to zobaczymy co nam powie.

Powiem Wam, że jakoś mam opory przed rozszerzeniem jej diety, już są jaja co będzie później
    Może męczą ją bąki, robisz jej ćwiczenia na brzuszek? Blanka dostawała do zeszłego tygodnia espumisan i ciągle popłakiwała przy bąkach, skończył się a nowy jeszcze nie przyszedł i bez espumisanu jest dużo lepiej. Dajesz jej coś na brzuszek? Może to od tego?

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila powodzenia :)

Natalica jest dokladnie tak jak piszesz, to kwestia przyzwyczajenia ;) Poza tym wystarczy jak Gabryska usmiechnie sie na moj widok najszerzej jak potrafi i kwestia niewyspania odchodzi na dalszy plan ;)

Vayn eh biedna Polcia. Musi widocznie cos w brzuszku jeszcze dojrzec, jeszcze troche i bedzie lepiej. U nas tez mimo ze brzuch nie dokucza tak jak wczesniej, to jednak bole raz na jakis czas sie zdarzaja. Najgorzej patrzec jak dziecko cierpi. Badz silna i rob jak maz ci powiedzial, staraj sie zlapac troche snu w ciagu dnia jak dasz rade.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Help, dziecko mi się popsuło! Zawsze zasypia przed 21 przy cycku ewentualnie drugi cyc i jest odlot, a wczoraj normalnie krzyczał. Na rękach darł się widać, że zasypiał ale zaraz znów wrzaski, a jak próbowaliśmy odłożyć to tak jakby ze skóry obdzierali. W końcu padł, ale za 2 godz znów się obudził. zawsze spał ciurkiem do rana... Rano pogrymasił, potem fajne wesołe dziecko i znowu nie wiadomo o co chodzi... :-( zębów nie widać, poza tym darł by się cały czas chyba... Boję się, że coś mu dolega.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ