WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to oóglnie jestem strasznie najechana ostatnio. Ta się budzi co 1,5h w nocy, w dzień też ciągle płacze i płacze. Teraz dzowni teściowa, że jej brat z żoną przyjechali i przyjdą z upominkiem zaraz do Poli. Mówię, że dopiero co ją uspałam, oj tam to ją obudzimy bo chcę się wnusią pochwalić

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja bym chyba nie wytrzymała i rzuciła jakiś niewybredny tekścik.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha zabiłabym tesciową na Twoim miejscu. juz by wiecej razy nie przyszła.

Tusia jak dam mu 90 czy 60 ml i tak ulewa i płacze ze głodny to wiesz nie rozgryziesz go. a dostaje 120 a niby powinien 150 juz pic wg tabeli ale tez lekarka mowiła zeby na tabelki nie patrzec. wrociłam z nim wniosłam go na 3 pietro na reku i nadal spi. bytla miaął byc 45 minut temu. ...

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zawsze ubieracie pod ciuszki body czy zakladacie np spodnie i bluzkę na pampersa i bez bodziaka pod spodem ? Mi się młoda poci jak ma za dużo warstw na plecach. Mamy tyle ładnych bluzeczek i leżą w szafie bo młodej zakładam bodziaki .

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was podaje już gluten ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jest ciepło to tylko bluzka i spodenki a czasemm tylko pampers tzn bluzka bez spodni

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L zdrówka dla Malutkiej.

L lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mam obawy że podnosząc małą czy trzymając na rękach gołe plecy będą na wierzchu.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn nie wpusciła bym do domu :D udawałabym ze mnie nie ma hahah :D dzwonek zdemontowac zeby nie dzownił :D

Brusia no właśnie ciezko rozgryźć te nasze dzieci :( mój powinien lada chwila 180ml pić bo tak pisze na opakowaniu :D hehehe nie bede na siłe mu wciskac bo poźniej sie z nim mecze a i tak sie mecze bo okropny jest. PO ka[pieli nie chce spac. Nie chce lezec w łóżeczku drze sie i nie wiem czy bo niechce sam lezec czy ze chce mu sie odbic. Z reguły tak komunikuje że mu źle i trzeba wziac ale nie zawsze mu sie odbije jak go wezme wiec nie wiem czy nie wymusza na mnie. Jak sie jasno robi nad ranem i jest po jedzeniu nie chce zasnac sam. W łózeczku mu źle i brzeczy, popłakuje, pokrzykuje , ze mna w łózku tez mu źle w koncu go na poduszcze ululam i zasypia niby ze mna i potrafi go obudzic odbicie . Biore go a on beka no przesada i juz niechce zasnąc :/

Adelka mam takie same obawy :/ i dlatego tez ubieram body a pełno koszul i koszulek w szafie :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 14:26

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj był cyrk ze spaniem po tym basenie tam sie zmeczył drzemkę regeneracyjną trzasnął i pozamiatane. najgorsze ze na ten brzuch się powali i beczy bo nie lubi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi chciałaś te wkładki do spacerówki zobaczyć. Do każdej mam komplet ochraniaczy na pasy, ale nie mam pojęcia gdzie są

s6t7ut.jpg

Kri, d84, Moniaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Dziewczyny czy zawsze ubieracie pod ciuszki body czy zakladacie np spodnie i bluzkę na pampersa i bez bodziaka pod spodem ? Mi się młoda poci jak ma za dużo warstw na plecach. Mamy tyle ładnych bluzeczek i leżą w szafie bo młodej zakładam bodziaki .
    Ja zakladam profesjonalne bluzki i galotki:) w bodziakach za goraco:)a jak goraco to na raniaczkach sukienke albo blizeczke i sam papmers

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne Vayn! Dawaj linka :) Też kupię ;)

Nasz Młody je teraz 5 razy dziennie po 150 ml i trochę się martwię że za mało płynów bo oczywiście nie za bardzo chce coś innego pić ;/ W dzień co 4 godziny już je. Sam tak sobie jakoś wydłużył przerwy. Chyba pomału będziemy 180 robić.

Ja też jakoś do bodziaków bardziej przekonana. Ale już czasami zakładam bluzeczki :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od maja nie zakładam bluzki i body, poza tym wg mnie gorsze są spocone plecy w dwóch warstwach niż gołe plecy.
    Vayn jak mnie wkurza takie gadanie, albo mądrowanie się, że dziecko jak chce spać to śpi. Wszyscy są najmądrzejsi a uważają, że dziecko to maszynka do frytek, wciskasz guzik i robi co chcesz ;/

tulipanna lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Jakoś mam obawy że podnosząc małą czy trzymając na rękach gołe plecy będą na wierzchu.
    Gole plecy mi nie przeszkadzaja,dziecko ma sie nie upocic,samej by mi bylo nieprzyjemnie takiej ugrzanej. Pokochaj profesjonalne bluzki!:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwoch warstw nie zakładam bo by mi mała popłynęła. Tylko bodziak . Spróbuję raz bluzkę bez bodziaka i spodnoe na pampka.

l22ntv73brtiddsy.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu prawie 4 miesięcznemu chrześniakowi wyszedł ząb, jak to śmiesznie wyglada taki kawałeczek zęba wystaje, a jakie to ostre jest, zapewne czuć przy kp.

Ja w co bym nie ubrała w te upały to i tak siemega spoci. A przebieranie dzieci jak sie tak spocą?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Ja dwoch warstw nie zakładam bo by mi mała popłynęła. Tylko bodziak . Spróbuję raz bluzkę bez bodziaka i spodnoe na pampka.
    To zwykle bluzke na bodziaki zakladasz? Tak to wyglada jak sie czyta.. Dla mnie jedno wyklucza drugie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Mojemu prawie 4 miesięcznemu chrześniakowi wyszedł ząb, jak to śmiesznie wyglada taki kawałeczek zęba wystaje, a jakie to ostre jest, zapewne czuć przy kp.

Ja w co bym nie ubrała w te upały to i tak siemega spoci. A przebieranie dzieci jak sie tak spocą?
    Dana,Jagoda ma dwa zeby i noc nie czuc przy kp:) nic a nic. Bez obaw dzieci jeszcze nie wiedza za bardzo po co to i jak uzywac:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Adelka lato jest, daj spokój ;-) sama bluzeczka jest ok przecież w moment jej nie przewieje. Poza tym chyba tylko w pl mamy takie przewrażliwienie na punkcie uszu i przewiania ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1838 1839 1840 1841 1842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ