WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn a gdzie zamówiłam te wkładki

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robie przerwe od tych warzyw ;/ od 17 znowu caly czas marudzenie i jojczenie:( biedny widac ze go boli brzuch :( za jakis czas sprobuje znowu moze od mniejszych ilosci albo faktycznie przed samym mlekiem bo moze wtedy sie latwiej przyswoi niz miedzy posilkami

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli oby malej szybko przeszło :-(

My dzisiaj próbowaliśmy marchewkę. Dwie łyżeczki z czego 3/4 bylo na śliniaku. Coś nie bardzo wiedziało to moje dziecię co ma zrobić z zawartością w buzi więc pluło a i ta minka :-D no ciekawie się zapowiada .

Tysia jak tam nocki u was poprawiło się coś? U nas w dalszym ciągu masakra, każda noc ciężka i z każdym dniem jestem coraz bardziej zmęczona :-( jak odłożę małą zaraz się wierci i popłakuje na rękach się wycisza i niby strasznie twardo śpi po czym znowu odkładam do lóżka i wyciągam i tak całą noc :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 20:19

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak się bałam jak nauczę Igora spania w łóżeczku ale to już chyba 3 tygodnie i jest ok. Czasami muszę wstawać bo coś się kręci ale jakoś tak bezboleśnie to znieslismy :) teraz nawet na wyjazdach w turystycznym śpi. Ciekawe czy tak łatwo pójdą nam przenosiny do drugiego pokoju ale to tak za 2-4 miesiące.

I zarazilam się od syna. Mam katar i gardło boli :( w środę obydwoje do lekarza pójdziemy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj widziałam się z kuzynka. Ma Synka też z lutego ale zeszłego roku. Az mi się nie chce wierzyć że Igor w przyszłym roku będzie tak ganial i będzie taki duży. Normalnie szok jak te dzieci szybko rosną.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy maxicosi i mała mocno się w foteluku poci .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 00:59

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmowu mi ucielo dlugiego posta . Tego też mi ucielo. Ktoś wie dlaczego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 01:00

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli. Małgoś też miała taką wysypke. I jednak podejrzewam marchew. Mimo odstawienia jeszcze się pogarszało. Zeszło po ok tygodniu.

Marchewki zaprzestałam. W ogóle póki co przestałam podawac owoce i warzywa. Próbujemy wdrażać kaszkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 01:03

l22ntv73brtiddsy.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka a wstawiasz emoty? Bo mi zawsze utnie posta po wklejeniu emota

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Tuli. Małgoś też miała taką wysypke. I jednak podejrzewam marchew. Mimo odstawienia jeszcze się pogarszało. Zeszło po ok tygodniu.

Marchewki zaprzestałam. W ogóle póki co przestałam podawac owoce i warzywa. Próbujemy wdrażać kaszkę.
    No u nas juz minal tydzien od ostatniego podania (w niedziele mina tudzien) i na razie jest nieciekawie..najgorzej szyja.. Tez wyczytalam gdzies ze marchew uczulac moze chociaz wydawalo mi sie to nieprawdopodobne..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchew jak najbardziej. Może też być wysypka na karoten z marchwii też się to tak może objawić że wątroba odrzuca. Najmniej uczulajacy z pierwszych warzyw to chyba ziemniak.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://multirodzice.pl/mamo-to-nie-tak/
    http://multirodzice.pl/tato-to-nie-tak/
    Chyba się popłaczę :)
    Z tymi dziećmi to zawsze coś, jak nie u nas z wpychaniem jedzenia to u innych z uczuleniami, bioderkami itp. itd. Biedne te nasze dzieci tyle się muszą ze wszystkim namęczyć żeby już niedługo mogły nam pyskować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 09:40

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my dopiero dzis zakończyliśmy leczenie szpitalne. Męczyło biedactwo od środy do niedzieli, a wczoraj juz sie uformowało. Albo to rotawirus albo ta marchewka lub brokuł który daliśmy i na razie tez dajemy sobie spokój z rozszerzaniem diety, az sie boje co bedzie dalej i od czego tu teraz w ogole zacząć... Mała dostała 1l kroplówki w sumie i teraz wazy 6240...ciekawe ile sie z tego utrzyma teraz...i juz całkiem nam sie pomiesza z tym przybieraniem. Ale na szczęście jest zdrowa i to sie liczy :)
    Jeszcze najlepsze sa koleżanki teściowej lekarki grubo po 60txe i ich zupy i zupy, dawajcie zupy i nie zrozumieją ze taka zupa zapycha żołądek, a ma pewnie z 20kcal/100ml i tak sie usrają na te zupy z ryżem...na szczęście był troche młodszy pan dr i mowi, zeby nie rozszerzać na razie.
    No i my juz po chrzcinach, wszystjo sie udało, mała zaczepiała ludzi z ławki za nami, nawet ani razu nie zapłakała tylko sobie z raczek do rączek przechodziła :) na imprezie po mleczku poszła spac i pozniej znow ja wszyscy nosili, a rano jeszcze byliśmy na kroplowce od 8 do 11 a msza na 12 takze wszystjo na wariata totalnego :) wieczorem jeszcze afterparty u dziadka i padła o 19 nawet juz przy przebieraniu sie nie obudziła i nawet sie nie umyła ;)

Moniaa, Kri, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a macie może te pokrowce antypotową do fotelików?
    Ja mam maxi cosi. I dziś wypróbuję z pokrowcem antypotowym właśnie. Zobaczymy jak mała będzie po wyjęciu. Ale dziś nie za ciepło u mnie bo 24 stopnie ale za to bardzo parno ☺

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia super ze malutka juz zdrowiusia. Fajnie tez ze nie dała popalić jak moja w kościele hehe

• d84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałyście o tym co się stało w Krakowie!!! Masakra jakaś - pielęgniarka dała 3ms dziecku złą koplówkę i przez to zmarło- ta kwięc jak się coś nam przytrafi to trzeba sprawdzać wszystko!!!!!

Mój chyba bedzie masochistą :P jak nie podrapane do krwi łydki, rozcięta warga to dziś co?? otwiera buzię po spacerze i cały koniuszek języka zasiniony - pół spaceru gryzł jakąś maskotkę i chyba sobie język przyciął ;/

Mam jak zwykle pytanie :D może se któraś z mam orientuje w wózkach typu spacerówka parasolka taki od 6ms żeby się rozkładał do pozycji przynajmniej półleżącej chcę taki kupić na wyjazdy i do samolotu do jakiś 300zł

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zależy Ci na czymś tanim to poszukaj grupy że swojej okolicy na fb może ktoś coś ma i odkupisz. A tak czy parasolka jest odpowiednia dla malucha to powiem szczerze że chyba niezbyt ale jak jakaś rozkładana usztywniona to sądzę że ponad 300 będzie kosztować.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dobrze, że się ok skonczylo :-)

Czy tylko ja mam problem z parasolką do wózka? Dziadostwo cały czas odpada, ten uchwyt beznadziejny, przez pierwsze parę dni było ok a teraz sam się jakby rozkręca. wrrrrr. Doprowadza mnie to do szału!
    My dziś pierwszy raz w spacerówce i podoba się :-) ale w gondoli więcej miejsca do spania:-)

vayn lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle parasolki nie mam.

wczoraj mojego ważyłam i w ciuchach ważył 7kg

ja ten wózek chce tak tylko doraźnie, głównie na wakacjach bedzie w nosidełku bo to piasek, kostka brukowa itp

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byłyśmy na spacerze, złożona buda od wózka, podniesione plecy prawie do pozycji siedzącej i zdjęte skarpetki - pełnia szczęścia :) Niestety zbyt długo jej jeszcze tych pleców nie podnoszę, bo jest za mała ale wkoło bloku ubaw był pierwsza klasa.Na parasolkach się nie znam bo szybciej niż w przyszłym roku takiej nie planuję kupować

Mila920, vayn lubią tę wiadomość

201602111680.png
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ