Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No to jesteś w wielkim błędzie bo ja też próbowałam nic nie robić i pitem nawet kąpiele w Kali nie pomagały tylko się coraz bardziej rozlazilo gorące robiło i już nawet zaognione krosty. Bez powodu nie smarowalabym antybiotykiem. Tym bardziej że od początku problemów nie mieliśmy.
-
natalica06 wrote:Tuli ja bym powiedziała, że to potówki
nie wiem, czemu Wy na jakieś krostki w ogóle czymkolwiek smarujecie, ja zostawiam jak jest i po 2 dniach znika. Zresztą Blanka rzadko ma cokolwiek. Od tygodnia smaruję ją zamiast oliwką to olejem kokosowym i chyba nawet te potówki znikają szybciej. Im więcej się grzebie przy takich krostkach tym mocniej się to babra. A jak się zacznie podawać leki na potówki to później jak się coś odpukać złego dzieje to nic nie działa. Tak samo jak się od małego dzieci kąpie i smaruje w emolientach. Ale ekspertem nie jestem to tylko moje osobiste zdanie biotechnologa
-
tulipanna wrote:Natali-gdyby to wygladalo ok to bym nie ruszala. Jagoda ma az takie z plynem w srodku i nie wiem czy wiesz ale to nieruszane moze sie zaczac babrac.. Z reszta chyba nie czytalasza wiele skoro Blanka nic nie ma.. Potowki trzeba trzynac w suchym,bo dalsze pocenie powoduje pogorszenie. Poza tym ide do lekarza nie po leki ale po to by stwierdzil czy to nie uczuleniowe. Bo pojawilo sie w upalu po podaniu marchewki na 3 dzien ale od tygodnia nie dajemy ale to nie zniklo. I mimo ze jest pudrowana to sie to pojawia a ja od urodzenia mam atopowe zapalenie skory i boje sie ze ja tez to moze spotkac..
Blankę coś boli brzuszek i nie wiem czy to po kaszce, po brokułach, których zjadła 2 łyżeczki, czy przez zmianę wody, bo byliśmy u rodziców i ostatnio jak byliśmy też ją pobolewał brzuszek po powrocie, ale nie aż tak jak teraz. Jak nie ząb to ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:01
-
A my wylegujemy się u dziadków. Mały pogodny i uśmiechnięty. W nocy śpi pięknie. Teraz w wózku na dworze spiocha a mama na hamaku odpoczywa
katarek jeszcze jest ale ma szczęście nic poza tym.
Tuli ja też bym obstawiala potowki ale lepiej niech lekarz zobaczy. Oby nic poważnego. -
nick nieaktualnyTuli ja jak młodej coś się pojawia to od razu kąpiel emolientowa. Ostatnio kąpiemy ją w tym http://oillan.pl/emulsja-natluszczajaca-do-kapieli . 3 kąpiele i jak ręką odjął. Ja mam AZS i mam nadzieję, że Polcię to ominie.
Mamo najlepsze życzonka dla Rity i Niny :* -
U nas niestety domowe sposoby nie pomogly...niemal non stop jest rozebrana..jak spojrzalam na synka Brusi to od razu pomyslalam "ale grubo ubrany"
bo juz nie pamietam kiedy dlugi rekaw miala:) ani krochmal ani maka kukurydziana ani ziemniaczana, schlodzilo sie a jej nie przeszlo...
-
nick nieaktualnyDzisiaj zamówiłam młodej krzesełko do karmienia i w przyszłym tyg startujemy. Tak chciałam ominąć papki, no ale życie wszystko weryfikuje. BLW nie wchodzi w grę przez jeszcze jakiś czas... Niestety Pola nie siedzi stabilnie nawet z podpórka jeszcze
-
Wasze dzieci też się tak pocą w fotelikach samochodowych? Mieliśmy włączoną klimę jak wracaliśmy od rodziców, mi było chłodno, że siedziałam w swetrze a Blanka była cała mokra. Tak jest za każdym razem, to kwestia fotelika czy dziecka? Wkurza mnie to
-
nick nieaktualnyD takie http://allegro.pl/krzeselko-krzeselka-do-karmienia-apollosun-kolory-i6162278756.html . Planowałam inne, ale przyjaciółka na chrzciny dostała i zachwycona. Pola też testowała i widziałam że jej odpowiada
Natali wydaje mi się, że po częsci i to i to. Pola to głównie wózkowe dziecko i samochodem to tylko dłuższe trasy. u nas - na przykadzie spacerówki - to odkąd mamy taką wkładkę bawełnianą to w końcu nie wyciągam spoconego dziecka