X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteś w wielkim błędzie bo ja też próbowałam nic nie robić i pitem nawet kąpiele w Kali nie pomagały tylko się coraz bardziej rozlazilo gorące robiło i już nawet zaognione krosty. Bez powodu nie smarowalabym antybiotykiem. Tym bardziej że od początku problemów nie mieliśmy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli u nas to się zrobiło po długiej podróży autem. Było ciepło. A jeśli masz wysokie tem nadal to może się utrzymywać. U nas tak nie za specjalnie wręcz chłodno.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli moj tez miał cos podobnego po jeździe samochodem, ale po wysmarowania maścią pupkowa mu to po dniu zeszło. U Ciebie nie schodzi o tylu sposobach wiec chyba najlepiej jak to lekarz sprawdzi

tulipanna lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska na allegro :-) to jest wlasnie koszula ze chrztu, juz troszkę przymala

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki Tymon przystojny :-) Dużo zdrówka i radości na kolejny miesiąc dla niego!

Tuli nam kiedyś pomógł nadmanganian potasu. Tylko niczym przez jakiś czas nie smarowałam tylko kąpiel.

Mila920 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra pierwsza nasza taka noc. Michał standardowo budził sie o północy, 3,6. A dzisiaj o 3 i 7.20. Normalnie jestem w szoku. Az zaczęłam analizować czy wczoraj zrobiłam cos inaczej, ale nic nie było wyjątkowego

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też mamy skok, w nocy się budzi od jakiś 2 tygodni, a wcześniej przesypiał całą.

mila fotka w kubu super, chyba odgapie :) - w czym obrabiasz foki?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 tutaj - http://photoretrica.com/pl/ tak na szybko szukałam czegoś on-line i nawet fajnie wyszło :-)

d84 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Tuli ja bym powiedziała, że to potówki :) nie wiem, czemu Wy na jakieś krostki w ogóle czymkolwiek smarujecie, ja zostawiam jak jest i po 2 dniach znika. Zresztą Blanka rzadko ma cokolwiek. Od tygodnia smaruję ją zamiast oliwką to olejem kokosowym i chyba nawet te potówki znikają szybciej. Im więcej się grzebie przy takich krostkach tym mocniej się to babra. A jak się zacznie podawać leki na potówki to później jak się coś odpukać złego dzieje to nic nie działa. Tak samo jak się od małego dzieci kąpie i smaruje w emolientach. Ale ekspertem nie jestem to tylko moje osobiste zdanie biotechnologa :)
    Natali-gdyby to wygladalo ok to bym nie ruszala. Jagoda ma az takie z plynem w srodku i nie wiem czy wiesz ale to nieruszane moze sie zaczac babrac.. Z reszta chyba nie czytalasza wiele skoro Blanka nic nie ma.. Potowki trzeba trzynac w suchym,bo dalsze pocenie powoduje pogorszenie. Poza tym ide do lekarza nie po leki ale po to by stwierdzil czy to nie uczuleniowe. Bo pojawilo sie w upalu po podaniu marchewki na 3 dzien ale od tygodnia nie dajemy ale to nie zniklo. I mimo ze jest pudrowana to sie to pojawia a ja od urodzenia mam atopowe zapalenie skory i boje sie ze ja tez to moze spotkac..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sie boje w srode szczepionka zaległa z 22 czerwca a przy tym jego marudzeniu obawiam sie najgorszego

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Natali-gdyby to wygladalo ok to bym nie ruszala. Jagoda ma az takie z plynem w srodku i nie wiem czy wiesz ale to nieruszane moze sie zaczac babrac.. Z reszta chyba nie czytalasza wiele skoro Blanka nic nie ma.. Potowki trzeba trzynac w suchym,bo dalsze pocenie powoduje pogorszenie. Poza tym ide do lekarza nie po leki ale po to by stwierdzil czy to nie uczuleniowe. Bo pojawilo sie w upalu po podaniu marchewki na 3 dzien ale od tygodnia nie dajemy ale to nie zniklo. I mimo ze jest pudrowana to sie to pojawia a ja od urodzenia mam atopowe zapalenie skory i boje sie ze ja tez to moze spotkac..
    Jak pisałam nie jestem ekspertem, wyznaję tylko filozofię życiową, że skóra nie przepada za chemią. Na zdjęciach nie wyglądało tak źle, ale jeśli jest źle to lekarz to dobry wybór, zresztą sama doskonale o tym wiesz. Po prostu w dzisiejszych czasach wszyscy używają płynu do kąpania, płynu do mycia, płynu po umyciu, płynu przed umyciem, często z emolientami, a najprostsza droga do problemów ze skóra i wywołania alergii. Niestety. Mam nadzieję, że u Was to ostra faza potówek i lekarz szybko coś zaradzi. Nie martw się.
    Blankę coś boli brzuszek i nie wiem czy to po kaszce, po brokułach, których zjadła 2 łyżeczki, czy przez zmianę wody, bo byliśmy u rodziców i ostatnio jak byliśmy też ją pobolewał brzuszek po powrocie, ale nie aż tak jak teraz. Jak nie ząb to ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:01

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wylegujemy się u dziadków. Mały pogodny i uśmiechnięty. W nocy śpi pięknie. Teraz w wózku na dworze spiocha a mama na hamaku odpoczywa :) katarek jeszcze jest ale ma szczęście nic poza tym.

Tuli ja też bym obstawiala potowki ale lepiej niech lekarz zobaczy. Oby nic poważnego.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja jak młodej coś się pojawia to od razu kąpiel emolientowa. Ostatnio kąpiemy ją w tym http://oillan.pl/emulsja-natluszczajaca-do-kapieli . 3 kąpiele i jak ręką odjął. Ja mam AZS i mam nadzieję, że Polcię to ominie.

Mamo najlepsze życzonka dla Rity i Niny :*

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marze o tym by to byly potowki..:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety domowe sposoby nie pomogly...niemal non stop jest rozebrana..jak spojrzalam na synka Brusi to od razu pomyslalam "ale grubo ubrany":) bo juz nie pamietam kiedy dlugi rekaw miala:) ani krochmal ani maka kukurydziana ani ziemniaczana, schlodzilo sie a jej nie przeszlo...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zamówiłam młodej krzesełko do karmienia i w przyszłym tyg startujemy. Tak chciałam ominąć papki, no ale życie wszystko weryfikuje. BLW nie wchodzi w grę przez jeszcze jakiś czas... Niestety Pola nie siedzi stabilnie nawet z podpórka jeszcze :(

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli bo u nas chłodno wczorsj nad jeIorem 14 stopni i wiatr.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn pochwal sie krzeselkiem ja chyba kupie to z ikea, a wczesniej w lezaczku bede karmic

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też się tak pocą w fotelikach samochodowych? Mieliśmy włączoną klimę jak wracaliśmy od rodziców, mi było chłodno, że siedziałam w swetrze a Blanka była cała mokra. Tak jest za każdym razem, to kwestia fotelika czy dziecka? Wkurza mnie to

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D takie http://allegro.pl/krzeselko-krzeselka-do-karmienia-apollosun-kolory-i6162278756.html . Planowałam inne, ale przyjaciółka na chrzciny dostała i zachwycona. Pola też testowała i widziałam że jej odpowiada :D

Natali wydaje mi się, że po częsci i to i to. Pola to głównie wózkowe dziecko i samochodem to tylko dłuższe trasy. u nas - na przykadzie spacerówki - to odkąd mamy taką wkładkę bawełnianą to w końcu nie wyciągam spoconego dziecka

‹‹ 1834 1835 1836 1837 1838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ