Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie widzę różnicy pomiędzy oryginalnymi pampersami a np tymi z babydream z rossmana, a w sumie testowałam chyba większość. No i wiadomo, że każde dziecko ma inny tyłek, niektóre tyłeczki są bardziej wybredne i muszą "wozić się" w oryginałach
Schodzi w ciągu dnia chyba z 7/8 pieluch. Tylko zazwyczaj Gabrysia robi kupsko do świeżo założonego pampersa
W nocy zmieniam jak widzę, że pampers jest naprawdę cięęęęężki, i gdy mała jest rozbudzona, bo jak slodko zasypia to oczywiście nie ryzykuję
-
Tuli dobry jest ten biszkopt
upieczony dobrze, dobry w smaku, juz go przekroilam i jest ok
ufff ulga wielka, wieczorem mam czas tylko na nadzienie
a mozesz napisac swoj przepis? bo faktycznie przepisow jest mnostwo mi na szczescie zawsze wychodzi ale robie ciagle z innego bo zapominam zapisac z jakiego robilam
tulipanna lubi tę wiadomość
-
a z pampersami dziewczyny my robimy tak ze kupujemy trzy firmy (obojetnie jakie) i uzywamy raz jeden raz drugi raz trzeci. kiedys mielismy koszmarne odparzenie po rossmanie i potem przypadkiem tak robilismy ze zmienialismy firme przy kazdym przebraniu i odpukac od tamtego czasu dupka piekna i nic sie nie odparza
-
Moje dziecko jest nie do poznania wstał przed 6 ok po 8 przed 9 zasnął i spalismy do 10;30. Wstał dostał mleko o 11 gramolil się na macie o 12;30 dostał zupę i herbatę zasnął i śpi. Niby o 14 jest mleko ale śpi to niech śpi. Coś dziwne. Oczywiście bez spaceru bo lało i wichura straszna. Ale albo go coś bierze albo potrzebuje snu do rosniecia. Byle by w garnitur do chrztu się zmieścił bo jest na 80
nie mam pomysłu co mały chce dostać na chrzest. Krzesło do karmienia mamy, mój brat kupił takie centrum interaktywne że dziecko się wkłada i jest trampolina i w koło taki stolik z zabawkami. A innych pomysłów nie mam. Chyba rowerek biegowy i ten chodzik jeździk. Pomysłu nie mam.
Biedronko, Evans wywołuje Was. Które się jeszcze nie odzywaja długo? -
Nie wiem czy ktos posal, bo szybko przeleciałam pampersy białe w kaufie i 3 i 4 za 38,80zl za 60szt, my nigdy białych poza 1 nie mieliśmy i wzięliśmy na spróbowanie, w rossmanie tez na nie promocja i chca 46 z hakiem to różnica jest spora
-
tysiaa93 wrote:Ja nie widzę różnicy pomiędzy oryginalnymi pampersami a np tymi z babydream z rossmana, a w sumie testowałam chyba większość. No i wiadomo, że każde dziecko ma inny tyłek, niektóre tyłeczki są bardziej wybredne i muszą "wozić się" w oryginałach
Schodzi w ciągu dnia chyba z 7/8 pieluch. Tylko zazwyczaj Gabrysia robi kupsko do świeżo założonego pampersa
W nocy zmieniam jak widzę, że pampers jest naprawdę cięęęęężki, i gdy mała jest rozbudzona, bo jak slodko zasypia to oczywiście nie ryzykuję
Jasiek ma wybredny tyłek, a po oryginalnych Pampersach odparzenia jak nie wiem cotysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj byliśmy drugi raz na kontroli bioderek, jest wszystko ok. Kiedyś moja bratowa mi powiedziała ze nalezy sprawdzić bioderka jeszcze jak dziecko skończy rok, jak dur pytałam lekarza to powiedział ze wtedy on juz nic nie zobaczy i o jest ostatnia wizyta. A jak jest u Was? Bo znając życie każdy lekarz to inna opinia
Ja zrobiłam spory zapas 3 bo była promocja a Michał teraz tak szybko przybiera na wadze że zaraz 3 bedą za małe
-
dana u mnie też mam przyjść jak dziecko będzie samodzielnie chodzić
Lexi znalazłam takie krzesełko podobne do ikei i ma dobre opinie, ja się chyba na nie skuszę, ale kupuję dopiero w sierpniu. Dla mnie ma fajne funkcje ze można je zabrać na wyjazd i doczepić do innego krzesła.
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-3w1-fotelik-multidine-keter-i5599232904.html
a wkładke do wózka zamowiłam dzisiaj tutaj komplet wkładka+motylek+ochraniacze z bawełny - 60zł, zamowiłam pande na turkusowym tle.
https://www.facebook.com/SzycikowoHandMade01/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 16:11
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
My dopiero 3 zaczęliśmy nosić
a i oparzeń nie ma tylko po zielonych i białych pampersach. także inaczej niż u Was
ja nie obczajam tej różnicy w cenie pomiędzy rozmiarem 2 a 3.nie są tak duuużo większe a cenowo jakieś 10 zł różnicy i paczka mniejsza przy tym.
U nas znów w kratkę raz ok raz wrzask, rączki i rączki, nawet ze spaceru trzeba uciekać do domu... -
szara myszka wrote:Tuli dobry jest ten biszkopt
upieczony dobrze, dobry w smaku, juz go przekroilam i jest ok
ufff ulga wielka, wieczorem mam czas tylko na nadzienie
a mozesz napisac swoj przepis? bo faktycznie przepisow jest mnostwo mi na szczescie zawsze wychodzi ale robie ciagle z innego bo zapominam zapisac z jakiego robilam -
Dana, my mamy już za sobą cztery wizyty w poradni preluksacyjnej i kolejna w sierpniu, ale to zupełnie inny przypadek niż u Was wszystkich. Tak normalnie to jest tak: wizyta w okolicy 6 tygodnia życia, później ok. 4-5 miesiąca wraz z rentgenem i jak zacznie chodzić.
-
tulipanna wrote:Ja robie zawsze z mojewypieki.com. Zaaawaze. Ten jesen raz to po prostu za krotko poeklam bo nie zlapalam poczatku czasu pievzenia i na oko myslalam.. Nie wyszedl na oko:) godIna w nagrzanym do 170 st piekarniku gora dol ustawionym
Godzina?? A widzisz ja zawsze pół godziny piekę! I tez wychodza, chce jeszcze kiedyś zrobić prostokątny bo zawsze tylko okrągły robilam