WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One chyba nie mają innej nazwy Brusia. W każdym razie w h&m teraz na wyprzedażach są. Zerknij na stronkę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha przerwa techniczna ale zamowiłam na allegro teraz tylko buty do chrztu mi zostały

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzę różnicy pomiędzy oryginalnymi pampersami a np tymi z babydream z rossmana, a w sumie testowałam chyba większość. No i wiadomo, że każde dziecko ma inny tyłek, niektóre tyłeczki są bardziej wybredne i muszą "wozić się" w oryginałach :) Schodzi w ciągu dnia chyba z 7/8 pieluch. Tylko zazwyczaj Gabrysia robi kupsko do świeżo założonego pampersa :D W nocy zmieniam jak widzę, że pampers jest naprawdę cięęęęężki, i gdy mała jest rozbudzona, bo jak slodko zasypia to oczywiście nie ryzykuję :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli dobry jest ten biszkopt :D upieczony dobrze, dobry w smaku, juz go przekroilam i jest ok :) ufff ulga wielka, wieczorem mam czas tylko na nadzienie

a mozesz napisac swoj przepis? bo faktycznie przepisow jest mnostwo mi na szczescie zawsze wychodzi ale robie ciagle z innego bo zapominam zapisac z jakiego robilam

tulipanna lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z pampersami dziewczyny my robimy tak ze kupujemy trzy firmy (obojetnie jakie) i uzywamy raz jeden raz drugi raz trzeci. kiedys mielismy koszmarne odparzenie po rossmanie i potem przypadkiem tak robilismy ze zmienialismy firme przy kazdym przebraniu i odpukac od tamtego czasu dupka piekna i nic sie nie odparza

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest nie do poznania wstał przed 6 ok po 8 przed 9 zasnął i spalismy do 10;30. Wstał dostał mleko o 11 gramolil się na macie o 12;30 dostał zupę i herbatę zasnął i śpi. Niby o 14 jest mleko ale śpi to niech śpi. Coś dziwne. Oczywiście bez spaceru bo lało i wichura straszna. Ale albo go coś bierze albo potrzebuje snu do rosniecia. Byle by w garnitur do chrztu się zmieścił bo jest na 80 ;-) nie mam pomysłu co mały chce dostać na chrzest. Krzesło do karmienia mamy, mój brat kupił takie centrum interaktywne że dziecko się wkłada i jest trampolina i w koło taki stolik z zabawkami. A innych pomysłów nie mam. Chyba rowerek biegowy i ten chodzik jeździk. Pomysłu nie mam.

Biedronko, Evans wywołuje Was. Które się jeszcze nie odzywaja długo?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktos posal, bo szybko przeleciałam pampersy białe w kaufie i 3 i 4 za 38,80zl za 60szt, my nigdy białych poza 1 nie mieliśmy i wzięliśmy na spróbowanie, w rossmanie tez na nie promocja i chca 46 z hakiem to różnica jest spora

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ja nie widzę różnicy pomiędzy oryginalnymi pampersami a np tymi z babydream z rossmana, a w sumie testowałam chyba większość. No i wiadomo, że każde dziecko ma inny tyłek, niektóre tyłeczki są bardziej wybredne i muszą "wozić się" w oryginałach :) Schodzi w ciągu dnia chyba z 7/8 pieluch. Tylko zazwyczaj Gabrysia robi kupsko do świeżo założonego pampersa :D W nocy zmieniam jak widzę, że pampers jest naprawdę cięęęęężki, i gdy mała jest rozbudzona, bo jak slodko zasypia to oczywiście nie ryzykuję :D

Jasiek ma wybredny tyłek, a po oryginalnych Pampersach odparzenia jak nie wiem co :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię jak szara myszka raz pielucha z babydream raz dada i jest ok. Tylko jak jest okres przejściowy na wyższy rozmiar to babydrymy są ciasnawe a dady większe za duże :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byliśmy drugi raz na kontroli bioderek, jest wszystko ok. Kiedyś moja bratowa mi powiedziała ze nalezy sprawdzić bioderka jeszcze jak dziecko skończy rok, jak dur pytałam lekarza to powiedział ze wtedy on juz nic nie zobaczy i o jest ostatnia wizyta. A jak jest u Was? Bo znając życie każdy lekarz to inna opinia

Ja zrobiłam spory zapas 3 bo była promocja a Michał teraz tak szybko przybiera na wadze że zaraz 3 bedą za małe

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy 3 wizyty i już koniec bo jest ok. Pierwsza równo jak miał miesiąc potem na 2,5 i niedawno teraz. Ale była przekladana o 3 tyg.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana nam na drugiej wizycie lekarz kazał się zgłosić ale już do jakiejś poradni ortopedycznej na kontrol jak dziecko zacznie chodzić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana u mnie też mam przyjść jak dziecko będzie samodzielnie chodzić

Lexi znalazłam takie krzesełko podobne do ikei i ma dobre opinie, ja się chyba na nie skuszę, ale kupuję dopiero w sierpniu. Dla mnie ma fajne funkcje ze można je zabrać na wyjazd i doczepić do innego krzesła.

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-3w1-fotelik-multidine-keter-i5599232904.html

a wkładke do wózka zamowiłam dzisiaj tutaj komplet wkładka+motylek+ochraniacze z bawełny - 60zł, zamowiłam pande na turkusowym tle.

https://www.facebook.com/SzycikowoHandMade01/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 16:11

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero 3 zaczęliśmy nosić :-) a i oparzeń nie ma tylko po zielonych i białych pampersach. także inaczej niż u Was ;-) ja nie obczajam tej różnicy w cenie pomiędzy rozmiarem 2 a 3.nie są tak duuużo większe a cenowo jakieś 10 zł różnicy i paczka mniejsza przy tym.
    U nas znów w kratkę raz ok raz wrzask, rączki i rączki, nawet ze spaceru trzeba uciekać do domu...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, jak myślicie wystarczy żeby dziecko na chrzcie było w koszuli samej bez marynarki albo kamizelki? Bo kamizelka średnio mi się podoba a w marynarce się ugotuje pewnie...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza kontrola bioderek była jakoś w 6 tygodniu a na następną wizytę kazał się zgłosić jak będzie siadać.

Kri pewnie, że pasuje. Ubierasz tak jak ci się podoba :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Tuli dobry jest ten biszkopt :D upieczony dobrze, dobry w smaku, juz go przekroilam i jest ok :) ufff ulga wielka, wieczorem mam czas tylko na nadzienie

a mozesz napisac swoj przepis? bo faktycznie przepisow jest mnostwo mi na szczescie zawsze wychodzi ale robie ciagle z innego bo zapominam zapisac z jakiego robilam
    Ja robie zawsze z mojewypieki.com. Zaaawaze. Ten jesen raz to po prostu za krotko poeklam bo nie zlapalam poczatku czasu pievzenia i na oko myslalam.. Nie wyszedl na oko:) godIna w nagrzanym do 170 st piekarniku gora dol ustawionym

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kri mój będzie miał białe body z długim rękawem na którym jest nadruk krawatki i kamizelki i do tgo gatki i skarpetki bo butów nie będę kupowac

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, my mamy już za sobą cztery wizyty w poradni preluksacyjnej i kolejna w sierpniu, ale to zupełnie inny przypadek niż u Was wszystkich. Tak normalnie to jest tak: wizyta w okolicy 6 tygodnia życia, później ok. 4-5 miesiąca wraz z rentgenem i jak zacznie chodzić.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja robie zawsze z mojewypieki.com. Zaaawaze. Ten jesen raz to po prostu za krotko poeklam bo nie zlapalam poczatku czasu pievzenia i na oko myslalam.. Nie wyszedl na oko:) godIna w nagrzanym do 170 st piekarniku gora dol ustawionym

Godzina?? A widzisz ja zawsze pół godziny piekę! I tez wychodza, chce jeszcze kiedyś zrobić prostokątny bo zawsze tylko okrągły robilam

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1843 1844 1845 1846 1847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ