Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
M+M+? wrote:Hej, jestem marcówką 2016.
Mam pytanie, czy Wasze dzieci w czwartym miesiącu zaczęły budzić się często w nocy, i czy to im przeszło?
Mój synek kładziony spać o 19, od 22 budzi się co godzinę... Przystawiam go do piersi, trochę zje, ale po odłożeniu do łóżeczka marudzi. Noc to ciągła walka. I tak się zastanawiam, czy to skok rozwojowy.
Przepraszam, że wtrącam się w Wasz wątek, ale już nie wiem co robić i wszędzie szukam pocieszenia.
U nas różnie to bywa do tej pory nocki są zmienne. Na to nie ma sposobu trzeba przeczekać jeśli to skok rozwojowy. Trzymaj się. kiedyś wszystkie się wyśpimy
-
d84 wrote:dziewczyny help mój rogal do karmienia lada dzień dokona żywota, odkształcił się i to wypełnienie w srodku takie jakby kuleczki się zgniotły i prawie ich nie ma ;/ ma któraś może rogal z innym wypełnieniem nie kulkowym i może podesłać linka lub firmę, bo muszę na gwałt zakupić
d84 lubi tę wiadomość
-
Blanka zalapala jak sie obchodzić z kubkiem. W sensie trzyma w rączkach i do buzi ale zamiast ciągnąć to gryzie ten ustnik. To widzę najlepszy gryzak jest. Nie wiem jak mam jej pokazać że trzeba ciągnąć żeby leciało
chwalicie się swoimi pieknosciami ja też bym się pochwaliła jakbym odkryła jak wstawić tu zdjęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 12:04
-
Natalica Igor też gryzie
Ale i czasami pociągnie. Dziś wypił już 60 ml soczku z kubeczka.
A żeby wstawić zdjęcie wejdź na stronkę fotosik.pl dodaj tam zdjęcie, później wybierasz opcję na fora internetowe, rozmiar i wklejasz w poście tutaj linka który się wyświetli
U nas w końcu wyszło słońce po kilku dniach! Mały teraz zasnął po karmieniu ale jak tylko się obudzi idziemy na długaśny spacer. Dziecko od kilku dni na dworze nie było.
-
Jaka z Poli słodka Mysia, wszystkiego naj
M+M+? u nas identycznie jak u L, z nockami różnie bywa, czasem się budzi co 20 minut, czasem co 2 godziny a czasem ma tylko dwie pobudki. Ale cóż, da się żyćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 12:58
vayn lubi tę wiadomość
-
ja nie wiem dziewczyny jak Wy to robicie!! my teraz wstajemy o 2 i 5 i to najczesciej niz kiedykolwiek nawet jak byl malutki to sie tak nie budzil i ja juz chodze jak zombie ;/
-
Myszko, bo Twoje dziecię przyzwyczaiło Cię do dobrobytu!
Jakbyś od początku wstawała po 3-4 razy, a niekiedy częściej, to nie miałabyś problemu wstać o 2 i 5
Mój o 5 to już nieraz wstaje na dobre (po 2-3 pobudkach nocnych
)
tysiaa93, L, vayn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój kubulek wczoraj skończył 5msc. Szok . Za szybko to leci
ja bym chciała żeby on był taki malusi .od paru dni zaczął wyginac się w łuk(klata do przodu a głową w tyle) w bujaczku i hustawce. A dzisiaj jak polsiedzial mi na nogach trochę podniósł głowę do siedzenia ale strasznie się chwieje i nie ma siły jej trzymać
Jestem z niego dumna bo od dwóch dni nie muszę go na rękach usypiac do spania wieczornego
W nocy nadal budzi się co 3-4 godz. Potrafi rano buszowac od 4-5 godzi zasnie na 1.5 godz i znowu pobudka . Ostatnio w nocy mi zasnął jak zakladalam pampersa. Innym razem jak trzymałam do odbicia a jeszcze innym jak położyłam go na brzuchu żeby mu się odbiło
Oo jaka śliczna ninka i jak ładnie siedziWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 21:56
marissith, Bruśka, Lexi150, vayn, L lubią tę wiadomość
Kubuś
-
A moje dziecko dzisiaj popołudniowe drzemkę szczelilo sobie leżąc pomiędzy babcia a dziadkiem. Babcia delikatnie szumiała ciiiiii, ciiiii i lekko kołysała Michałem, niestety dziadek przy tym szybciej zasnął i zarobił kilka kopniaków od babci bo chrapał. Jak udało sie uspac Michała to babcia całkowicie wyrzuciła dziadka z sypialni bojąc sie zechrapanie go zbudzi. Ja szybko wykorzystując okazje pojechałam po zakupy bo w lodowce pusto, przyjeżdżam a tu babcia z wnuczkiem razem śpią odwróceni do siebie, słodki widok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 23:55
Lexi150, marissith, Kri, L lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też sobie wyjątkowo pospałam. Karmienie było o 24, 3, 5 i 7 bo ostatnio od 3 co godzinę, więc doceniam
Nina zaczęła kombinować jak podnieść jednocześnie klatę i tyłek jak leży na brzuchukomicznie to wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 09:47
-
U nas wreszcie pobudki o 1 się skończyły i śpimy 19.30 3.30
wróciliśmy do starych nawyków. Blanka chyba ma jakiś skok rozwojowy ostatnio wszystkiego się boi. Szeleszczacej reklamowki, misiów na karuzeli, zgniatanej butelki, przejezdzajacego samochodu, itp. Tchórz na maksa z niej. I to tak się boi tego ze płacze grochami. Rzadko płacze łzami zwykle bardziej pokrzykuje.
-
nick nieaktualnyDzień dobry Lutówkom i ich słodkim dzieciaczkom
Dziewczyny, ja z lutego niestety odpadam, ale juz tez jestem mamą
14.07.2016 na świat przyszła Marysia, 3200g, 56cm i dostała 10 pkt Apg.
Jestem zakochana i przeszczesliwa.
A was regularnie podczytuje, bo skarbnica wiedzy tu u was
PozdrawiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 10:57
marissith, Tusiaa, Lexi150, vayn, Mila920, Kri, d84, L, agulineczka, Zosia_wop, tysiaa93 lubią tę wiadomość