X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to wrzask jest znowu. Tylko na rączkach spokój, wystarczy ją odłożyć to purpurowa i darcie. Kij wie o co jej chodzi.

Natali Pola się zaczęła kręcić tydzień temu. Na wszystko przyjdzie czas.

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica nic się nie martw jsk już córcia zalapie o co chodzi to aż Cię zadziwi. A na boczki się przekreca ? Malgoska to mały śmieszek. W głos się śmieje od trzeciego miesiąca. Teraz widzę że trochę spowazniala. Już nie zawsze i nie każdemu rozdaje uśmieszki.

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny wyobraźcie sobie, że dzisiaj 5h spacerowaliśmy w deszczu. Ma£żu podjarał się.pokemonami i nawet deszcz mu nie straszny. Całe miasto zleźliśmy bo on lapał pokemony.

Tak to spacery z tatusiem 30 minutowe bo biednego nóżki bolały.

Edit. Stópka goła musi być. Nie wiem czemu zdjęcie odwróciło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 14:36

Tusiaa, Lexi150, dana222, Mila920, d84, Zosia_wop, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica kladź często córcię na podłodze na macie czy na kocu. Połóż jej z boku ulubioną zabawkę. Niech dziewczyna sięga do niej. Zmieniaj strony układania zabawek. Raz lewa raz prawa. Raz wyżej raz niżej.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dopadło Was pokemonowe szaleństwo? Fajnie że dziecię na tym skorzysts ☺

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    A ja do pajacy też nie byłam przekonana. W zasadzie w ogóle nie zakładałam ale teraz Igor ze wszystkiego się wykopywał. Czy to kocyk czy kołderka i jak się w nocy budził to miał zimne nóżki i rączki bo okno zostawiamy otwarte. Wię pajac jak znalazł. Nie uciska a mu ciepło. I niczym już nie przykrywam.

U nas do spania super sprawdza się spiworek. Chyba że jest gorąco to body plu galotki lub wlasnie cienki pajac.

l22ntv73brtiddsy.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Natalica kladź często córcię na podłodze na macie czy na kocu. Połóż jej z boku ulubioną zabawkę. Niech dziewczyna sięga do niej. Zmieniaj strony układania zabawek. Raz lewa raz prawa. Raz wyżej raz niżej.
    Ja jej tak robię od dawna ona jest taka cwana, tak się wygnie zza głowy ja sięgnie, na boki się przekręca, jak ja kładę na przewijak a za jej głową są różne akcesoria dla niej to w 3 sekundy ma coś z lapce ale przekręcić się zapomnij. Jak się z nią turlam to się śmieje na głos tak jej się podoba, ale sama się turlac po co. Skubana obejrzy się co ma nad głową sięgnie to ręką a się nie przekrecił, bo po bokach jak jej kładę zabawki to dla niej żaden problem jak nie sięgnie to tyłkiem na plecach "podjedzie".

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali nie ma tego złego :) twoja już pelza na tyłku . Nie martw się z dnia na dzień może postęp zrobić . Dzisiaj narzekasz a jutro może się już przektecac. A może spróbuj jej dalej zabawki położyć żeby nie dała rady sięgnąć ręką bez problemu. niech się kobietka wysili :)

Kuba w łóżeczku chciał się przekręcić chyba na brzuch , zloscil się ale jak mu powiedxiiakam że ma za mało miejsca i się nie przekreci to odwrócił się na plecy i tak zasnął :)

Mój się wykopuje jak się rozbudza i głodny jest a tak to ma zawinięte pod nogami wszystko jak ojciec i mu ciepło w stopki :)

Bahn gdzie kupiłaś Polci taka kostkę ? I za ile ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:33

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    A dziewczyny wyobraźcie sobie, że dzisiaj 5h spacerowaliśmy w deszczu. Ma£żu podjarał się.pokemonami i nawet deszcz mu nie straszny. Całe miasto zleźliśmy bo on lapał pokemony.

Tak to spacery z tatusiem 30 minutowe bo biednego nóżki bolały.

Edit. Stópka goła musi być.
    U nas tez stopa albo noga musi wystawać,. Że spacerówki najlepsze jest to ze ma ten pałąk i można nogi zakładać :-) matko jak te dzieci nam rosną niedawno była dyskusja co lepsze sn czy cc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:36

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia rossmann za 25zł. Rewelacyjna jest :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Dzień dobry Lutówkom i ich słodkim dzieciaczkom :)

Dziewczyny, ja z lutego niestety odpadam, ale juz tez jestem mamą :)
    14.07.2016 na świat przyszła Marysia, 3200g, 56cm i dostała 10 pkt Apg.
    Jestem zakochana i przeszczesliwa.
    A was regularnie podczytuje, bo skarbnica wiedzy tu u was :)
    Pozdrawiamy :)

Wielkie gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody nie przekonał się do spiworka.

Igor czasami jeszcze zasypia na plecach ale i tak w nocy na brzuch się przewraca. A już tak wędruje w łóżeczku, że ostatnio w nocy jak się budzi to śpi w poprzek i to przy samym wezglowiu. Ni cholery nie wiem jak on to robi. A jeszcze ostatnio wsadził rękę pomiędzy materac a ochraniacz i tak sobie spiochal.

Dzisiaj Synuś mój w ogóle był taki grzeczny jak nigdy. Poszliśmy do restauracji na obiad to siedział pięknie w wózku a później zasnął tak więc w spokoju zjedliśmy obiadek. A po południu wyszliśmy z siostrą męża na piwko i też siedział grzecznie.

A z nóżkami też tak mamy. W spacerowce pałąk to najlepsze miejsce:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 23:09

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj jak sie przekręcał bez problemu tak teraz mu sie nie chce, tak jakby za ciężki sie zrobił. W ogole to przybrał sporo w ostatnim czasie.
    Lexi dzieki za info o smyku, oczywiście nie pohamowałam sie i cos zamówiłam, choć juz problem był z rozmiarówka

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki - planujecie kolejne ciąże? ;-) ja bardzo bym chciała, a po cesarce gin każe az 2 lata czekac.. i czasem mi tak smutno, ze to jeszcze tyle czasu musi minąć..

I czy na Wasze oko to może być reakcja po brokule czy może kontaktowka? Bo ostatnio często bywam u mamy, a tak nie wszystko poprane w bobini no i wiadomo wiecej osob go nosi, a moja mama czesto zapomina, ze nie powinna sie perfumowac ;-). Nie wiem czy wprowadzać dalej jedzonko czy poczekać. Lekarka mi kazala zastąpić juz jedno karmienie mleczkiem na pokarm stały ze względu na jego ulewanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:21

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn - Jasiek też zawsze musi mieć nogę w górze - inaczej nie zaśnie, jeśli nie położy sobie nogi na mnie. :P

Mila920 - mi lekarz powiedział, że nie widzimy się wcześniej niż za 2 lata, więc po roku można już się starać ;) U nas wiele zależy od sytuacji finansowej, ale zrobię wszystko, aby za szybko nie iść do pracy, bo potem nie będzie dobrego czasu na drugie dziecko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 08:19

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła po tym krzykaczu mi się odechcialo. Przez ciążę straciłam możliwość kilku awansow bo musiałam być na zwolnieniu. Teraz wrócę i się boję co dalej. Zobaczymy. A co do wysypki to ciężko określić ostatnio Jagoda miała taką samą na oko wysypke co jasiek a wyszło co innego. Ciężko coś stwierdzić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym zajść w ciążę jeszcze zanim wrócę do pracy a też jestem po cc. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Co do wysypki to najlepiej poczekać i nic przez jakiś tydzień nie dawać. Albo do momentu kiedy nie zejdzie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej cioci , rocznik 89 ciaze wygladaly tak:
    Poród lipiec 2011
    Poród lipiec 2012
    Poród luty 2014

Wszystkie cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh płakać mi się chce...

Byliśmy na szczepieniu, Pola waży 6,5kg, w ciągu miesiąca NIC nie przybrała.w ciągu ostatnich 3 miesięcy 700g. Zaraz po szczepieniu wysłali nas na morfologię.

Ja dostałam zjeby, że nie mam już pewnie pokarmu i mam się nie bawić w smaki co 3 dni tylko od razu zupę dawać...no przykro mi ;(

Edit

31.05 6200
    09.06 6500
    18.07 6500 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:32

• d84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz powiedział żeby z zajściem poczekać rok i planuję iść do niego w listopadzie/grudniu na totalny przegląd czy wszystko ok i od lutego działamy.
    Mam tylko nadzieję że mnie z roboty nie wywalą bo umowa mi się kończy z końcem roku. Al i tak postanowiliśmy że robimy 2gie od razu najwyżej będziemy kombinować po znajomych zatrudnienie i L4 od razu żeby z małym miał kto siedzieć

tą kostkę tez mam fajna jest, ale w moim rossmanie była po 14zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:35

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ