WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ta sama leje wodę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia o widzisz niby sprawdzałam skład i niby ten sam. Mojemu póki co chyba nic nie dolega . Boję się przejścia na bebilon 2 bo jest z pronutra+ a w 1 nie było tego +. No i mój też taka studnia bez dna. Jaflby i jadlby i nigdy nie zostawi. Nieraz naprawdę mam problem czy on jest aby na pewno głodny. Dzisiaj mi zjadł pół słoiczka cukini z ziemniakiem a po godzinie 120ml mm.
    Póki co nie narzeka na słoiczki wszystko wpiernicza i niczym nie pluje, nie krzywi się a buzie otwiera mega szeroko :)

Lexi moja mama to samo mówi że jak dziecko ochrzczone to spokojniejsze. Ile w tym prawdy to nie wiem :) a ja z wody przegotowanej robię mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 22:34

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no widzisz tutaj po zmianie tego opakowania ta nowa seria no yragedia. a dostawał 120 ulewal teraz zeszlismy na 90 też ulewa ale mniej nic mu nie podaje. Dostał jarzynowa że słoika przrz 3 dni było spoko potem sama ugotowalam puerwszy dzień ok kolejny dostał i masakra. Zmow wszystko zatrzymałam. Ja już nie wiem. To Wam powiem jak z tym chrzczeniem bo mamy 7 lipca. Więc pewnie będzie się darl cała mszr. Wyspiewa się chociaż.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor też po warzywkach/owockach szybciej się głodny robi :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi się zepsuło. Jeszcze nie było tak żeby budziła się kilka razy w nocy. Mam wrażenie że źle jej się śpi. W zasadzie nie śpi snem głębokim. Dziś karmienie o 1.50. Zazwyczaj między 4 a 5. Ciekawe o której teraz się obudzi.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie że coś jest nie tak z nowym bebilonem ... my go właśnie pijemy. Mała puszcze bączki i śpi niespokojnie. Je też niespokojnie. To może być przyczyna ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka no u nas to była masakra jak przyszło tylko dwa kartony zuzylismy dwa kolejne odsprzedalam. A nocka do bani wyje i wyje...

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jak obudziło sie o 1.25 na karmienie to zasnęlo dopiero o 3.15, akurat maz wtedy wstawał, wiec sie średnio wyspał, a mnie ze zmęczenia oczy szczypały, jak Michał zasnął to nie potrafiłam oczu zamknąć, jakbym miała piasek pod powiekami

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ale masakra pod jakim względem? Jak się objawialo to że mleko się pogorszyło ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bolał brzuch, zielone kupy, gęste baki. I nic innego nie podawalam w tym czasie więc tylko mleko. Meczylismy dwa opakowania i daliśmy spokój.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,a moze to taki czas?? Jagoda tez cos niespokojnie spi,dlugo zasypia,nie moge jej od cyca odlaczyc bo zaraz pobudka,w nocy wstaje o 11,12,1. Zastanawiam sie czy nie malo jej mleka chociaz nie placze tylko die budzi. A ona zeby przysnac to przyvycowac ja trEba bo ani smok ani lulanie nic nie daje

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tymonek też marudzi ostatnio przed snem, ciężko go czasem położyć spac i w nocy czasem oczy jak 5zł i bawić się chce albo do cycusia poprzytulac co godzinę (w dzień gdy dam mu cyca wrzask niesamowity i je tylko odciagniete). Taki mój mały cudak :-). No ale co innego jak poplacze chwile, a co innego jak cały dzień - wtedy też szukalabym powodu wszędzie, a tak to myślę że mój synio jest ksieciuniem po tatusiu i lubi sobie czasem powymyslac :-P.

E-ness ratuj ten sinlac ma być taki rzadki? Czy moja łyżka stołowa jest mniejsza? :-P i czy traktujesz to jako posiłek? Czy przed mleczkiem dajesz? Bo z tego co wyczytałam to jest bez mm? Chyba mojemu smak nie podpasowal, bo wszystko na około w kaszce tylko nie w buzi :-P Ale spróbuję jeszcze jutro.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja jestem stara i durna!! wczoraj dałam Blance słoiczek, a po 3 łyżeczkach patrzę a to z glutenem! Dobrze, że średnio jej smakował, bo wpakowałabym jej połowę jak zawsze. Wieczorem mega była niespokojna i na koniec zrobiła taką rzadką śmierdzącą kupę. Na szczęście po tym jej przeszło. Durna jestem jak nie wiem!!

201602111680.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica nic nie powinno się stać po takiej dawce glutenu(od 5 miesiąca można juz stopniowo wprowadzać gluten). A w sloiczkach z glutenem gdzie jest napisane 'od 5 miesiaca' jest właśnie taka niewielka ilość glutenu - która właśnie powinno się powoli wprowadzać :-) poczytaj - http://mamygadzety.pl/gluten-w-diecie-niemowlaka-czyli-nie-taki-diabel-straszny/. Może ta kupa i rozdrażnienie to tylko zbieg okoliczności? Może i stara, ale wcale nie taka durna ;-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bebilon profutura i ok jest. Kupy wiadomo ze po mm śmierdzące ale brzuszek na pewno nie boli.
    Brusia ja przy pierwszej córce też miałam kosmos. Mleko mm chyba 3 razy jej zmieniałam łącznie z wodą mineralną gdzie czytałam ich skład ilości sodu itd.
    Ile maly jadł wcześniej a ile teraz?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to zdjęcie to o zawał serca może przyprawić. Wygląda jakby miał wypaść

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor od wczoraj taki wesoły i uśmiechnięty :) A tak już się potrafi przemieszczać ze z oka go nie można spuścić. Wczoraj leżał na macie, ja poszłam myć gary. Przychodzę a on leży na brzuchu na parkiecie, a mata na środku dywanu normalnie w kłębek zwinięta! :) A on się cieszył jak szalony :D
    U nas nocka niezła. Co prawda Młody zasnął późno bo dopiero 21.40 ale spał do 6. Oczywiście wstawałam 2-3 razy bo się znalazł pod szczebelkami i marudził że mu niewygodnie. Poprawiałam i spał dalej. O 6 szama i spał dalej z mamusią do 9.20 :)
    A i wczoraj dostał bananka w gryzaczku. Jak mu się podobało :D

Co do glutenu jakiś czas temu wklejałam tu artykuł że jeżeli w rodzinie nie było celiakii to wprowadza sie go identycznie jak każdą inną nowość. W sensie jak masz w słoiczku jakimś gluten to podajesz przez kilka dni po kilka łyżeczek i jeśli jest ok to normalnie można dziecku podawać od tego czasu.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny :(
    Nina też niespokojna, aż jej wczoraj smoczek kupiłam :( tyle czasu bez smoczka a teraz się cofamy :(
    Bruśka chcesz iść na spacer? Jak coś to pisz do mnie to połazimy

• L Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila proszę jak Tymon już pięknie siedzi :-) akrobacje to się nam dopiero zaczną :-D

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bączki mogą wybudzać w nocy i powodować niespokojny sen. Niby juz nasze dzieci większe, a problemy z brzuszkami te same, albo jeszcze i nowe. Mila teraz oczy dookoła głowy, jak leżeli bez ruchu to bynajmniej mie było stresu, ze spadną czy cos, a teraz niewiadomo co zrobią, moja Florka zaczęła pełzać i chwila tylko z oka spuszczę i juz jest w innym miejscu

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ