Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Brusia o widzisz niby sprawdzałam skład i niby ten sam. Mojemu póki co chyba nic nie dolega . Boję się przejścia na bebilon 2 bo jest z pronutra+ a w 1 nie było tego +. No i mój też taka studnia bez dna. Jaflby i jadlby i nigdy nie zostawi. Nieraz naprawdę mam problem czy on jest aby na pewno głodny. Dzisiaj mi zjadł pół słoiczka cukini z ziemniakiem a po godzinie 120ml mm.
Póki co nie narzeka na słoiczki wszystko wpiernicza i niczym nie pluje, nie krzywi się a buzie otwiera mega szeroko
Lexi moja mama to samo mówi że jak dziecko ochrzczone to spokojniejsze. Ile w tym prawdy to nie wiema ja z wody przegotowanej robię mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 22:34
Kubuś
-
Tusia no widzisz tutaj po zmianie tego opakowania ta nowa seria no yragedia. a dostawał 120 ulewal teraz zeszlismy na 90 też ulewa ale mniej nic mu nie podaje. Dostał jarzynowa że słoika przrz 3 dni było spoko potem sama ugotowalam puerwszy dzień ok kolejny dostał i masakra. Zmow wszystko zatrzymałam. Ja już nie wiem. To Wam powiem jak z tym chrzczeniem bo mamy 7 lipca. Więc pewnie będzie się darl cała mszr. Wyspiewa się chociaż.
-
Dziewczynki,a moze to taki czas?? Jagoda tez cos niespokojnie spi,dlugo zasypia,nie moge jej od cyca odlaczyc bo zaraz pobudka,w nocy wstaje o 11,12,1. Zastanawiam sie czy nie malo jej mleka chociaz nie placze tylko die budzi. A ona zeby przysnac to przyvycowac ja trEba bo ani smok ani lulanie nic nie daje
-
Mój Tymonek też marudzi ostatnio przed snem, ciężko go czasem położyć spac i w nocy czasem oczy jak 5zł i bawić się chce albo do cycusia poprzytulac co godzinę (w dzień gdy dam mu cyca wrzask niesamowity i je tylko odciagniete). Taki mój mały cudak
. No ale co innego jak poplacze chwile, a co innego jak cały dzień - wtedy też szukalabym powodu wszędzie, a tak to myślę że mój synio jest ksieciuniem po tatusiu i lubi sobie czasem powymyslac
.
E-ness ratuj ten sinlac ma być taki rzadki? Czy moja łyżka stołowa jest mniejsza?i czy traktujesz to jako posiłek? Czy przed mleczkiem dajesz? Bo z tego co wyczytałam to jest bez mm? Chyba mojemu smak nie podpasowal, bo wszystko na około w kaszce tylko nie w buzi
Ale spróbuję jeszcze jutro.
-
ale ja jestem stara i durna!! wczoraj dałam Blance słoiczek, a po 3 łyżeczkach patrzę a to z glutenem! Dobrze, że średnio jej smakował, bo wpakowałabym jej połowę jak zawsze. Wieczorem mega była niespokojna i na koniec zrobiła taką rzadką śmierdzącą kupę. Na szczęście po tym jej przeszło. Durna jestem jak nie wiem!!
-
Natalica nic nie powinno się stać po takiej dawce glutenu(od 5 miesiąca można juz stopniowo wprowadzać gluten). A w sloiczkach z glutenem gdzie jest napisane 'od 5 miesiaca' jest właśnie taka niewielka ilość glutenu - która właśnie powinno się powoli wprowadzać
poczytaj - http://mamygadzety.pl/gluten-w-diecie-niemowlaka-czyli-nie-taki-diabel-straszny/. Może ta kupa i rozdrażnienie to tylko zbieg okoliczności? Może i stara, ale wcale nie taka durna
-
My mamy bebilon profutura i ok jest. Kupy wiadomo ze po mm śmierdzące ale brzuszek na pewno nie boli.
Brusia ja przy pierwszej córce też miałam kosmos. Mleko mm chyba 3 razy jej zmieniałam łącznie z wodą mineralną gdzie czytałam ich skład ilości sodu itd.
Ile maly jadł wcześniej a ile teraz? -
Igor od wczoraj taki wesoły i uśmiechnięty
A tak już się potrafi przemieszczać ze z oka go nie można spuścić. Wczoraj leżał na macie, ja poszłam myć gary. Przychodzę a on leży na brzuchu na parkiecie, a mata na środku dywanu normalnie w kłębek zwinięta!
A on się cieszył jak szalony
U nas nocka niezła. Co prawda Młody zasnął późno bo dopiero 21.40 ale spał do 6. Oczywiście wstawałam 2-3 razy bo się znalazł pod szczebelkami i marudził że mu niewygodnie. Poprawiałam i spał dalej. O 6 szama i spał dalej z mamusią do 9.20
A i wczoraj dostał bananka w gryzaczku. Jak mu się podobało
Co do glutenu jakiś czas temu wklejałam tu artykuł że jeżeli w rodzinie nie było celiakii to wprowadza sie go identycznie jak każdą inną nowość. W sensie jak masz w słoiczku jakimś gluten to podajesz przez kilka dni po kilka łyżeczek i jeśli jest ok to normalnie można dziecku podawać od tego czasu. -
nick nieaktualny
-
Bączki mogą wybudzać w nocy i powodować niespokojny sen. Niby juz nasze dzieci większe, a problemy z brzuszkami te same, albo jeszcze i nowe. Mila teraz oczy dookoła głowy, jak leżeli bez ruchu to bynajmniej mie było stresu, ze spadną czy cos, a teraz niewiadomo co zrobią, moja Florka zaczęła pełzać i chwila tylko z oka spuszczę i juz jest w innym miejscu