X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska wez nie przesadzaj, fajnie wygladasz :) Ale tak to juz chyba jest, ze na siebie patrzymy bardziej krytycznym okiem niz na innych :P

Bruśka, Roberta lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Bruska wez nie przesadzaj, fajnie wygladasz :) Ale tak to juz chyba jest, ze na siebie patrzymy bardziej krytycznym okiem niz na innych :P

O tak zawsze będzie coś co się nie podoba...choć słyszy się"ładnie wyglądasz" to zamiast się cieszyć to "eee no chyba żartujesz" :-P
    Oj żeby nam tam ubyło gdzie trzeba tak bez diety i katowania ;-)

Dobrej nocki kobitki :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego Wojtulku!

No właśnie Bruśka, fajnie wyglądasz i już. Mi się teraz oponka na brzuszku zrobiła ale szczerze mam to gdzieś. Nikt nie jest idealny :P

Bruśka, Kri lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla chlopakow juz 5-miesięczników :)

Ps. Czy juz mozna wozić w spacerówce na poziomie półleżącym czy to za wcześnie? Całkowite rozłożenie nie wchodzi w grę bo jeszcze mniej widać jak w gondoli buda jest bardzo głęboko wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 22:23

Kri lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia wyglądasz spoko, choc ja tak samo siebie widze i tylko oglądam dziewczyny z wózkami i patrzę czy odstają im brzuchy haha takie moje "zboczenie" i jak jest płaska to tróję mężowi ze mam zle geny :P

Tusiaa, Bruśka lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia co Ty chcesz od siebie !! :)
    Lexi ja tak samo mam oponke na brxuchu. Jak stoję to jest ok ale jak wiąże to wtedy mega skóra i tłuszcz . Waga mniejsza niż przed ciążą ale za to plaskodupie nadal jest. w ogóle nie mam Tylka :O mąż mi powiedział tyłek masz jak dziecko z podstawówki :D hehe

Testuje dzisiaj Kubusia. Dałam mu na noc 150 ml i zobaczę jak mi będzie spał. Budzi się często w nocy :( płakał mi łzami i to chyba z głodu po 135 ml obudził sie po 2h20min. Od 4:30 do 9 spał ze mną , wtulony w cyce. jeść mu nie dałam bo minęły 2 godz . na spoiocha o 9dałam mu 120ml mm z kaszą . Wypił wszystko i jeszcze trochę pospal :) dzisiaj w kościele już na luzaka jadł sobie palca u stopy :D

Bruśka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu ładna z Ciebie babeczka ☺ wszystkiego dobrego dla synusia.

Bruśka lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę uwierzyć że już niedługo pół roczku niuni stuknie. Dziewczyny czy Wy sadzacie swoje pociechy na kolanach ? Jak długo można tak dziecko trzymać jeśli jeszcze samo nie siedzi ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to juz od dawna na kolanach, noszona tylko w pionie, inaczej zaraz kwęczy...to efekt odwiedzin babć i cioć, ktore tylko tak nosiły, bo wtedy mloda była spokojna no i pozniej juz samo poszło niestety

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Tak wyszło, ze moja córka ma 3babcie

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedzmy ze byłam z siebie wiarę zadowolona do soboty do czasu ubrania stroju kąpielowego. Jeszcze jak stałam to spoko, ale jak siadłam na materac w basenie to sie brzuch rozlał, masakrycznie wyglądał. A dziewczyny ktore maja rozstępy, zmieniły sie po tych preparatach ci stosujecie, bo ja po bio oil mam wrażenie ze tylko jaśniejsze sa, jest to w ogole możliwe zeby całkiem zeszły?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale się podlamalam. A co do noszenia Jasiek pozycje leżąca toleruje w wózku i jak śpi. A tak to siada na kolanach lub najlepsze co to stanie na nogach m nic go nie uspokoi w ataku szału jak to. Stawia całe stopy gdyby nie był tak ciężki to mozw już by poszedł troxhe. Jak leży to dupka w górze ręce jak wvpompce tylko głową nie współpracuje. Taki koci grzbiet robi. I gdyby ręką ruszył to by poszedł.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od kilku dni z siedzeniem jest masakra. Blanka sama nie siedzi, podciągnie się jak jej się da ręce, ale leżeć nie chce :/ na leżąco płacze i tylko wyciąga rączki. Trochę może posiedzieć, ale nie chcę żeby siedziała cały dzień, bo skoro jeszcze sama nie siedzi to dla niej widać za wcześnie. Wprowadzamy nowy plan dnia - likwidujemy jedzenie o 3. Zobaczymy jak nam się uda. Póki co dziś przetrzymałam ją do 5, a chce do 6. Może udałoby się do tej 6 ale płakała, tylko że miała mega napompowaną pieluchę, chyba nie do końca z głodu. o 3 dałam jej smoczek i spała jeszcze 1,5 h a ja się mega wyspałam bez rozbudzania i robienia mleka.

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak małego podciagam za rączki to staje na nogi nie siada. No cóż...

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Blanki nie stawiam, po tym co jest siedzeniem wolę jej nie pokazywać nowych możliwości :)

201602111680.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Wszystkiego dobrego dla chlopakow juz 5-miesięczników :)

Ps. Czy juz mozna wozić w spacerówce na poziomie półleżącym czy to za wcześnie? Całkowite rozłożenie nie wchodzi w grę bo jeszcze mniej widać jak w gondoli buda jest bardzo głęboko wtedy.

My mamy dwa wózki - spacerówka rozłożona na maksa i tak nie jest idealnie na płasko. W 3w1 da się rozłożyć tak jak w gondoli płaściutko, bo jest 5 poziomów, ale wczoraj w kościele mały był nieco w górze (nie na płasko, tylko raz wyżej) i przespał 2h, co się nie zdarza, więc chyba się podobało :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Nie mogę uwierzyć że już niedługo pół roczku niuni stuknie. Dziewczyny czy Wy sadzacie swoje pociechy na kolanach ? Jak długo można tak dziecko trzymać jeśli jeszcze samo nie siedzi ?

Ja czasami na chwilę odegnę się na maksa do tyłu i położę Jasia na sobie, ale on wtedy leży bardziej, a nie siedzi. Lekarz nam zabraniał go sadzać i nie mam zamiaru tego robić, chociaż sam dźwiga głowę i ciągnie się do siadania, więc daję mu na 5 sekund pobyć nieco w pionie i zaraz kładę znowu.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis 6 miesiecy konczymy!!!!A kasze na sniadanie zjadłam ja:)

Lexi150, szara myszka, Tusiaa, Zosia_wop, Bruśka, vayn, L, Kri, Mila920, tysiaa93, dana222 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu my jeździmy w spacerówce podniesionej o jeden ząbek. To jest takie trochę podniesione ale napewno mniej niż w leżaczku. Jak widzę że zmeczony to rozkładam na płasko. Co do siadania to rzadko go na rękach noszę ale jak już to sadzam go na kolankach a on się strasznie wtedy chichra :D

Wczoraj wprowadziłam Młodemu gluten po raz pierwszy. Dziś też dostanie troszeczkę.

Sto lat Jagódce!

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Melduje ze noc super przespana! od 21 do 5, zjadl i spal do 7 30 czyli tak jak kiedys bylo. ale dalismy mu paracetamol na noc to moze dlatego. dzis ma 37 stopni, troche kaszle i ma katar niewielki. albo go cos bierze albo idzie zab i stad podgoraczkowy stan chyba tez moze byc co nie?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ